Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, elokuuta 12, 2010

Karatekurssille menossa?

Näin syksyisin moni aloittelee uutta harrastusta. Tänään kun katsoin itseäni peilistä, erehdyin hetken aikaa luulemaan, että olen aloittanut kamppailulajien harrastamisen... ;)

Tunikamekko
Tehty ajalla: 18.7.-12.8.2010
Malli: Novita Syksy 2008 nro 71
Suunnittelija: Arja Viitala
Lanka: Novita Nalle omenanvihreä (381)
Langankulutus: 495 g
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Koko: M (ainakin ohjeen mukaan)
Muuta: Tulipa vähän iso! Ei voi käyttää ilman vyötä lainkaan. Muuten kyllä kiva. :)


En kyllä käsitä, miten aina vaan onnistun tekemään näistä neuleista säkkejä... Toiset taas ovat vähän liiankin piukkoja, joskus kuitenkin sattuu ihan sopiviakin tulemaan. ;) Tätä kyllä ihmettelen, koska vielä pingotuksen/höyrytyksen jälkeenkin mitattuna tiheys on sama mitä ohjeessa, mutta ympärysmitta on silti enemmän. Ja kun tämä on A-linjainen, niin vaikka rinnanympärys olisikin ok, niin tämähän levenee ihan valtavasti tuosta vyötäröltä alaspäin. En kyllä ihmettele, miksi mallikuvassakin oli käytetty tämän kanssa vyötä, sillä sitä tämä ilman muuta kaipaa! Ilman vyötä ei tulisi kuuloonkaan, paitsi jos olisi viimeisillään raskaana. ;)


Vyöstä, valkoisista suorista pellavahousuista ja kimonomaisesta tunikasta minulle tuli jotenkin ihme mielleyhtymä karateen, tai oikeastaan judossahan on aloittelijoilla valkoinen vyö (Wikipedian mukaan). Minullahan ei ollut kaapissa entuudestaan kuin yksi musta vyö (ei sentään karaten musta vyö ;) ), ja kun en mustia vaatteita tai asusteita enää käytä, ja sekin vyö taitaa olla liian iso minulle, niin piti hankkia vyö ihan tätä tunikaa varten. Ensin meinasin tehdä sellaisen neuloen tai virkaten, mutten ehtinyt käydä hankkimassa vyönsolkea kaupungilta aamulla. Sitten päätin kurkata kierrätyskeskukseen, josko sieltä löytyisi joku vyö, josta voisi napsaista soljen irti ja käyttää sen neulottuun tai virkattuun vyöhön, mutta löysinkin kierrätyskeskuksesta just sopivan valkoisen vyön, valkoista itse asiassa vähän ajattelinkin. :) Kierrätyskeskuksessa oli muuten kampanja kaikki vaatteet á 5 senttiä, paitsi etten tiennyt sitä ennen kuin kassa veloitti minulta vyöstä ja kolmesta lastenvaatteesta yhteensä 20 senttiä, niin olin ihan äimänä, että miten ne voi maksaa yhteensä niin vähän... ;) Ei tullut siis vyö ainakaan kalliiksi! :D


Koska tämän vaatekappaleen nimi on tunikamekko, niin ajattelin, että voisikohan tätä käyttää sekä tunikana eli puserona yhdessä housujen kanssa että myös mekkona ihan pelkkien sukkahousujen kanssa...


... hmm... kyllähän tämä mekkonakin menee, mutta eikös ihan selvästikin nuo sääret kaipaa mekon kanssa yhteensointuvia villasukkia? ;) Suunnitelmat on olemassa, siihen tuo valkoinen vyökin liittyy. Siitä lisää varmaan syys-lokakuussa, jolloin kudotaan sukkia urakalla. Nuo kuvan valkoiset sukkahousut olivat muuten hääpukuni alla joulukuussa -99. :)


Tai jos kuitenkin palaisi ihan omaan tyyliin ja pukisi tämän tunikamekon/mekkotunikan tavallisten kuluneitten farkkujen kanssa...


... ja ottaisi rennosti. ;) Paitsi että minä en näemmä osaa ottaa rennosti, ainakaan tuosta kuvasta päätellen. Muka-rento asento ja kamalat otsakurtut. ;) Tunikakin alkaa jo vähän kurttuilla kuvaussession päätteeksi.

Tänään olen kameralla leikkimisen lisäksi maratoonaillut ristipistojen parissa. Laittelen niistä vaikka huomiseksi uutta postausta tulemaan. :)

Hyvää torstai-illan jatkoa ja oikein onnekasta perjantaita! :)

25 kommenttia:

  1. Tosi nätti tunika !
    Tuo vyö sopii oikein hyvin, eikä kyllä näytä karate asulta :)

    VastaaPoista
  2. Tosi sievä naisellinen tunika eikä mikään karatepaita!!

    VastaaPoista
  3. Mulla tuli heti mieleen, että voisit neuloa kapoisen polvi- tai vaikka nilkkamittaisen hameen, olisi aika nam tuon tunikan kanssa! Ihana väri ja hirveän kaunis, ei yhtään näytä säkiltä kun siinä on vyö.

    VastaaPoista
  4. Tosi kivan näköinen tuosta tunikasta tuli ja monikäyttöinen!

    VastaaPoista
  5. Ihana tunika, sinä olet todella nopsasorminen neuloja, niin kaunista jälkeä.

    VastaaPoista
  6. Vau, että olet nopea! Ja tunika ei kyllä yhtään näytä judoasulta (J harrasti sitä aikoinaan, joten kokemusta on). Se on tosi nätti.

