Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, syyskuuta 10, 2010

Löytöjä

En muista, kuinka paljon olen täällä höpötellyt meidän "dyykkausharrastuksesta", tai eihän se mikään sen kummempi harrastus ole, kunhan vain pidämme silmät auki kulkiessamme oman pihapiirin roskakatosten ohi. Onhan sieltä aika paljon käyttökelpoista tavaraa tarttunut matkaan, ja näillä löydöillä on ollut varsin hauska sisustella asuntoa. :)

Viime viikonloppuna isäntä raahasi roskakatoksesta meille vuodesohvan, ja aluksi olin sitä mieltä, että eiköhän noita sohvia ole meillä jo aihan tarpeeksi. Kaksi sohvaa on ihan luksusta - toinen löytyi viime talvena kierrätyskeskuksesta ja toinen vähän myöhemmin kirpparilta - mutta kolme sohvaa alkaa olla jo vähän liikaa. Vaan sitten sain maanantaiaamuna älynväläyksen, minkä ansiosta vuodesohva sai jäädä.


Vielä tämän yön vuodesohva saa jököttää keittiössä keskellä kulkureittiä, mutta huomenna olisi tarkoitus siirtää se lastenhuoneeseen, jossa se pääsee toimittamaan esikoisen sängyn virkaa, kun taas esikoisen sänky siirtyy meidän makkariin kuopukselle. Päästään viimein eroon pinnasängystä, joka pysyy hädin tuskin kasassa nippusiteiden, köyden ja teipin avulla... ;) Katsotaan sitten nukkumisjärjestelyjä uudelleen, kun pikkuveli on valmis siirtymään isoveljen kanssa samaan huoneeseen, sitten joskus. :)

Vaan nythän sitten tarvittiin lisää lakanoita, kun talosta ei oikein löydy tähän sopivia. Tuli aikoinaan ommeltua ylimääräisistä lakanoista kestovaippoja Venäjälle, ja kaappiin jäi tasan sen verran lakanoita, että kunkin sängyn lakanoista vuorollaan toinen on pyykissä ja toinen käytössä (pinnasänkyyn on vähän useampi lakana pissavahinkojen varalta, vaikka joku on onnistunut lahjakkaasti silpomaan niitäkin lakanoita ompeluksiinsa... ;) ). Ei auttanut siis muu kuin lähteä lakanaostoksille, ja vihertävän arvomaailmani pohjalta suuntasin tietysti ensimmäisenä kirpparille!

En ehtinyt käydä kuin kahdella lähimmällä kirpparilla, enkä onnistunut valitettavasti niistä löytämään tähän sopivia lakanoita. Vaan eipä tullut kuitenkaan ihan turha reissu... ;)


Raanu, 7 euroa. :) Hivenen huonokuntoinen johtuen ehkä huonosta säilytystavasta, mutta värimaailmaltaan niin meille sopiva. :) Saimme täytettä nyt olohuoneen toisellekin seinälle, vastakkaisella seinällä yksi raanu jo roikkuukin. Kuvaaminen oli hivenen haastavaa, sillä raanu jää osittain muiden huonekalujen taakse piiloon, eli sellaista kuvakulmaa oli hankalaa löytää, että saisi koko komeuden kuvaan. Asunnon muilta seiniltä taas ei löytynyt sellaista ruuvia/naulaa, jossa olisi saanut tämän pysymään kuvauksen ajan... ;) Mutta ehkä tuosta kuitenkin pääsee vähän käsitykseen, millaisen ihanuuden löysin. :) Esikoisen kommentti: "Ooh, onpa täällä nyt tosi kodikasta!" :)

Toiselta kirpparilta oli pakko saada tämä:


Ensin luulin, että tämä on vain tavallinen puuvillakangaspalanen, mutta se olikin ommeltu sohvatyynynpäälliseksi. Oli pakko saada tuon musiikkiaiheisen kuvioinnin vuoksi, kun maksoikin vain 1,40 euroa. Ajattelin, että jos ei tätä muuten voi käyttää, niin ainahan ompeleet voi ratkoa auki, ja käyttää vaikka ristipistotöiden viimeistelyssä. Mutta kun kuvauksen ajaksi laitoin päällisen sisälle sisustyynyn ja kuvasin tuossa makkarin sängyn päällä, niin tuumasin, että ehkäpä meidän makkariin ilmestyy uusi tyyny, jahka tuo päällinen on käväissyt ensin pesukoneessa. :)

Ja sitten...


