Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 23, 2010

Heikot sortuu elon tiellä...

Kirjoittelin tämän kuun alussa, ettei ole kyllä varaa lankaostoksille tai muihinkaan ylimääräisiin ostoksiin, pikemminkin oli pakkorako päästä vähän tarpeettomista kirjoistakin eroon. Vaan kun kaikkialla tuntuu olevan joku syysale, niin ei voi muuta kuin todeta, että onneksi Visa-ystäväni tulee apuun siihen saakka, kunnes noista tehdyistä työtunneista alkaa viimein palkkaakin virrata... No, ei tässä onneksi enää tarvitse montaa päivää kärvistellä, ja nämä menivät nyt sen Visa-kaverin piikkiin. ;)


Tokmannilla on 7 veljekset nyt tarjouksessa 3 kerää kympillä. Ei tarvitse olla mikään matikkanero laskeakseen, että tässä kuvassa keriä on neljä. ;) Turkooseja 7 veljeksiä näin jo muutama viikko sitten Tokmannilla poistossa kolmella eurolla, mutta koska tuota väriä minulla oli jo ennestään viisi kerää, niin jätin silloin tarjouksen hyödyntämättä. Vaan se on kaivertanut minua, sillä turkoosi on minun lempparivärini, ja ensinnäkin epäilen, mahtaako ne aiemmin hankitut 750 grammaa riittää suunnitelmiini, toisekseen olen alkanut havitella asusteita juurikin tuosta turkoosista yhdistettynä petrooliin ja luonnonvalkoiseen. No, tänään löysin kuin löysinkin vielä yhden turkoosin kerän Tokmannilta, kun oikein pyllistelin ja ryömin alahyllyn perälle - se odotti selvästikin vain minua! :) Ja ne tarvitsemani petroolin ja luonnonvalkoisen ostin sitten sillä "kolme kympillä" -kimpalla. Tosin luonnonvalkoista en tarvitse siihen asustesettiin varmasti edes yhtä kokonaista kerää, mutta se nyt on sellainen väri, jota aina tarvitsee, joten jemmaan tulee tuo toinen kerä. Ajatuksia toki on vaikka kuinka, mitä tuostakin voisi tehdä. :)

Mutta hei, haluatteko kuulla mihin EN sortunut? :) Nimittäin se lista on paljon paljon pidempi... ;) Itse asiassa näitä lankakeriä lähdin ihan suunnitelmallisesti noutamaan, mutta vaikka kohtasin paljon muita houkutuksia, niin pidin kiinni suunnitelmistani. :)

Ensinnäkään en sortunut Tokmannilla pompulalankaan, vaikka se olisi ollut 4e/kerä nettopäiväalennuksessa. Pari mummua keski-ikäistä naista kävi siinä myös niitä pampulakeriä taivastelemassa, että miten tämmöisistäkään voi mitään tehdä ja neulotaanko vai virkataanko näitä, ja minähän tietysti työnsin pääni sieltä hyllyjen takaa esiin ja aloin selittää, että niitä neulotaan paksuilla puikoilla ja että jotkut ovat tehneet pampulalangasta huiveja, mutta se on aivan erinomaista siivousliinaksi. :D Huom! En ole itse vieläkään testannut pampulalangan siivousominaisuuksia, vaikka tällaisella siivoushullulla toki pitäisi olla ainakin kymmenen pampulalankarättiä, ja melkein sorruin yhden pampulakerän ostamaan siivousrättitarkoitukseen, mutta päätin kuitenkin toistaiseksi selvitä niillä räteillä mitä omistan, koska olen niihinkin ihan tyytyväinen. :)

Ja enhän minä sortunut Suomalaisen kirjakaupan kirja-alessa, vaikka ehdin jo vähän matkaa kävellä yksi virkkauskirja kädessäni. Olisi maksanut vain vitosen - oli joku virkkaa vintagea tai jotain sinne päin. Paljon muitakin käsityökirjoja siellä oli noin kympillä kappale. Olen tyytyväinen, etten langennut siihen virkkauskirjaan, koska on minulla noita malleja olemassa ihan riittämiin, ei yksi ihminen kerkeä elämänsä aikana kaikkea tekemään. :) Melkein sorruin myös muutamiin lastenkirjoihin, mutta päätinkin sitten jättää ne sinne ja laitoin vain isännälle tekstiviestin, että hän käy tsekkaamassa lastenkirja-alen valikoiman, kun hän se meillä iltasadut lukee ja tietää poikien lukumieltykset paremmin. :) Sehän ei ole ostoksiin sortumista, jos laittaa puolison asialle?

