Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, elokuuta 19, 2010

On prinsessana olo ihan ding ding ding...

Täällä sitä vaan leikitään Rinsessaa! :)

Rinsessa-pipo
Tehty ajalla: 14.-16.8.2010
Suunnittelija: Sirkku Isopahkala
Lanka: Zitron Trekking Pro Natura ruskea (1600)
Langankulutus: 39 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Itselle (päänympärys n. 54-55 cm), on tosi sopiva
Muuta: OK
 
Rinsessa-lapaset
Tehty ajalla: 16.-19.8.2010
Malli: Rinsessa-kämmekkäät Ulla 03/06 -> jatkettu lapasiksi
Suunnittelija: Sirkku Isopahkala -> lapasiksi jatkettu omasta päästä
Lanka: Zitron Trekking Pro Natura ruskea (1600)
Langankulutus: 42 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Itselle sopivat
Muuta: Lapaset on tehty niin, että käyvät kumpaan käteen tahansa. :)

Rinsessa-setti on siis valmis. Piposta ei ole mitään sen erikoisempaa sanottavaa, se on tehty ihan ohjeen mukaan, mutta vain ohuemmalla langalla, mikä ei haittaa, koska mulla on ehkä keskimääräistä pienempi pää. :) Lapasethan ovatkin sitten osittain omaa sovellusta, sillä ohje on kämmekkäille, mutta jatkoin ne lapasiksi, eli tein vartta hivenen pidemmäksi ennen peukalokiilaa, ja neuloin tietysti lapasille kärjen ja peukalon loppuun saakka. Kavennuksia en tehnytkään perinteisesti lapasen sivuille, vaan tasaisesti ympäri lapasta, eli nämä istuvat kumpaan käteen vaan, ei ole väliä. :) Joustinkin asettuu kivasti, kun on joka puolelta samanlaista. Ei niitä lapasia aina jouda katsomaan, mihin käteen mikäkin pitää laittaa. ;)

Langan tarina on sellainen, että voitin sen joskus pari vuotta sitten Tarjan blogiarpajaisista. Yleensä en osallistu arpajaisiin, mutta jostain syystä tuolloin osallistuin ja heti napsahti. ;) Langan nähtyäni olin pitkän aikaa, että yäk, koska ruskea ei ole ihan lempivärini ainakaan vaatteissa, muussa sopivammassa yhteydessä kyllä tykkään, mutta omassa vaatekaapissani ei pahemmin ruskeaa vilahtele. Tosin tässähän on nämä ruskeat sävyt sopivasti mun omia ruskeitani, vaikka tuo vihreä on sitten taas mulle liian tummaa, ja oranssia en vaatteissa käytä, vaikka sisustuksessa sitä suorastaan rakastan. :) Koska tämä lanka on käsittääkseni sukkalankaa, niin pitkän aikaa se vain pyöri lankakopassa, sillä en osannut nähdä itselläni tämän värisiä sukkia.

Mutta sitten jossain vaiheessa - siitäkin on jo aikaa, eli tämä projekti on ollut suunnitteilla jo ainakin vuoden... - hoksasin, että tästähän minä saan sopivat asusteet ruskean syystakkini kaveriksi! :)


Olen kertonut tästä takista aiemminkin, sillä olen koittanut tämän pariksi aina välillä noita asusteita tehdä. Jostain syystä vain oikein mitkään asusteet eivät ole tämän kanssa lopulta sopineet, tämä on kuitenkin niin paljon tummempi vaate, mitä käytän yleensä. Viime syksynä tämä takki jäikin tyystin käyttämättä, sillä kuljin lokakuulle saakka korallinpunaisessa kesätakissani, ja seuraavaksi siirryinkin toppavaatteisiin. ;) Keväällä taisin käyttää tätä takkia ehkä kerran... Mutta jospa nyt tulisi käytettyä, kun on viimein just sopivat asusteet! :) Takkihan on isäni vanha, joskin ajatus siitä huvittaa minua, sillä en osaa kuvitella isäni olleen joskus sen kokoinen, että on tähän mahtunut... ;) Takilla on siis taatusti ikää enemmän kuin minulla, sillä ei tämä ole isälle sopinut enää silloin, kun minä olen syntynyt. Kyllä se ehti varmasti ainakin 25 vuotta virua kaapissa käyttämättömänä, kunnes minä pelastin sen itselleni siinä vaiheessa, kun olin itsekin pienentynyt sen kokoiseksi, että saatoin tätä käyttää.

