Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 28, 2010

Onko tuttu tämä juttu etiopianuttu?

Onko käsityöharrastajalla ideat vähissä, kun valmiit työt alkavat toistaa itseään? Jos sinulle tulee tätä lukiessasi déjà vu -tunne, tunnet ihan oikein - olet nähnyt tällaisia täällä ihan vastikään, itse asiassa viimeisen viikon sisällä. ;)

Ensiksi se tuttu juttu etiopianuttu:

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 23.-28.11.2010
Suunnittelija: Pirkko Tuppurainen; pyörönä tehtävän nutun ohje Ixulta
Lanka: Novita Nalle Colori kirjava (877)
Langankulutus: 70 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauvan
Muuta: Ok

Mitäpä tästä oikein mitään sanomaan? Hitaamminhan tämä valmistui kuin edellinen versio, joka syntyi kahdessa päivässä; tätä tein viisi päivää. Toisen nutun syndrooma tai jotain. ;) Lankaa sain kulumaan tällä kertaa muutaman gramman enemmän, tein tietoisesti joihinkin kohtiin pari kerrosta ylimääräistä, kun edellinen versio tuntui vähän pienen oloiselta jopa Erastolle. Etiopiaan lähtevät molemmat nutut Lumoavan Langan kautta. :)

Meidän kuopus on muuten saanut päähänsä, että meillä on kaksi Erastoa. Luultavasti johtuu siitä, että hän on nyt nähnyt Eraston päällä kaksi eri etiopianuttua... ;) On Erastolla jossain omatkin vaatteet, mutta eipä niitä ole näkynyt sen päällä aikoihin. Lievästi sanottuna tänään meinasi palaa pinna, kun yritin selittää, että meillä on vain yksi Erasto, kun vastaväittelijä itsepintaisesti intti haluavansa "yksi ja kaksi Erastoa", ja äidin olisi pitänyt kaivaa se toinen Erasto kaapista. Vaan kun niitä ei ole kuin yksi! "Ei - yksi ja kaksi!" Tuosta pojasta tulee kyllä vielä tohtori, kun osaa nyt jo väitellä niin hyvin! ;)

Mutta sitten niihin toisiin tuttujuttuihin - heijastinjuttuihin:

 Heijastinkukat 2 kpl
Tehty: 28.11.2010
Malli: Kipakat -kalenterin 2010 marraskuun ohje
Lanka: Novita Nalle Colori kirjava (877)
Langankulutus: 7 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Halkaisija n. 7 cm
Muuta: Lahjaksi menevät. Näihin on liimattu heijastintarraa sekä kuusisakaraiseen pujoteltu heijastinlankaa.

Heijastimia tehtiin siis paitsi virkaten, myös jo aiemmin nähtyyn tapaan pyöritellen:

Heijastinkukat 2 kpl
Tehty: 28.11.2010
Malli: Rosee-kukka / idea napattu Oulun käsityömessuilta 2010
Lanka: Novita Nalle Colori kirjava (877) + heijastinlankaa.
Langankulutus: 4 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm + roseekukkalaite
Koko: Halkaisijat n. 8 cm ja 5 cm
Muuta: Toisen annan lahjaksi, toisen pidän itse.

Näitä tuli pyöriteltyä loppulangasta ja kaksi kukkasta sain aikaiseksi.


Sitten vielä salamakuvia kaikista edestä...


... ja takaa. Kaikkiin on liimattu taakse tuollainen heijastintarraläpyskä, niin heijastaa molemminpuolin. Noissa virkatuissa kukissa muuten nuo pienet kolmionmuotoiset tarrat ovat kaikki heijastintarran "ylijäämälipareita", eli kun leikkaan siitä levystä pyörylöitä, niin siitä jää aina sellaisia pienenpieniä kolmionmuotoisia palasia. En nakkaa ainoatakaan palaa roskiin, vaan talletan ne, ja käytän ehkä seuraavaan projektiin. Tämä oli se "seuraava", joten nuo pienet kolmiot ovat edellisestä heijastinprojektista ylijääneitä paloja - ja nää on oikeasti pieniä, ihan pari milliä kukin kolmion sivu, joten täällä ei todellakaan laiteta roskiin mitään, mitä voi vielä joskus tarvita! :) Heijastintarra on sen verran arvokasta, ettei sitä parane hukkaan heittää, ja jokainen pienikin palanen kuitenkin heijastaa ja auttaa näkymistä liikenteessä!

