Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 01, 2010

Uni

Unien maailma on kyllä mielenkiintoinen. Viimeöinen uneni minun on pakko kertoa ihan julkisesti, sen verran hölmö se kyllä oli. ;) Ja kun on käsityöaiheinenkin... Näin kyllä vielä pöljempää unta käsitöihin liittyen muutama viikko sitten ennen käsityömessuille menoa, mutta se oli jo niin hölmö, ettei sitä kehtaa kertoa. :D Mutta tämän kehtaa.

Olin nimittäin unessani väkijoukossa seuraamassa, kun Victoria ja Daniel saapuivat Suomeen - kuumailmapallolla! :) Ja mitäpäs muutakaan minä siinä heitä seuratessani tein, kun kudoin sukkaa, tietysti. No, nuoripari laskeutui sillä pallollaan minun eteeni ja Victoria kiinnostui heti käsitöistäni. Hän kysyi minulta (ruotsiksi tietysti, ja minä jostain kumman syystä ymmärsin joka sanan), että voisinko antaa vinkkiä hänellekin, mistä hän saisi ostettua hyvää sukkalankaa, että saisi tehtyä samanlaiset sukat. Minä sain ruotsiksi soperrettua, että "tämä nyt on vaan tämmöistä suomalaista lankaa..." Sitten kysyin, saisinko jatkaa englanniksi, ja selvitin, että "jos haluat hyvää sukkalankaa, niin osta norjalaista! :) Semmoista kuin Dropsin Fabelia saa varmasti jostain Tukholman kaupastakin, mutta se on kyllä sitten aika ohutta lankaa, eikä yhtä paksua kuin tämä seiskaveikka..." Victoria pyysi minua näyttämään, millaista se Fabel oikein on, ja kas vain, minullahan olikin koko lankavarastoni mukanani sievästi laatikoissaan ja koreissaan! :) Sieltä kaivoin esiin jonkun kirjavan Fabel-nöttösen, johon Victoria tuumasi, että "on tämä kyllä aika kirjavaa, tulee suttuisen näköiset sukat". "Ei ei, Fabelia saa nykyään yksivärisenäkin, ootas kun kaivan täältä kopan pohjalta, noh, missäs se kerä nyt taas onkaan..." Sen jälkeen Victoria pyysi vielä saada lukea blogiani, ja minä valitin, että "no kun se on kyllä vaan suomeksi..." ;)

Mistähän nuo unet aina oikein tulevat...? ;)

Olen minä Victorian nähnyt kerran ihan oikeastikin, vaikka vähän huonoa tuuria on pukannut. Ensimmäisellä valtiovierailullaan 1996 Victoria piipahti myös Oulussa, jossa silloin(kin) asuin, ja eiköhän meidän opiskeluporukka ollut juuri silloin opinto-/kurssimatkalla keskellä Lapin erämaata! Loistoajoitus, kyllä harmitti! Toisen kerran sattui vähän paremmin vuonna 2003, jolloin Kaarle Kustaa, Silvia ja Victoria vierailivat Jyväskylässä, jossa minäkin siihen aikaan asuin. Onnistuin raivaamaan tieni Kirkkopuistoon katsomaan, kun kuningasperhe marssi puiston halki ja meni vilkuttamaan kaupungintalon parvekkeelle. Minulla oli varattuna kamerakin mukanani - mutta tyhjien akkujen kanssa! Silloin otti kyllä vähän pattiin... ;)

(ja nyt mietin, että mahdoinkohan kertoa blogissani tuon kameran akkujutun jo kesällä prinsessahäitten aikaan?)

Vaan eri hienoa on päästä antamaan prinsessalle sukkalankavinkkejä, vaikka sitten vain unissaan. ;)

Hyvää yötä! :)


17 kommenttia:

  1. Olipa hauska uni! Kiva ajatella Victoriaa kutomassa sukkaa (neulomassa) 7-veljestä -langasta! Unet ovat ihmeellisiä.

    VastaaPoista
  2. Mahtava uni !
    Oikein nauroin ääneen, nyt on hyvä mieli lähteä töihin.
    Kiitos Sinun :)

    VastaaPoista
  3. Jos olisin päässyt kuninkaallisia katsomaan paikallisen Sibeliustalon pihalle, olisikin kannattanut vielä pari villasukat tuliaisiksi:)

    Mitähän ne muuten tekee kukkakimpuilleen, joita saavat joka paikassa?

    VastaaPoista
  4. Ihana uni hih:) Victoria todellakin on kiinnostunut kaikesta. Jos olisit sukkaasi neulonut, hön varmasti olisi menetellyt noin kuin unssasi.

