Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, joulukuuta 25, 2010

Helmiä

Meidän perheen miesväki on ihan hamahelmifriikkejä. Aiemmin helmien kimpussa pakersivat vain mies ja esikoinen, nyt on kuopuskin liittynyt joukkoon:


Tässä on kuopuksen ensimmäiset midi- eli normaalikokoisilla helmillä tehdyt työt, jotka ovat päätyneet silitykseen (aiemmin hän on tehnyt maxi-kokoisilla helmillä, eikä niitä ole silitetty, vaan käytetty aina uudestaan). Nämä hän teki viime viikonloppuna. Myös sen jälkeen hän teki muutaman helmityön, jotka oli tarkoitus silittää, mutta juuri kun iskä oli laittamassa silitysrautaa valmiiksi, esikoinen tuli nähtävästi mustasukkaiseksi, kun pikkuveli on ominut isoveljen harrastuksen, ja esikoinen oli mennyt ja hajottanut ne kuopuksen teokset. No, sillä kertaa ei sitten silitetty yhtään mitään, sillä me vanhemmat hajotimme myös esikoisen sen kertaiset helmityöt ihan vain opetusmielessä, ettei tarvitse mennä tuolla tavalla toisten aikaansaannoksia tuhoamaan. ;) Meillä muuten iskä silittää nämä helmityöt, minä en siihen hommaan puutu, sillä mies tietää kaikki oikeat niksit. Hamahelmityöthän kannattaa aina silittää molemmilta puolilta, niistä tulee silloin kestävämmät - usein näkee silitettävän vain toiselta puolelta, mutta ne hajoavat aika nopeasti. Helmiä on myös olemassa muita kuin Hama-merkkisiä, esim. edulliset pullossa myytävät helmet on erimerkkisiä, eikä niitä sovi sekoittaa Hama-helmien kanssa, koska ne sulavat silityksessä eri tavalla. Meillä onkin miesväellä tosi tarkasti lajiteltu helmet, mitkä on Hama-merkkisiä, mitkä pullohelmiä. Nämä kuopuksen käyttämät helmet on löydetty kirpparilta, eikä niiden merkistä ole tietoa, joten ne pidetään ihan omassa rasiassaan ihan kaikki värit sekaisin vaan. Muutenhan meillä on lajiteltu helmet väreittäin ja vielä numeroitu värin koodi, jotta kun joku väri loppuu, niin osataan ostaa oikeaa sävyä uudestaan. Pelkästään Hama-merkkisissä helmissä sävyjä on yli 60, ja ne mitä ei ole täältä Oulusta löytynyt, on isäntä tilannut Tanskasta. ;) Saapa nähdä, kauanko kuopus tyytyy taiteilemaan kirpparihelmillä, milloin hänestäkin tulee samanlainen friikki kuin isästään ja veljestään. :)


Joskus muutama viikko sitten kerroin esikoisen tekevän helmistä itselleen kalenteria. Tässä se on nyt kokonaisuudessaan nähtävillä. Kalenterin ohjeet löytyvät Perler Beads -sivustolta, mistä poika muutenkin kaikki ideansa ja mallinsa nappaa. Sieltä sivustolta tulostin tuon kuusen, liimasin sen kartongille ja mies vielä päällysti sen kontaktimuovilla, jotta siitä tuli kestävämpi, ja kun nuo helmikuviot kiinnitetään tuohon sinitarralla, niin muoviin ei jää jälkiä samalla tavalla kuin ihan paperiin kiinnitettynä. Kuusessa on numerot 1-25 (minä laitoin kuvaa varten tuon tähden vähän etuajassa, mutta otin sen vielä kuvan oton jälkeen yöksi pois), ja jokaisen numeron kohdalle laitoimme valmiiksi sinitarrat, joihin sitten pojat ovat saaneet aamuisin nuo helmikuviot kiinnittää. Hih, yksi lumiukko on väärinpäin, sinä aamuna oli kuopuksen vuoro... ;)

Kaikki helmityöt eivät tuohon kuuseen mahtuneet, mutta onhan noita ripustuspaikkoja...


