Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Mitäs täällä on viime aikoina tehty niin salassa... ;)

Olen ollut viime aikoina vähän salamyhkäinen joistakin käsitöistäni. Välillä olen vähän vihjaillut, mutta yrittänyt ettei kohde arvaa mistä on kyse. ;) Mutta onneksi voin nyt paljastaa ihan kaiken! :D

Muistanette, kun sain Outilta (Pappi puikoissa) ihanan musiikkiaiheisen kirjekuoren sisältöineen? :) Meillä oli sopimus, että teen Outille jotain vastalahjaksi, ja nyt oli sitten sen lähettämisen aika. :) En muuten edes tajunnut kysyä Outin toiveita, olisiko hän halunnut jotain tiettyä teemaa, kun oikeastaan jo ehdin saada jonain yön tunteina sängyssä pyöriessäni idean... ;) Ja tältä se idea näyttää nyt toteutettuna:

Kirjekuori
Tehty ajalla: 13.4.-1.5.2010
Mallit: De fil en aiguille Hors-serie no 26 (Silhouettes): taustan pyykinripustamiskuva sekä osa taustan linnuista; De fil en aiguille Carnet de broderie no 5: osa linnuista; Ristipistoja (Kerstin Lokrantz): yksi lintu; 1000 Great Cross Stitch Design (Maria Kelly): idea osoitepuolen pyykkinaruun, ruohikkoon ja lintuun; Omaa ideointia ja suunnittelua: osoitepuolella roikkuvat vaatteet ja muutenkin koko etupuoli on enemmän omaa designia.
Kangas: 28 ct pellavanauha, lev. 20 cm
Langat: Janlynn liukuvärjätty oranssi, DMC 4220, 92, 4025, Profilo 304, Anchor 403
Pistot: Ristipistoja yhden yli yhdellä säikeellä (tausta), kahden yli kahdella säikeellä (osoitepuoli), jälkipistoja ja solmupistoja
Koko: Kuoreksi taitettuna 20 x 15 cm
Viimeistely: Kirjekuoreksi. Vuori Tilda-kangasta, napit, nyöri ja pitsi Nappi-Kikasta.

Teeman valinta ei ollut vaikea, sen verran olen Outin mieltymyksiä oppinut tuntemaan. Värit lähtivät oikeastaan noista postimerkeistä, mutta myös Outin lempivärejä ajatellen. Yhden yli pistelyä jouduin taustapuolella harrastamaan siksi, että halusin ehdottomasti pistellä tuon kuvan kuoreen, eikä se olisi muuten mahtunut... ;) Tyhjän tilan täytteeksi pääsi muutama lintunen...


... ja läpän alta löytyi vielä muutama lintu lisää, kaikki keskenään erilaisia, mutta niinhän me Luojan luomat olemme. :) Läppänä toimi siis tuo pitsi, jonka kiinnitysmekanismi oli kaksiosainen. Sinisten nappien alle ompelin nepparit, ja tuon nyörin pujotin pitsin reikien läpi ja solmin ulkopuolelle. Outi on kuvannut tuon kiinnityssysteemin paremmin, kun en itse hoksannut, käykää katsomassa. :)


Sisälle laitoin vuoriksi Tilda-kangasta. Mielessäni oli aluksi jokin raidallinen Tilda-kangas, mutten löytänyt juuri sopivan väristä, niin päädyin tähän, joka kyllä sopii myös tuohon ruusukuvioiseen pitsiin ihan hyvin.

Alunperin ajattelin, että jos kuori ehtisi perille Outin päiväksi, joka oli siis eilen, mutta koska erinäisiä juttuja sai odotella kenties tuhkapilvienkin vuoksi, niin myöhästyin päivällä. ;) Tai no, kyllä tässä tietysti on ollut monenlaista muutakin viivyttämässä pistelemistä ja viimeistelyä. Niitä maailmalta matkanneita juttuja pakkasin sitten kuoren sisään, sillä pitäähän kuoressa täytettä olla. :)