Melkein ostin myös kolme uutta ristipistolehteä. ;) The World of Cross Stitching (?) ja Cross Stitch Card Shop -lehtien välissä olisi ollut ristipistokalenteri ensi vuodelle, ja se olisi houkuttanut niin kovasti, mutta koska lehdissä ei näyttänyt olevan mitään muuta houkuttelevaa, niin maltoin toistaiseksi jättää hyllyyn. Cross Stitcherissä oli joku ihan uutukainen pakkaus, aiemminhan sitä on myyty ihan muovissa, mutta nyt se oli jännittävästi pahvikotelon sisällä, mikä houkutteli tietysti ostamaan, mutta koska pahvikotelo lupasi jotain joulukorttitarvikepakkausta, enkä aio joulukortteja lähetellä, niin päätin jättää hyllyyn. Ja muutamia muitakin käsityölehtiä melkein ostin, virkkauslehtiä harkitsin ihan vakavissanikin. Saan kuitenkin aika hyvin hillittyä itseäni, kun muistutan lehtihyllyjen ääressä mieleeni sen pitkän to do -listan jo omistamistani malleista. Aina niillä lehtihyllyillä vaan pitää käydä pyörähtämässä, kun kaupungilla liikkuu, mikä lie sinnekin vetää... vähän sama juttu, kun vaikkapa Anttilassa pitää aina kävellä ensin lankaosaston läpi ennen kuin menee muille osastoille. :)

Ai niin, ostin tänään sentään lankojen lisäksi huulipunan, edellinen on ihan lopussa, ja löysin onneksi täsmälleen samaa sävyä uuden. Edellinen on kestänytkin 4,5 vuotta, että ei kovin usein tule tuota kosmetiikkaa hankittua, vaikka sitä melkein päivittäin käytänkin. :)

Kiitos kommenteistanne ja sukkakehuista! :) Koitan saada pian taas uudet sukat tänne kehuttaviksi. ;) Jossain vaiheessa on kyllä pakko jo alkaa tehdä muutakin, alkaahan noita sukkia taas jo olla. :)

Ai niin, näin tänään bussissa neulojan! :) En ole aiemmin nähnyt muita bussineulojia kuin itseni, joten oli hauska törmätä hengenheimolaiseen. :)

Mukavaa sadepäivän jatkoa! :)

9 kommenttia:

 1. Aivan alkaa jännittää mitä noista seikaveikoista on tulossa.No,olet nopea neuloja ja siksi se varmaan jo pian selviää.- Onnittelen Sinua,kun pystyit sivuuttamaan noin monta houkuttelevaa tarjousta.Helpompi on sortua...

  VastaaPoista
 2. Onnitellut minultakin sortumattomuudesta:) Citymarketissa on myös joku 7 veljestä tarjous, mutta käänsin äkkiä sivua, kun se tuli vastaan.

  VastaaPoista
 3. minä en niitä kirjoja pystyny vastustamaan, se virkkauskirja löytyy täältä myssystä sukkiin kirjan kanssa. ja sen myssystä sukkiin kirjan oasttin ihan vaan niiden poncho ohjeiden takia.... ;)

  VastaaPoista
 4. On sulla vauhti päällä kun noita sukkia tulee kuin liukuhihnalta.

  VastaaPoista
 5. Minäkin onnistuin tänään olemaan sortumatta, vaikka tiukille otti! Ensin hiplasin tuolla cittarissa noita 7veikkoja, mutta sinne jäi. Tuli mieleen pari laatikollista heidän veljiään täällä kotona...
  Noita samoja pistelylehtiä minäkin hiplasin, mutta en kuitenkaan ostanut, vaikka mieli teki, kun kotoa löytyy jotain tehtävää silläkin sektorilla...

  Kaiken maailman houkutuksia nuo tuolla liikkeissä meille laittaa esille ;)

  Aivan ihanat sukat sinulla tuossa alempana!

  VastaaPoista
 6. Noh, toiset seisoo, toiset sortuu... Repullinen kirjoja Suomalaisesta, osa toki jo menee joululahjoiksi (hei, on jo syyskuun loppu!), sitten hummasin Cross Stitcheriin ja siihen kortti lehteen... Lisäksi kävin Prismalla ja siellä oli ihanaa mohairia kolme kerää alessa jäljellä.Ei niitä voinut sinne jättää :/

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen miettinyt, käviskö hakemassa tuota pompulalankaa Tokmannilta siivousliinaa varten. Saattaa jäädä hakematta, kun ei nyt ole sinne muuta asiaa. 7veikkaakin on jo jemmassa muutamiin sukkiin.

  VastaaPoista
 8. Cittarissa olisi perus-7 veljestä 3 e/kerä, mutta sitä en ostanut. Sen sijaan mukaan kyllä tarttui yksi kerä jotain Novitaa, sekin Mammuttimarkkinatarjouksessa. Mutta sille langalle on jo käyttö suunniteltuna.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)