Osa näistä on esikoisen, osa kuopuksen tekemiä. Näitä olisi ollut enemmänkin tulossa, mutta kun sattui se esikoisen mustasukkaisuusepisodi, jolloin kaikki tekeleet menivät purkuun. Mutta näitähän tulee päivittäin lisää, tänäänkin (tai siis eilen, kirjoitan tätä klo 01:13) on taas helmitöitä silitetty ja osa odottaa silitystä. Kuopusta ei meinannut saada illalla nukkumaan, kun olisi tehnyt mieli vielä vähän helmeillä. :)

Mutta nyt esittelen teille oikean Helmien Helmen! :)


Minähän olen haaveillut pitkään nukkekodista - ja nyt minulla on sellainen, tai oikeastaan vasta roomboxi! :) Esikoinen on ihan minulta salaa tehnyt näitä koko syksyn ajan, taisi jo loppukesästä aloittaa, ja ovelasti on osannut piilotella, sillä en aavistanut yhtään mitään! Ja nyt sitten sain häneltä ihan yllätyksenä kenkälaatikkoon pakattuna aivan upeita helmistä tehtyjä nukkekodin kalusteita! :) Näin heti tuossa kenkälaatikossa roomboxin mahdollisuuden, ja siihen tämä pieni yksiöni on nyt kalustettu. Tästä ei puutu mitään, on matot ja kaikki! :)


Sänky ja kirjahylly.


Sängyssä on irralliset peitto ja tyyny. :) Pitäähän vuodevaatteita välillä puistellakin.


Peilipöytä lipastoineen ja siihen kuuluva tuoli.


Sohva ja sohvapöytä.


Ja tietysti ruokapöytä ja tuoli.Kalusteiden järjestys hakee vielä paikkansa, siirsin toistaiseksi molemmat matot tuohon ruokailuhuone-olohuoneen puolelle, näytätä kivemmalta. Ja kuvien oton jälkeen hoksasin, että sänky on kuvissa väärinpäin, siinä on korkeampi ja koristeellisempi pääty kuvissa jalkopäässä, mutta käänsin sen äsken pääpuolelle, kuten kuuluukin. En innostuksissani hoksannut näitä heti niin tarkasti tutkiakaan. :)

On minulla kyllä taitava poika (tai siis kaksi :) ), vaikka nämä onkin mallista tehtyjä, niin kyllä tällainen näpertely vaatii hahmottamiskykyä ja sorminäppäryyttä! Ja ajatella, että hän on nämä nähtyään heti ajatellut, että haluaa tehdä nämä äidilleen! :) On minulla kyllä ennestäänkin ihan kiitettävä määrä näitä helmitöitä tallessa, mutta tätä en ihan heti kätkekään laatikkoon, kyllä se saa olla esillä tässä ihan työpöydällä, jossa näen sen joka päivä. :) Vielä odottelen, josko poika jonain päivänä tekisi minulle helmistä ihan kokonaisen nukkekodin! :D

Pitänee kohta hipsiä unten maille. Tulin äskettäin ulkoa yölliseltä pyörälenkiltä ja kävin suihkussa, joten vielä tässä kuivattelen hiuksia, vaikka kello onkin jo kohta puoli kaksi, siitä johtuu siis omituinen blogin päivittämisaika. :) Vaan mikäpäs tässä näpytellessä, kun aamulla ei ole lähtöä mihinkään. Kohta pitää kuitenkin herätellä kuopusta potalle, meillä on yökuivaksiopettelu menossa, ja yhdentoista yön jälkeen tilanne on 8-3 märän sängyn hyväksi. Mutta kolme kuivaa yötä sentään - jee! :D Saa nähdä, pyörittääkö pesukone aamulla taas lakanapyykkiä, siihen pitänee varautua.

Vilpoisaa viikonloppua! :)

19 kommenttia:

 1. On sinulla taitavat pojat! Taitaa käsityötaidot periytyä.

  VastaaPoista
 2. Ei ole "omena kauaksi puusta pudonnut"
  Täytyy sanoa , kun näitä katselee.
  En ole tiennytkään että noista helmistä saa noin monenlaista.