Outi ihmetteli, miten tämä kaikki tavara mahtui kuoreen, mutta hänpä ei taidakaan tietää minun olevan mestari tunkemaan pussit ja kassit niin täyteen kuin mahdollista. :D (Kaikki laukkuni aina hajoavat ennemmin tai myöhemmin, kun niistä repeää vetoketju tai saumat... ;) ) Outilta jäi jopa ensin huomaamatta tuo toinen kangas, koska olin sen niin ovelasti piilottanut toisen kankaan sisälle. ;) Tosin se idea ei ollut omani, vaan australialaiset lähettivät minulle nuo kankaat juuri sisäkkäin taiteltuina. :) Onhan tässä tätä tavaraa kyllä, mutta sekin on minun kummallinen piirteeni, että kun saan jonkin idean, niin en osaa sitten enää karsia jälkikäteen... joten tätä tavaraa nyt sitten vain kertyi ilman, että hoksasin itsekään ajatella, mahtuvatko ne kuoreen! :D Aluksi minua hirvitti, uskallanko laittaa noita ristipistomalleja kuoreen, sillä en niitä tilatessani tajunut ollenkaan, että ne ovat A4-kokoisia. Kävi mielessä jo, että jos laittaisin ne erillisessä kuoressa menemään Outille, mutta sitten rohkaistuin taittamaan mallit neljään osaan ja tunkemaan kuoreen. Myönnettäköön, että minulla taisi mennä lauantai-iltapäivänä ainakin tunti, kun mietin miten ihmeessä saan nuo kaikki kuoreen ja vielä kuoren kiinnikin... ;)


Otin näemmä lähikuvankin noista tykötarpeista. Kaksi ristipistomallia siis, kaksi kangaspalaa, Martta Wendelinin pyykkipäivä-postikortti tyhjänä, koristepyykkipoikia vaikkapa askartelumateriaaliksi (?), enkä sitten voinut vastustaa houkutusta laittaa pakettiin vielä ompeluaiheisia nappeja ja -koristeita (niitä saa muuten Nappi-Kikasta). Niin ja tietysti kortti, jonne kirjoitin Outille viestin.

Kortti
Tehty: 1.5.2010
Malli: Cross Stitcher issue 187, suunn. Debbie Cripps, josta tosin tein hivenen oman sovellukseni
Kangas: Pellava 28 ct vihreä
Langat: Profilo 225
Koko: Pistelyalue 17x17 pistoa
Viimeistely: A6-kortti
Muuta: Nappi löytyi nappilaatikostani, on peräisin joko Nappi-Kikasta tai Ompelutalosta...

Outi on sellainen askartelumestari, etten edes lähtenyt tällä kortilla kilpailemaan, vaan tein tällaisen omannäköiseni kyhäelmän, joka on varsin yksinkertainen. Tuo Cross Stitcherin idea käyttää nappeja kukkina pienissä korteissa tai muissa pikkutöissä oli varsin hauska, ja aion sitä kyllä käyttää uudestaankin. :)

Ja kyllä nämä kaikki todellakin lähtivät samassa kuoressa:


Siinä vaiheessa kun kuori oli likimain valmis ja postimerkitkin jo kiinnitetty roikkumaan pyykkinarulle, niin pukkasi kylmä hiki, kun ajattelin että entäpä jos joudunkin laittamaan tämän maksikirjeenä, eivätkä merkit riitä... ;) Puntarilla olin kyllä käyttänyt tuota roinamäärää moneenkin kertaan ja varmistunut, että kaksi merkkiä riittää kevyesti. Melkoisella jännityksellä marssin eilen postiin, sillä kotona olin mitannut, että kuori on ehkä 2,9 cm paksu... ;) Mutta ei se postin täti edes alkanut testaamaan tätä sillä keltaisella mitallaan, ehkä hänellä meni jo pasmat sekaisin siitä, kun käskin lätkäistä käsin leimat kuoreen. :D


Koska meillä on olemassa kamera, niin sitä tulee käyttää. Joten tässä vielä pari kuvaa pullistelevasta kuoresta. Uskokaa jo, että se oli täynnä! ;) Ei mutta tuonne yhteen kulmaanhan olisi voinut näemmä vielä jotain laittaa... ;)

Tätä oli kyllä hauska tehdä! :) Oikeasti oli kyllä ihana saada Outilta se Sibbe-paketti, mutta melkein hauskempaa oli suunnitella vastalahjaa Outille. :) Melkein jo itsekin ihastuin pyykkinaruihin... ;)

Mukavaa viikon jatkoa! :)

20 kommenttia:

 1. Olet tosi taitava, tuo on todella kaunis kirjoomus :)

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan uskomattoman upea tuo kirjekuori,huomaa että se on uniikki taideteos -ihan Outia varten suunniteltu!
  Olit kyllä mestarillisesti sen täyttänyt aarteilla..
  Hyvä Mari!! :)

  VastaaPoista
 3. Kävin jo Outilla ihastelemassa tosi hienoa lähetystäsi, siis aivan ihanan juttu!!!!

