Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, syyskuuta 20, 2010

Testisukat

Kyllähän noita sukkia ehtii tehdä, vaan ei ehdi samaa tahtia niitä kuvata ja blogata...

Tässä kuitenkin viimeisimmät valmistuneet:

Vinoruuturaitasukat
Tehty ajalla: 17.-19.9.2010
Malli: Omasta päästä / Vinoneule-vinkki Ihan itsestä
Lanka: Novita Nalle Colori turkoosi-vihreä-oranssi-pinkki (877) ja Nalle luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 76 g
Puikot: 3 mm
Koko: Oma jalka
Muuta: 48 s/krs. Joustin 2o 1n varren suussa, nilkassa, kantapäässä ja jalkaterän päällispuolella. Hollantilainen (tavallinen) kantapää, sädekavennus. Vinoneuleessa olisi saanut olla enemmän silmukoita, jotta lopputulos näyttäisi kivemmalta!


Näiden sukkien tekemisellä oli kolme tarkoitusta:

 1. Testata tuota vinoneuletta, johon olen törmännyt Ihan Itsessä sekä Pirjon blogissa (kurkkaa Pirjon tekemät upeat vinoneulesukat esim. täältä ja täältä!)
 2. Tuhota noita kahta lankaa varastostani mukavasti
 3. Saada itselleni iloiset sukat, jotka sopivat useiden vaatteideni kanssa yhteen
Kohdat 2 ja 3 toteutuivat oikein hyvin: Luonnonvalkoinen Nalle-nyssäkkä kului kokonaan loppuun (minulla on vielä olemassa reilu kerä luonnonvalkoista Nallea, mutta se on aloevera-käsiteltyä, kun taas tämä nyssäkkä oli sitä vanhempaa "mömmötöntä", jota en halunnut jättää pikkukerää pyörimään, koska se on selkeästi erilaista kun uusi aloevera-Nalle, eikä niitä olisi voinut käyttää samaan neuleeseen). Coloria sain häviämään jonkin verran, mutta sitä jäi vielä aivan riittämiin muihinkin projekteihin. Tämä on ehkä kaikkein eniten "minun väristäni" Nalle Coloria, joten kohta 3 toteutuu varmasti, kun näitä Colorin värejä löytyy vaatekaapistani vaikka kuinka. :)

Ja kohta 1 toteutui sikäli, että tuli nyt ainakin testattua, miten tuo vinoneule tehdään. On ollut jo pidempään tarkoitus kokeilla, mutta vasta nyt sain aikaiseksi. En vain ollut ihan tyytyväinen sikäli, että olin kuvitellut lopputuloksen olevan jotenkin erilainen. Olen nähnyt tämän neuleen vain kuvissa, joissa neule on kuvattu ihan sellaisenaan (= ei käytössä esim. jalassa), ja olen saanut sellaisen käsityksen, että tuo on "sileää neuletta", en osannut kuvitellakaan, että noiden ruutujen väliin jää "poimuja". Eli kun vedän sukan jalkaani...


... ruudut häviävät, ja jäljelle jää vain epämääräisiä raitoja. Tietysti tämän olisi voinut estää niin, että olisi tehnyt tuon vinoneuleosuuden selkeästi isommalla silmukkamäärällä, jolloin neule ei venyisi niin paljon jalkaan laitettaessa. Nyt en osannut tällaista aavistaa, vaan loin ihan saman silmukkamäärän, mitä yleensäkin normaaleihin itselleni tuleviin Nalle-sukkiin. Ja siinä vaiheessa, kun hoksasin, miten olisin voinut venymisen estää, olin jo purkanut neuleen aloitusta niin monta sataa kertaa ja korjannut mieleisekseni, testannut tuota vinoneuletta ees ja taas ja niin pois päin, etten jaksanut enää alkaa uudestaan miettiä kaikkea alusta. Olkoon, housujen lahkeitten allehan nuo varret jää piiloon! ;)

Mutta siis pointtihan olikin, että testaan tuota mallineuletta. Lopputuloksesta ei ollut mitään puhetta... ;)Sainpahan ainakin neljännen sukkaparin Sukkasatoon. :) Ja eiköhän nämä käyttöönkin tule, niin oli ainakin tarkoitus!


Jos joku muu haluaa testata vinoneuletta, niin tässä pikaohjeistus:

 • Silmukkamäärän tulee olla jaollinen 6:lla. *Neulo 2 o, langankierto, 2 o, 2 oikein yhteen.* Toista *-* kerros loppuun. 
 • Tee kaikki muutkin kerrokset samoin; itse kuitenkin neuloin edeltävän kerroksen langankierron seuraavalla kerroksella kiertäen oikein, näin ei jäänyt niin pahaa reikää. 
 • Ruudutuksessa tein aina neljä kerrosta samalla värillä, mutta kerrosjako voi olla minkälainen tahansa, ja tätä voi tehdä useammallakin kuin kahdella värillä. Kokeile itse! :)
 • Oman kokemukseni pohjalta voisin suositella, että tällä mallilla kannattaa tehdä joko sellainen neule, joka ei kauheasti veny tai sitten neuloo reilusti enemmän silmukoita mitä normaalisti vastaavaan neuleeseen, niin ruudutus näkyy käytössäkin paremmin.
Seuraavat sukat ovat olleet jo vuorokauden ajan puikoilla, joten niistä varmaan kuulette joskus tämän viikon aikana. Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

14 kommenttia:

 1. Mielettömän kivan näköiset !
  Jos toiveenasi oli saada iloiset sukat, niin kyllä onnistuit ;)

  VastaaPoista
 2. Todellakin iloiset ovat nämä sukat.:) Tykkään.<3

  VastaaPoista
 3. Taitaa multa vielä jäädä vinoneule kokeilematta, kunhan mä nyt saan ekana kantapään väännettyä ulkomuistista niin olen tyytyväinen :) Mutta joku päivä tuotakin on pakko kokeilla, onneksi vielä on aikaa...

  VastaaPoista
 4. Tosi kivannäköiset nuo sukat. Ihanan pirteät värit ja minun mielestäni nuo raidat ovat kivat jalassakin.

  VastaaPoista
 5. Ihanan värikkäät sukkikset ja aina on mukava opetella jotain uutta :)

  VastaaPoista
 6. Tuo näytää mielenkiintoiselta. Ehkäpä joskus kokeilenkin :o)
  Kiitos ohjeesta

  VastaaPoista
 7. Kiitti ohjeesta! Vinoneule näytää tosi kivalta.

  VastaaPoista
 8. Nämä on tosi veikeät sukat! :) täytynee joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Haa-haa-harlekiini - aikast ovelat sukat!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)