Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, maaliskuuta 12, 2010

Lunta, kukkia ja perhosia :)

Lämpimät kiitokset kaikista kommenteistanne! :) Kerroin isännälle noista helmityökommenteista, ja hän saikin inspiraation ja alkoi samantien suunnitella Lennonille kaveria; nyt on Paulista mallikuva jo koneella, ja ehkäpä ne George ja Ringokin jossain vaiheessa päätyvät koneelle, sieltä sitten helmityöalustalle ja lopulta meidän seinälle. :) Kuulemma vaan helmiä pitää tilata lisää... ;)

Kiitos myös kissa-ristipiston kommenteista! :) Peili on sujahtanut jo laukkuuni, joten toivottavasti muistan sen joskus sieltä kaivaa ihailtavaksi, ja nimenomaan sitä parempaa eli pisteltyä puolta. ;)

Pyykit olivat aamulla kuivuneet, joten pääsin päivemmällä viimeistelypuuhiin. Tässä sitten lopputuloksia oikein kunnon kuvapläjäytyksenä:

Huovutetut lapaset
Tehty ajalla: 9.-12.3.2010
Malli: Novita / Huopasen vyöte
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen keltainen (281) ja harmaa (043)
Langankulutus: 163 g
Puikot: 8 mm
Koko: Tein miehen ohjeella, mutta omaan siroon käteeni ovat sopivat
Muuta: Neulahuovutuksen perhosiin inspiraatio peräisin kirjasta Agnès Delage-Calvet et Anne Sohier-Fournel: Anges; alareunan koriste omasta päästä. Alareunassa pienet letit langanlopuista. :)


Aiemmin kommenteissa ihmeteltiin niitä harmaita lapasia, että olivat niin kovin suuret ennen huovutusta. Tein ne tosiaan miehen koko-ohjeella, koska aiemmin olen tehnyt yhdet lapaset naisen koon mukaan, ja ne ovat minulle kyllä vähän tiukat, vaikka minulla on aika pieni käsi. Joten päätin kokeilla miehen kokoa, ja ne huopuivat ihan minun käsiini sopiviksi; samaa kokoa ovat siis nämä keltaisetkin. Meillä on vissiin tehokas pesukone tai jotain. :) Perhoskuvion tein siksi, että nämä sopivat nyt niiden aiemmin tekemieni perhoskirjoneuleiden kanssa käytettäviksi. :)

Pesukoneessa pyöri näiden keltaisten kanssa tietysti myös ne harmaat lapaset:

Huovutetut lapaset
Tehty ajalla: 1.-12.3.2010
Malli: Novita / Huopasen vyöte
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen harmaa (043)
Langankulutus: 163 g
Puikot: 8 mm
Koko: Tein miehen ohjeella, mutta omaan siroon käteeni ovat sopivat
 Muuta: Neulahuovutuksen kukkasiin inspiraatio peräisin kirjasta Agnès Delage-Calvet et Anne Sohier-Fournel: Anges


Keltaisiin perhoslapasiin tarvitsin tietysti jonkun mallin, minkä mukaan osaisin perhoset neulahuovuttaa, minulta kun ei oikein omasta päästä synny kuin kukka ja sydän. ;) Löysin kivan perhosen mallin kirjasta Angès Delage-Calvet et Anne Sohier-Fournel: Anges, joka on ranskankielinen kirjontamallikirja. Siinä on enimmäkseen ristipistoja, mutta myös sitten muita kirjontamalleja, joista en tiedä että minkälaisilla pistoilla niitä pitäisi kirjoa. Mutta hyvin niitä malleja soveltaen voi myös neulahuovuttaa! :) Samaisesta kirjasta sain sitten inspiraatiota näihin kukkasiin, ja itse asiassa jotain tämän tyyppistä olin haaveillutkin, mutten olisi ikinä osannut toteuttaa, jos en olisi vähän luntannut mallia, miten kukkaset kannattaisi sommitella. :) Vaikka kuvassa lapaset ovat nyt keltaisen takinhihan kaverina, niin on minulla naulakossa yksi harmaa "parempi" villakangastakki, jonka kaveriksi näitä lapasia ajattelin. Suunnitteilla on tehdä sille takille asusteet luonnonvalkoisesta langasta, mutta siltä varalta, ettei yksillä lapasilla aina tarkene, niin nämä kukkaslapaset ovat sitten kylmempiä ilmoja varten, tai sitten ihan muuten vaan. :) Joka tapauksessa luonnonvalkoiset kukat halusin siksi, että jos ja kun joskus saan ne luonnonvalkoiset asusteet tehtyä, niin ei sitten riitele ainakaan pahasti niiden kanssa. ;)

