Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 14, 2010

Sunnuntaiasusteet

Lämpimät kiitokset kaikista kommenteista kalenteripostaukseen! :) Oma iloni työn valmistumisesta on suunnattoman suuri, mutta kun saa positiivisia kommentteja, niin ilo nousee vieläkin suuremmaksi, mikäli se on ylipäätään enää edes mahdollista. Kiitos! :)

Marraskuu on jo puolessa välissä ja vasta nyt pääsen esittelemään ensimmäisiä tässä kuussa valmistuneita neuleita. Ei niin, etteikö neuleitakin olisi valmistunut, mutta kun kyseessä on kokonainen setti, niin haluan esitellä sen kokonaisuudessaan, näin pääsevät setin osaset loksahtamaan heti kerralla kohdalleen. :)


Viime syksynä tai alkutalvesta löysin Lidlistä itselleni uuden harmaan villakangastakin. Edellinen olikin jo 10 vuotta vanha ja aika nuhjaantunut, ja liian musta. ;) Tästä harmaasta tykkäsin kovasti ja tykkään edelleenkin, mutta heti ostohetkellä tiesin, että se kaipaa seurakseen tyylikkäitä asusteita. Yleensä kuljen talvella ihan reilussa toppatakissa - säästä riippuen lyhyessä tai pitkässä - mutta villakangastakki on minulle lauhempien säiden takki, koska se ei ole ihan niin lämmin kuin toppatakki, ja toisaalta se on myös se "parempi" talvitakki. Näitä "parempia" tilanteita varten takki ilman muuta kaipaa "parempia" asusteita, ja mielessäni näin luonnonvalkoiset palmikkobaskerin, kaulahuivin ja lapaset. Onneksi en heti viime talvena raaskinut lankoja ostaa, sillä tänä syksynä törmäsin kirpparilla 90-luvun Novitan muinaismuistoon, Nalle Spotiin. :) En edes heti kirpparilla lankoja ostaessani hoksannut, mihin ne käyttäisin, mutta onneksi heti kotona tajusin, että tässä on se Täydellinen Lanka tähän settiin. Alunperinhän setin ohje on 7 veljekselle, mutta tuo vanha Nalle oli ehkä aavistuksen verran paksumpaa kuin nykyinen, niin siitä sai oikein erinomaisesti tämän setin tehtyä, etenkin kun minun pieneen nuppiini ja siroihin käsiini yleensä Novitan mallit jäävät hitusen liian löysiksi. Näistä tuli juuri sopivat! :)

Baskeri
Tehty ajalla: 31.10.-3.11.2010
Malli: Novita Syksy 2007 ekstra nro 11
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Nalle Spot (804)
Langankulutus: 57 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Koko: Naisen / itselle
Muuta: Ihan ok. Osaan tehdä baskerin. :)

Tämän kanssa oli loppuun asti jännitystä, tuleeko tästä baskeri vai jotain ihan muuta. Yleensä kun minulla tuppaa tulemaan baskereista mieluummin sitä jotain muuta. ;) No okei, en ole kyllä edes yrittänyt tehdä baskeria kuin kerran aiemmin elämässäni, olin silloin lukion ekalla, ja silloinkin tarvitsin uuden talvitakin kaveriksi asusteita. Syyslomalla kotona käydessäni löysin kotikylän pikkukirjastosta käsityölehden, josta nappasin baskerin ohjeen, enkä kyllä edes katsonut, mille langalle tai tiheydelle se oli tarkoitettu, vaan aloin vaan tehdä sitä 7 veljeksestä - hei, ei meidän kylän kaupassa edes muita lankoja myyty vuonna -93, eikä taideta myydä vieläkään. ;) No, se baskerin ohje oli varmaankin vähän ohuemmalle langalle, sillä siitä luomuksestani tuli halkaisijaltaan ainakin puolimetrinen. Mutta käyttöön sen otin, ja opiskelupaikkakunnalle palattuani syysloman jälkeen lähdimme tyttöporukalla käymään kylällä minulla tyylikäs jättibaskerini päässä. ;) Eiköhän vastaan tietysti tullut Hän, joka silloin oli mielestäni kaikkein söpöin poika maan päällä, hän katsoi meitä ja varsinkin minua pitkään, ja kysyi: "Mikä juttu teillä nyt oikein on menossa?" Me olimme ihmeissämme, että ei mikään juttu, ollaan vaan kaupassa käymässä... "No mut miks tuolla on tommoinen päässään?" Olisin voinut vaipua maanrakoon, enkä kyllä muista, käytinkö sitä baskeria enää sen jälkeen... ;) Itse asiassa koko siihen baskeriin kuulunut setti oli ihan mörvelö, kirjoneulesormikkaiden sormista tuli aivan liian pitkät (uskollisesti tikuttelin nekin ohjeen mukaan 7 veljeksestä, vaikka ohje oli varmasti paljon ohuemmalle langalle) ja kaulaliina kiertyi rullalle, kun tein sen ihan sileänä neuleena. Niistä päivistä on ehkä vähän tullut jotain opittuakin neuleiden tekemisestä! :)

