Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, maaliskuuta 12, 2010

Välillä vähän pistojakin

Sillä aikaa, kun odottelin pyykkien kuivumista, minulla oli hyvää aikaa tehdä muutama ristipisto. :) Yleensä en pysty torstai-iltaisin osallistumaan Ristipistoilijoiden ristipistomaratoniin töitteni vuoksi, mutta näin lomaviikolla ajattelin ainakin yrittää. Se meinasi jäädä yritykseksi, sillä virallinen maratonaikahan on klo 18-22. Ehdin pistellä klo 18-19 vähän puoliteholla tehden samalla muutamaa muutakin asiaa (päivitin muun muassa tätä blogiakin), sitten kuulin ettei pyykkikone enää pyörinyt ja lähdin mukamas pikaisesti laittamaan pyykit narulle, mutta olikin aika työn takana kiskoa irti ne ompeleet, joilla olin vähän turhankin huolellisesti ommellut muovipussit lapasten sisälle. Joten seuraavaksi olikin iltapalan ja lasten nukuttamisen aika. Pääsin jatkamaan pistelyä puoli kymmenen jälkeen, ja varttia vaille kaksitoista taisi olla ihan valmista ja valokuvatkin otettuna. :)

Aloitin siis tänään tyhjästä kankaasta ja pistelin saman tien valmiiksi asti ja vielä viimeistelinkin:

Piano Composition
Tehty: 11.3.2010
Malli: Mouseloftin pakkaus
Kangas: 14 ct aida luonnonvalkoinen
Langat: Pakkauksessa, ei tietoa merkistä
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 4,5 cm x 5,5 cm = 26 x 30 pistoa
Viimeistely: Meikkipeilin taustaksi (peili Käsityökorista)

Tämä on kyllä ihan jännä juttu, miten juuri tämä ristipisto päätyi meikkipeiliin. Minähän hamstrailin joskus ehkä kolme vuotta sitten Käsityökorista kaikenlaisia kivoja pikkujuttuja, joihin voi laitella ristipistotöitä, tämän meikkipeilin lisäksi ainakin avaimenperiä ja jääkaappimagneetteja. Ne siis on tehty sillä tavalla, että niiden sisään voi laittaa nimenomaan ristipistotyön, eli ne tulivat minulle valmiiksi avattuina, ja kun ristipistotyön laittaa sinne sisään, sen voi sitten puristaa lujasti kiinni ja siellä sitten työ on ja pysyy. :) Silloin ostelin noita juttuja, koska olin liittynyt ensimmäistä kertaa Salaiseen Ristipistoystävään, ja ajattelin ehkä siihen tai johonkin muuhun juttuun noita laitella. Tämän meikkipeilin kohdalla päätin kuitenkin, että pidän sen itselläni ja pistelen siihen jonkun kukkasen tai muuta söpöä ja naisellista. :)

Tämä ihastuttava pikkuinen ristipistokitti tuli taasen minulle muistaakseni Sarilta jossain ristipistovaihdossa, taisi olla saksikoristevaihto kaksi vuotta sitten. Ajankohdan muistan erityisesti siitä, että kun se vaihto tuli minulle, meillä oli muutto menossa ja makasin sängyssä vatsataudin kourissa, kun pakettia availin... Jotenkin olen kuvitellut koko tämän ajan, että sitten kun tämän pakkauksen teen, niin viimeistelen sen tauluksi, ja tässä hiljattain aloin miettiä, mistä ihmeestä löytyisi riittävän pieni neliönmuotoinen kehys, sillä pakkauksessa mukana ollut kankaanpalanen oli vain ehkä joku 7x7 cm kokoinen. Kunnes sitten eräänä iltana nukkumaanmennessäni välähti, että minullahan on se meikkipeili. Piti samantien mennä ristipistokaapilleni (siellä on muutakin kuin ristipistojuttuja, ne eivät täytä koko kaappia ;) ) ja kaivaa se peili esille, ja sehän oli kuin tähän työhön tehty! :)


Sitä en kyllä tiedä, milloin oikein tarvitsen meikkipeiliä, paitsi jos jumppaan leukaperiäni joskus tässä tietokoneella istuessani, ja siihen minulla on jo olemassa yksi peili työpöydän laatikossa. Reissun päällä ollessa harvoin tulee korjailtua meikkiä, ja puuterirasiankin kannessa on peili, jos tarvetta ilmenee. Mutta onpahan minulla nyt kuitenkin olemassa sellainen peili, jota ei ole kenelläkään toisella! :) Tämän mukana tuli aikoinaan tuollainen pehmeä samettikotelokin, jossa peiliä sopii kuljettaa. Veikkaan kyllä, että minun tulee ehkä mieluummin tuijoteltua tuota ristipisteltyä puolta peilistä kuin sitä toista puolta, siellä näkyy olevan paljon rumempi kuva. ;)

Huomenna taitaakin olla pyykkihuollon viimeinen osuus edessä... eikun näyttäisi olevankin jo tänään. ;) Mihin tämä aika taasen vierähti tänä iltana? :)

11 kommenttia:

 1. Voi kuinka hauska meikkipeili! Kyllä minäkin tuollaista kuskaisin mukana vaikken tarvitsisikaan koska on niin hieno :)

  VastaaPoista
 2. Ihana pistelty kisu,tuo asento jossa se sipsuttaa koskettimia pitkin on huippu hauska!
  Meidän kolli-poika on muutaman kerran tehnyt ihan oikean
  "piano-sävellyksen" ja tassutellut koskettimilla..plonk-plink-plonk :D

  Minä tykkään tehdä kaikkia pieniä pistelyitä ismpien töiden rinnalla-
  kiva kun saa jotain valmiiksikin asti ja saa kokeilla uusia lankoja tms..

  VastaaPoista
 3. Onpa hassu kissa. Kyllä tuota kelpaa tuijotella varsinkin niinä päivinä, kun se toinen puoli näyttää poikkeuksellisen huonolta :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan näköinen meikkipeili! Sä olet kyllä hurjan nopea, en voi kuin ihmetellä sitä tahtia, jolla saat valmista aikaan! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kissa! Eiköhän sitä tule enemmän peilailtua jos saa samalla katsella tuollaista hassua kissaa. :)

  VastaaPoista
 6. Hauska kissa ja täydellisen sopiva tuohon peiliin. On mukava kun joskus miettii ja miettii että miten jonkun jutun viimeistelisi tai että löytäisi johonkin viimeistelyyn sopivan pistelyn ja sitten yhtäkkiä välähtää :)

  Ihania huovutettuja juttuja olet myös tehnyt, tosi kauniin värisiä ja ihanasti koristeltuja!

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva kissa meikkipeilissä! Sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)