    VastaaPoista
  5. Minä taisin tuolloin vuonna 1996 olla Oulunsalossa Lentokentäntien varressa katsomassa ja vilkuttamassa, kun kuninkaalliset ajoivat ohi. ;)

    VastaaPoista
  6. Olet sinä ahkeroinut tuonne sukkasatoon sukkia.
    Niin, monta kertaa minäkin mietin uniani, jotka ovat joskus vallan merkillisiä. Mistä mahtaa ihan tuntemattoman näköisiä ihmisiäkin ilmestyä uniin?

    VastaaPoista
  7. Just illalla katselin kuinka vähissä vaatteissa prinssessa liikkui. Hän tuli ilmiselvästi kertomaan sinulle kuinka häntä palelsi ;) Ja että kunnon villikset olis paikallaan;) Kiva uni.

    VastaaPoista
  8. Voi kun näit mainion unen! Ihan ääneen hihitin sitä lukiessani. ;DD Vieläkin on suupielet korvissa.

    Minäkin näin muuten viime yönä neuleunen, mutta vain yksikseni siinä tein kirjoneulepipoa sytomyssyksi. Tämä uni varmaan johtui siitä, kun su-iltana veljenpoika kysyi, neulonko unissanikin. Silloin vastasin, että en neulo. En nim. muistaakseni ole ennen nähnyt unta neulomisesta. ;)

    VastaaPoista
  9. Oi kuinka kiva uni. Tuollaisia unia minäkin tykkäisin katsella. Vaan minä jos näen unia,niin ne on aina jonkin sortin painajaisia ja sittenkun herään,niin huomaan olevani kipeä jostain. Kuule siitä barbinäyttelystä minäkin ajattelin,kun olin jostain lehdestä ohimennen nähnyt ilmoituksen,että onpa aikoihin eletty,että barbinäyttelykö seurakuntaan. Siksipä mä en sitä ilmoituskaan tarkemmin lukenut. Sittenkun satuin itse näyttelyn näkemään,niin hämmästyin miten upea. Ja siinäkin missä Jeesus oli ristillä,niin olivat onnistuneet löytämään aika vakavailmeisiä barbeja. Kyllä ihmettelin kaikkee,kun en ois uskonut minkäläinen se on. Jäi mieleen pitkäksi aikaa.

    VastaaPoista
  10. Wau mikä uni! Harvapa se on prinsessalle saanut sukantekoaan esitellä. Minä oli unissani Saksassa jossain vanhassa kivilinnassa illallisella. ei sekään hassumpaa ollut. Ihan hyvät ruuatkin.

    VastaaPoista
  11. Jopas oli mainio uni :)

    Olet sinä ollut ahkera, mikä määrä valmiita töitä, vau!!! Montako tuntia sinulla on vuorokaudessa, ihan oikeesti???

    Ihanaa marraskuuta sinulle!!!

    VastaaPoista
  12. Saas nähdä milloin on lehdissä kuvia, joissa Victoria vilkuttelee parvekkeella kruunu päässä ja sukankudin toisessa kädessä :)

    VastaaPoista
  13. Se mekko mekkonen valmistui sen takia nopeasti koska koeneuloin sen suunnittelijalle elokuussa. Tai siis langat sain jo toukokuussa ja silloin sitä aloittelin, mutta oli kyllä minulle hitaalle neulojalle kovin työläs (etenkin se alku), joten hitaasti eteni. Oikeastaan kesä-heinäkuussa en tehnyt sitä lainkaan, vasta elokuussa. Ja koko kuukausi siihen suunnilleen menikin. Lahdessa on lankakauppa Heini, jonka omistaja on tuon mekon suunnitellut. Mutta koska bloggauslupa tuli, laitoin sen heti :) Ei sitä muuten näin nopeasti olisi ehtinyt - en ainakaan minä. Hyvä jos villasukan olisin valmiiksi saanut Modan ilmestymisen jälkeen.

    VastaaPoista
  14. Unohdinpa ihan kommentoida kun luin tämän alunperin joskus pikaisesti kännykällä surffatessa - nauratti ihan ääneen tuo unesi, paras kohta tuo kuinka sulla oli siellä koko lankavarasto mukana ;) Kiitos hyvistä nauruista, kiva kun jaoit unesi :)

    VastaaPoista
  15. Eipä kovin moni ole tainnut prinsessalle päästä kutimiaan ja varsinkaan lankavarastoaan esittelemään :-)

    Minä valitettavan harvoin muistan uniani, tai ehkä niin on parempi. Ne jotka muistan, ovat täysin omituisia...

    VastaaPoista
  16. Kyllä sitä kallonkutistajalle joskus tekis mieli lähteä, kun uniaan miettii. Toisaalta on kiva nukkua, kun aika menee kivasti, kuin elokuvissa. :D
    Ne on vaan niin tosia, kun niitä kattelee. Oikein samaistuu tilanteeseen.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)