Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, huhtikuuta 01, 2010

Maaliskuun raporttia ja huhtikuun suunnitelmia

Juuri äsken muistin käydä kääntämässä kalenterissa uuden lehden. Aamulla en ehtinyt moista edes ajatella, kun oli tapaaminen kaupungilla ja sen jälkeen jäin sinne vähän hummailemaan. Kävin ihan ex tempore leikkauttamassa hiuksenikin sellaisella "ilman ajanvarausta" -parturilla - ensimmäistä kertaa muuten sattui kohdalleni miesparturi - tai siis ei se ihan hetken päähänpisto ollut, sillä olen jo muutaman viikon tuskaillut, että tarttis jotain tehdä noille hapsottaville latvoille. No, latvoja lähti tällä kertaa ainakin 10 cm pois, ja tuntuu ihan hassulta, kun tukka on taas ihan paksun oloinen ja ylettyy vain lapaluihin saakka. ;) Mutta eiköhän se siitä kasva... :)

Mutta maaliskuun käsitöitähän mun piti tänne tulla muistelemaan! :)


Maaliskuun valmistuneet:

 • 4.3. Pupu ja tipu (neulahuovuttaen)
 • 11.3. Mouseloft: Piano Composition (ristipistellen; meikkipeiliksi)
 • 12.3. Huovutetut lapaset keltaiset (neuloen, pesukone- ja neulahuovuttaen), langankulutus 163 g
 • 12.3. Huovutetut lapaset harmaat (neuloen, pesukone- ja neulahuovuttaen), langankulutus 163 g
 • 12.3. Patalappu harmaa (virkaten, pesukone- ja neulahuovuttaen), langankulutus 39 g
 • 12.3. Patalappu keltainen (virkaten, pesukone- ja neulahuovuttaen), langankulutus 35 g
 • 14.3. Virkattu jakku (virkaten), langankulutus 652 g
 • 17.3. Toppi (virkaten), langankulutus 216 g
 • 23.3. Jakku (virkaten), langankulutus 325 g
 • 30.3. Toppi (virkaten), langankulutus 305 g
 • 30.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 49 g
 • 31.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 34 g
 • 31.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 35 g
Lankaa kului yhteensä 2016 grammaa, mihin olen sangen tyytyväinen, sillä asetin hamsterikuun tavoitteekseni puolitoista kiloa. :) Ihan viime metreillä aloin kuitenkin ajatella, että saattaisin pienellä pinnistelyllä yltää kahteen kiloonkin. :) Kauashan tuo jäi hamsterikisan kärkipäästä, siellä taitaa olla parikin kuuden kilon ylittäjää...!!! Meikäläiseltä olisi loppunut lanka kesken kaiken, jos olisin lähtenyt kuutta kiloa tavoittelemaan... :D Tällä hetkellä lankavarastoni on muuten huvennut alle neljään kiloon, joten varsin tyytyväinen olen siihenkin! :) Ja myös siitä olen onnellinen, etten ihan otsa hiessä ja naama irvessä lähtenyt hamsterikilpaan, vaan annoin itselleni luvan tehdä välillä muitakin käsitöitä, ja tuli siis tehtyä myös huovutteluja ja ristipistojakin. Hyvä kuukausi siis kaikin puolin! :)

   


Lankahamsterit oli siis mielessä koko kuukauden ajan, mutten unohtanut suinkaan Virkkaa Vihreää, jota sain kunnian emännöidä puolentoista kuukauden verran. Oma osuuteni sinne oli kahdeksan virkattua työtä, joissa oli edes vähän jotain vihertävää. :) Sytomyssykampanjaankin sain tehtyä kolme myssyä lisää. Kommenteissa udeltiin, montako sytomyssyä olen nyt kaikenkaikkiaan tehnyt, ja muistelisin niitä olevan seitsemän valmiina. Myssylankoja on vielä sen verran, että enköhän saa huhtikuussa virkattua vielä ainakin kolme myssyä, että päästään kymmeneen kappaleeseen, ja voi olla, että niitä tulee vielä yli senkin. :) Pitäisi vaan tehdä noista puuvillalangoista ne isommat neuleet, joita olen suunnitellut, jotta jäisi sitten jämät käytettäviksi sytomyssyihin... Siinä onkin huhtikuulle haastetta, neuloa tai virkata kaikki puuvillalangat pois! :) Noiden sytomyssyjen suhteen olen ajatellut, että teen OYS:n kampanjaan nyt sen verran, mitä ehdin ja lankaa sattuu itsellä olemaan huhtikuun aikana, ja jos sen jälkeen vielä myssyintoa ja -lankoja on jäljellä, niin voinhan sitten lähettää myssyjä vaikka toisiin kampanjoihin, jotka jatkuvat pidempään. :) En aio ottaa paineita mistään. :)

