Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 14, 2010

Virkkaa vihreää :)

Vihreää on virkkailtu ahkerasti kokonaiset kaksi viikkoa, ja viimein tänään sain valmiiksi - juuri ja juuri ennätin päivänvalon aikaan kuvaamaan, aurinko oli jo laskemassa... Tällä kertaa en saanut kovin hyviä kuvia aikaan, sillä parvekkeella paleli, enkä jaksanut kovin pitkään sählätä kamerajalustan ja itselaukaisimen kanssa. Mutta eiköhän näistä selvää saa, mitä on tullut tehtyä. :)

Virkattu jakku
Tehty ajalla: 1.-14.3.2010
Malli: Novita Kevät 2010 nro 47
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Nalle omenanvihreä (381)
Langankulutus: 652 g
Virkkuukoukku: 4,5 mm
Koko: M
Muuta: Napit Nappi-Kikasta. Ihan kiva takki. Ehkä olisi S-kokokin riittänyt, mene ja tiedä...


Kylmyyttä pakenin vielä sisälle ja napsaisin varmuuden vuoksi yhden sisäkuvan. Väri lienee jotain noiden kahden väliltä. :) Mitäpä tästä oikein voisi sanoa? Kaikki kappaleet tehtiin tavallaan kahdessa osassa, eli ensin virkattiin puolivälistä alaspäin ikään kuin ylösalaisin, sitten virkattiin yläosa, joka aloitettiin sen alaosan aloitus- eli yläreunasta. Tykkäsin tehdä tuota alaosien mallivirkkausta, kun se tehtiin pylväillä, mutta yläosia oli vähän hidas tehdä, kun se on tiiviimpää. Tosin sekään ei ollut ihan "tylsää" kiinteää silmukkaa, vaan vähän erikoisempaa mallivirkkausta, vaikka näyttääkin kauempaa katottuna ihan vaan kiinteiltä silmukoilta. Joka tapauksessa tuo yläosan tiivis pinta tuo tähän jakkuun ryhdikkyyttä, ja saumat uppoavat kivasti sen mallivirkkauksen uumeniin, ei näy siis kovin selvästi saumat tässä jakussa. :)


Tässä kuvassa väri on aivan liian harmaa, kun otin tämän vähän myöhemmin keinovalossa salamalla. Mutta tästä näkyy nuo mallivirkkaukset hyvin. Tosiaan tuon yläosan mallivirkkaus tehtiin niin, että vuorotellen virkattiin kiinteä silmukka - ketjusilmukka - kiinteä silmukka - ketjusilmukka - jne., ja sitten seuraavalla kerroksella virkattiin samalla tavalla, mutta kiinteä silmukka tehtiin ketjusilmukan päälle ja päinvastoin. Eli varsin yksinkertainen, mutta yllättävän kivan näköinen ja tuntuinen. :) Tällä mallivirkkauksella voisi tehdä vaikka patalappuja tai luutujakin. ;) Napit ovat 45 minuutin etsinnän ja pähkäilyn tulos Nappi-Kikasta. Vaihtoehtoja oli, mutta niitä ihan täydellisiä ei löytynyt. Lopulta tein valinnan puisten ja kullankimalteisten välillä, ja päädyin puisiin. On nää kyllä ihan kivat napit. :)Tämä jakku lienee riittävän vihreä kelvatakseen Virkkaa Vihreään. :) Itse asiassa tuon tempauksen ansiota on, että juuri tämä jakku ja tämä lanka päätyi juuri nyt koukulleni. :)

Lankahamsterisaldooni lisätään nyt tämän jakun myötä 652 grammaa. :) Aika jännä juttu, että ohjeessa langanmenekiksi mainittiin vain 550 grammaa, eli 100 grammaa vähemmän, mitä minä sain kulumaan. Toisaalta olen pannut merkille, että yleensä virkkaustöissä minulla kuluu lankaa enemmän mitä ohjeessa sanotaan, kun taas neuletöissä sitä kuluu paljon vähemmän. Onneksi tätä lankaa oli hamstrattuna pitkästi toista kiloa, eli vielä saisin siitä tehtyä vaikka toisenkin samanlaisen. ;) Sitä jäin miettimään, että olisiko tässä jakussa riittänyt minulle S-koko, arvoin kyllä pitkään S:n ja M:n väliltä, ja päädyin M:ään. Toivottavasti ei ainakaan venähdä pesussa. :)

