Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 06, 2010

Väsyttää

Taas olen pistänyt merkille, että kun valon määrä luonnossa lisääntyy, niin minua alkaa väsyttää. Muistatte varmaan sen valtaisan energiapiikin, mikä minulla oli syksyllä? :) Syksy on minulle kaikkein energisintä aikaa, ja viime marras-joulukuun kaamoksessa tuntui varsinkin käsityörintamalla virtaa riittävän vaikka kuinka. ;) Nyt on tosiaan ollut vähän veto pois, mutta keksinpäs siihenkin varsin oivallisen lääkkeen: nukkuminen! :D Siis voitteko kuvitella, että jos väsyttää, niin nukkumalla se väsymys lähtee ja tulee ihan paljon pirteämpi olo? ;) Jos ette usko, niin kokeilkaa vaikka itse! :D Siinä on vain se miinuspuoli, minkä olen nyt itse testannut, että kun sitä uniaikaa täytyy koittaa jatkaa alkupäästä eli mennä aiemmin nukkumaan, niin se syö ihan vähän sitten käsityö- ja netissänotkumisaikaa. Mulla kun sitä rauhallista aikaa harrasteille on oikeastaan vain illalla sitten, kun lapset ovat nukahtaneet, niin siitä ajasta olen nyt koittanut tällä viikolla vähän nipistää, että on tullut enemmän unta palloon. Vaan kyllä sitä sitten jaksaakin päivällä tehdä eri tavalla kaikenlaista, kun on levännyt, ja käsitöitäkin jaksaisi tehdä, jos vain ehtisi. :)

Ja kun nukkuu 11,5 tuntia, kuten minä viime yönä, niin ehtii uneksiakin monelaisia käsityöjuttuja ja suunnitella unissaan seuraavia projekteja. Aamulla herätessään voi sitten ensimmäisenä harmitella, että oli pitänyt sittenkin aloittaa tuplalapaset. ;) Tai sitten voi nähdä unia herkullisista sienistä, joiden jalkaosa on kasvatettu meksikolaisella syväsuolla ja lakkiosa meksikolaisella kantasuolla, ja joita myydään sellaisessa paikassa, jonka vain minun parhaan ystäväni äiti tietää. ;) *terkkuja kotiseudulle!* Oli muuten hyviä sieniä, kumma miten unessakin voi maistaa makuja... ;)

Valveilla ollessa voi sitten tehdä vaikkapa kirjoneuletta:


Olenkin nyt vähän ovela, kun laitoin tuohon kuvaan näkyville lapasen kämmenpuolen. Nimittäin se varsinainen kuviopuoli on kämmenselän puolella, joka jää tuossa vielä piiloon, ja aion näyttää sen blogissa vasta sitten kun molemmat lapaset ovat valmiit. Mallipiirroksessa se selkäpuoli vähän vilahtelee, ja saattaa joku tunnistaakin, jos on tämän mallin tehnyt, on nimittäin tosi suosittu malli. :) Tein siitä vain tietokoneella tuollaisen uuden version, koska halusin kämmenpuolen kuvioinnin jotenkin jatkuvan selkäpuolen kuvioinnista, ja kun toinen lapanen pitää tehdä toisen peilikuvaksi, niin koneella sai sen kuvan sitten helposti käännettyä. Meni kyllä tuohonkin varmasti ainakin kolme tuntia hyvää käsityöaikaa, kun tuota kuvaa värkkäsin koneella, siinä ajassa olisi melkein jo lapasen neulonutkin. ;) Mutta mikäpä hätä tässä valmiissa maailmassa. :)

Lasten suusta -juttua loppukevennykseksi. :) Meillähän kuopuksen (2 v) puhuminen on vasta alkutaipaleella, hän kyllä puhuu jo hyvin 3-4-sanaisia lauseita ja hallitsee laajan sanavaraston, mutta välillä pitää turvautua itsekeksittyihin sanoihin. Kuten hänen uusi ilmaisunsa Runebergin tortuille. Eilen syötiin ihan kaupantädin leipomat tortut, joita olin ostanut yhden per lärvi, ja ne syötiin sitten iltasella. Tänä aamuna kuopus tuumasi: "Palikkakakku loppu." :) Niin, kyllähän se Runebergin torttu on ihan rakennuspalikan muotoinen. :)

