Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 01, 2010

Lokakuun raporttia ja marraskuun suunnitelmia

Lempparikuukauteni lokakuu vierähti vikkelään! Vaikka päiviä oli enemmän kuin syyskuussa ja yksi tuntikin saatiin lahjaksi lisää, niin käsityösaldo jäi noin puoleen edellisen kuun saldoon verrattuna. Vaan lokakuu sisälsikin niin paljon kaikenlaisia sattumuksia, onneksi enimmäkseen hyviä sellaisia, osa ennalta tiedossa olleitakin, mutta osa myös ihan yllätyksiäkin, ja syöhän ne sitten sitä käsityöaikaa. Mutta tehdään silloin kun ehditään ja jaksetaan, ja siihen on sitten aina tyytyminen. Vaikka ainahan sitä haluaisi saada aikaiseksi enemmän, vaan aika moni muu asia tässä elämässä menee käsitöiden edelle - harrastushan tämä vain on! :)


Lokakuussa valmistuivat:

 • 12.10. Vauvan haalari (neuloen), langankulutus 174 g
 • 12.10. Vauvan siksak-myssy (neuloen ja virkaten), langankulutus 33 g
 • 13.10. Vauvan junasukat (neuloen), langankulutus 37 g
 • 14.10. Vauvan junalapaset (neuloen), langankulutus 27 g
 • 16.10. Kiemura-sukat (neuloen), langankulutus 105 g
 • 17.10. Lapsen polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 58 g
 • 19.10. Enkeli-taulu (ristipistellen)
 • 25.10. Tulppaani-sukat (neuloen), langankulutus 93 g
 • 31.10. Ruusu-lyyra-sukat (neuloen), langankulutus 84 g
Yhteensä siis yhdeksän työtä, joista yksi ristipistotyö ja loput kahdeksan neulottua, ja on tuolla vähän virkattukin väliin. :) Lankaa kului 611 g, joka tosiaankin on vain puolet siitä, mitä kulutin syyskuussa. Lankaostoksia tein peräti 952 grammaa (Fabelia, vironvillaa, Nallea ja 7 veljestä), joten lankavarasto meni plussalle 341 gramman verran. Ei ollut kyllä tarkoitus päästää plussalle, eli kuluttaa olisi pitänyt ehtiä enemmän. Mutta päädyinkin tekemään langanostolakon loppuvuodeksi, ja mahdollisesti jatkan senkin jälkeen ostolakkoa pitkään, ei noista langoista muuten pääse ikinä eroon! :)Sukkasatoa on nyt kartutettu kahden kuukauden ajan, ja Perunalaariin sain nakattua peräti 13 sukkaparia. Näistä kahdeksan paria tein syyskuun puolella ja loput viisi paria lokakuussa. Lasten sukkia tein neljä paria ja naisen kokoa yhdeksän paria. Lahjaksi noista sukista menee neljät, omille lapsille kahdet, ja itsekkäästi yli puolet eli seitsemän paria aion kuluttaa puhki ihan itse. :)


Sukkien neulominen ei taida tähän ihan loppua, sillä sitä mukaa kun sain noita ideoita toteutettua, niin lisää pukkasi päähän tulemaan, enkä ehtinyt kaikkia alunperin suunnittelemiani sukkia toteuttaakaan. Mutta eipä niillä niin kiire ole, ehtiihän niitä neuloa sitten vaikka seuraavassakin Sukkasadossa ensi vuonna, kyllä ne ideat tallessa pysyvät, ja ne mitkä eivät pysy, niin joutavat mennä romukoppaan. :)Vaan nyt on aika suunnitella lapasten neulomista! :) Oma tavoitteeni Lapaskuuhun on kolme paria, joista kahdet lapaset ja yhdet kämmekkäät. Kummankin lapasparin kavereiksi olen ajatellut neuloa myös kokonaisen asustesetin, koska minusta pipon, lapasten ja kaulanlämmittimen tulee kuulua vähintäänkin värien ja mielellään myös mallin puolesta yhteen. Itselleni olen näitä settejä aikeissa tehdä, ja toinen setti onkin jo aloitettu päähineestä. Jos nyt nuo saisin marraskuussa aikaiseksi, niin tyytyväinen voisin olla - lapasten neulomisen lisäksi nimittäin täytynee varata hieman aikaa ja energiaa myös Lapaskuun apuemoiluun. :)