Huomenna sitten taas töitten pariin - kivaa! :) Pitääkin pistää jotain mukavaa alulle bussimatkoja varten... ;) Hauskaa uutta viikkoa teillekin! :)

26 kommenttia:

 1. Kaunis takki, tykkään sekä väristä että mallista.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis jakku! Niin tasainen ja siisti lopputulos! Itse en kyllä osaisi tehdä näin kaunista! UPEA!!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis jakku! Tosi nätit mallivirkkaukset.

  Ja kiitos vastaksesta kysymykseeni!

  VastaaPoista
 4. Ai-ai-ai...tuo villatakki on hieno!!! Värikin niin keväinen. Tuosta yläosasta ei aivan heti huomaa että se on virkattu - luulin ensin että olit käyttänyt virkkuukoukkua alaosaan ja neulonut yläosan. Mun pitää varmaan mennä ostamaan tuo Novitan kevätnumero...olen hypistellyt sitä kaupassa mutta aina se on jäänyt ostamatta....

  VastaaPoista
 5. Hieno jakku! Hämmentävää on, etten muista nähneeni mitään tuon tapaistakaan Novitan lehdessä, vaikka se omassa hyllyssäni on. Mitäköhän muuta sieltä löytyy, kun menen kohta tutkimaan! :)

  Tai sitten lehdessä vaan malli ei tule yhtä hyvin esille, niin on useammankin kerran käynyt. Sinun toteutuksesi on joka tapauksessa tyylikäs.

  VastaaPoista
 6. Upea jakku.
  Ihanat napit siihen valitsit.

  VastaaPoista
 7. Kyllä sinä olet niin nopea,ahkera ja taitava. Niin on kaunis jakkusi.

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis! Mielenkiintoisen näköinen mallineule. Kyllä hän on taitava ja nopea!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana! :) Ihastuin Novitan lehdestä juuri tuohon malliin, mutta pidänkin siitä noin yksivärisenä vielä enemmän. Vaikka toistan itseäni, niin sanon vielä että aivan ihana. Tulee kyllä päätymään koukulleni hmm...joskus, kunhan näitä edellisiä projekteja saatan hieman loppuun. Onko jakku kuinka lämmin, vaikka on Nallesta tehty? Itse kuvittelin sen olevan enemmän kesäkäyttöön tuosta virkkauspinnasta johtuen, olenkohan oikeassa?

  VastaaPoista
 10. Voi ihanuus kun se on kaunis! Ja todella upean värinen, minuun vetoaa aina tuo vihreä :)
  Napitkin ovat todella kauniit!

  VastaaPoista
 11. Yleensä en juuri virkatuista jakuista perusta mutta vau! Tämä on hieno :)

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva malli ja ihan hauska välillä tehdä vihreällä:)

  VastaaPoista
 13. Kaunis! Oikein kesäisen värinen.

  VastaaPoista
 14. Hienon jakun saitkin aikaan! Kahtelin myös aikaansaamiasi huopatöitä. Itsellä ei riitä hermo moiseen väkertelyyn. :D Kivoja!

  VastaaPoista
 15. Todella kaunis jakku, kumpa omani onnistuisi puoliksikaan noin hyvin.

  VastaaPoista
 16. Pitäisi nähdä kahdestaan kun en ole kovin aktiivisesti nyt päässyt tapaamisiin. Tahtosin opastusta kestoilussa ja kantoliinailusta.
  Miltä kulostaa?

  VastaaPoista
 17. Oh vau! Ei voi muuta sanoa. Aina vaan ihimettelen miten joku voi saaha virkkaamalla aikaseks jotaki tuollaista. Mä en sais ees patalappua. Vau.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)