Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, toukokuuta 08, 2010

Petroolin tuho ;)

Muistanette vielä sen petroolinvihreän tunikan, joka valmistui muutama viikko sitten? Se olikin muuten tällä viikolla minulla ensimmäistä kertaa käytössä, hyvin siinä pystyi töissäkin jumppamaan ja juoksemaan. ;) Mutta lankaahan siitä jäi ylimääräistä, koska siihen ei kulunut likimainkaan sitä mitä ohjeessa sanottiin. Joten koitin keksiä jotain, mitä ylijäämästä voisi tehdä. Ensin ajattelin tehdä vain läjän jotain pikkujuttuja (sukat, sytomyssyjä...), mutta sitten jo yksi sukanaloitus menikin purkuun, kun totesin tarvitsevani oikeastaan pienen kesäboleron just tuosta väristä. Minulle kun on kaappiin kertynyt toppeja enempi ja vähempi, niin kaupasta ostettua trikoisia kuin itse neulottuja ja virkattuja (nekin kuin ovat varsin oivallisia töitä parinsadan lankagramman tuhoamiseen), mutten oikein osaa pitää niitä ilman mitään takkia, koska en tykkää kun olkapäät jäävät paljaiksi. Ennestään minulla taasen ei ole kuin yksi lyhythihainen neuletakki valkoisena, joka toki sopii minkä tahansa vaatteen kanssa yksiin, mutta ei sitä nyt jaksa koko kesää kantaa päällään, ja pitkähihaiset saattavat käydä helteillä kuumaksi. Joten tarvetta oli!

Mallin löytyminen oli taasen sitten eri juttu. Sillä lankaahan jäi vain 247 grammaa, ja useimpien pikkuboleroiden menekiksi ilmoitetaan 300-400 grammaa. Mutta koska tunnen itseni ja Tennesseen ja tiedän, että minun käsissäni kyseistä lankaa kuluu yleensä reilusti vähemmän mitä ohjeessa mainitaan, niin uskalsin tutkailla malleja, joiden langanmenekki oli sen 300 grammaa. Huolellista laskemistahan se kyllä vaati, tarkistin paljonko muihin vastaavan kokoisiin Tennessee-neuleisiin oli mennyt lankaa, laskeskelin vähän neuleiden pinta-aloja ja niin pois päin. Ja sitten vain otin riskin...

Melkoisen riskin otinkin, sillä kaikki meni eikä jäänyt edes viiden sentin pätkää! :D Vähän piti saumojen ompelussa soveltaa, esimerkiksi purin jo päätellyt olkapäät ja kiinnitinkin olan saumat kolmen puikon päättelyllä perinteisen ompelun sijaan, jolloin lankaa vapautui sen verran, että sain kiinnitettyä hihat. :) Kannatti siis räyhätä perheelle, että "olkaa hiljaa, äiti laskee nyt!" ;)

Bolero
Tehty ajalla: 25.4.-7.5.2010
Malli: Novita Kesä 2009 nro 41
Suunnittelija: Arja Viitala
Lanka: Novita Tennessee petroolinvihreä (363)
Langankulutus: 247 g
Puikot: 2 mm + 3,5 mm virkkukoukku soljen tekemiseen
Koko: M
Muuta: Kukkasoljen virkkasin omasta päästä

Joku joskus kommenteissa kysyi, että tikuttelenko oikeasti Tennesseetä 2 mm puikoilla, niin vastaus on "kyllä". Se on ainoa tapa saada tiheys täsmäämään puuvillalankojen kanssa - Samostahan minä neulon 3 mm puikoilla, eikös siinä suositus ole 5 mm... Villalankoja neulon sillä koolla, mikä ohjeessakin on, paitsi sukkia puoli milliä pienemmillä, ja virkatessa käytän ohjeen kokoa tai puoli milliä isompaa. Käsialajuttu siis. :)


Kiva malli tämä oli tehdä! :) Minullahan on sellainen lista, johon kirjaan ylös aina uusista lehdistä, mitä haluaisin niistä tehdä, plus että mitä lankaa niihin menee ja kuinka paljon. Listan olen laatinut eri lankojen mukaan, eli jos minulla on Tennesseetä se 247 grammaa ylimääräistä, niin voin listastani tarkistaa, mihin kivaan juttuun se voisi riittää. Tätä neuletta en kuitenkaan ollut laittanut listalleni, en tiedä miksei se ole silloin vuosi sitten lehden ilmestyessä minua houkutellut. Mutta kun omalta listaltani en löytänyt sellaista, jota olisin uskaltanut alkaa tekemään tuon langanriittävyysjutun takia, niin onneksi älysin selailla vähän lehtiä "sillä silmällä", ja tämän löysin. Tämä on kyllä kivempi mitä lehdestä olisin voinut kuvitella. :)