Näitä ei voinut vastustaa! :) Kolme kerää vitivalkoista Nallea, niitä "vanhoja" 150 gramman keriä, joissa ei ole mömmökäsittelyjä. Tiesin heti, mihin näitä tarvitsen, sillä suunnitteilla on projekti, johon tarkoitukseni oli ostaa luonnonvalkoista Woolia. Vaan kun näillä Nalleilla oli hintaa 2,50 e/kerä, niin kaupassa yksi 50 gramman kerä Woolia maksaa jo sen verran. Ja kun se suunnittelemani projekti tulee lahjaksi, niin siinä ei ole niin nuukaa, onko se luonnonvalkoista vai vitivalkoista. Itsehän en vitivalkoista käytä, mutta voihan ylimääräisestä sitten tehdä vaikkapa lahjaneuleita - tai kokeilla värjäämistä. :)

Eikä siinä vielä kaikki... mulle iski selvästi jokin ostosmania, mikä on minulle täysin epänormaalia


Jos nuo edelliset 150 gramman Nalle-kerät olivat "vanhoja" Nalleja, niin nämä ovat sitten todella ikivanhoja! :) Siis ajalta, jolloin Nalle oli silloinkin 100 gramman kerässä, eli ennen kuin se välillä muuttui 150 gramman keräksi. Tarkistin vanhoista Novita-lehdistäni, että tämä Nalle Spot on ollut markkinoilla vuonna 1998. :) Ja tämä on luonnonvalkoista, eli pahasti näyttää siltä, että näistä on tulossa jotain minulle... Vyötteettömässä kerässä on 85 grammaa lankaa, eli on pikkuisen vajaa, mutta kyllähän 385 grammasta saa jo jotain ihanaa aikaiseksi. :) Hintaa koko satsilla 5 euroa. :) Tämä on kyllä todella poikkeuksellista, että ostan lankaa, jolle minulla ei ole vielä mitään suunnitelmaa (noille vitivalkoisille langoille on, tai siis ne nähdessäni tiesin heti, mihin projektiin ne käytän), mutta nämä Nalle Spotit ostin ihan vain siksi että halusin. :) Ei minulla tainnut silloin 90-luvun lopulla näitä Spot-lankoja koskaan ollakaan, tai en ainakaan muista. Mutta heti kyllä muistin, missä lehdessä tälle langalle löytyi ohjeita. :) Minusta tämä Spot on paljon viehättävämpää kuin nykyiset Colorit, Marjaretket, Kukkakedot yms. Siis onhan niissäkin tietysti oma mielenkiintonsa, mutta jollakin tavalla ne rajoittavat sitä, mitä langasta voi tehdä. Kun taas tällaisesta "pilkullisesta" voi tehdä ihan mitä vaan ilman että ne pilkut siinä haittaavat itse neulemallin esille tuloa. Näitä saisi tulla uudelleenkin markkinoille! :)

Itse asiassa juuri nyt välähti silmieni eteen se projekti, minä näistä Nalle Spoteista toteutan! :D Olen sitä projektia suunnitellut tekeväni 7 veljeksistä, mutta mikäpä estää vaihtamasta suunnitelma Nalleen. Tarvitsen nimittäin tummanharmaalle villakangastakilleni kaveriksi baskerin, lapaset ja huivin, ja olin ajatellut tekeväni ne luonnonvalkoisesta 7 veljeksestä, mutta hei - minkäs väriset nuo pilkut tuossa Nallessa ovatkaan? - Tummanharmaat! Eli sen takkini väriset! * Lähtee heti metsästämään ohjetta * Oikeastaan minähän ostinkin lankaa täysin suunnitelmallisesti! :)

Vinkattakoon oululaisille, että Alppis Storeen jäi vielä aika tavalla lankoja mm. jotain Novitan ikivanhaa silkkipuuvillaa. Nämä langat olivat kahdesta eri pöydästä, ja oli siellä lankoja muissakin pöydissä. Oli vain niin vähän aikaa tutkia, kun kävin nämä kaksi kirpparia yhteensä alle tunnissa läpi, sen verran ennen sulkemisaikaa vasta pääsin liikenteeseen.

Niin, ja ne lakanat piti sitten ostaa ihan uutena ruokakaupasta. ;) Koitan lohduttaa vihreää puoltani sillä, että todennäköisesti nekin saavat jonain päivänä vielä uuden elämän jossain toisessa muodossa, kunhan ovat ensin pyörineet aikansa varsinaisessa käyttötarkoituksessaan. :)

Nyt en sitten uskaltaudu vähään aikaan kirpparille, jos karkaa tälleen mopo käsistä. Herranen aika, menikö mulla peräti parikymppiä näihin kaikkiin...?! ;) Ja kaikki sai alkunsa siitä yhdestä isännän löytämästä sohvasta... :)

Aurinkoista viikonlopun jatkoa! :)

16 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä olet tehnyt kirpparilla.

    VastaaPoista
  2. Hyviä kirppariostoksia olet tehnyt. Ja onneksi ostit ne pilkku-Nallet, kun niillekin löytyi loppujen lopuksi käyttötarkoitus. Mielenkiintoista nähdä tuommoisia vanhoja Novitan lankoja, sillä tuohon aikaan en ole itse vielä haaveillutkaan neulomisharrastuksesta. Olen samaa mieltä, että Novita voisi ottaa tuollaisia lankoja jälleen tuotantoon, kun nyt vaihtoehtona on pätkävärjätyt tai yksiväriset.

