Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, elokuuta 20, 2010

Perjantaipörssi

Mistä näitä lennokkaita otsikoita aina välillä syntyykään...? ;) Tuo otsikko tuo kyllä mieleeni kouluaikani, sen kummemmin en ala selittämään miksi, koska siihen menisi ikä ja terveys, mutta kun koitin keksiä otsikkokohtaan jotain kirjoitettavaa, ja nyt sattuu olemaan perjantai, niin tuopa tupsahti mieleeni. :) Keksiköön joku muu jotain parempaa ja kuvaavampaa. ;)

Eilen ei sitten tullut ristipistomaratonista yhtään mitään, kuten arvelinkin. Ennen neuletapaamista ehdin pistellä noin 20 minuuttia sillä aikaa, kun perunat kiehuivat, ja illalla pääsin pistelyn ääreen vasta joskus klo 23 jälkeen, mutta uni painoi silmää, niin en tainnut silloin jaksaa pistellä kuin korkeintaan toiset 20 minuuttia, jos sitäkään, en katsonut kelloa...


Joten joulukalenteri on edennyt sitten viime näkemän tasan tämän verran, eli nuo tummemman siniset pistot tuossa kuvassa, ne siis pistelin eilen. Ristipistot ovat kyllä niin keskittymistä vaativia juttuja, että niitä ei voi oikein tehdä samalla, kun tekee jotain muuta, paitsi äänikirjan kuuntelun aikana, niin siksi nuo pistelyt tahtovat olla niitä, jotka jäävät vähemmälle silloin, kun ei ole oikein kunnolla käsityöaikaa ja -rauhaa. Neuleen tai virkkauksen voi aina napata matkaan tai tehdä niitä vaikka tässä koneella istuessa. :)


Eilenhän sitä minun pistelyaikaani vähensi se, että sattui neuletapaaminen tällä kertaa torstaiksi, joten suuntasin sinne neuleen kanssa. Olin paikalla ensimmäisenä tasan viideltä, ja suunnilleen kaksi minuuttia yli viiden ajattelin, että jos ei tänne ihan justiinsa tule ketään muita, niin minä lähden (miten niin kärsimätön? ;) ). No tulihan sieltä sitten porukkaa melkein heti, yhteensä meitä oli tällä kertaa viisi, joten melkein oli jo tungosta. ;) Tätä karvareuhkaa siellä neuloin, itse asiassa aloitin tämän palasen jo maanantaina Kelan odotusaulassa, ja eilen neuloin sitä bussissa ja sitten neuletapaamisessa, tänään sain palan valmiiksi. Tämä on ihan samanlainen kuin edellinenkin palanen väritykseltään, paitsi että edellisen palasen tein niin, että aloitin oranssilla ja jatkoin loppuun keltaisella, tämä on tehty just päinvastoin, syystä että maanantaiaamuna sulloin käteni käsityökoriin ja sokkona nappasin sieltä sen kerän, mikä ensimmäisenä osui käteen, ja eilen aamulla sama juttu, että taas sokkona arvoin keltaiselle parin ennen kuin lähdin liikenteeseen. :) Joka tapauksessa näitä karvapalasia on nyt valmiina viisi, eli melkein ollaan jo puolivälissä. :)

Aloittelinpa sitten tänään uuttakin käsityötä. Vaan mitäpä tästä mahtaa olla tulossa ja ennen kaikkea MITEN?


Neuloen?


Vai sittenkin virkaten?


Vai jollakin ihan muulla tekniikalla? Kas, siinäpä teille viikonlopuksi pohdittavaa! ;) Ja minulle uusia haasteita, katsotaan miten tästä selviän. :)

Haasteellista ja hauskaa viikonloppua! :)

12 kommenttia:

 1. Luen juuri sellaista kirjaa kuin Raja, kirjoittanut Riikka Pulkkinen. Siinä lapset leikkivät kahta perhettä ja toisen perheen isä puhuu kaarnanpala kännykkään arvokkaasti, että "Yksi Pörssi, kiitos" Tuli tuosta otsikostasi vaan mieleen! :-)

  Muuten kirjaan pitää vielä totutella!

  VastaaPoista
 2. Arvaan, että tunisialaisesta virkkauksesta voi olla kyse. En tietenkään ole arvauksestani varma,kunhan heitin vaan jotain ilmaan.

  VastaaPoista
 3. Saako koukkuamalla tuollaistakin jälkeä aikaiseksi? Itse olen tehnyt ja nähnyt vain sellaista perusjälkeä.

  VastaaPoista
 4. Hyvää viikonloppua myös! Olen yhtä kysymysmerkkiä.

  VastaaPoista
 5. Koukkuamista minäkin ehdottelen ;)

  VastaaPoista
 6. Hei tuo näyttää mielenkiintoiselta.
  Kerro lisää!

  VastaaPoista
 7. Koukkuaminen minullakin tuli ekaksi mieleen, mutta olen kyllä ihan pihalla. Mielenkiinnolla odottelen....

  VastaaPoista
 8. Koukkuaminen minullakin tuli ekaksi mieleen, mutta olen kyllä ihan pihalla. Mielenkiinnolla odottelen....

  VastaaPoista
 9. Mäkin meinasin tulla ehdottelemaan koukkuamista. Näyttäisi vähän siltä. Se on hauskaa, itse olen vähän kokeillut sitä. Pitäisi oikeastaan käyttää kaikki jämälangat koukkuamiseen ja tehdä tilkkutäkki tai jotain..

  VastaaPoista
 10. Minulle aivan uudenlainen tekniikka. Mielenkiinnolla odotan mikä tuosta tulee ja mikä on tekniikan nimi.

  VastaaPoista
 11. Hauskaa; sekatekniikkaa! Kiva tuo pinkki/valk. pörrökuosi kuin myös ihana palmikkopinta pipossa!

  VastaaPoista
 12. Koska et näytä koko työvälinettä, niin arvataan koukkuaminen, vaikken kyllä tiedä, minkälaista jälkeä siitä saa aikaiseksi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)