Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 14, 2010

Pientä ja käytännöllistä

Lokakuu on jo melkein puolivälissä, eikä täällä blogissani ole esitelty tässä kuussa vielä mitään valmistunutta! Ihanainen lempparikuukauteni on pitänyt sisällään niin monenmoista, ettei siinä ole paljoa ehtinyt käsitöitä ajattelemaan, mutta tehnyt olen aina vain kun olen ehtinyt. Viimein sentään on jotain pientä esitelläkin.

Talvi se alkaa pikkuhiljaa tehdä tuloaan, ja onneksi Erasto ainakin on nyt hyvin varustautunut vuosituhannen kylmimpään talveen. :)


Oikeasti nämä vaatteet ovat nyt vain Erastolla lainassa sen aikaa, kun niiden sisään saadaan oikea käyttäjä, joka toivottavasti ei vielä ihan lähiviikkoina tupsahda maailmaan, mutta tämän vuoden puolella kuitenkin. Onpahan jo valmiina odottamassa, että saan sitten hetimmiten laittaa lämmintä pakettia matkaan. :) Salaisuutena pysyköön vielä, kenelle tämä on menossa, mutta uskallan tämän kuitenkin täällä esitellä, koska aivan varmasti ainakaan tuleva käyttäjä itse ei tätä blogia käy lukemassa! ;)

Vauvan haalari
Tehty ajalla: 1.-12.10.2010
Malli: Novita Talvi 2009 nro 87
Suunnittelija: Minna Metsänen -> raidoitus omasta päästäni
Lanka: Novita Nalle valkoinen (011) ja Nalle Colori kirjava (877)
Langankulutus: 174 g
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Koko: 60 cm
Muuta: Lahjaksi menossa. Ohje oli yksivärisenä Luxus Alpacalle, eli raidoitus on omaa ideaa. Napit Nappi-Kikasta.


Mallia valitessani oli vaihtoehdoista aivan runsaudenpulaa. Lopulta sain idean tällaisesta raidoitetusta puvusta, koska tuota Nalle Coloria oli ja on edelleen ihan runsain mitoin, ja halusin saada sitä kulutettua ennemmin kuin olisin ostanut uutta lankaa. Sen jälkeen ei ollutkaan mallin valinta vaikeaa, sillä ihastuin tämän haalarin käytännöllisyyteen. Napit olkapäillä helpottamassa pukemista...


... ja haaruksissa vaipanvaihtoa helpottamassa. Tällaisia pitäisi kaikkien vauvanvaatteiden olla! :) Huomatkaa ihanat napit - Nappi-Kikasta löytyi juuri oikean värisiä ja näin minä alunperin suunnittelinkin, että laitetaan oikein iloisenvärinen nappirivistö. :)

Haalari vaikuttaa kyllä näppärältä käyttää, mutta myönnettäköön, että tekeminen ei ollut ihan niin näppärää, kun tässä on aika paljon pieniä yksityiskohtia. Aikuisen villapuseronkin tekee lyhyemmässä ajassa mitä 60 cm vauvansetin! ;) Ei ihme, että käsityöt ovat edenneet verkkaisesti, kun jotain kauluksen näpertelyä ei oikein viitsinyt bussineuleeksi ottaa, etenkin kun sain nuo kauluksetkin neuloa moneen kertaan ennen kuin jälki oli siistiä; hihojen istutukset taisin purkaa todella monesti, eikä siltikään tullut ihan sellaista kuin halusin. No, näkeepähän ainakin että on käsintehty! :D

Vauvan siksak-myssy
Tehty ajalla: 7.-12.10.2010
Malli: Novita Talvi 2009 nro 97 -> raidoitus, reunus ja nyörit omaa ideaa
Lanka: Novita Nalle valkoinen (011) ja Nalle Colori kirjava (877)
Langankulutus: 33 g
Puikot: 3,5 mm, virkkuukoukku 4 mm
Koko: 60 cm
Muuta: Ohjeessa olleen neulotun icord-nyörin sijaan tein virkatut nyörit. Reunassa ohjeesta poiketen virkattu nirkkoreunus. 