Tein tämän vuoden alussa uudenvuodenlupauksen, että kulutan vuoden aikana pois kaikki ennen vuotta 2010 ostetut langat. Näiden tänään valmistuneiden myötä voin todeta, että olen pitänyt lupaukseni! :) Eli tässä talossa vanhin lankakerä on peräisin tämän vuoden tammikuulta, sekin on itsekehrätty. Vanhin ostettu lankakerä on ostettu 3.6., eli alle puoli vuotta sitten - ja sekin kerä on aloitettu, eli periaatteessa nyt jo "jämäkerä". Tarkoitus on edelleen kuluttaa lankoja vanhimmasta päästä, etteivät mene "ylivuotisiksi". Ja ylpeänä voin nyt sanoa, että minun kaikki lankani ovat tulleet tähän taloon suoraan kaupasta, eivätkä esimerkiksi edellisen muuton yhteydessä. ;) Suunnittelen tässä jo lankavarastoon liittyvää uutta lupausta ensi vuodelle, mutta kerron siitä vasta kuukauden päästä. ;) Ihanaa uudistaa omaa lankavarastoaan, ettei tarvitse katsella niitä samoja vanhoja nöttösiä vuodesta toiseen! :)

Mukavaa alkavaa viikkoa ja marraskuun viimeisiä päiviä! :) Täällä ei varmastikaan enää mitään valmistu tässä kuussa, joten luultavimmin palailen seuraavan kerran kuukausiraportin merkeissä - ja sen aika on jo ihan pian. :)

11 kommenttia:

 1. Etiopia-nutut anasitsevat aina huomioita olivat sitten vaikka sadas samaa mallia :)
  Tunnelmallista Adventinaikaa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kivat värit Etiopianutussa ja kauniita heijastimia!Hienosti olet saanut vanhoja lankoja kulumaan-taisipa osa mennä sytomyssyihinkin.:)

  VastaaPoista
 3. Hauskan näköisiä heijastimia.Pitäisköhän munkin kokeilla tehdä heijastimia hävittääkseni noita langan loppuja,tulee yleensä väännettyä niistä raidallisia patalappuja :)

  VastaaPoista
 4. Saapihan niitä nuttuja tehdä, niistä on kuulemma jatkuva pula!
  Heijastimesi ovat hauskoja :).
  Ja tuo allaoleva pellavapistely vaikuttaa aika isotöiseltä. Minullakin on pari isompaa keskeneräistä (ja pari pienempää...), pitäsköhän sitä, ainakin ennen tammikuun alkua... (Sen jälkeenhän niitä keskeneräisiä sitten piisaakin!)

  Joo, mutta oli mulla asiaakin; se Lähetysseuran kalenteri on just sellainen! - Eli "jatkuvakuvainen". Minusta se on kutakuinkin täydellisin adventtikalenteri sitten lapsuuspäivien :D.

  VastaaPoista
 5. Hienolta kuulostaa lankakertomuksesi! :)

  VastaaPoista
 6. Hienosti olet saanut lankavarastosi ajantasalle:) Minulla on siihen vielä matkaa.

  VastaaPoista
 7. Siis vau! Onneksi olkoon isosta kutomisurakasta, olet kyllä laihduttanut lankavarastoasi todella reippaasti! Ja nättejä muuten nuo edellisen postauksen lumihiutaleet...

  VastaaPoista
 8. Kivan näköisiä nuo heijastimet.

  Kuulostaisi kyllä kivalta ajatukselta, että saisi kaikki nuo vanhat langat pois pyörimästä. Suurin osa on kuitenkin yksittäisiä keriä tai jonkin projektin jämiä.

  VastaaPoista
 9. Ihania heijastimia! :)
  Ja onnittelut sinulle hienosta saavutuksesta lankojen hävittämisessä! Minun pitäis kai ottaa mallia sinusta, huoh! ;)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)