Narrasin aiemmin vähäsen. ;) Jäi sitä lankaa saumojen ompelun jälkeen noin metrin verran, josta virkkasin tämän pienen kukan soljeksi, takana on hakaneula. :) Lehden kuvassakin oli joku solkikiinnitys, ja olin jo päättänyt että virkkaan samasta langasta tähän sitten soljen, mutta enpä arvannut, että langanriittävyys menisi niin täpärälle, että joutuisin tyytymään näin pieneen solkeen. Mutta oikeastaan tämä on just hyvä, ei vie liikaa huomiota, mutta ajaa asiansa. :)


Vienkin tuon minikukkasen Virkkausringin Teemasana -tempaukseen, olisiko se riittävästi Meren värinen? :)

Boleroa voi tosiaan käyttää melkein minkä tahansa topin tai vaikka t-paidankin kanssa, mutta itseasiassa minulla oli mielessäni yksi virkkaamani toppi, joka huusi akuutisti boleroa päälleen. Nimittäin ilman boleroa tuosta topista kyllä tursuaa rintsikat yli laidan... ;)


No nyt ei jää tämä toppi käyttämättömäksi kaappiin! :) Siinähän on samaa petroolinvihreää Tennesseetä kuin topissa, eli siitä se ajatus sitten lähti... Topinhan virkkasin joskus viime joulukuussa.

Mutta löytyi kaapista muitakin boleron kanssa yhteensopivia vanhoja neuletoppeja:


Tässä vastavärit. Topin tein olikohan se nyt viime kesänä tai syksynä... vai marraskuussa, joulukuussa? Ei muista enää. ;) Taisi se olla enemmän loppuvuodesta, kun nyt tarkemmin muistelen, silloinhan minä niitä kesätoppeja väänsin joulun alla. :D


Tässä sitten lähivärit. Tuo toppi valmistui muistaakseni syyskuussa, eipä ole sitäkään vielä kertaakaan käytetty...


Ja tässä vielä keväiset värit. :) Tuo alla oleva toppi on jo tosi vanha ja sitä onkin pidetty enemmän, sen tein kesällä 2006. Toimii tuo bolero näemmä tuonkin kanssa, eli tästä voisi päätellä, että bolero tulee olemaan ahkerassa käytössä! :) Toistaiseksi olen löytänyt kaapista vasta yhden ainoan topin, joka ei sovi missään nimessä tämän boleron kanssa, eli aika hyvin. :)

Tänään on pitkästä aikaa naamakin näkyvissä kuvissa, ettei aina niitä päättömiä. ;) Touhuilin koko aamupäivän kamerajalustimen ja itselaukaisimen kanssa parvekkeella, välillä kävin vain vaihtamassa vaatteita ja kampausta. ;) Kuvaajaa jos pyytää apuun, niin kuvaussessio saa kestää max. 10 sekuntia, joten ei siinä ehdi paljon hymyillä. Mutta kun kukaan ei ole näkemässä (toivottavasti naapurit ja ohikulkijat eivät hoksanneet tiirailla viidennen kerroksen parvekkeelle...), niin sitähän voi pelleillä kameralle miten hyvänsä. :D

Päädyin sitten vielä ottamaan itsestäni pienen edustuskuvan siltä varalta, jos vaikka joskus johonkin tarttee... Ensiksi ajattelin, että editoin siitä vain tuon lämpövoimalan piipun pois (jota en jaksanut editoida noista puserokuvista), mutta sitten se kuvankäsittelyohjelmalla leikkiminen ryöstäytyi käsistä, ja sillä aikaa kun kaalipata muhi hellalla, ehdin saada aikaan mm. tällaista:


Tuosta mun kuvankäsittelyohjelmasta näemmä löytyy vallan uusia ominaisuuksia, kun vain malttaa tutkia. :D Tein noita enemmänkin erilaisilla taustoilla, mutten nyt viitsi laittaa tänne kuin tämän kaikkein hauskimman. ;) Harmi, ettei ole aikaa jokaista käsityökuvaa editoida samalla lailla, joten joutunette jatkossakin tuijottamaan sitä taustalla törröttävää savupiippua... ;)

Meillä on suunnitelmissa tänään vielä lähteä koko perheen voimin pyöräilemään, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että toinen lapsi koitetaan saada pysymään pystyssä ilman apurattaita ja toinen pitäisi saada ymmärtämään, että niitä polkimia on tarkoitus polkea eikä vaan istuta kyydissä ja odoteta että joku lykkää. ;) Juu, voi olla ettei tänä kesänä päästä pyöräajelulle, kun isompi ei enää mahdu turvaistuimeen. Viime kesänä oli niin helppoa, kun toinen kulki isän ja toinen äidin pyörän kyydissä, toissakesänähän kuopus kulki vielä makuuasennossa vaunuissa. Mutta eipä siihen varmasti kauaa mene, kun pojat viilettävät pyörillään sellaista kyytiä, ettei me vanhukset enää pysytä perässä! ;)

Päivänpaisteista viikonloppua! :)

30 kommenttia:

  1. Kiva bolero!
    Olet taas saanut ihan hirveöästi eli paljon aikaiseksi! Tehopakkaus!

    VastaaPoista
  2. Todella hauska tuo viimeinen kuva. Neulomasi bolero näyttää oikein kivalta. Minulla on yksi mekko joka kaipaisi juuri jotain tuollaista kaverikseen, täytykin kaivaa tuo lehti esiin.

