Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, syyskuuta 13, 2010

Voita ja suolaa

Ken söi kesävoin? - Kissa söi kesävoin.
Missä kissa? - Aitan alla.
Missä aitta?

Ja niin edelleen, tuntenette lorun. :) Jostain syystä minun lapsuudessani meidän perheessä ei loruteltu kesävoista, vaan loru alkoi: "Mikä tämä? - Nykänäkä. Mikä tämä? - Piipparulla. Mikä tämä? - Voilusikka. Missä voi? - Kissa söi. Missä kissa? - Aitan alla." Ja niin edelleen. Jatko on sama kuin tuossa kesävoi-lorussa. (Nykänäkä taisi olla nenä, piipparulla poski ja voilusikka kieli, tai jotain sinne päin... ja hyvin mahdollista on, että nykänäkä on ollut alunperin "nykänenä", mutta muokkautunut jonkun lapsen suussa vähän toiseksi... ;) )

Joka tapauksessa tässä olisi tarjolla kesävoita:

Kesävoi-sukat
Tehty ajalla: 11.-13.9.2010
Malli: Kesävoi-sukat Neulekirjasta (Korhonen & Österman)
Suunnittelija: Ilona Korhonen
Lanka: Novita Wool persikka (260)
Langankulutus 83 g
Puikot: 3 mm
Koko: Oma jalka (38)
Muuta: Tein 49 s:lla, koska lanka on paksumpaa kuin ohjeessa. Muuten sovelsin omaan jalkaan sopivaksi.

Ihana malli, mallineule varsin simppeli mutta näyttävä, ja jippona tässä on tuo pitsineuleella tehty kantalappu. :) Ensimmäistä kertaa päättelin sukat silmukoimalla, koska ohjeessa käskettiin; pyrin siis noudattamaan ohjetta melko tarkkaan, mitä nyt silmukkamäärän valitsin pienemmän mukaan, koska lankani oli ohjeen suositusta paksumpaa, ja pituuden tietysti mittasin omaan jalkaan ja mieltymyksiini sopivaksi.


Nämä ovat nyt toinen parini Sukkasatoon.

Sain sukat valmiiksi iltapäivällä hieman ennen töihinlähtöä. Vielä langanpäätä päätellessäni aloin printata ohjetta seuraaviin sukkiin, ja valitsin malliksi Hepsin sukat sillä perusteella, että niissä näkyi olevan sopiva silmukkamäärä minun jalkaani ja Nalle-langalle. Ehdin vielä kotona luoda silmukat ennen kuin nakkasin kutimet kassiin ja päätin jättää kaavion tavaamisen bussiin. Bussipysäkillä sitten kurkistin laukkuuni ja siinä vaiheessa huuleni muodostivat äänettömästi erään v-alkuisen sanan, sillä se juuri printattu ohje kaavioineen oli jäänyt kotiin tietokoneen päälle! No mutta, eiköhän sieltä samaisen kassin pohjalta sitten kurkistanut korkkaamaton karvalankakerä ja siihen sopivat puikot, eli bussimatkat kuluivat tänään seitsemännen ryijypalasen parissa. Oikeastaan se olikin parempi vaihtoehto, sillä täpötäydessä ruuhkabussissa teinipoikien keskellä istuessa ei se kaavion tavaaminen olisi välttämättä ollut kaikkein mukavinta puuhaa. ;)