Huhtikuun käsityösuunnitelmat taitavat ollakin sitten siinä minkä jo mainitsin: puuvillalangat käsittelyyn. Ainakin aion virkata violetin hameen Bambusta (on jo aloitettu tänä aamuna), sitten olisi odottamassa yhdet petroolinvihreät Tennessee-puserolangat ja harmaat Kotiväki-puserolangat. Tennesseetä ajattelin neuloa, Kotiväkeä virkata. Ja sitten on Bambun jämiä myssyvirkkuita ajatellen. Eiköhän niistä riitä tekemistä yhdeksi kuukaudeksi. :) Ja ai niin, tavoite on tietysti tehdä yksi ristipistotyö kuukaudessa, ja ajattelin tänä iltana aloitella yhtä uutta työtä, jonka haluaisin antaa lahjaksi. Muitakin ristipistolahjatöitä pitäisi alkaa jo pikkuhiljaa tehdä, ettei tule sitten loppukevään ja alkukesän juhlien kynnyksellä kiirettä... Fiiliksen mukaan kuitenkin niitäkin, kun ei ole mistään hirmusuurista pistelytöistä kyse. :)

Että semmoista. :) Mukavaa alkanutta huhtikuuta ja jo ovella kolkuttelevaa pääsiäisen aikaa! :) Minä löysin viimein tänään narsisseja maljakkoon - löysin niitä kyllä jo alkuviikosta Lidlistä, mutta en eivät auenneetkaan, vaan taisivat olla kuolleita jo kaupassa, en vain sitä huomannut, kun olivat nupuillaan. Onneksi löytyi parempia narsissinippuja vielä tänään, ja saatiin keltaisia kukkasia kotiin. :)

15 kommenttia:

 1. Hyvin olet kyllä onnistunut tuota lankaa käyttämään ja paljon saamaan töitä aikaiseksi. Minusta itsestäni tuntuu, että jo tuo kaksi kiloa on aika huikea saavutus, kuudesta nyt puhumattakaan. Kun alkaa pelkkiä 50 gramman keriä laskemaan päässään pinoon, kertyyhän noita melkoisesti!

  Muutenkin olen tykännyt näistä kuukausiraporteistasi, saa kivan katsauksen kaikkiin kuukauden töihin.

  VastaaPoista
 2. Mukavasti sait hamsteroitua, yli 2 kg on jo suuri saavutus. Odotan innolla, kun saat toppiin kuuluvan hameen valmiiksi, että on koko setti näkyvissä.

  VastaaPoista
 3. Mahtava määrä kuniita töitä! :)

  VastaaPoista
 4. 2 kg on ihan hurja määrä yhden kuukauden kulutetuiksi langoiksi.

  VastaaPoista
 5. Kyllä olet ahkera ollut!
  Iloista Pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 6. Olet ollut ahkera, mutta senhän olen huomannut täällä kyläillessäni ennenkin :). Ja suunnitelmatkin jo selvillä! Minä suunnittelen vain, että nyt pistelyiden kimppuun :D.

  Juu, ja kiitos huomiostasi sukkaohjetta koskien. Minulle välähti äsken yht'äkkiä kirkonpenkissä mieleen, että hups, nyt oli jäänyt lk:t välistä merkitsemättä, ja nyt se on korjattu. - Että siinä sen näkee, mitä meikäläinen kirkonpenkissä miettii...
  Minä taidan ostaa pääsiäiskukat vasta lauantaina, kun en ole muistanut isännältä niitä viikolla pyytää!

  VastaaPoista
 7. Huima langankulutus! Ja kaikkea ihanaa olet kyllä saanutkin aikaiseksi!

  VastaaPoista
 8. Olet saanut paljon aikaiseksi erilaisia kivoja juttuja! Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Miekin tykkään siun kuukausiraporteista. Sie kun saat paljon aikaan ni on kiva ihailla töitäsi uudemman kerran koosteena.

  VastaaPoista
 10. Hieno saldo sinulla!
  Lankavarastsi tosin on kadehdittavan pieni :-)
  Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 11. Olet saanut kivoja töitä aikaiseksi! Aijai kuinka kadehdittavan pieni lankavarasto - sellaista kohti pyrin itsekin!

  VastaaPoista
 12. Ja langankulutus jatkuu näköjään jo vakiintuneeseen Mari-tapaan suurena! ;) Monta kaunista ja kivaa oletkin taas maaliskuussakin tehnyt.

  Muuten tiedoksi: sytomyssyjä voi toukokuusta alkaen toimittaa itse suoraan OYS:aan (julkaisemme sitten aikanaan suorat osoitetiedot).

  Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
 13. Aivan upeat kaikki sinun käsityöt!!! Oikein aurinkoista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 14. Ihastuttava tuo keltainen pannulappu!

  VastaaPoista
 15. Mä en oikeesti kestä tuota miten sä saat vaan koko ajan lisää ja lisää valmista aikaan!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)