Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 27, 2010

Viimeiset Bambut

Vielä riitti Bambuja sen verran, että sain yhden sytomyssyn aikaiseksi:

Sytomyssy
Tehty: 26.4.2010
Malli: Lankapirtin Matleenan sytomyssy omalla muunnelmalla; kukka kirjasta Myhrer & Brandal: Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit
Lanka: Novita Bambu lila (754), beige (621), unikonpunainen (526) ja vedenvihreä (313)
Langankulutus: 37 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Päänympärys  n. 54 cm
Muuta: Sytomyssykampanjaan

Tässä on sen verran muunneltu ohjetta, etten virkannutkaan pylväitä päällekkäin, vaan aina edellisen kerroksen ketjusilmukan päälle. Tein aiemminkin yhden myssyn sillä tavalla, ja se on kyllä minusta paljon nopeampi tapa kuin se pylväiden päällekkäin virkkaaminen. Eilen nimittäin meinasi loppua tekeminen kesken bussissa, sain pipon just valmiiksi, kun piti jäädä kotipysäkillä pois. :) Kukan tein toki sitten vielä kotona.Tämä on nyt sitten 15. ja viimeinen sytomyssyni toistaiseksi. Samalla myös lakkaan toistamasta itseäni Teemasana-tempauksessa, sinne on muutama näitä myssyjä tullut laitettua saatesanoilla "Valoa sairauden keskelle". Ehkä keksin jotain muuta virkattavaa vielä teemasanojen ympärille...


Käyn viemässä nämä tekemäni myssyt torstaina Maakariin. Olisihan näitä voinut vielä lisääkin tehdä, mutta toistaiseksi minulla ei ole myssyihin sopivaa lankaa olemassa. Katsotaan sitten, kun noita puuvillalankojen jämiä taas jää, että tekeekö niistä myssyjä vai jotain aivan muuta. :)

Ihan kaikkia Bambuja en saanut viimeiseen myssyyn upotettua, mutta sen verran vähän niitä nyssäköitä jäi jäljelle, ettei niistä enää myssyä saanut. Mutta ei ole niin pientä nyssäkkää, etteikö siitä jotain voisi tehdä:

Luutu
Tehty: 26.4.2010
Malli: Ainaoikeaa kaksinkertaisella langalla
Lanka: Novita Bambu beige (621), vedenvihreä (313), unikonpunainen (526) ja lila (754)
Langankulutus: 21 g
Puikot: 5 mm
Koko: 15x15 cm (tai 14x16 cm riippuen siitä mihin suuntaan luutua venyttää ;) )
Muuta: Jämälankojen tuhoprojekti

Tämä ei taida voittaa Miss Tiskirätti -kisaa, mutta tarviiko käyttöesineiden aina niin nättejä ollakaan. ;) Pienikin tämä on, mutta niin on meillä pienet kädetkin usein luutua käyttämässä. :) Pistin tosiaan Bambujen jämät kaksinkertaiseksi paksuilla puikoilla menemään, ja tämä valmistui eilen illalla alle tunnissa. Ja luutujahan meillä kyllä tarvitaan, sillä sen jälkeen, kun niillä pyyhitään kaatunut maito tai jugurtilla pöytään maalattu taideteos, niin saapi suoraan nakata pyykinpesukoneeseen.

Mukavaa päivänjatkoa! :)

11 kommenttia:

 1. Onnittelut mahtavasta "saaliista" kampanjaan! Upea kokoelma myssyjä!

  VastaaPoista
 2. Olet ollut ahkera myssyjen tekijä. Minä en ole saanut vielä yhtään pöytärättiä tehtyä, vaikka niistä onkin huutava pula meidän huushollissa, siis kahden vanhan aikuisen kodissa.
  Laitan postia, kunhan olen selannut kaikki käsityölehtien pinot.

  VastaaPoista
 3. Hieno määrä myssyjä.
  Ja noin tarkkaan tarkka neuloja käyttää lankansa, etteivät ne huutele laatikossa; toteaa hän, joka juuri "lopetti" yhden langan!

  VastaaPoista
 4. Uusi yritys -edellinen kommenti meni taivaan tuuliin.

  Onpa aivan upea määrä ja ihania myssyjä! Miten paljon iloa!

  VastaaPoista
 5. Siinäpä onkin mukavia myssyä monelle iloa tuomaan!!<3

  VastaaPoista
 6. No on kyllä kunnioitettava piposaldo!
  Minä kun tuonne jämälankablogiin ilmoittauduin taas, niin taidanpa aloittaa toukokuun tiskirätillä kans...

  VastaaPoista
 7. Hurjan määrän olet myssyjä värkännyt:)

  VastaaPoista
 8. Upea kokoelma noita myssyjä! Ja lankavarasto on huvennut varaamn niin paljon, että voithyvillä mielin ostaa vähän lisää... Vai?

  VastaaPoista
 9. Hieno määrä myssyjä! 15. naista saa niistä kaunista päähänpantavaa ja iloa. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)