Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, syyskuuta 13, 2010

Pikku-Marin rukista on lyhty irronnut...

...nippusiteellä me korjaamme sen! :)


Pikku-Mattihan korjasi autoaan aina purukumilla, mutta meidän perheessä toimii tilanteessa kuin tilanteessa nippuside. :) Kuten nyt vaikka isomummun rukin korjaamisessa.


Tästä puuttui tappi. Se oli siinä kyllä silloin vielä, kun olin lapsi, mutta kun rukkia on kotonani siirrelty sinne jos tännekin, niin se on jonnekin matkan varrelle pudonnut. Uutta tappia ei tarvitse alkaa sorvaamaan, kun pistetään tilalle nippuside... ;)


Lyhdynpidike on nahkainen, eli lyhty työnnetään tuonne rullalle käärityn nahan muodostamaan reikään. Vaan rukki kun on vanha, ja äitini on sitä huoltanut mm. käyttämällä rukkia säännöllisesti suihkussa (!), niin eihän nahka ihan mitä tahansa kestä. Kun minä aloin tällä ahkerasti kehräämään, ja pojatkin taisivat vähän innostua polkemaan ja pyörittämään, niin nahkahan murtui, eikä lyhty pysynyt enää paikoillaan. Vaan minä pistin vähän nahkaliimaa väliin ja varmistin liimauksen pysymisen nippusiteellä...

Kas näin, ja nyt se taasen kehrää...! :)

6 kommenttia:

 1. Nippuside ja ilmastontiteippi, siinä ne joka kodin näppärät apuvälineet :-)

  Mutta voisitko rukista mitään tietämättömälle kertoa mikä noissa kuvissa on se lyhty? Ja mikä sellaisen virka on? Eikä haittaisi, jos demoaisia ihan alusta asti miten sitä lankaa oikein tehdään...

  VastaaPoista
 2. Vastaus Aijan kysymykseen löytyy täältä:

  http://www.kaspaikka.fi/savonlinna/KEHRAYSSIVUT/VALINEETSIVU.htm

  Ja hyvät kuvat kehräämisestä heti perään:

  http://www.kaspaikka.fi/savonlinna/KEHRAYSSIVUT/KEHRAAMINEN.htm

  Minä en ole mikään kehräysvirtuoosi, kun olen yhden vyyhdin kehrännyt hahtuvalangasta; kuitujen kehrääminen onkin sitten huomattavasti vaikeampaa... ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoa Mari !
  Minä en rukista mitään ymmärrä, enkä osaisi sellaista korjata ;(
  Muuten hieno kapine , tuo ruukkisi :)

  VastaaPoista
 4. Meillä korjausvälinelista on: nippuside, ilmastointiteippi ja kuumaliima. Elleivät nuo toimi, niin sitten tarvitaan jo ammattilaisvälineitä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvistä linkeistä. Aika vinkeitä nimiä näyttää rukin osilla olevan :-)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)