Kotiin tullessani sitten oikeastaan ensimmäistä kertaa vasta aloin tutkia niiden Hepsin sukkien kaaviota, ja loksahtipa suuni ammolleen: Hepsin sukissa ja juuri tekemissäni Kesävoi-sukissa on täsmälleen sama mallineule! Eihän tällainen toki ole tavatonta, kyllähän pyörä voidaan keksiä yhä uudelleen, ja Hepsi ainakin kirjoittaa sukkien ohjeessaan, että hän on napannut mallineuleen jostain vanhoista sukista, eli mallineule ei ole suinkaan hänen keksimänsä, eikä todennäköisesti myöskään Kesävoi-sukkien suunnittelijan Ilonan keksimä. Hulluinta tässä vaan on se, että miten minä onnistun valitsemaan peräkkäisiin sukkiin kaksi eri mallia, joissa kuitenkin on sama mallineule...? :) Ehkä se selittyy sillä, että kun Woolissa ja Nallessa on sama tiheys, ja totesin tuon 49 s olevan varsin hyvä silmukkamäärä sukkiini tämänvahvuisesta langasta, niin kun sitten Hepsin sukissa on juurikin tuo sama 49 s, niin se vaan tuli printattua sen kummemmin tutkimatta. Siis enhän minä tutki muitakaan neulemalleja etukäteen, luen tasan sen verran, mitä tarvitaan juuri meneillään olevan työvaiheen tekemiseksi. ;) Ja onhan noissa kahdessa sukkaohjeessa ihan hitusen eroa, kaaviot alkavat vähän eri riviltä, Hepsin sukissa on alussa nurja kerros, Kesävoi-sukissa on pitsinen kantapää ja muutenkin kantapään ja kärjen teko on opastettu tarkemmin, kun taas Hepsin sukissa annetaan summittaiset ohjeet tehdä sellainen kantapää ja kärki kuin itseä eniten miellyttää.

No, en halua tehdä kaksia sukkia peräkkäin samalla mallilla, joten se Hepsin sukkien aloitus meni purkuun, ja olen nyt ihan tyytyväinen, että se kaavio unohtui kotiin ja että oli sitä karvalankaa laukunpohjalla. ;) Nyt olen valinnut uuden sukkamallin, ja Nalle saa luvan muotoutua Verso-sukiksi. Toivottavasti ne eivät osoittaudu jonkun toisen mallin kaksoissiskoiksi. ;)


Sukkien taustalla hehkuva pömpeli on suolakristalli-lamppu. :) Sain sen tänään siskoltani, jonka tapasin yli kuuden vuoden tauon jälkeen! :) Siskoni asuu yli 300 km täältä meiltä Oulusta pohjoiseen, eikä hän tapaa kovin usein reissata näin "etelässä", vaan suuntaa vapaa-ajallaan mieluummin vielä pohjoisempaan. Emmekä kyllä pahemmin ole toisiimme yhteyttä pitäneet muutenkaan, kun tuota välimatkaa ja ikäeroakin on. Oli tosi ihana, kun hän ehti nyt ohikulkumatkallaan pistäytyä, ja toi meille tuliaisiksi tuon suolakristalli-lampun. Lampulla väitetään olevan terveysvaikutuksia mm. allergiaan, astmaan, masennukseen, unettomuuteen ja levottomuuteen, eli ihan oikeaan taloon tämä tuli, ja on vielä sattumoisin ihan meidän sisustuksen värinen - kuin myös noiden sukkien! :) Kiitos siskolleni!

Mutta nyt seuraavien sukkien kimppuun! :) Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

24 kommenttia:

 1. Kattelinkin noita Kesävoisukkia että ovat tutunnäköiset ja sitten se selkisikin miksi.:) - Olen itse useammat Hepsinsukat tehnyt. Kivat sukat kumminkin!

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit sukat, ja tuo värikin sopii malliin prikulleen.

  Kuinka pitkä sinun bussimatkasi on kun ehdit aina siellä neuloa ?

  Tuota suolalamppua minäkin olen suunnitellut. Kerrothan myöhemmin onko siitä ollut apua!

  terveisin yökukkuja mieletön päänsärky ja kurkkukipua, päätä särkee jo 9:ttä päivää peräkkäin. Täytyy aamulla soittaa lääkäriin.

  VastaaPoista
 3. Hienot on! Neulekirja on oiva ohjeiden lähde tällä hetkellä. Mitkä teet seuraavaksi?

  VastaaPoista
 4. Meillä on tuollainen suolalamppu ja se on kiva ihan yövalona. Yllättäen kaikki perheessämme ovat kokeilleet että onko se ihan oikeasti suolaa;)

  VastaaPoista
 5. Anneli: Se paikka, jossa käyn kolmesti viikossa, on n. 15 km päässä, matka-aika matkustajamäärästä riippuen 20-25 min. Toiseen paikkaan ajan kerran viikossa bussilla n. 20 km, matka aika n. 30 min. Yhdessä paikassa käyn sitten ihan pyörällä, kun on tuossa parin kilometrin päässä, siellä ei ole edes taukoja, jolloin ehtisi neuloa. ;) Mutta olipas mulla eilenkin neule bussissa, kun kävin ihan vain tuossa keskustassa bussilla, kun oli sadepäivä (yleensä kuljen kaupunginsisäiset matkat pyörällä), meiltä keskustaan menee bussilla n. 10 min, ja siinä ajassa ehtii kyllä useamman kerroksen sukkaa neuloa. :)

