Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, huhtikuuta 10, 2010

Klassista tyyliä :)

Nyt olisi sitten valmiina hame pariksi aiemmin virkatulle topille. Oikeastaan se valmistui jo eilen, ja kuvatkin otettiin päivällä, mutta eilisiltana en millään ehtinyt laittaa postausta tänne. Tällainen siitä hameesta tuli:

Hame
Tehty ajalla: 1.-9.4.2010
Malli: Novita Kesä 2010 nro 60
Suunnittelija: Marita Metsäkylä
Lanka: Novita Bambu lila (754)
Langankulutus: 280 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: M (leveys), pituus ehkä S:n ja M:n väliltä
Muuta: Tykkään.

Mielenkiintoista taas tuo langan kuluminen. Minähän jännitin, miten lanka riittää tähän hameeseen. Ohjeessa oli, että M-kokoon lankaa kuluu hameeseen 400 g ja toppiin 350 g, yhteensähän tuosta tulisi 750 g. S-kokoon olisi mennyt hameeseen 350 g ja toppiin 350 g eli yhteensä 700 g - minähän joskus joudun tekemään vähän S- ja M-kokoja yhdistellen, kuten nyt tässäkin hameessa. Lankaa oli joskus hamstrattu 700 g, eli siksi minua jännitti, riittääkö se tähän settiin. No, toppiin meni lankaa 305 g, eli siinä mielessä piti paikkansa se ohjeen 350 g, koska kuitenkin se seitsemäs kerä piti aloittaa. Hameeseen kuitenkin meni vain 280 g lankaa, eli kuusi kerää riitti, kun ohjeen mukaan olisi tarvittu kahdeksan kerää. Jännää kyllä tämä neulematematiikka... ;) Joskus taas käy niin, että lanka loppuu kesken, kun ohjeessa on annettu liian pienet menekin - niinkin on käynyt joitakin kertoja! - ja sitten kun se on jotain aikoja sitten hamstrattua muinaishistoriallista lankaa, niin yritäpä etsiä lisää jostakin. No, ei harmita tällä kertaa, vaikka jäi Bambua yli reilut kaksi kerää, sehän vain tietää lisää sytomyssyjä OYSiin! ;)


Tässä sitten koko setti valmiina! :) Sekin on jännää, että miksi niitten on pitänyt Novitan lehdessä kursia noita helmapitsejä tiukemmalle - kun tarkasti katsoo lehden kuvaa, niin siinä tosiaan näkyy, että niitä helmoja on kiskottu taakse ja laitettu jollain nipsulla kiinni. ;) Kun nuo ihanat helmathan on tämän setin Se Juttu! :) Ainakin mun mielestä. Tämähän on muuten varsin yksinkertainen pelkillä pylväillä virkattu kokonaisuus, niin nuo pitsiröyhelöt tekevät tästä sitten vähän sellaisen tyttömäisen. :) Tosi klassinen asuyhdistelmä minusta. Kait tämän kanssa kehtaa kesällä kirkkoon mennä? ;)


Anteeksi tämän kuvan epätarkkuus - en viitsinyt enää vaivata istumaan päässyttä kuvaajaa, joten otin tämän itselaukaisimella, jonka kanssa tarkentaminen meni vähän poskelleen. Joka tapauksessa laitan tähän kuvan noin niin kuin malliksi, että asun kanssa voi käyttää huiviakin. :) Oikeastaan se idea lähti siitä, että kun sain helmikuussa tehtyä oman Ruutu ja risti -huivini, niin hoksasin ettei minulla ole vaatetta, jonka kanssa sitä huivia pitäisin... ;) Minusta tuo huivi kaipaa kaverikseen just yksiväristä hillittyä asukokonaisuutta. Silloin muistin nuo lilat Bambut, ja siitä se ajatus sitten virisi, kunnes Kesä-Novitan ilmestyminen pisti lopullisen pyörän pyörimään, tässä tapauksessa koukun viuhtomaan. :) Kuvassa näyttää mallikin seistä törröttävän rumasti, eikä päästä vaatteita oikeuksiinsa, mutta tuo yhdistelmä näyttää livenä minusta ihan kivalta. Uskokaa pois. ;)


