Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

Vanhat kunnon pitsisukat

Taas pukkaisi sukkaa. :) Toisen sukan syndroomasta en näytä todellakaan kärsivän, sillä aloitin ensimmäisen sukan sunnuntai-iltana ja sain sen tiistai-iltana valmiiksi (2 vrk). Toisen sukan aloitin tiistai-iltana heti perään ja se oli jo keskiviikkoiltana (alle 1 vrk). Mikähän lie minua ajoi tekemään toisen sukan niin nopeasti - olisikohan ollut Koskilinjat? ;)

Vanhat kunnon pitsisukat
Tehty ajalla: 19.-22.9.2010
Lanka: Novita 7 veljestä Raita sini-turkoosi (879)
Langankulutus: 100 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Oma jalka (38)
Muuta: Ihanat tuli! :) Olisi vain pitänyt uskaltaa tehdä pitemmät varret... (nyt vain 20 cm)


Raidalliselle 7 veljekselle sopivaa sukkamallia etsiskellessäni kysyin Hepsiltä, onko hän koskaan tehnyt tätä vanhaa kunnon pitsisukkamalliaan raitalangalla. Eipä ollut, joten minä päätin ottaa riskin ja testata, mitä tapahtuu. Kannatti ottaa riski - pitsimalli sopii aivan erinomaisesti raitalangalle, varsinkin tällaiselle tasaraitaiselle. :) Raitalangat on ihan kivan näköisiä perussukkanakin, mutta tykkään kyllä, että mallissa saisi olla joku juju. Ei niin, että kaunis mallineule piiloutuisi ja sotkeutuisi raidoituksen sekaan, mutta joku sellainen yksinkertainen, jossa mallin ei ole pakko näkyä selvästi, mutta joka tekisi vähän ilmettä raitoihin. Siksakkia, aaltoa tai "jotain". No, tässä on sitä "jotain". :)


Tämä sini-turkoosi 7 veljestä Raita on kyllä ihan mun värinen. :) Ja tarvetta näille sukille on, sillä hyvin usein huomaan etsiväni sukkakoristani turkooseja sukkia, ja vaikka niitä onkin tullut neulottua useammat, niin jostain syystä ne kaikki ovat aina pyykissä. ;) Voi olla, että joku käyttää aika paljon turkooseja vaatteita ja sukkia, tahtovat ne turkoosit eksyä helposti unisukiksikin. Sitä paitsi olen kaivannut sellaisiakin villasukkia, joissa olisi vähän tummempaa sinistä, siis juuri tätä mitä näissä raitasukissa nyt on (lähinnä tuo keskitumma sävy noista kolmesta). Joten taatusti nämä jäävät mulle! :)Täytyy kuitenkin vilauttaa näitä ensin Sukkasadossa, ennen kuin vetaisen jalkaan ja käyttöön. :) Viidennet potut nämä on tämän syksyn satoon, ja nyt alkaa pikku hiljaa tuntua siltä, että voisi neuloa välillä jotain muutakin kuin sukkia. Mutta yllättäen pistin tässä jo taas yhdet sukat puikoille, koitan pitäytyä suunnitelmissa... sitä paitsi niitä sukkasuunnitelmia on minulla yhä niin paljon, että taitaa sadonkorjuuaika loppua kesken! ;) Etenkin jos jämälankaa jää tähän malliin kuin nyt, niin saan tikutella niitä sukiksi vielä ensi vuoden Sukkasadossakin. ;)


Mukavaa loppuviikkoa! :)

15 kommenttia:

 1. Kauniit sukat tuli! Raitalanka sopii tosiaan hyvin. Kiva että malli oli uusi sinulle kuitenkin. Onhan noita paljon samantyylisiä, matkalla muokkaantuneita.
  Nyt tää tyttö menee nukkumaan! Kauniita unia! =)

  VastaaPoista
 2. Yökyöpeli täällä kerkesi ihailla sun sukkias ennen unimatin tuloa :D

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat tuli taas, minä tikutan perussukkia molempia yhtä aikaa...

  VastaaPoista
 4. Kylläpäs niistä tulikin nätit !
  Kuvio erottuu ihan kivasti ;)

  VastaaPoista
 5. Kävin jo perunalaarissa kommentoimassa ja ihastelemassa. Tässä on sukat miun makkuun! :D

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat, eikä pitsikuvio jää piiloon raitojen sekaan.

  VastaaPoista
 7. Ihanat ja kivan väriset pitsisukat :)

  VastaaPoista
 8. Näyttää tulleen kaikinpuolin kivan näköiset sukat.

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat! Hyvin toimii raitalanka tässä mallissa! :D

  VastaaPoista
 10. Kivan näköset sukat! Jännästi menee nuo raidat pitsillä.

  VastaaPoista
 11. Kivat sun sukkasi! Tulin sivulle, kun etsin ohjetta omaan sukkamalliini. Aloitin pitsineulesukkia neljä vuotta sitten. Aloin opiskelemaan ja työ jäi kesken. Toinen sukka on valmis, mutta toisen sukan varsi tuottaa ongelmia. En millään löydä ohjetta...Yritin ottaa kuvan, mutta en tiedä saako selvää riittävästi. Jos osaisit ehkä neuvoa?

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)