Käytännöllinen linja jatkuu. Perinteinen siksak-myssy taitaa olla niitä parhaita vauvanmyssyjä, joten siksi tähän settiin sitten sellainen. Sitäpaitsi halusin kokeilla, miten tämän mallin voisi tehdä raidallisena. :) Ohjeessa ei ollut tuota virkattua reunusta, mutta minusta tämä kaipasi jotain valkoista reunaansa, sitäpaitsi langan vaihto tuli tietysti just tuohon alareunaan, jossa se olisi näkynyt ikävästi kerrosten yli hyppäämisenä, joten reunus peittää nyt senkin alleen. :)

Junasukat
Tehty ajalla: 12.-13.10.2010
Lanka: Novita Nalle valkoinen (011) ja Nalle Colori kirjava (877)
Langankulutus: 37 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 60 cm vauvalle
Muuta: Ohjetta sovellettu Nallelle ja oikeaan kokoon. Varressa 36 s, terässä 34 s, kantalapussa 10 krs, terässä vain kolme "makkaraa". 

Nämä ovat ensimmäiset Junasukat, jotka olen tehnyt. Näitähän on vilissyt neuleblogeissa jo pitkään, mutta syy, miksi en ole itse tehnyt näitä ennemmin on luonnollisesti se, ettei ole ollut tarvetta eli ketään jolle tekisin. Toinen syy, jonka nyt uskallan ihan suoraan sanoa, on se että minusta tämä sukkamalli on "ruma", tai mieheni ilmaisi sen paremmin: "omituinen". Voihan tämä jonkun mielestä olla tosi söpö malli, mutta minun silmääni se ei miellytä - ja pakko vielä tunnustaa, että minulla on varmaan aivojen tunnekeskuksessakin jotain vikaa, koska se sukan takana oleva tarinakaan ei ole minua koskaan liikuttanut... Mutta ymmärrän hyvin, miksi Junasukat ovat niin suosittuja, sillä tämähän on kuulemma erinomainen malli pysymään hyvin vauvan jalassa! Ja koska minulla on nyt tässä vauvanvaatesetissä tällä kertaa tällainen käytännöllinen linja, niin ilman muuta halusin valita mieluummin käytännöllisen kuin kauniin mallin. :) Voisihan sitä tietysti jotkun supersuloiset pikku tossuset neuloa lahjaksi, mutta ei niistä hirveästi ole iloa, jos ne eivät pysy sätkivissä ja potkivissa jaloissa. Joten toivon mukaan nämä pysyvät paremmin pieniä varpaita lämmittämässä, vaikkei näitä nyt olekaan erityisemmin kauneudella siunattu. ;)

Sen verran kuitenkin vielä näiden sukkien ulkonäöstä, että sain onneksi nuo varren väriraidat onnistumaan niin kuin toivoinkin. Yksivärisenä tämä malli on kyllä parhaimmillaan, mutta nyt kun päädyin tällaiseen useampiväriseen versioon, niin halusin laittaa väriraidat harkitusti kohdilleen.

"Junalapaset"
Tehty ajalla: 13.-14.10.2010
Malli: Junasukkia soveltaen lapasiksi
Lanka: Novita Nalle valkoinen (011) ja Nalle Colori kirjava (877)
Langankulutus: 27 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 60 cm vauvalle
Muuta: 28 s/krs, varressa "makkaroiden" välissä 8 krs joustinta. Kämmenosassa selkäpuolella "makkaroita", kämmenpuolella sileää. Kiilapeukalo.