  VastaaPoista
 4. Minä sitä yhden-yli-pisteltyä puolta ihailin kuule loppuehtoon, on sulla mennyt siinä tovi pistellessä :D.
  Nyt mietin kuumeisesti, miten hyödyntäisin tuon kuoren siten, että se olisi näkösällä muillekin. Jos siinä säilyttäisi jotain ompelujuttuja, niin sen voisi pitää esim. tuon polkumasiinan kylkeen nojailemassa. Sopisi mielestäni tyyliin...

  Tuo tunkeminen on kyllä tuttu juttu. Minun käsilaukuista ratkeavat kans saumat herkästi - eikä näytä olevan edes laukun koosta kiinni :D.

  Juu, ja on se synti, pappia nettikaupoille houkuttaa, vasitenkin, kun se muutenkin tuppaa shoppailemaan noissa käsityö-/askartelukaupoissa yli eläkkeensä. (Onneksi isäntä tienaa edes pikkuisen :D.) Mutta kiitos silti linkistä; ainakin sinne voi poiketa kuolaamaan, jos ei muuten...

  VastaaPoista
 5. Kerta kaikkiaan ihana, kaunis ja mitä muita ihanuus-adjektiiveja onkaan!
  Ihan alkaa omiakin sormia syyhyttämään kirjekuoren pistely...

  VastaaPoista
 6. Onpas kaunis! Näitä katsellessa tulee väistämätön himo kokeilla itsekin, on nimittäin niin suloinen kirjekuori todellakin. Ihanasti suunniteltu ja toteutettu, kyllä tuo on todellakin kelvannut hakea postilaatikolta!

  VastaaPoista
 7. Oi että, onpa aivan älyttömän ihana kuori! Tosi hienosti olet etupuolen suunnitellut, ihania ideoita! Taustapuolikin on hurjan kaunis :) Hienoa työtä!!

  VastaaPoista
 8. Tätä jo Outin blogissa ihailinkin. Kuori on tosi kaunis, ja hienosti ideoitu, kuten myös koko mahtava paketti!

  VastaaPoista
 9. Niin ihana kirjekuori! Ei voi kuin ihailla kaikkia kauniita ja huolellisesti toteutettuja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 10. Vautsi miten upea lähetys! Tosi idearikkaasti toteutettu kirjekuori.

  VastaaPoista
 11. Mahtipaketti sisältä ja päältä. Se menee siis postin mukana ihan tuollaisenaan? Ei ihme, jos ne postissa ihmettelee. Ei varmaan kovin yleinen tapa paketoida.

  VastaaPoista
 12. No huhhuh miten hulppea kuori ja mahtava sisältö :D Ja sie noin vain uskalsit lähettää sen postissa ilman mitään suojaa?

  VastaaPoista
 13. Voi miten ihana paketti, niin ajatuksella koottu ja tehty. Ihana teema :).

  VastaaPoista
 14. Mie ihastelen. Upea kokonaisuus! Ei taaskaan löydy oikeita sanoja sen enempää.

  VastaaPoista
 15. Ihastelin kuortasi jo Outin blogissa ja täytyy täälläkin jatkaa kehumista. Tosi upea kirjekuori täytteistä puhumattakaan.

  VastaaPoista
 16. Tuo kuori on aivan upea! Olet löytänyt tosi hienon pyykkinaruaiheen ja kiva idea "ripustaa" postimerkitkin narulle. :) Melkoisen työvoiton olet tuossa pakkaamisessakin tehny. ;)

  VastaaPoista
 17. Ihana vastalahja! :) Ja niinhän se monesti on, että on kivempi antaa ihana lahja kuin saada itse jotain.

  VastaaPoista
 18. Voi,kuinka ihanan kirjeen olet laittanut postiin.Ei aivan tavanomainen.Tuollaisen,jos saisi,niin kyllä sen suurena aarteena säilyttäisi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)