    VastaaPoista
  3. todella ihana bolero! minä oon etsinyt jotain kivaa boleron mallia, kun on serkunh häät kesällä tulossa. Jostain syystä tuo kyseinen lehti on päässyt luiskahtamaan näkökentästä pois, valitsin eräästä SK-lehdestä mallin, jonka kanssa meinas hermo mennä aluksi(siis menikin), ohjeessa oli virheitä jonka takia jouduin laskemaan silmukat sun muut uusiksi... Jotenkin sitä yleensä ajattelee, että sen kerran kun haluaa tehdä jotain ohjeen mukaan, niin ei tarvitsisi silloin olla laskin kourassa laskemassa juttuja uusiksi... puhumattakaan siitä, että mulla on "paha tapa" luottaa siihen että painetussa muodossa olevat ohjeet on yleensä tarkistettu noiden virheiden varalta =)

    VastaaPoista
  4. ai niin ja unohdin tuossa tohkeissani toivottaa aurinkoisat ÄITIENPÄIVÄÄ!!! =)

    VastaaPoista
  5. Kiva bolero, näyttää olevan monikäyttöinen ja tuo viimeinen kuva on tosi jänskä!

    VastaaPoista
  6. Kaunis bolero! Ja aivan ihania toppeja sulla on.

    VastaaPoista
  7. Bolero on upea, niin monikäyttöinen. En sitä ollut huomannut lehdestä, pitänee taas etsiä esille.
    Kivoja kuvia, tuo käsitelty tausta on huippu.

    VastaaPoista
  8. Onpa nätti bolero, ja käy tosiaan monen toppisi kanssa yhteen. Kadehdittavan upea vaatevarasto sinulle on kertynyt :)

    VastaaPoista
  9. Ihana,kaunis bolero.Ja taas niin nopeasti valmista! - Hyvää äitienpäivää Sinulle.

    VastaaPoista
  10. Onpa upea bolero! Olet sinä taitava!

    VastaaPoista
  11. Wau kuinka kaunis bolero! Mä voisin tehdä tuollaisen kans ku sitä keväänvihreää Tennesseetä olis vielä jäljellä :)

    VastaaPoista
  12. Nätti bolero. Kyllä Tennesseestä saa nättiä aikaan. Olisikohan minulla sitä jemmassa niin voisi tikutella tuon boleron. Poistuu penkomaan lankojaan.

    VastaaPoista
  13. On kyllä nätti kuin mikä! Sinulta näitä neuleita tulee ihan "liukuhihnalta", aikamoista vauhtia. :)

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia!
    Samaa boleroa olen minäkin miettinyt neulottavaksi. Minulla olisi punaista Tenneseetä, mutta melkein joku kesäisempi väri tuohon täytyisi ottaa.

    VastaaPoista
  15. Tosi kaunis ja naisellinen bolero, ja sopii näemmä kaikkien toppien kanssa yhteen! Miun mielestä se tosin pääsisi paremmin oikeuksiinsa esim. trikootopin kanssa, kun alustoppi ei veisi huomiota :)

    VastaaPoista
  16. Tuo viimeinen kuvahan suorastaan huutaa muskariopea! Hieno!

    VastaaPoista
  17. Kaunis bolero. Ja paljon paremmannäköinen kuin lehdessä.

    VastaaPoista
  18. Hihii, arvasin oikein myttysestä!
    Nätti bolero ja todella kiva päällä.

    VastaaPoista
  19. Kaunis bolero! Olen itse bolerojen ystävä. Ne ovat niin monikäyttöisiä ja kruunaa asun kuin asun.

    Hauskanen kuva käsiteltynä. Pitäisköhän itsekin opetella?

    Oikein huikean mukavaa Äitienpäivää Sinulle!

    VastaaPoista
  20. Bolero on hauska ja monikäyttöinen niin kuin tuli jo todistettua. Ihailtavaa täsmäkäyttöä!!

    VastaaPoista
  21. Tyylikäs ja monipuolinen bolero!

    VastaaPoista
  22. Voi, miten kaunis bolero! Tuo edustuskuvahan sopisi hyvin levynkanneksi:)

    VastaaPoista
  23. Hieno bolero. Päätin tulla kattomaan lähempää, kun näin sen Virkkausringissä. Sopii näemmä useiden "alusvaatteiden" kanssa.
    Edustuskuvan voit laittaa lehteen ja teksti; "Tarvitsetko juhliisi musiikkia ja naisenergiaa? Soitan mitä ja millä vaan haluatte. Neuleet teen siinä sivussa".

    VastaaPoista
  24. Nätti bolero, mallineule on tosi kaunista.

    VastaaPoista
  25. Tosi sievä bolero! (Ja nuottitausta :D.)

    VastaaPoista
  26. Todela kaunis pikkubolero. Väri ihana myös. Tämäkin on semmonen jonka toivottavasti joskus teen itelleni myös. Oon suunnitellu sitä jo jonku aikaa, vielä ei oo tullu sopiva hetki. :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)