Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Katkon jälkeen

Yhteys toimii taas. Vaihtoivat jonkun portin, ja kävi vielä setä täällä meillä tarkastamassa, tarvitseeko modeemia vaihtaa. Ja taas pääsen surffaamaan! :)

Vaan kyllä oli kuin olisi yksi raaja katkaistu, kun ei päässyt nettiin! Kun yhteys meni poikki, olisi halunnut tietysti heti tarkistaa, missä on vika, onko esim. jotain huoltokatkoksia - vaan mistä tarkistat, kun ei pääse nettiin? Sen verran olen oppinut, että olen jo tallentanut vikapäivystyksen numeron kännykkään, vaikkei noita vikoja yhteydessä ole kuin kerran-pari vuodessa, niin hädän tullen sitä vikapäivystyksen numeroa ei löydä muuta kuin - yllätys yllätys - netistä. ;) Ironista. Vähän sain helpotettua vieroitusoireitani, kun isäntä antoi minun käyttää illalla iPhoneaan hetken ajan, vaan enhän minä sitä osaa käyttää. Mikä sekin on aika ironista, että jos perheen 2-vuotias käyttää iPhonea täysin sujuvasti (6-vuotiaasta puhumattakaan), niin miksi sitten paria päivää vaille 33-vuotias on laitteen kanssa täysin pihalla? ;)

Eipä tullut sitten eilispäivänä neulottua silmukkaakaan! Olen niin tottunut siihen, että neulomisen aikana pitää olla joku kaverina, ja yleensä se on tietokone; surffaan ja neulon yhtä aikaa. :) Ennen vanhaan se neulomiskaveri oli televisio, vaan kun netti on nykypäivänä syrjäyttänyt tv:n, niin jos netti menee poikki, niin ei jää jäljelle yhtään neulomiskaveria. No okei, kyllähän minä myös joskus luen kirjaa ja neulon samalla, ja totta puhuen tässä puolentoista vuorokauden nettikatkoksen aikana ei ollut lopulta kuin noin 6-7 tuntia, jonka olin kotona ja jonka olisin voinut käyttää netissä istumiseen ja siihen neulomiseen. Ja kun tiistaisin kuljen töissä pyörällä, niin ei ole sitä bussissaneulomisaikakaan, niin siksi jäi silmukat eilen tekemättä.

Vaan sepäs olikin sitten hyvä tilaisuus pistellä, kun siihen en kaipaa kuin äänikirjan seurakseni (tosin ehdin senkin kuunnella eilen loppuun enkä jaksanut heti perään uutta aloittaa). Ja tekaisin siten eilen tällaisen:

Enkeli
Tehty ajalla: 28.-29.9.2010
Malli: Kirjasta Maria Kelly: 1000 Great Cross-Stitch Design
Kangas: 14 ct vaaleansininen aida
Langat: Jämälankoja (mitä lie merkkejä ovatkaan)
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 10x15 cm kehykseen, pistoja enkelissä 35x36, tähdet tekaisin lisäksi
Viimeistely: Kehystin valmiskehykseen.
Muuta: Tähdet eivät kuuluneet malliin, mutta pistelin ne omasta päästä, koska niin näyttää kivemmalta.

Minullahan on päätös tehdä tänä vuonna jokaisena kalenterikuukautena yksi ristipistotyö ihan valmiiksi saakka. Periaatteessa olen tehnyt jo tänä vuonna enemmän kuin 12 ristipistotyötä, joten voisin hyvällä omalla tunnolla levätä loppuvuoden, mutta koitan silti pitää kirjaimellisesti tuosta kalenterikuukaudesta kiinni (itsepä olen sääntöni laatinut ;) ). Oli vähän haasteellista löytää syyskuulle ristipistotyötä, koska kaikki keskeneräiset ovat niin isoja ja niin keskeneräisiä, ettei niistä ole vielä toivoakaan valmistumisen suhteen. Enkä sitten löytänyt valtaisan malli- ja pakkausvarastoni joukosta yhtään sellaista, jonka olisin saanut pikaisesti kuukauden aikana (tai viikon aikana, koska herään näihin juttuihin yleenstä vasta kuun viimeisellä viikolla...) aloitettua ja tehtyä loppuun - olen alkuvuodesta onnistunut pistelemään kaikki pienet ristipistomallini ja -pakkaukseni pois.