    VastaaPoista
  3. Upea sohva, eihän tommosta voi jättää ottamatta.
    Ja mitä lankalöytöjä olet tehnyt !!!
    Täälläpäin tuollaisia ei kyllä löydä, tai olen sitten liian hidas, löytämään.
    Tuo kirjava Nalle on ihanaa.....kiva nähdä mitä siitä syntyy.
    Eihän minullakaan ole juuri koskaan mielessä mitä ostamistani langoista teen, niistä vaan tulee aina jotain.

    ps. Sinä taidat jatkaa vuorokautta loppupäästä, kommenttiajoista päätellen ;)

    VastaaPoista
  4. Voi vitsi, että tuo pilkullinen Nalle-lanka on ihanaa! Minäkin onnistuin ostamaa Novitan Neulomosta pilkullista 7Veljestä-lankaa, mutta en ole vielä tehnyt siitä mitään. Olisi kyllä kiva, jos Novita tekisi vielä tällaisia lankoja.

    VastaaPoista
  5. Kivoja löytöjä olet tehnyt:)

    VastaaPoista
  6. Mahtavia löytöjä. Harmin kun en pääse hakemaan sitä puuvillalankaa sieltä kirpparilta, juuri sitä tarvitsisin . Kyllä minäkin käyn aina ensin kirpparilta katsomassa, ennenkuin menen kaupasta uutta ostamaan, hyvää tavaraahan sieltä yleensä saa. Ja roskiksesta on meilläkin suuri osa huonekaluja raahattu, niissä on sitä kotoista tunnelmaa ja säästyypähän edes siltä osin luontoa. Se ei kuulemma ole enää "dyykkaamista", vaan "romuromantiikkaa" :)

    VastaaPoista
  7. Minulla on samanlainen raanu seinällä. Äitini kutoi sen vuosia sitten, mutta nimeä en muista.
    Hienot ostokset. Ja on hieno ajatella mitä tavaralla tekee, mutta muista, että langoissa ei ole viimeistä käyttöpäivää. Näin lohdutti lankakaupan myyjä kun mietin alennuslankojen ostamista...

    VastaaPoista
  8. Vähänkös olen kade sun löydöistä!

    VastaaPoista
  9. Paljon löysit kirppareilta. Minä en olekaan viime aikoina niitä juurikaan kierrellyt. Vaan pitäisi varata pöytä ja yrittää päästä osasta rojua eroon.

    VastaaPoista
  10. Hyviä löytöjä, mutta tuo nallespot on ihan ykkönen! Juuri sellaista lankaa, mistä pidän. Onnentyttö kun tuollaista löysit :D

    VastaaPoista
  11. Siis millainen roskakatos teil oikein on ja millasia ihmisiä sinne oikein tavaroitaan kiikuttaa!? Kysyn vaan? En oo tääläpäin nähny missään noin isoja tavaroita roskakatoksessa!

    VastaaPoista
  12. Sartsa: Niin siis täällähän on kielto, että huonekaluja yms. ei saa jättää roskakatoksiin, mutta kyllä siellä joka viikko on joku sohva/pöytä/kaappi jne. Joskus hyväkuntoinen, joskus huonompikuntoinen. Ollaan kannettu roskakatoksesta kotiin mm. avaamattomassa kaupan pakkauksessa ollut matto, kirjoituspöytä, sohvapöytä, yöpöytiä, lastenvaunut... :) Välillä itsekin ihmettelen, että miten laiska täytyy ihmisen olla, kun kierrätyskeskus on 200 metrin päässä, ja sieltä tullaan ihan ilmaiseksi hakemaan tavarat kotoa, eli ei tarvitsisi jätehuollon harteille tarpeettomia huonekalujaan jättää. Joskin me välillä vähän autamme jätehuoltoa, ja näyttää sieltä joskus muutkin tekevän löytöjä. :)

    VastaaPoista
  13. Teijän roskakatos on kyllä aarreaitta :) Meilläkin on kierrätyksellä hoidettu tää sisustus. Myö ollaan naapureitten kierrätyskeskus, just tänä aamuna naapuri toi pojalle jatkettavan sängyn! Toiselta naapurilta on tulossa säkillinen lastenvaatteita. Kirppareita kierrän nykysin harvakseltaan, mut miun äiti on ahkera siinä hommassa, joten hää tekee löytöjä puolestani. Ulkoistettu palvelu ;)

    VastaaPoista
  14. Kaunis sohva löysi uuden kodin. Noin halvalla ei näiltä kirppiksiltä löydy lankaa. Harvoin uskallan edes kierrellä kun tarttuu jotain rojua käteen ja kotona on ennestäänkin.

    VastaaPoista
  15. Hienoja löytöjä. Erityisesti tuo raanu on ihana.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)