Kuvassa kaulassa on muuten Silmu-huivi, jonka neuloin viime tammikuussa.

Tänään olisi sitten torstai ja ristipistomaratonin aika. Epäilen kyllä, etten taida ehtiä pistämään ainoatakaan pistoa. En ole koskenut ristipistoihin nyt kokonaiseen viikkoon, ja tämä päivä näyttää niiden suhteen toivottomalta. Neuletapaamiseen ajattelin mennä illalla ihan neuleen kanssa, sitä ennen pitäisi laittaa ruokaa perheelle. Aamupäiväkin meni työpaikalla, kun teimme kollegan kanssa soitininventarion ja siivosimme samalla kaapit, ihan omalla ajalla ja korvauksettahan se tietysti tapahtui, mutta nyt on kyllä ihan erilainen fiilis mennä töihin, kyllä se järjestys vaikuttaa aika lailla viihtyvyyteen! :) Kaappien pohjilta löytyneistä soitinten pakkauksista ja niissä olevista markkahinnoista päätellen ne kaappien pölyt eivät olleet edes tältä vuosituhannelta peräisin... eli oli jo aikakin vähän tsekata, mitä niihin kaappeihin oikein kätkeytyy. ;) Meni muuten ne pakkauslaatikotkin roskiin, on vähän enemmän tilaa, kun ei ole kaikki kaapit täynnä tyhjiä pahvilaatikoita. :D Voi että, onkin mukava sitten mennä siistiin luokkaan puolentoista viikon päästä, kyllä sen vuoksi kannatti jättää pistelyaamupäivä väliin ja käydä vähän pyyhkimässä pölyjä. Ja oli oikeasti ihan hauskaakin tehdä "löytöjä". :)

Mutta pistellään tänään jos ehditään, ja jos ei ehditä, niin sitten varmaan osallistun maratonille seuraavan kerran syyslomalla... ensi torstaillekin osuu tietysti just kokous illaksi, ja siitä eteenpäin ollaan arki-illat "sorvin ääressä". :)

Hauskaa torstain jatkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Kivan näköiset asusteet, huivi , pipo ja lapaset :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit asusteet!
  Ja tunika mitä olit neulonut on kaunis!
  Hyvää illanjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun vaatteilla on tarinat ja historiat.
  Lapset nauravat minulle, kun arvuuttelen heiltä vaatteiteni ikiä; jotkut ovat vanhempia kuin he. Samoin kuin sinun takkisi!

  VastaaPoista
 4. Ihanat rinsessa-asusteet, ja vielä ihan just mun väreissä!

  Heh, minun äitini vaan päivittelee, kuinka pieniä pistoja mulla tuossa HAEDissani on, ja miesystäväni tuumasi tuossa yksi ilta, että "Kyllä sulla tuossa vielä aika monta vuotta menee!" Mutta valmiina se on sitten niiiiin ihana, ja onhan se sitä jo nytkin. :)

  On nämä isot ristipistotyöt vaivan arvoisia, kun valmiista työstä voi sitten olla tosi ylpeä. Ja ei ole kovin monella samanlaista, kun eivät viitsi tehdä! :D Mahtavaa nähdä se sinun iso työ sitten valmiina, Virpinkin susitöitä on aina niin kiva seurata. Mun HAEDissani kestää varmaan tuonne vuoden 2020 tienoille kun aina tulee kuitenkin jotain muutakin pisteltyä "siinä sivussa".

  VastaaPoista
 5. Hienot asusteet!

  Taitaa olla niin, että opettaja kuin opettaja joutuu omalla ajalla siivoamaan, jos meinaa siistissä luokassa opettaa...

  VastaaPoista
 6. Niin hyvin asusteet sopivat takkiisi. Hieno väri asusteissa.

  VastaaPoista
 7. Sitä ollaan niin rinsessaa että:D Hauska tarina takilla.

  VastaaPoista
 8. Kyllä on kaunis setti, sopii takin kanssa ihan nappiin.

  VastaaPoista
 9. Ihanat asusteet, piposta tykkäsin varsinkin.

  VastaaPoista
 10. Hyvin näyttäisi sinulle nuo maanläheiset väritkin sopivan!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)