Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 06, 2010

Tiistai

Pakko otsikoida noin, että iskostuisi viimein tajuntaan, että nyt on tiistai eikä maanantai. ;) Joka vuosi pääsiäisen jälkeen sama juttu, päivät menee sekaisin. Oon melko varma, että tänä iltana lähden vahingossa väärään työpaikkaan (opetan tiistaisin eri työnantajalla kuin maanantaisin), tai sattuu jotain muuta hölmöä. Toistaiseksi kuitenkin päivä on mennyt hyvin, ja olen ollut aamupäivällä siellä missä pitääkin. :)

Kiitos kommenteista ja erityisesti suomennosavusta edellisen postauksen portugalinkieliseen blogipalkintoon! :)

Ja sitten käsitöihin...


Jännä juttu, miten Lankahamsterit ihan selvästi vaikuttivat käsityöntekemisen tahtiin. Laskin tässä, että viime kuussa neuloin tai virkkasin keskimäärin 65 grammaa päivässä; alkukuusta taisin virkata Bambua 75 g/päivä tahdilla. Nyt olen saanut suunnilleen 25 grammaa päivässä virkattua. Kyllähän tämä hame tälleenkin etenee, ja tietysti kun nyt teen etu- ja takakappaleita yhtä aikaa, niin ei se edistys kauheasti näy yhdessä kappaleessa. Ja jos alkaa näkyä, niin äkkiä pitää vaihtaa toiseen kappaleeseen, että saa senkin samaan vaiheeseen. ;)

Sen olen kyllä huomannut, että saan arkisin paljon enemmän aikaiseksi kuin loma- ja pyhäaikoina. Mistä lie sekin johtuu? Jotenkin kuvittelisin, että työt haittaavat harrastuksia, mutta minä saan pikemminkin enemmän puhtia tehdä käsitöitä arkena niinä joutohetkinä, mitä töitten välissä on. Loma-aikana kuvittelee, että sitä aikaa käsitöille on liikaakin, ja sitten tulee helpommin tehtyä jotain muuta ja siihen se aika sitten vierähtääkin. Ainakin nyt tuli taas pääsiäisenpyhinä enemmän poksuteltuja palloja jossain tyhmässä pelissä kuin virkattua. ;)

Ja kyllähän tämäkin tietysti vei virkkaamiselta aikaa:


Pistelin tätä oikeastaan jokaisena iltapäivänä aina kuopuksen päiväuniaikaan, ja vähän yleensä venähti sen jälkeenkin... ;) Ainakin lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina taisin pistellä sellaiset 3 tuntia putkeen tätä iltapäivisin, eilen pistelin vielä vähän illallakin. Nyt on työ suunnilleen puolivälissä menossa. Jos tätä jaksaisi vaikka vain muutaman piston edistää joka päivä, niin saisi tämän tehdyksi. Aika monta pistoa tähänkin tulee, vaikka on tosi pieni työ, kangaspalan koko on ehkä 20x20 cm. Mutta laskin, että on tässäkin varmasti yli 2000 pistoa, että ei kuitenkaan ihan "pikkutyö". En kyllä uskalla laskea, montako pistoa on niissä isommissa töissä, mitä on työn alla... No joo, laskinpa kuitenkin, että suurin tekeillä oleva ristipistotyöni on noin 65000 piston suuruinen, ei ihme, että se on ollut tekeillä jo vuodesta 2003... ;) Aatella, jos sitä alkaisi laskea, montako silmukkaa on jokaisessa neuleessa, minkä on tehnyt, niin taitaisi olla lukema aika päätä huimaava. ;) Onneksi voi vaan tehdä ja jättää laskemiset muille. :) Vaikka mulla kyllä aina raksuttaa päässä kaikenlaiset lukemat, milloin mietin grammoja, milloin pistojen määrää. Numerot on vaan niin kivoja. :D

Touhuisaa tiistain jatkoa! :)

8 kommenttia:

 1. Tuohan kuulostaakin hauskalta, että voi vahingossa erehtyä väärään työpaikkaan. Saamme varmaan kuulla mikäli niin pääsi käymään. Ihanan värinen tuo pistely-juttu. Lempparivärejäni kaikki! Kiitos lohdutuksesta nukutuksen suhteen, kyllä kaikki varmaan menee sitten loppujen lopuksi ihan hyvin vaikka tätä kovasti nyt mietinkin. Leikkausaikaa ei ole vielä tullut joten hermostuttaa senkin takia. Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!:)

  VastaaPoista
 2. Virkkauksissa on todellakin se hyvä puoli, että koukkua voi vaihtaa lennossa. Kuvitellaampa, että neuleesta vain ykskaks vetästäisiin puikot irti, huh.

  Hyvin sinulla työt edistyvät lankahamstereilla tai ilman:)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa tiistaita sinullekin! kyllähän tässä pitää itsekin itseä muistuttaa siitä, että nyt on tosiaankin jo tiistai.

  Mukavastihan nuo työt etenevät! Minullakin on välillä tuo pulma, että vaikka olisi kuinka paljon aikaa käsitöille, niin sitä sitten kuluttaakin ihan muualla kuin niiden käsitöiden parissa. Ehkä se on tosiaan se, että kuvittelee sitä aikaa olevan käytettävissä tosi paljon, ja sitä voi käyttää vähän muuhunkin, ja kun sitä on selkeästi vähän, sen käyttää sitten paljon tarkemmin hyväksi?

  VastaaPoista
 4. Se on JO tiistai, eli lyhyt viikko tiedossa :) Nopsasti olet tuota kukkajuttua pistellyt, valmistunee alta aikayksikön.

  VastaaPoista
 5. Hyvin etenee tuo ristipistotyö :-)
  ja hame myös.

  VastaaPoista
 6. Et oo ainut joka on ollu sekasin pääsiäisen jäläkeen. Mulla ei oo sentäs mittään pakollista menoa tai muuta missä voisin sössiä, mutta sehän riittää että on väärässä päivässä ni kaikki on sekasin.
  Kaunis tullee hammeesta...

  VastaaPoista
 7. Juu, panin merkille saman asian. Lankahamsterien aikana ei parinsadan gramman päiväsaldo tuntunut miltään, nyt saa olla iloinen jos kutoo sen verran viikossa. :-)
  Vaikka hyvinpä täällä näyttää kaikki edistyvän!

  VastaaPoista
 8. Hmm, huomasin, että minulle sentään pikkuhiukkasen jäi neulevaihdekin päälle: pikkuneidin mekko edistyy pikkuhiljaa, vaikka eihän sillä nyt ole kiire, kun ei tarvitse mihinkään "kampanjaan" sitä matsata :D. Sen sijaan lankakaupat alkavat todella huolestuttavasti vetää puoleensa...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)