Ja kun kerran tehtiin Junasukat, niin pariksi tietysti "Junalapaset". Sovelsin varsia vähän lyhyemmäksi kuin sukissa, ja kämmenosaan tein selkäpuolelle noita samoja "makkaroita" kuin sukissakin ja kämmenpuolen sileää. Ensin meinasin etten tee peukaloa ollenkaan, mutta kyllä nämä kuitenkin sellaisen tuntuivat kaipaavan, joten kiilapeukalon sitten tuohon pykäsin, se kun on minusta kaikkein paras, vaikka tiedä sitten, miten se peukalo sinne omaan koloonsa pienellä vauvalla asettuu. ;) Meillä alkoi kuopus 2v9kk vasta tänä syksynä vaatia, että peukalo pitää laittaa paikoilleen, siihen mennessä hän väkisin halusi pitää peukun siellä muiden sormien kaverina ja jättää lapasen peukun tyhjäksi. :)


Nyt sitten vain vauvansetti hyvään talteen odottamaan käyttäjäänsä! :) Tietoa ei ole, kumpaa sorttia tämän puvun sisälle olisi tulossa, joten senkin vuoksi oli kiva tehdä tällainen värikäs setti, joka sopii ihan kummalle vaan - eikä aina tarvitse olla hempeitä pastellisävyjä. ;) Eipä kyllä edellinenkään tekemäni vauvansetti viime syksynä ollut niin kovin perinteisen värinen, ja mieluinen sekin on ollut!


Junasukat saankin viedä sitten Sukkasatoon, ja näin ollen tavoitteeni yhdeksästä sukkaparista on täynnä! :) Ekstrana ajattelin kuitenkin vielä ainakin kymmenennet tässä kutaista, ja vielä olisi varmasti toiset kymmenen sukkaideaa päässä muhimassa, osa täytyy vielä tämän vuoden puolella tehdäkin, jos eivät nyt aivan Sukkasatoon ehtisikään.

Blogipäivityksiä on luvassa seuraavan kerran aikaisintaan maanantaina, sillä en ole viikonloppuna oman koneen ääressä. Täytyykin tässä vielä ehtiä valmistautua viikonlopun ohjelmaan ennen kuin lähden illaksi töihin. Eli taitaa jäädä käsityöt tänäänkin taas vähäiselle, mutta eiköhän sitä aikaa sitten ensi viikon puolella ole enemmän, toivottavasti!

Oikein ihanaa ja kirpakkaa syystalvista viikonloppua! :)

29 kommenttia:

 1. I-H-A-N-A suloinen setti! Tosi kaunis ja hyvä malli. Napit on huippu.
  -Ritva-

  VastaaPoista
 2. Aivan upea setti! Kiva sovellus junasukista lapasiksi.

  VastaaPoista
 3. Onpa tosi suloinen setti! Minäkin olisin aikoinaan tykännyt tuollaisesta. Silloinhan en itse neulonut lainkaan.

  VastaaPoista
 4. Napit kruunaavat suloisen setin.

  Minulla on niin ikään junasukat työn alla, pikatyönä vieläpä. Lauantaina niitä tarvitaan.

  VastaaPoista
 5. Mie en ehkä tuosta Nallesta niin välitä, mut nuo napit tekee siitä ihan parhauden! Tosi pirteä ja kiva!

  Maija

  VastaaPoista
 6. Tosi kivan näköinen setti! :)

  VastaaPoista
 7. Pirteä setti. Ei vauvoja tarvitsekaan pukea pelkkiin pastellinsävyihin - niitä tuppaa jokaisen kaappiin kertymään joka tapauksessa, vaikka itse niitä sävyjä välttäisikin. Nuo napit ovat ihan huiput!

  VastaaPoista
 8. Ihana :) Napit on todella juuri oikeat!

  VastaaPoista
 9. Suloinen setti, tulee varmasti tarpeeseen. Ja hauskat napit kruunaa kokonaisuuden!

  VastaaPoista
 10. Kaunis setti ja nuo napit, aivan ihanat!

  VastaaPoista
 11. Aivan IHANA<3 setti <3-napit kruunaa kokonaisuuden. Junalapasia en ole ennen nähnytkään missään-hyvä idea ! Ihanaa ja kirpakkaa syysviikonloppua sinullekin.:)

  VastaaPoista
 12. Kertakaikkisen ihana neulehaalari, ja muut asusteet :)

  VastaaPoista
 13. Iloinen setti! Kuten muutkin ovat todenneet, niin napit kruunaavat koko komeuden.

