Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 30, 2010

Syyskuun raporttia ja lokakuun suunnitelmia

Syyskuu se taas mennä vilahti. En voi käsittää, miksi juuri syyskuu - se toiseksi ihanin kuukausi vuodessa - menee aina näin äkkiä? Voisikohan alkavalla lukukaudella olla mitään tekemistä asian kanssa...? Vaan onneksi on edessä vielä se kaikkein ihanin kuukausi lokakuu, joka toivottavasti ei mene ihan niin äkkiä, onhan siinä yksi päivä ja yksi tunti enemmän kuin syyskuussa. ;)

Pahoin pelkään, että syyskuu taisi mennä ihan sukkaillessa, mutta onneksi joukossa on muutama poikkeus:


Syyskuun valmistuneet:

 • 6.9. Liivi (koukuten ja virkaten), langankulutus 382 g
 • 9.9. Raidalliset ylipolvensukat (neuloen), langankulutus 173 g
 • 13.9. Kesävoi-sukat (neuloen), langankulutus 83 g
 • 16.9. Verso-sukat (neuloen), langankulutus 83 g
 • 19.9. Vinoruuturaitasukat (neuloen), langankulutus 76 g
 • 22.9. Vanhat kunnon pitsisukat (neuloen), langankulutus 100 g
 • 24.9. Raitapipo (neuloen), langankulutus 44 g
 • 24.9. Kukkanen (virkaten), langankulutus 6 g
 • 25.9. Pitsisukat (neuloen), langankulutus 130 g
 • 26.9. Lapsen jämäraitasukat (neuloen), langankulutus 72 g
 • 27.9. Lapsen jämäraitasukat (neuloen), langankulutus 59 g
 • 29.9. Enkeli-taulu (ristipistellen)
Kaikenkaikkiaan 12 valmistunutta työtä, ja neule-, virkkuu- ja koukkuamistöihin kului lankaa yhteensä peräti 1208 grammaa, mikä on yli tuplasti enemmän kuin elokuussa ja yli triplasti enemmän kuin heinäkuussa! Tämä on muutenkin koko tämän vuoden toiseksi suurin kuukauden langankulutussaldo (suurempaan kykenin vain Lankahamstereissa), ja vasta kolmas kilon ylitys. Hiljaista on siis ollut tänä vuonna, kun muistelisin esimerkiksi viime vuonna ylittäneeni kilon langankulutuksen joka kuukausi... Vaikka olenkin suurien neuleiden ystävä, niin nähtävästi langankulutusta ajatellen kannattaa pitäytyä pienissä neuleissa ja tehdä niitä vain määrällisesti enemmän. :)

Vaan suuresta saldosta huolimatta on häpeäkseni todettava, että lankavarastoni on silti plussan puolella kuukauden takaiseen nähden! Enkä voi käsittää, mistä se johtuu, koska pankkitili on ollut lähestulkoon miinuksella... No, ensi kuussa on sitten vissiin tulossa iso Visa-lasku. ;) Vaan en minä montaa euroa ole lankoihin tuhlannut, vaikka lankaa on tullut ostettua syyskuussa peräti 1435 grammaa, eli varasto meni 227 grammaa plussalle. Langat ovat kuitenkin peräisin kirpparilta ja alesta, eli vaikka ostin lankaa noinkin hurjasti, niin rahaa niihin upposi vain noin 25 e, eli ei paha silti. :) Kaikille langoille on suunnitteilla käyttöä, ja toivottavasti lokakuussa saan jo osan noista tuhottua. :)


Sukkasatoa ehdin korjata syyskuussa kahdeksan parin verran, mikä on vain yksi vähemmän kuin itselleni asettamassani tavoitteessa. Neulonko lokakuussa siis enää vain yhden sukkaparin? No, ehkä voin neuloa niitä enemmänkin, sillä noista nyt valmistuneista sukista 2-3 paria on sellaisia, joita en etukäteen suunnitellut, ja listallani on edelleen kolme sukkaideaa, joita en ole vielä ehtinyt tämän sadon aikana neuloa. Lisäksi uusia ideoita on syntynyt matkan varrella vähintään toiset kolme, eli saan vielä lokakuun aikanakin sukkia tehdä riittämiin. :)