Virkkausringin Teemasanoista valitsin Nostalgian kuvaamaan tätä toppi-hamekokonaisuutta. Tässä on jotain klassista ja ajatonta, ja ainakin minulla oli nostalgisia ajatuksia sitä virkatessani. :) Mietin tilaisuutta, jonne ajattelin tämän asun kesällä pukea, ja se herätti monenlaisia muistoja mieleeni. Virkkaamisen viime metreille kaipasin vauhdittajaa, joten laitoin tietokoneen dvd-soittimeen pyörimään seurakseni My Fair Ladyn, joka kirvoitti tietysti lisää nostalgisia ajatuksia mieleeni, etenkin muistoja niiltä ajoilta, kun olen itse tuon musikaalin lauluja työstänyt lauluopintojeni ohjelmistoon. I only know when he began to dance with me, I could have danced, danced, danced all night... Kelpaisikohan nuo meriselityksiksi Virkkausrinkiin, että saisin tämän ujutettua tempaukseen? ;) Ja kun kaivataan meriselityksiä, niin sehän liittyy tietysti myös Meri-sanaan. :D (Teemasanat: Valo, Nostalgia, Meri)

Höpinät pois ja ruuan laittoon! :) Selän takaa kuuluu "äiti, mulla on nälkä" -valituksia... Oikein mukavaa viikonloppua! :)

31 kommenttia:

 1. Kiva kokonaisuus.

  Minullakin kiinnitti huomion, että varmaankin useampaa Novita-lehdessä ollutta mallia oli kursittu hakaneuloilla tiukemmaksi.

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköinen asu, varmasti monikäyttöinen!

  VastaaPoista
 3. Ei voi kuin sanoa, että hieno on!!

  VastaaPoista
 4. Upea setti!

  Mitähän teet seuraavaksi ;) ?

  VastaaPoista
 5. Ne Novitan kuvat on mun mielestä muutenkin neuleentekijän kannalta katsottuna onnettomia - tuntuu että pääasiassa on malli, vaikka oikeestihan me toivottais että se neule näkyis kaikkinensa. Ja tais olla just edellinen Novita kun sitä kaverilla selasin niin joku musta pitsihässäkkäpaita (en muista..) oli kuvattu MUSTAA taustaa vasten. Juu, neiti sen sisällä näytti oikein nätiltä mut en kyllä tiiä minkälainen se neule sitte on. Huoh.

  Mut toi on hyvä setti. Siun näkönen.

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva hamonen ja toppi, kyllä kelpaa kirkkoon mennä:)

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis puku, huivilla ja ilman!!

  VastaaPoista
 8. Tuli aivan upea setti. Mielestäni paljon kauniimpi, kuin Novitan mallineule. Piti oikein ottaa lehti esille. Monikäyttöinenkin, kun on kaksiosainen.

  VastaaPoista
 9. Kaunis puku ja huivi myös.
  Hyvää päivänjatkoa !

  VastaaPoista
 10. Tosi nätti setti tuli, ja huivin kanssa on juhlallisen näköinen. Ehdottomasti kehtaa mennä kirkkoon :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis yhdistelmä, myös huivin kanssa.

  VastaaPoista
 12. Ttää on upea!Lila on mulla yksi lemppariväreistä.Nimenomaan nuo helmaröyhelöt tuon asun kaunistaa ja kunsinä olet niin hoikka ja sievä,niin näyttää hyvältä just sinun ylläsi.

  VastaaPoista
 13. Oo, onpas ihana asu! Sopii hyvin yhteen huivin kanssa myös:)

  VastaaPoista
 14. Tosiaan, kaunis puku ja huivi sopii siihen hyvin.

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana setti ja paljon nuorekkaamman näköinen, kuin alkuperäinen malli Novitan sivuilla!

  VastaaPoista
 16. Kaunis on! Kyllä tuolla kehtaa mennä ihan mihin vaan!

  VastaaPoista
 17. Oih, kyllä on tosi ihana asu, erittäin kaunis!!

  VastaaPoista
 18. Kaunis setti ja pukee sinua hyvin :) Myös tuo huivi on kaunis :)

  VastaaPoista
 19. Että niistä tulikin nätit! Ja kyllä varmasti kehtaa mennä kirkkoon noissa vaatteissa.

  VastaaPoista
 20. On kyllä tosi hyvännäköinen asu, siitä vain juhlimaan!

  VastaaPoista
 21. Kaunis kesäinen asukokonaisuus!

  VastaaPoista
 22. Tuosta setistä tuli kyllä kertakaikkisen upea! En voi edelleenkään ymmärtää miten joku saa virkkaamalla aikaan jotaki noin upeaa. Tuo väri on kaunis myös vaikken oo ylleensä niin sinisen ystävä.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)