Huopasen jämistä syntyi sitten tietysti patalappusia:

Patalappu
Tehty ajalla: 11.-12.3.2010
Malli: Novita Kevät 2007 nro 56
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen harmaa (043), koristelussa myös keltaista (281)
Langankulutus: 35 g
Virkkuukoukku: 8 mm
Koko: Halkaisija 16 cm
Muuta: Neulahuovutetun ruusun ideaa kurkittu kirjasta Agnès Delage-Calvet et Anne Sohier-Fournel: Anges. Patalapputalkoisiin menee.

Patalappu
Tehty ajalla: 11.-12.3.2010
Malli: Novita Kevät 2007 nro 56
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen keltainen (281)
Langankulutus: 39 g
Virkkuukoukku: 8 mm
Koko: Halkaisija 17 cm
Muuta: Neulahuovutettu kukka ihan omasta päästä. Patalapputalkoisiin menee.


Keltaisen patalapun neulahuovutusosuus valmistui viimeisenä näistä kaikista neulahuovutteluista, ja siinä tohdin jo kokeilla taas omasta päästä kuviointia, ja sen on kyllä näköinenkin. ;) Harmaaseen patalappuun vielä kurkin vähän inspiraatiota siitä edellä mainitsemastani kirjasta. Patalaput ovat kyllä kivoja jämälankatöitä, varsinkin kun vielä lopuilla langoilla voi neulahuovuttaa kuvioita. Meinasi vaan tulla hätä, kun en saanut millään viimeisiä metrejä keltaista Huopasta neulahuovutettua enää mihinkään, mutta onneksi keksin letittää siitä pienen koristeen keltaisiin lapasiin. :) (ks. keltaisten lapasten kuva) Eli kaikki neljä kerää Huopasta tuli käytettyä näihin erittäin tarkoin, ja huovutusvillaa löytyi vielä kaveriksi. :)

Ja nämähän pääsevätkin sitten osallistumaan vaikka mihin tempauksiin:



Patalaput aion toimittaa Patalapputalkoisiin, eli Vienon Kammariin, jonne olen aiemminkin patalappuja toimitellut. Toivottavasti siellä vielä otetaan näitä vastaan... :)


Sitten keksin oivan aasinsillan, miten voin ujuttaa nuo patalaput myös Virkkaa Vihreään. Patalaputhan ovat virkattuja, mutta varsinaisesti vihreällä ei ole virkattu yhtään ainoata silmukkaa. Mutta kävin pitkän neuvottelun tempauksen emännän (= itseni) kanssa, ja tulimme siihen tulokseen, että tempaukseen hyväksytään myös sellaiset virkatut jutut, joita on koristeltu vihreällä, oli se koristelutekniikka sitten mikä hyvänsä. Joten sinne siis laput myös! :)


Ja vihdoin viimein on hamsteritilini avattu 400 grammalla! :) Pitääkin mennä raportoimaan näistä kohta puoliin Lankahamsterit 3 -ryhmään.