Tälläkin kertaa baskerin lankana oli jotain muuta kuin ohjeessa, ja vähän pelkäsin että tuleeko tästä liian pieni, mutta tiheys täsmää ja päähine näyttää suunnilleen samalta kuin ohjeessa, joten eiköhän tämä ole sellainen kuin pitääkin. :) Tosin baskerin muotoon sain tämän taivutettua vasta silitysraudan ystävällisellä avustuksella.

Lapaset
Tehty ajalla: 3.-5.11.2010
Malli: Novita Syksy 2007 ekstra nro 11
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Nalle Spot (840)
Langankulutus: 55 g
Puikot: 3 mm
Koko: Nainen / oma käsi
Muuta: Ok.

Näistä lapasista ei voi muuta sanoa, kuin että tyytyväinen olen. Tykkäsin tehdä näitä siksi, että kämmenosa on ihan sileää samoin kuin peukalo. Niin monta kertaa olen vääntänyt kirjoneulelapasia, joissa onkin miettiminen, että saa kuviot asettumaan edes siedettävästi peukalokiilan kohdalle. Nyt oli suorastaan ilo painattaa kiilaa menemään, kun oli vain yksiväristä sileää tehtävänä. Ja silti lapaset ovat tyylikkäät, kiitos upeiden palmikoiden! :)

Kaulahuivi
Tehty ajalla: 5.-13.11.2010
Malli: Novita Syksy 2007 ekstra nro 11
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Nalle Spot (840)
Langankulutus: 240 g
Puikot: 4 mm
Koko: n. 20x230 cm
Muuta: Ihana! :) Venyi viimeistelyssä yllättävästi, mutta ei haittaa.

Tässä on syy, miksi setin esittely on viivästynyt, sillä kyllähän yli kaksimetrisen huivin neulomiseen menee tovi jos toinenkin. Tämä oli kyllä ihanan aivoton neule kuljetettavaksi mukana neuletapaamisessa ja bussissa, mutta nyt loppuviikosta, kun huivilla alkoi olla mittaa ja painoa, niin kuljettaminen ja pienessä tilassa neulominen alkoi olla haastavaakin. Kääräisinkin jo neulotut metrit rullalle ja kuminauhalla kiinni, niin ei ollut pelkoa, että huivin päät roikkuisivat bussin likaisella lattialla, vaan rullaa pysyi jopa kiltisti laukussa sylissäni. :)

Ohjeen mukaan tästä olisi pitänyt tehdä kaksimetrinen, ja sellainen se vielä puikoilla ollessaan olikin, mutta kun höyrytin tätä kuvioiden esiinsaamiseksi, niin pituutta venähti yllättäen 30 senttiä lisää. Vaan se ei haittaa ollenkaan - olen tosi onnellinen tällaisestä pitkästä kaulahuivista! :) Yleensä teen kaulahuivit noin puolitoistametrisiksi, ja ne ovat auttamatta liian lyhyitä. Jos ne saakin kiepaistua kaulan ympäri, ei jää tilaa enää huivin solmimiseen. Tässä on riittävästi mittaa kieputteluun ja vielä jää reilusti kaunista palmikkoa ja pitsiä ihailtavaksikin. :) Tästä eteenpäin muistan, että alle kaksimetrisiä kaulahuiveja en enää tee. ;)

Setti on periaatteessa tällaisenaan valmis, mutta koska lankaa vielä jäi vähän jäljelle, saatoin kätkeä lapasten alle vielä pienen yllätyksen:

Kämmekkäät
Tehty ajalla: 13.-14.11.2010
Malli: Oma
Lanka: Novita Nalle Spot (840)
Langankulutus: 33 g
Puikot: 3 mm
Koko: Oma käsi
Muuta: Hyvät tuli!