  VastaaPoista
 3. Todella ihania töitä! Kyllä on taitavat miehenalut sinulla! :-)

  VastaaPoista
 4. Aivan uskomattoman upeita töitä!!

  VastaaPoista
 5. Hienoja hamahelmitöitä ja tuo esikkosi tekemä nukkekotiyllätyslahja sinulle on huippuhieno! Onpa aihettakin olla ylpeä!:)

  VastaaPoista
 6. Todella taitavia poikia sinulla.
  Toi nukkekotiyllätys on todella hieno.

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava helmitaideteos!! On noissa ollu väsäämistä!

  VastaaPoista
 8. Hienoja kalusteita!!!

  Meillä tyttö teki eskaritädeille valkoisista hamahelmistä tehdyt lumihiutaleet (kuusenkoristeiksi) joululahjaksi.

  VastaaPoista
 9. Vau, sulla on taitava ja suloinen esikoinen. On siinä mennyt tovi jos toinenkin väkerrellessä!

  VastaaPoista
 10. Hienoja töitä.

  Oikein hyvää joulun aikaa ja tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 11. Siis aivan käsittämättömän upea tuo nukkekoti! Vau! Mukavia välipäiviä sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 12. Upeaa jälkeä, niin isolla kuin pienemmälläkin pojalla! Lahjakkuus periytyy ja kun kummallakin vanhemmalla on kädentaitoja, mitäs muutakaan lapsista voi tulla kuin taitavia. Mutta tärkeää on myös se, että saa tehdä ja kokeilla! Mukavia värkkäilypäiviä koko perheelle!

  VastaaPoista
 13. Vau, oletpa saanut hienon lahjan! Todella taitavaa työtä nuo nukkekodin kalusteet, ja jotenkin ihanan iloisia myös. Minen oo ees tajunnu, mitä kaikkea hama-helmistä voisi tehdäkään, vasta oon haaveillu nostalgisista tietokonepelimagneeteista.. :)

  VastaaPoista
 14. Uskomattoman upeita töitä! Mihinkähän pojat ehtivätkään kun jo nyt ovat noin taitavia käsistään. Äiti saa syystäkin olla ylpeä! Rentouttavaa, käsityörikasta joulunjatkoa!

  VastaaPoista
 15. Kyllä poikasi ovat taitavia ja aivan ihanan lahjan olet saanut. Miten on malttanutkin pitää piilossa sinulta kaiken tuon työn...
  Meillä muuten kuivaksi opettelu sujui öisin niin, että kun itse olin menossa nukkumaan, kannoin nukkuvan pojan pytyn vierelle seisomaan ja siinä sitten loroteltiin. Sitten takaisin sänkyyn. Kovin montaa kertaa sitä ei tarvinnut tehdä, kun oppivat heräämään yöllä jos tuli hätä. Tosin rentoa nukkuvaa poikaa on hankala pitää seisomassa ja yrittää vielä pissattaakin...

  VastaaPoista
 16. aivan mahtavia hamahelmitöitä. Tyttäreni 11v on tehnyt helmihommia jonkin aikaa mutta nyt pitää näyttää uusia ideoita neidille. Toivottavasti teidän miehet keksii vielä uusia yhtä mahtavia juttuja saamme tänne peräkylään uusia ideoita :D

  VastaaPoista
 17. ihania helmijuttuja! minulla ei ookkaan ikinä välähtäny että näistä vois tehä muutakin kuin pelkkiä litteitä lätysköitä. wau :)
  terv. Laura

  VastaaPoista
 18. Siis WAU! Etsiskelin netistä ohjeita nukkekodin huonekaluihin ja tämä pomppasi silmiini googlen kuvahausta kaikkein ensimmäisenä! Todella taitavaa!.. Näin käsityöalaa opiskelleenakin ihastelen ja hämmästelen näiden huonekalujen toteutusta!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)