Ihanan aurinkoista ja lumista viikonloppua teille kaikille! :) Nautitaan näistä ihastuttavista talvipäivistä vielä, kun niitä on jäljellä! :) Tänään oli taas kivasti pakkasta, ja oli kiva kuvailla näitä valmistuneita tuoreessa pakkaslumessa kauppareissulla. :)

23 kommenttia:

 1. Hienoja huovutuksia, neulahuovutusta pitäisi harjoitella - tosi hienoja nuo sinun koristelusi, varsinkin harmaat lapaset ovat ihanat!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat nuo harmaat lapaset! :)

  VastaaPoista
 3. Huitsin kauniita töitä valmistunut.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttavia lapasia. Minäkin neulon itselleni lapaset Huopasesta aina miesten koolla, kun meidän pesukone huovuttaa niin tiiviiksi

  VastaaPoista
 5. Ihania huovutettuja lapasia ja söpöjä ovat nuo patalaputkin! :)

  Tänään olikin tosi upea päivä täällä etelässäkin! ;DD

  VastaaPoista
 6. Voi kuin niistä tulikin kauniit! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniita, niin värien kuin kuvioidenkin puolesta!

  Teetkö neulahuovutuksen suoraan lapaseen (kysyy hän joka on ihan noviisi neulahuovutuksen suhteen)?

  VastaaPoista
 8. Onpa todella hienoja töitä taas valmistunut. Niin,niin kauniita nuo koristelutkin ja varmasti lämpimiä lapasia.

  VastaaPoista
 9. Upeita. Sinä osaat neulahuovutustakin!

  VastaaPoista
 10. Onpa tosi kauniit erityisesti nuo harmaat lapaset. Meinaa tulla mullekin inspiraatio tehdä, mutta kun ei mulla oikein ole tilausta huovutetuille lapasille (tai siis niin paksuille, kun kovilla pakkasillakin puen vain useamman kerroksen ohuempia), en taida sitten kuitenkaan.

  VastaaPoista
 11. Ihania! Sun pesukoneesta tuli sitä, mitä pitikin :-)
  Pidän erityisesti noista harmaista lapasista. Ja on se hyvä, että Virkkaa vihreää -tempauksen emo soveltaa vihreyttä noin luovasti. antaa toivoa meille muillekin :-)

  VastaaPoista
 12. Kauniita, pehmoisia, lämpimänvärisiä niin kintaat kuin laputkin!
  - Tuo teidän isännän hamahelmeily on kyllä todella ihailun väärti! (Minulta varsinkin. Minulla kun on ko. helmien kanssa semmoinen kokemus, että kun on saanut kokoon jotain tavoittelemisen ja ihailunkin arvoista, niin meikäläinen tölväisee vähän - tai tahmatassuni tarttuvat ei-toivottuun kohtaan keskeneräistä työtä - ja hups: koko homma on keikahtanut leviälleen pitkin pöytää (ja lattiaa...) Ei ole heikkohermoisen puuhaa se, ei.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihanat lapaset molemmat, mutta harmaat on kyllä ehdottomasti minun lempparit :) Tosi kauniita!
  Ja patalaput myös on ihania, loistavasti käytetty kaikki langat ettei jämäkeriä jää pyörimään nurkkiin ;)

  VastaaPoista
 14. Kauniita lapasia ja patalappuja.

  VastaaPoista
 15. Upeita huovutuksia! Kivoja juttja keväthangilla! :)

  VastaaPoista
 16. Aivan ihanat lapaset. Tuo koristelu on ihan nappisuoritus.
  Huovutusneulan olen kyllä hankkinut, nyt vaan pitäisi sitä harjoitella. Jospas nämä sinun hienot työt toimisi vaikka innoittajana.

  VastaaPoista
 17. Kauniita huovutuksia! Nuo koristelut on upeita!

  VastaaPoista
 18. Kauniit lapaset! Varsinkin tuo koristelu tekee niistä tosi upeat.

  VastaaPoista
 19. Meiän pesukone on ihan yhtä tehokas. Oikein miesten kokosiin olen lisänny useampiakin silmukoita vyötteen ohjeeseen verrattuna.
  Ja ei voi olla totta miten extraupeita lapasia! Ihania! Ja miten oot saanu noi neulahuovutukset noin ääriviivoiltaan tarkoiksi?! Minulla on asian tiimoilta huonompia kokemuksia. Ehkä ei oo kärsivällisyyskään riittäny...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)