Eihän tällainen vilukissa tarkene yksillä lapasilla kuin korkeintaan heinäkuussa. ;) Siispä langanlopuista kutaisin pitsiset kämmekkäät, joita voi käyttää lapasten alla, ja kun lapasia pitää välillä riisuakin kaivaakseen taskusta tai käsilaukusta jotain tarpeellista esiin, niin ei tarvitse ihan käsiä jättää paljaaksi, vaan kämmekkäät pitävät yhä vähän lämpöä yllä. Tai mikäpä estää lauhalla ilmalla kulkemasta pelkästään nämä kädessä. Jotta kämmekkäätkin sopivat settiin, niin mallin nappasin huivin pitsiraidasta. :) Palmikkoa en näihin halunnut, jotta mahtuvat sitten lapasten allekin. Onnistuneet tuli näistäkin! :)

Koko satsi kirpparin Nalle Spotia meni viimeistä senttiä myöten näihin, yhteensä 385 grammaa. Mainittakoon vielä, että lankapussi maksoi kirpparilla vitosen, eli ei paha hinta ollenkaan "paremmille" neuleille. :) Kun nämä on vielä suurimmaksi osaksi tehty työmatkoilla bussissa, niin ei ole paljon ylimääräistä aikaakaan tarvinnut näiden tekoon uhrata. ;)

Lapaskuuhun saankin nyt kerralla heti kaksi paria - tuplasti enemmän kuin oli tarkoitus. :) Näin on apuemonkin saldo avattuna.

Ihanaa isänpäivää kaikille! :) Meillä on sekä isi että pappa saaneet tänään kuulla onnittelulaulut rytmimunan, tamburiinin ja kanteleen säestyksellä. :)

21 kommenttia:

 1. Ahkerana olet ollut ja kauniit asusteet saanut tehtyä! Lämmittävät kyllä mukavasti pakkasilla! Palmikkoa on kiva neuloa, ei tule yksitoikkoiseksi. Villalapaset pitävät sormet sulana, minäkin tarvitsen vähintään kaksinkertaiset, etteivät sormenpäät palellu.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on tyylikäs setti ja takkiin sopivat.

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit ja takkiin sopivat neuleet! Ihanat kämmekkäät varsinkin!

  VastaaPoista
 4. Todella tyylikkäät kaikki.
  Hieno setti !

  VastaaPoista
 5. Tuo on tosi kiva setti!
  Minäkin olen tehnyt viime talvena tuon huivin ja joskus noita lapasia, tykkään mallista.

  VastaaPoista
 6. Onpa tosi kauniit asusteet! Ja tykkäsin muutenkin tarinasta, toi syvyyttä ja lisämerkitystä tähänkin baskeri-settiin! :)

  VastaaPoista
 7. Upea setti! Erityisesti tykkään tuosta muhkeasta kaulahuivista! :) Kivaa tuo lanka. Klikkasin oikein kuvatkin suuremmiksi, että näin paremmin.

  VastaaPoista
 8. Ihanan setin olet tehnyt. Muistelen tuota lehteä itsekin katsoin niitä.

  VastaaPoista
 9. Ihastuttava joulukalenteri, sekä tyylikäs neulesetti.

  VastaaPoista
 10. Todella kauniit asusteet ja aivan mahtava idea tuo kämmekkäät lapasten alla.

  VastaaPoista
 11. Tyylikäs setti, nyt ei palele!

  VastaaPoista
 12. Nätti setti! Ja erityisesti kämmekkäistä olen kateellinen, kaipaisin sellaisia lämmittämään käsiäni töissä ollessa...

  VastaaPoista
 13. Todella ihanan setin olet tehnyt.

  VastaaPoista
 14. Kaunis setti! Minä olen tehnyt tuolla mallilla lapaset ja baskerin.

  VastaaPoista
 15. Hieno setti!

  Oon tehny itte lapaset samalla mallilla, jopa kaks kertaa: ensimmäiset katos kahden päivän käytön jälkeen ja tein samanlaiset tilalle.

  VastaaPoista
 16. Oi miten tyylikäs setti. Todella kaunis tuo väri ja ihanat palmikot.

  VastaaPoista
 17. Kyllä on kauniit asusteet,aivan ihanat ja niin täydellinen asutekokonaisuus kämmekkäitä myöten. Kyllä sinä olet taitava ja ahkera tyttö. Ja tuo kalenteri edellisessä postauksessa on taatusti kaunein kalenteri mitä voi olla ja arvokas!

  VastaaPoista
 18. Kivan setin olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 19. Lämpimännäköinen setti - ja tuo kalenteri ON todella huippuhieno!

  (Jaa, että pieni nuppi ja sirot kädet? Minulla taas on iso pää - hattukauppiaankin mukaan - ja suuret kourat, joten ongelmat kokonumeroiden kanssa ovat ihan päinvastaiset :D!)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)