Myöhästyneet Runeberginpäivän toivotukset, ennenaikaiset kynttilänpäiväntoivotukset ja melko lailla ajantasaiset hyvän viikonlopun toivotukset kaikille! :) Muistakaahan levätä ja tehdä käsitöitä ja nukkua - ja oululaiset tulukaa huomenna kolomelta kahavila Saaraan kutomaan! :)

13 kommenttia:

 1. Liikuttava lapsi. Palikkakakku! Lasten suusta kyllä kuulee parhaat jutut.

  VastaaPoista
 2. Hienoa suunnittelutyötä :). Olen perhoslapasmallia katsellut jo vuoden (!) sillä silmällä, että ne neuloisin. Saisinkohan aikeisiini vähän vauhtia kämmenpuolen kuviointisi ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Sinä oot hyvin oivaltanut, että kun nukkuu tarpeeksi, ei väsytä.

  VastaaPoista
 4. Kevätväsymys on ihan normaalia, kun kesän aikana on kerännyt energiavarastoja täyteen ja nyt ne alkavat loppua, eikä ole vielä "oikea" kevät kumminkaan... Minä olen ihan tööt kun olen nyt koko työviikon tarponut potkupyörän kanssa töihin, nukkuisin varmaan 12 h öitä jos saisin! :D

  VastaaPoista
 5. Kaunis on kämmenpuolikin!

  Minäkin olen huomannut saman, että kun malttaa mennä ajoissa nukkumaan eikä kuku yömyöhään kutimen kanssa, niin kummasti on päivällä pirteämpi. On se metka juttu :)

  VastaaPoista
 6. Palikkakakku! :D Lapset on ihania.

  VastaaPoista
 7. Hyvä kun maltat nukkua. Itse en millään malta mennä riittävän ajoissa nukkumaan, kun on niin paljon mukavaa tekemistä lasten mentyä nukkumaan.

  VastaaPoista
 8. Minä onnekas saan nukkua yleensä aamulla niin pitkään nukuttaa ja niin teenkin. Olen illanvirkku ja Yleensä nukun aika säännölliseti 9 tuntia:9 noin kello yö 12-9.:D No joskus lipsuu 01-10 .:D

  Palikkakakku! :)Kivasti sanottu pikkumieheltä..:)

  VastaaPoista
 9. Ihanat lapaset tulossa!
  Ja mikä oivallus tuo palikkakakku:)).
  Tiällä on sitten yks yökyöpeli, vaen minulla eläkemummollahan se uamu tahtoo sitten venähtee tuolla punkanpohjassa vähän pitemmälle, jos siltä tunttuu. Illallakkii mänin peitonalle n.23,siihen asti puikot vippasi, vaen sitten kun sen ristikkolehen kanssa tuherttaassa mäni vielä liki kahtaneljee ja uamusta ylös vasta 8.30. Hällä väliä kuhan suahhaan itekukkii tarppeeks levätä ja unta pollaan...muattaanpa sitten illasta tae uamusta, piäasiihan on kun on tarppeeks tullut levättyy, -ei nämä tekemiset jätä meitä:).

  VastaaPoista
 10. Miten se olikaan nukkuminen on ihan kuin rahaa laittaisi pankkiin... vai muistanko vanhan sanonnan väärin. Minäkin nukun viikonloppuisin jopa 11 h, että jaksaa työpäivinä 9 h unilla tehdä töitä...
  Kauniit lapaset muotoutumassa ;)

  VastaaPoista
 11. Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa myös :)
  Kadehdin noita kirjolapasia....niin siistiä työtä saat aikaiseksi!! Kauniit niistä tulee, kuin kukkaset :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)