  VastaaPoista
 14. Ihana setti ja setin tulevaisuudessa täyttävä "sisus" näyttää kasvavan hyvin:) Oltiin tänään samassa kerhossa. Minusta nuo junalapaset ja -sukat on kivan näköiset, mutta kaikkein tärkeintä kyllä on, että pysyvät päällä. Niin kuin itekin totesit, mitä tekee söpöillä sukilla, jos ne eivät pysy sekuntiakaan jaloissa.

  VastaaPoista
 15. Hih, ihan totta, paljon mieluummin neulon villatakin minun kuin vauvan koossa! :) Nuo junasukat näyttävät muuten vähemmän hassuilta, kun niissä on palleroinen jalka sisällä.

  Aivan ihania töitä! Tuo iloisenkirjava lanka sopii tosi hyvin.

  VastaaPoista
 16. Tosi kaunis setti ja aivan ihanat värit. Sopii tosiaan molemmille sukupuolille. Myöskään minun lempparini eivät nuo junasukat ole olleet enkä ole niitä vielä kertaakaan tehnyt.

  VastaaPoista
 17. Onpa pirteä kokonaisuus! Napit ovat tosi suloiset, ja pidän noista "junalapasista", hyvä idea!

  Tein serkkuni vauvalle reilut toista vuotta sitten junasukat, jotka kuulemma olivat aivan hirmuisen tyytyväisä, ja oikein surivat kun jäivät ne pieniksi...

  VastaaPoista
 18. Niin, pieniä kiroitusvihreitä edellisessä postauksessa. Piti olla "...sukat, joihin olivat tyytyväisiä..."

  Mukavaa lokakuuta! Meilläkin on ollut jo ensilumi maassa!

  VastaaPoista
 19. Oikein raikkaanvärinen ja käytännöllinen vauvan setti! Hieno!

  Hih, ihan olen samaa mieltä vauvanvaatteiden "helppoudesta". Eihän sitä oikein ehdi kunnolla neulomaan, kun koko ajan saa olla seuraavaa kappaletta aloittamassa, kaventamassa tai lopettamassa...

  Mutta on niitä silti kiva tehdä!

  VastaaPoista
 20. Voi miten söpö setti. Kyllä saaja ilahtuu ikihyväksi.

  VastaaPoista
 21. Onpa kaunis setti. Jännä idea nuo lapaset. Nuo värikkäät napit sopivat tuohon pukuun tosi kivasti.
  Sinulla taitaa olla värisilmää.

  VastaaPoista
 22. Kaunis vauvansetti! Itse päättelin ja näpertelin eilen illalla samalla ohjeella tehdyn haalarin. Mulla oli lankana luonnonvalkoinen Nalle. Käyttäjä tähän haalariin syntyy ihan näillä hetkillä. Heräsin viestiin, jossa ilmoitettiin, että matkalla ollaan. Poikani saa siis serkun!
  Muutenkin olen tykännyt blogistasi ja tätä on kiva lukea. Kiitos!

  VastaaPoista
 23. Siähän olet tehny koko setin! Neulepukukin näyttää tosi kätsyltä. Niiden tekeminen on ollu minulle jotenkin ylipääsemätöntä aina. Junasukat- ja lapaset on ihqut värienkin suhteen. Ne on minultakin kokeilematta.
  Ja.. villahousut ei ehkä enää iske nykynuorisoon, joten niistä on pitäny tehä legginssit. ;D Ajattelin samaa, lehteä selaillessani.

  VastaaPoista
 24. No kaunis on setti ja napit aivan huiput. Samaa mieltä kanssasi, et vauvoille on muitakin värejä kuin pastelli-sellaiset. Itse olen neulonut ruskeaa oranssia harmaata turkoosia vihreää kaikissa mahdollisissa sävyissä ja saajat olleet tosi tyytyväisiä( siis äidit, vauvathan ei kommentoi).Ja oikeasti, monet vauvojen neulemallit on sellaisia, ettei niillä mitään tee, kun eivät pysy päällä. Junat pysyy.

  VastaaPoista
 25. Ovatpas ihanan raikkaat vauvanvaatteet!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)