Mutta sitten tuli mieleeni, että miksi ihmeessä olen ostellut ristipistolehtiä ja -kirjoja, jos en niistä tee koskaan mitään? Ja niinpä muistin tämän enkelin Maria Kellyn kirjasta "1000 Great Cross Stitch Designs", ja päätin pistellä sen. Tälle on kirjassa kaverikin, joten se saa luvan olla sitten lokakuun pistelytyö. :) Nämä ovat minulla olleet jo to do -listalla parisen vuotta, en vain muista sainko silloin idean ensin näistä enkeleistä vai tuosta keltaisesta kehyksestä... Keltaisen kehyksen löysin silloin pari vuotta sitten Tokmannin kehysalesta, ja ostin niitä tietysti kaksi kappaletta, kun halavalla sai. ;) Ja silloin kyllä jo suunnittelin, että teen tämän enkelin ja toisen kaverienkelin näihin kehyksiin. On kyllä niin hempeää, etten oikein tiedä, mihin tämän laittaisin, koska meillä ei näin hempeää ole sisustuksessa. No, onhan meillä vaikka vessan seinät vapaina... ;) Katsellaan se paikka sitten, kunhan toinenkin enkeli valmistuu!

No nyt ei pitäisi sitten enää olla loppuvuodesta isoja ongelmia saada yksi ristipistotyö kuukaudessa valmiiksi. Jos teen lokakuussa tälle pariksi toisen enkelin - ja senhän tekee yhdessä illassa - niin sittenhän marraskuulle jää jäljelle joulukalenteri (mielellään se saisi marraskuussa valmistua, jos sen on tarkoitus tulla käyttöön 1.12.) ja sitten joulukuussa pistelen vaikka yhden kortin, koska uumoilen silloin olevan tarvetta yhdelle korttipistelylle (jollei sitten sekin mene marraskuulle, mistäs näistä aina tietää...).

Jaa mutta nythän tässä pitää vielä ehtiä lukemaan blogeja eilisen ja tämän aamupäivän osalta! Mistähän kaikesta olen jäänyt tässä välissä paitsi...? ;)

Uutta neulettakaan en ole muuten sitten aloittanut viimeisten valmistuneitten jälkeen, vaan koitan pitää starttitaukoa ja työstää karvalankaryijynreuhkaa eteenpäin. Ei ihme, jos ei neulominen huvita, jos karvalanka on ainoana houkuttimena... ;)

Kepeää keskiviikkoiltaa! :)

7 kommenttia:

 1. Jos sulla on se vikapäivystysnumero, niin sieltä vastaa automaatti, joka käskee mennä nettin. Siinä vaiheessa multa palaa päreet joka kerta!

  Ihmeen riippuvaiseksi näistä blogeistakin tulee. Jos on pari päivää lukematta, niin edessä on kauhea urakka:-)

  Kiva pikku pistely!

  VastaaPoista
 2. Suloinen enkeli.
  Netti koukuttaa, kuten myös käsityöt... xD

  VastaaPoista
 3. Meillä on läppäri poissa pelistä ollut jo kuukauden (tää pöytäkone on toimiston työkone Ja siksi en oikein tykkäisi tätä käyttää)ja nyt kun se vihdoin on kunnossa ei wlan verkko suostu toimimaan..

  Mä olen tottunut tekemään pistoja niin että mulla on samalla tv auki.
  Enimmäkseen katon Discoveryn luonto yms. dokumentteja tai yle teemaa..

  Suloinen pikku-enkeli ja keltinen kehys on raikkaan näköinen.

  VastaaPoista
 4. Kiva pikku enkeli.

  Onneksi nettikatkoksesi ei ollut sitten tuon pitempi.

  VastaaPoista
 5. Söpönen enkeli taulu !
  Olihan siitä netin pätkimisestä hyötyäkin :)

  VastaaPoista
 6. Hauska enkeli!

  Minulla on edelleen telkkari neulomiskaverina; surffaillessa yleensä joko kirjoitan tai tutkin jotain niin tarkasti, ettei neulomiselle ole tilaa.

  VastaaPoista
 7. Soma enkeli!
  Miten ihmeessä pystyt neulomaan ja surffailemaan netissä yhtäaikaa??? :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)