Noiden kahden asustesetin lisäksi marraskuussa olisi tarkoitus saada valmiiksi joulukalenteri ristipistellen sekä työstää karvalankaryijyä eteenpäin. Kaikki muu mitä sattuu valmistumaan, onkin sitten ihan ekstraa. :) En saanut lokakuussa vieläkään aloitettua itselleni uutta yläosavaatetta, vaikka se on ollut tehtävälistani kärkipäässä jo useamman kuukauden ajan - tuntuu ihan pöljältä tehdä vain pieniä käsitöitä, kun olen tottunut siihen, että aina on joku isompi kesken. Ei vain ole ollut oikein tilaisuutta niiden isompien tekemiseen, kun ei niitä käsilaukussakaan mahdu kuljettamaan (vaikka vaihdoinkin lokakuussa taas isompaan käsilaukkuun, joka on nyt jo kokoa kauppakassi... ;) ), ja muualla ei ehdi oikein neulomaan kuin reissun päällä.Virkkausringin Pehmotempaukseen olisi kyllä kiva ehtiä osallistua, jos jää sopivia jämälankanöttösiä. En lupaa mitään, mutta pidän mielessäni koko ajan. :) No, katsotaan mitä ehditään, tällä hetkellä ainakin näyttää siltä, että käsitöitä ei välttämättä ihan lähipäivinä synny millään hurjalla vauhdilla... Välillä näiden haaveiden ja suunnitelmien ylöskirjaaminen tuntuu toivottomalta, kun kuukauden päästä huomaa, ettei ole ehtinyt tehdä puoliakaan niistä, mitä ajatteli tekevänsä, mutta niin kait se on itse kenelläkin. :)

Kiitos lämpimästi kaikista saamistani kommenteista! :) Mukavan maittavaa ja mainiota marraskuuta teille jokaiselle! :)

10 kommenttia:

 1. Minä olin varmaan silloin reissussa, kun noita vauvanvaatteita esittelit! Ihan ihmettelemään herkesin, että missä välissä sinä nuo olet kerennyt tehdä, en minä ole noita edes nähnyt :D

  Sukkasadon saldosi oli myös komea! Nättejä sukkia sieltä syntyi.

  VastaaPoista
 2. Komia sukkasato ja kyllä sulla kädet käy ahkeraan käsitöiden kanssa!
  Nuo ruususukat on niin ihanat!

  VastaaPoista
 3. Tuttu tunne tuo, että haaveita olisi ties mitä, mutta aikaan saa paljon vähemmän.

  Sinä kyllä saat huonossakin käsityökuussa valmiiksi enemmän kuin minä hyvässä kuussa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita töitä olet saanutkin aikaan. Nuo kahdet valkoiset kukilla kuvioidut sukat on aivan ihanat!

  VastaaPoista
 5. Komea sukkakasan olet kärrännyt laariin! Noista kukkasukista erityiseti tykkään! :)

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka paljon olet saanut aikaan yhden kuukauden aikana.Sinulla on perhe ja pienet lapset ja silti ehdit tehdä tuon kaiken. - Minun talouteni mahtuu "kahden hatun alle" ja vapaata aikaa jää,kun lapset ovat maailmalla ja jokainen jo itsekin (3) perheenisiä.Sitä vissiin ihminen hidastuu ja tahti sen myötä.- Mukavia marraskuisia päiviä Sinulle.

  VastaaPoista
 7. Minä olen erityisen ihastunut titenkin siihen että sait ne joulukalenterin kuvat tehtyä.
  Suosikkejani oli myös se
  Betlehem jota jouluntähti valaisee
  sekä Maria-äiti ja söötti aasi.

  Ruususukat oli aivan ihanat!!

  VastaaPoista
 8. Paa'aljon olet viputellut neuloa ja nii'in kaunista vielä!
  Millähän aikaa ne nuo ihmiset ehtiikään tekemään vaikkasta mitä, ite kun en juurikkaa huomoo suanneeni mittään aikaseksi?!

  VastaaPoista
 9. Toinen toistaan kauniimpia sukkia. Ruususukat on upeat ja tuo vauvasetti. Olet sinä vaan taitava käsistäsi.

  VastaaPoista
 10. Siun sukkasato oli kyllä menestys :D Mie tykkään eniten noista raidallisista ylipolvensukista!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)