Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, helmikuuta 04, 2010

Näyttävät ainakin ihan perussukilta :)

Teinpäs sitten taas yhdet "perussukat", vaikka tekotapa ei nyt ihan perinteinen ollutkaan. Kuvat ovat vähän mitä on, sukatkin vinksallaan jalassa ja kamera ainakin eka kuvassa vähän tärähtänyt, mutta niin on kuvan ottajakin. ;)

Perussukat
Tehty ajalla: 2.-3.2.2010
Malli: Perussukat kärjestä alkaen, 8-aloitus, tiimalasikantapää, 2o2n-resori myös jalkapöydän päällä, varressa levennys sivussa pohkeiden kohdalla.
Lanka: Nalle luonnonvalkoinen (010) ja Nalle Colori beige-harmaa (868) kaksinkertaisena
Langankulutus: 107 g
Puikot: 5 mm
Koko: Tosi napakka 38
Muuta: OK


Itse en oikein tykkää neuloa sukkia kärjestä alkaen, vaan minusta se perinteinen varresta aloitettava on kivempi tehdä. Kuitenkin tämä tekotapa on hyvä, jos on tarkoitus kuluttaa lanka viimeistä senttiä myöten, kuten nyt kulutin tuon Colorin. Tiimalasikantapää ei myöskään ole suosikkini, vaan yllätys yllätys tykkään kantapään teossakin siitä perinteisestä eniten. :) En vain saa siitä nätin näköistä, jos aloitan sukat kärjestä, ja olen todennut silloin tiimalasin paremmaksi. Mutta muuten nämä muistuttavat erehdyttävästi perussukkaa, vaikka tekotapa on ollut tavoistani poikkeava. :) Tein vielä varteen pari levennystä sivuun, koska sukat ovat tosi napakat, niin eivät kiristä sitten sukan suusta. Alemmassa kuvassa ehkä näkyy vähän tuota levennystä, se on siis tehty nurjaan raitaan molemmissa sukan sivuissa.

Näistä tuli minusta tosi kivan näköiset, on jotenkin talvisen ja huurteisen oloiset, kun on valkoista ja kirjavaa lankaa yhdistettynä. :)

Nyt on puikoilla sitten lapaset, kun vain ehtisi tekemään. Tämä viikko on ollut taas yhtä touhua täynnä ja kävin eilen vielä tekemässä yhden ylimääräisen sijaisuudenkin töissä. Ehtihän sitä vähän bussissa neulomaan, mutta kotona on jäänyt tosi vähälle puikkojen heiluttelu. No, kaikki ajallaan. :) Lankatarjousten perässäkin olen juossut, tai oikeammin pyöräillyt, mutta on ollut huonoa tuuria, sillä siinä vaiheessa, kun olen lankahyllyille ehtinyt, niin hyllyt ovat ammottaneet tyhjyyttään. Kyllä näemmä nuo tämän kevään uutuus-Novitat viedään ihan käsistä! :) Mutta loppujen lopuksi ei nuo tarjoukset yleensä niin isoja ole, että ihan niiden varaan tarvitsisi ostoksia jättää. Laskin, että vaikkapa puserolangat jos ostaa tarjouksesta, niin siinä tulee säästöä noin pari-kolme euroa normaalihintaan verrattuna, jos yhden kerän alennus on yleensä ehkä 30-40 senttiä. Että ehkä ei tässä aivan perikatoon mennä, vaikkei tarjousten perään ehtisikään. ;) Tai pikemminkin siinä säästää, kun ei tule sitten hamstrattua ihan tolkuttomasti ylimääräistä! :D Koska lankaahan riittää kyllä täällä kotonakin... ;)

Lankaisaa torstai-iltaa kaikille! :)

11 kommenttia:

 1. Mä kans tykkään tehdä sukat sillä perinteisellä varresta aloittaen menetelmällä ja vahvistetulla kantapäällä.
  Tänään ihmettelin itsekin sitä, kun kaikki ne ihanat tummanliilat Puro Batikit oli ostettu meidän paikallisesta alehallista.Viimeksi käydessä (viime viikolla) niitä keriä oli vaikka kuinka paljon, mutta nyt oli pelkkä tyhjyys ja hintalappu jäljellä. Eikä niitä olis ollut pakko ostaakaan, sillä mullakin riittää vielä lankoja piiiitkäksi aikaa ;).
  Ja eilisestä hammaslekurista selvisin hengissä.

  VastaaPoista
 2. Sama juttu täällä: perinteinen on paras. Olen kyllä ollut ylpeä itsestäni, kun kuitenkin opettelin kärkialoituksen ja tiimalasin. Kukas se kissan hännän...

  VastaaPoista
 3. Minä olen tykännyt kärjestä aloitetuista, kun opettelin tekemään ullan ohjeilla ranskalaisen kantapään. On kivempi kuin tiimalasi ja näyttää samalle kuin perinteinen.
  http://www.ullaneule.net/0307/artikkelit_kantapaa.html löytyy ohje siis.

  Onko lämpimät nuo 2kertaistesta nallesta tehdyt?

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat!
  Täälläpäin on ihan sama juttu lankojen kanssa,aina kun menen kauppaan,en näe muuta kun tyhjät hyllyt,ja yksinäiset tarjouslaput!

  VastaaPoista
 5. SInä sentään liikut pyörällä, mutta ajattele kun autolla ajelee eestaas muka halvemman langan perässä, niin johan se säästö menee bensoihin! ;o)

  VastaaPoista
 6. Miä tykkään kans perinteisesti ylhäältä aloitettavista sukista, mutta ranskalaisella kantapäällä.

  Neulominen lukion enkuntunneilla. Kukaan ei ole koskaan vielä yrittänyt. Antaisin, jos se sopisi ko. työvaiheeseen. Jäin miettimään, että pystyisinkö, haluaisinko itse omilla tunneilla (jos olisin opiskelija) neuloa. Lopputulos, kovin vähän. Minulla ei ole tapana luennoida, joskus uutta kielioppia aloitettaessa vähän, mutta enimmäkseen opiskelijat joutuvat itse töihin. Itse käytän vierailla kielillä puhuessani niin paljon käsiä, että keskustelutehtävissäkin (niitä on paljon!) olisi vaikea neuloa.

  VastaaPoista
 7. JaaPa: En oo ehtinyt vielä testata, mutta paksut ne on, joten taatusti myös lämpimät. :)

  VastaaPoista
 8. Villasukka, mulla on tapana neuloa koulussa :D Kielten tunneilla harvemmin, mutta jos esim. keskustellaan tai on joku elokuva tms niin kyllä mä silloin.. Paitsi jos pitää kerätä sanoja listalle.

  Sen sijaan seminaarit ja luennot, joilla on valmiit materiaalit, mulla on aina jokin käsityö mukana. En vain pysty keskittymään, jos käsillä ei ole tekemistä..

  VastaaPoista
 9. Tänne sitä tultiin mutkan kautta...
  Itse oon kanssa kova teten kaiken laisiaa käsitöitä. pistäyhän vierailulla TERVETULOA!

  VastaaPoista
 10. Perussukat on ihan parasta ja perinteisesti varresta alottaen :)
  Sukat näyttävät ihanan lämpimiltä!

  VastaaPoista
 11. Minä taidan vanhat perussukat parhaiten ;) Olen kyllä tehnyt muutamat kärjestä aloitetut sukat ja sitten tiimalasikantapään... mutta vanhassa vara parempi. Varmasti ovat lämpöiset sukat.
  Hienon sytomyssyn olet (alla) tenyt.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)