  Eli pelkästään työmatkoihin bussissa menee viikossa n. 3 h 15 min, joten miksi ei käyttäisi sitä aikaa neulomiseen? :)

  VastaaPoista
 6. Nämä ovat aivan erikoisen kauniit sukat ja ihana tuo pitsineuleena neulottu kantapää.

  VastaaPoista
 7. Vautsi miten kauniit sukat, upea mallineule sopii tuohon väriin.

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat! Katsoinkin kantapäätä vähän erikoiseksi ja tekstin lukiessani syykin selvisi. Hieno idea!

  Voi kun pystyis itekki kulkee työmatkat bussilla eikä omalla autolla. Mullakin kuluu työmatkoihin useampi tunti viikossa. Väh. puolituntia suuntaansa.

  VastaaPoista
 9. No kyllä nyt ymmärrän !
  Reilut 3 tuntia viikossa, siinähän neuloojo vaikka villatakin hihat. Eihän niitä samoja maisemiakaan jaksa aina tuijottaa ;)

  VastaaPoista
 10. Minäkin suunnittelin Kesävoi-sukat tekeväni. Hepsin sukat onkin jo tullut tehtyä muutamaan kertaan. Pitääpä kokeilla tuota kuvioitua kantapäätä kuitenkin.

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat olet tehnyt. Omat Kesävoi-sukkani ovat viittä vaille valmiit. Tästä sainkin inspiraation niiden jatkamiseen.

  VastaaPoista
 12. Sievät sukkaset :) Varmaan näitä esimerkkejä voisi useampikin löytyä, että samaa mallineuletta on sattumalta käytetty sukkiin tms. Sattuuhan näitä varmasti.

  Ja joo, kuppi on kyllä sinänsä luotettava, taitaa se epäluottamus lähinnä sijaita miun korvien välissä ;) Ja voi ei, ihottumaa muovisiteistä! En kyllä sinänsä ihmettele yhtään, hiivankin ne tekee usein. Kamalia ovat, onneks on nyt hyviä vastineita :)

  VastaaPoista
 13. Kivat sukat! Katselin jo silloin, kun Ilu oli ekat sukkansa blogissaan esitellyt, että mallineule näyttää samalta kuin noissa Hepsin sukissa ja niinhän se näyttää olevan. Ilun ohje on tosiaan tarkempi ja siinä on eri kokoja ja kantapääkin on mallineuletta. Mallineule on tosiaan vanha eli en ole sitä itse keksinyt. =)

  VastaaPoista
 14. Todella nätit sukat. Hyvä sinä:)
  Meillä on samanlainen suolalamppu. En tiiä onko sillä luvattuja terveysvaikutuksia, mutta yövalona se on hyvä ja muutenkin sen valo on mielyttävää ja kodikasta. Ja ihan samoin kuin joku tässä jo aikaisemmin kirjoitti, myös meillä kaikki ovat testanneet, onko se todella SUOLAlamppu...

  VastaaPoista
 15. Kauniit sukat. Hyvältä näyttää myös tuo pitsinen kantapää.

  VastaaPoista
 16. Onpa kivat sukat!

  Pitikin käydä sulle kommentoimassa, että taidettiin olla samassa bussissa. Vähän oli laput silmillä itelläki vielä niin varhain :)

  VastaaPoista
 17. Kauniit sukat! Ilmiselvästi tuo mallineule sinua puhuttelee, kun jo toisia samalla mallikerralla suunnittelit:) Hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 18. Kivat sukat! :) Kirjassa en malliin erityisesti kiinnittänyt huomiota, mutta täällä heti näyttivät mukavilta. Tehneekö eri kuva/kuvaaja vai se, ettei täällä ole kerralla niin monia katsottavia malleja.

  Minullakin valmistui muuten äsken sukat ko. kirjasta, huomenna varmaan esittelen ne blogissani.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)