Tarkoitukseni on kuitenkin tehdä muutakin kuin sukkia, sillä haluaisin jo aloittaa ainakin uuden yläosavaatteen itselleni ja sitten erään lahjaneulesetin vihdoin ja viimein. Uusia asusteitakin olisi kiva tehdä talvitakkien kavereiksi, sillä kohta niitäkin jo tarvitaan! Ja kyllä minulla nyt on lokakuulle myös aika isot tavoitteet ristipistojen osalta, viimeisellä kokonaisella viikolla ajattelin istua koko viikon vain pistelemässä enkä liikauta eväänikään mihinkään suuntaan. ;) (lue: jos saisi sillä viikolla edes yhtenä päivänä laitettua kymmenen pistoa ristiin, niin voin olla tyytyväinen)


Mutta ensiksi laitetaan tietysti pystyyn juhlat alkavan lempparikuukauteni kunniaksi! ;) Oikein ihanaa, sukkasatoisaa, lankaisaa, pistoisaa ja kaikkea muuta -saa lokakuuta kaikille! :)

9 kommenttia:

 1. Paljon olet taas saanut tehtyä!
  Tuosta nettikatkostanne luettuani teki mieli kertoa omasta "katkostamme" puhelimen osalta. Pian kolme viikkoa sitten Elisan puhelinverkko hävisi lähes olemattomiin meiltä (mulla oma ja varapuhelin, tietenkin ELisan verkossa, Soneran verkko toimii normaalisti). Jokusen päivän odotin verkon alkavan toimia normaalisti, sitten netin kautta tekniseen tukeen ilmoitusta, sieltä tuli ilmoitus, että alueella oleva vika on kyllä tiedossa ja korjataan heti kun on paikallistettu... Toissapäivänä verkon pykälät jo täysillä puhelimessa, mutta puhelut ei onnistuneet, soittamalla eikä vastaanottamalla. Eilen verkko toimi taas heikosti. Ja vaikka asutaan melkein perämettässä, niin kuitenkin lähellä pääkaupunkiamme. No, onneksi netti on toiminut ja sähköpostilla yhteydenpito ja asioiden hoito onnistunut...
  Kaunista lempparikuuta Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hih, minulla syyskuu livahtaa ohi aina juuri Sukkasadon takia. "Aina" on sunnuntai-ilta ja saldopostauksen teko! :)

  Piti tuohon edelliseen postaukseen kommentoida, että mun pitää vissiin lakata käymästä tässä blogissa. Aina kun olet pistellyt jotakin ihanaa, voisin takoa päätäni seinään kun muuton yhteydessä raahasin aidakankaanlopun ja muliinilankani kirpputorille. Aivot ohoi... :( Toistaiseksi en ole ruvennut varastoa uudestaan täyttämäänkään.

  VastaaPoista
 3. Musta taas koko vuosi on mennyt nopeasti että silirimpsisheivaan..

  Olet saanut tajuttoman määrän käsitöitä aikaiseksi!

  VastaaPoista
 4. Minusta taas koko loppukevät, kesä ja syyskuu vain vilahtivat ohitse. Hurjasti taas käsitöitä valmiina.

  VastaaPoista
 5. Vallan upea on saldosi ja kauniita neuleita olet tehnyt. Sukkia varsinkin tiiraan "sillä silmällä" kun sukkasadon kautta eksyin tänne blogiisi. Hyvä Juttu, että eksyin. :)

  VastaaPoista
 6. Minusta syksy on paras vuodenaika. Onneksi kauneutta ja lämmintä riittää lokakuun puolellekin.
  Paljon olet toinen toistaan kauniimpia sukkapareja saanut aikaiseksi. Mielessä olis paljonkin tehtävää, aika vain sanelee puitteet.

  VastaaPoista
 7. Paljon on tullut valmiiksi kaikenlaista! Mahdoton vauhti.;)
  Ihanaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Kuten aiemminkin, olet taas saanut kuukaudessa paljon aikaiseksi ja lankaa on kulunut.

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen huomannut, että vaikka kuinka neuloo ja virkkaa, niin lankamäärä senkun kasvaa. Alan epäillä, että on olemassa tyttölankoja ja poikalankoja, ja niitä olisi syytä säilyttää eri koreissa. Muuta selitystä ei voi olla aina vaan kasvavaan lankavarastoon :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)