    VastaaPoista
  7. Kaunis tunika ja ihanan värinen :)

    VastaaPoista
  8. Minustakin tämä on oikein kaunis tunika. Tuo olisikin hyvä malli tämmöiselle meikäläisen omenavartalolle, ei tarvitsisi vyötäkään :)Minulla ei vaan pinna kestäisi noin ison työn tekemistä. Mutta sinähän pääsetkin vähemmällä, kun olet tuommoinen pieni ja sirpakka, etkä tämmöinen yli satakiloinen möhkäle :)))

    VastaaPoista
  9. Ei ne judoasut muistaakseni vihreitä ole. Tämä on upea tunika!

    VastaaPoista
  10. Sama säkkimäisyysongelma on täälläkin :)! Vaikka tuo mekko on kyllä ihan nätti, ja hoikallehan tuo vyön pitäminenkin sopii.

    Huvitti tuo, että teillä lukiossa jotkut viettivät puoli tuntia saksan, puoli tuntia ranskan ryhmässä: ei siitä voi tulla mitään :D.
    Meidän pojasta ei taida tulla muusikkoa. Väenväkisin hänet änkesin teatteri-ilmaisun kurssille, eikä hän tykkää siitä yhtään. Sanoi myös, ettei hän osaa jutella kavereiden kanssa mistään, kun ne puhuu musiikista ja muusta. Jännä juttu sinänsä, kun olen sitä mieltä, että hänellä on varsin hyvä lauluääni (jota ei tosin usein kuule), mutta edes musiikin kuuntelu ei kiinnosta.
    Mutta tosiaan, tuo kielivalinta on aika vähissä vaihtoehdoissa, kun jaossa olis venäjä, espanja tai italia. Lähinnä sitten tuon tuttuuden perusteella hänelle italiaa suosittelin. (Kun siihen törmää esim. elokuvissa ja tv-sarjoissa joskus, eli sitä onnistuu edes kuulemaan - ja kun isännän kanssa meillä on siihen edes joku kosketuspinta: isäntä on oppinut alkeet työelämässä joskus, minä turistipuolta opettelin, kun kävin isännän mukana siellä työmatkalla. Ja onhan se aika lähellä latinaa, jota minun ainakin pitäisi osata...)
    Kyllä tuntuu, että kun lapset kasvaa, kasvaa nämä brobleemitkin. Vaikka eihän tämä mikään varsinainen huoli ole. Huoli on esim. se, että autistipoikamme hammasta särkee, ja täytyis päästä paikkuuseen, joka on pakko tehdä anestesiassa. Ja viikonloppu tulossa, mitenkähän senkin järjestää, *huoh*.

    VastaaPoista
  11. Tosi kivannäköinen ja -värinen tunika. Nauratti nuo sun kommentit kuvista ja ilmeistä. :)

    VastaaPoista
  12. Kaunis viehättäv tunikamekko. Aika suuritöinenkin,on siinä saanut tikuta. Mutta ihana juuri sinulle!

    VastaaPoista
  13. Kyllä minä olen sitä mieltä että tuo on nätti kun karkki, ja vaikka en olekkaan yhtään vihreän ystävä, värikin on hieno.

    VastaaPoista
  14. Minustakin tää on vähä lady ´mäisempi karateasuste, koska on pitsineuletta. :D Luomukaratea vihreässä tunikassa? Sukkahousukuvasta tuli mieleen balettikin. :D
    Ei kun oikeesti toi näyttää ihan kivalta ja vyö käy hyvin. Eikös se ole muotia vetää vyö nyt tohon rinnan alle? Ainakin nuorempi väki näyttäis niin tekevän. Ja monessa paidassa on jo valmiina kuminauhakiristystä samassa paikassa. Oikein hyvältä näyttää.
    Margaretha -lehteä en ole uskaltanu viel avata. Olen niin pöllö, että tilaan sieltä vielä jotain, vaikka entisetkin on täysin vaiheessa.

    VastaaPoista
  15. Ei tuo yhtään näytä säkiltä!
    Varsin monikäyttöinen vaate.

    VastaaPoista
  16. Nätti neule. Näytät kyllä minusta sellaiselta korkeintaan S-koon ihmiseltä joten neuloppa seuraavan kerran siitä koosta:), vaikkei tuo liian isolta näytäkään.
    Viime kesänä kun neuloin kietaisutakin, tuli minulle aina mieleen siitä karate/judo. Se oli jotenkin epäkäytännöllinenkin, joten tuunailin sitä ja ompelin sivut kiinni, joten siitäpä tulikin tunika jota olen pitänyt paljon, eikä judot tai karatet enää kummittele mielessäni:)

    VastaaPoista
  17. Nätti se on kuitenkin, vaikka itse siitä vikoja löydätkin! :) Siis vyön kanssa näyttää hyvältä, ilman sitä ehkä todellakin liian väljä, kuten sanot.

    VastaaPoista
  18. Kaunis tunika kyllä on vaikka ite näät sen erilaisessa valossa. Ja tosiaan, jos tullee isoja niin neulo seuraavalla kerralla pienempi koko. Tuo tunika vois olla kiva legginsien ja säärystimien kanssa, jotka on neulottu samasta väristä ku tunikaki, jos lankaa jäi... tai sitte joku kiva hame alle ja menoks.

    VastaaPoista
  19. What a pretty sight! The belt is a must.

    VastaaPoista
  20. Voi miten kiva malli ja makea väri. Sopii Sinulle tosi kauniisti.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)