Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, huhtikuuta 29, 2010

Kommervenkkaa, vemmerkonkkaa, hyttynä myttynä maahan!

Otsikkoon ei kannata kiinnittää enempää huomiota. Tuo nyt vain sattui tulemaan mieleeni ensimmäisenä, kun mietin, miten otsikoisin postauksen, jonka kuvassa on tällainen mytty:


Petroolinvihreää Tennesseetä jäi 254 grammaa yli sen pitsitunikan valmistuttua - kiitos muuten moninaisista kehuista! :) - joten jotain piti keksiä, ja äkkiä kyllä keksinkin. Edistyminen ei ole tapahtunut ihan niin äkkiä, tällä hetkellä en pysty kauhean pitkään kerralla neulomaan ainakaan tätä neuletta, joten teen tätä aina välillä hissukseen. Hiljaa hyvä tulee ja silleen... :)

Mytyn alla pilkottaa muuten ihanaa kangasta, joka saapui eilen meille maailmalta. :) Tuli sieltä muutakin, mutta säästän myöhempiin postauksiin. ;) Tuosta kankaasta saattaisi tulla vaikka kassi tai jonkun ristipiston viimeistelykangasta tai molempia. Siis kassi, jossa on ristipistokuva. Tiedänkin jo mikä kuva, sitä en tiedä millä vuosikymmenellä (-sadalla/-tuhannella) sen toteutan...

... mutta jotain ristipistoakin olen silti viime aikoina tehnyt, ja laitetaanpa tällainen teaser-kuva tähän, kun sopii niin hyvin tuon ylläolevan mytyn väriin:


Never say never... joskus taisin täällä puuskahdella, etten ikinä enää pistele yhden yli enkä ikinä enää pistele pellavalle, mutta niinpä vain olen kevätauringon paisteessa innostunut harjoittelemaan yhden yli pistelyä pellavalle... ;) Ihan pienesti vaan. :) Tästäkin ehkä joskus lisää.

Tänään kävin aamupäivällä viemässä sytomyssypussukan Maakariin. Siellä ei näkynyt myyjää, mutta siivooja otti myssyt vastaan ja vei takahuoneeseen. Siis kyllä se kauppa tietääkseni oli auki silloin, noin puoli yhdeltätoista kävin. :) No, minä sitten aloin vielä katsella ympärilleni, ja niinhän siinä kävi, että jouduin sanomaan siivoojalle, että kyllä minä nyt tarvitsisin tänne jonkun myyjän paikalle rahastamaan. ;) Löytyi nimittäin eräälle tulevan kesän juhlasankarille just sellainen lahja, jota olen etsiskellytkin, ja joka mahtui budjettiini. Koskaan ei näemmä voi tietää, missä ja milloin oikein törmää sopiviin juttuihin, tuotakin olin kuvitellut etsiväni jostain ihan muualta kuin käsityöliikkeestä. :) Mutta Maakarissa myydäänkin enemmän just valmiita käsitöitä kuin käsityötarvikkeita, eli kyllähän sieltä saattaa jos jonkinlaista löytöä tehdä, sellaiseltakin kädentaidon alalta, jota ei itse hallitse. Enempää en voi oikeastaan siitä löydöstäni kertoa, koska eihän sitä tiedä, ketkä kaikki tätä blogia oikein lukee... Jouduin kuitenkin sen löytöni jälkeen käymään vielä Sinooperissa, ja nyt pyörii taas tuhat käsityöideaa mielessä. :) Aika paljon tässä taitaa nyt lähiaikoina olla tiedossa lahjapajan pyörittämistä, joten en tiedä miten paljon uskallan täällä tekemisiäni vilautella vai pistänkö sitten vain reilusti kuvat blogiin enkä kerro kelle olen niitä tekemässä. Tulee muuten aika hiljaista täällä blogissa... :) Tuo mytty on kyllä tulossa ihan itselleni. :)

Entten tentten teelika mentten... tekisikö tässä vielä illan ratoksi neuletta vai ristipistoa, ristipistoa vai neuletta? Vai menisikö hissun kissun vaapula vissun nukkumaan?

Touhukasta torstai-illan loppua ja puuhakasta perjantaita kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Nätiltä näyttää tuo neulomus, jota olet aloitellut. Kangas siellä alla on myös kivan näköinen, se on aina ihana kun saa/löytää jostakin täydellisen kankaan jotakin tiettyä projektia varten.

  Minä en ole uskaltanut vielä pistellä muualle kuin Aidalle, mutta ehkäpä pitäisi rohkaistua. Tuntuu monella näkyneen niin hienoja töitä!

  VastaaPoista
 2. Turkoosi onkin kiva kevätväri. Alla oleva pitsitunika on herkullinen, ja jotain kivaa tulossa tästäkin. Huivi, oletan?

  VastaaPoista
 3. Mitähän ihanaa sulla on taas tekkeillä? Näyttää ainaki kivalta tuo "mytty". Sulla onki vaihtoehtoja mitä tehä, ei ne vaihtoehot tosin oo mullakaan vähissä. Huomenna alakaa fufoilu ja pari työtä ois selätettävä.
  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 4. Mytty näyttää tutulle. Oisko bolero taannoisesta novitasta jonka itsekin olen neulonut joskus viime kesänä!?
  Jos on se niin on tosi kiva. Olen pitänyt omaani paljon.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)