Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 08, 2010

Perhosia vatsassa?

Ei taida vatsassa sentään perhosia lennellä, mutta uusiin lapasiini on päässyt muutama hopeasiipinen talviperhonen räpistelemään:

Perhoslapaset
Tehty ajalla: 4.-8.2.2010
Malli: Eeva Haavisto Sata kansanomaista kuviokudinmallia nro 95 (Kotkasta)
Lanka: Novita Bambino keltainen (271) ja Regia 4 fädig harmaa (1991)
Langankulutus: 64 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Oma käsi / vähän reilun kokoiset kylläkin
Muuta: Mallia hivenen muunneltu, jotta sain muokattua kämmenkuvion sellaiseksi, että se jatkaa kauniisti selkäpuolen kuvoita. Tästä kuvioinnista johtuen ohjeesta poiketen varress 56 s ja kämmenosassa 58 s (ohjeessa 60 s). Kiilapeukalo, jossa oma kuviointi.


Pitkästä aikaa siis Eeva Haavistot! :) Näistä olen jo pitkään haaveillut, ja malli onkin monille tuttu, mutta minulla on sen verran siro käsi, että tuo ohjeen silmukkamäärä (60 s) on aivan liikaa, jos teen nämä vaikkapa Nallesta. Nyt näissä on 58 s kämmenessä, lanka on ohuempaa ja neulottu 2,5 mm puikoilla, mutta silti näistä tuli isot. Tietysti päällimmäisinä lapasina nämä menevät, mutta periaatteessa olen napakampien lapasten ystävä. Olen kuitenkin onnellinen siitä, että tuli tämä malli tehtyä! :)

 

Haavistolaisissa lapasmalleissahan ei ole tunnetustikaan kerrottu, miten kämmenpuoli pitäisi tehdä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Eli ohjeissa on vain selkäpuolen kuvat ja kämmenpuoli pitää sitten tehdä joko omasta päästä tai sitten tehdä se selkäpuolen kuviointi sinnekin. Minusta nämä lapaset ovat sellaiset, joissa ei voi tuo perhoskuviointi olla kuin toisella puolella. Perhoskuvioinnin ympärillä on kuitenkin tuollaista ruudukkoa, joten päätin jatkaa sitä sitten kämmenpuolellekin, ja siitä syystä silmukkamäärä on sen 58, että sain tuon jatkumaan yhtenäisenä. Jouduin myös tekemään joitain pieniä fiksauksia alkuperäiseen malliin, lähinnä sivuille ja alareunaan, että sain kuvioinnin näyttämään hallitulta. Niin ja pituussuunnassa jätin kahdet perhoset pois, koska muuten näistä olisi tullut ihan liian pitkät. ;) Käytin tässä kuvioiden sommittelussa apuna ristipisto-ohjelmaa, sillä sain hyvin muokattua tuon kämmenkuvion istumaan tuohon sopivaksi, ja kun toinen lapanen piti tehdä peilikuvana eli perhoset lentelemään just päinvastaisiin suuntiin, niin sillä ohjelmalla sain käännettyä koko systeemin peilikuvaksi, eikä tarvinnut sitä sitten neuloessa ajatella. :)

 

Kiilapeukalon tein siksi, että minusta sen tekeminen vain on kivempaa kuin nostopeukalon. :) Siihen tein ihan vain tuollaisen ruutukuvioinnin, ja ihan hyvin se tuohon näyttäisi sopivan.

Nämä lapaset sopivat yhteen keltaisen toppatakkini kanssa, jota en kyllä nyt ole pitänyt kuin syksyllä, koska näillä keleillä olen mieluummin pukeutunut pitkään turkoosiin takkiini. Ja toinen syy keltaisen takin pitämättömyyteen on ollut se, ettei ole ollut sopivia asusteita sen kaveriksi. ;) Kunhan saan vielä pipon ja kaulurin tehtyä samaan sarjaan, niin saa lauhat talvikelit tulla ja keltainen toppatakki pääsee käyttöön! :)

 

Haavisto-KAL -blogissa ei ole ollut kohta vuoteen mitään elämää, mutta koitanpas viedä nämä tumput sinne siitä huolimatta. :)

Mukavaa tätä viikkoa kaikille! :)

24 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset ja hienosti olet saanut kuviot muokattua. Tosiaan Bambinokin sopii tiheytensä puolesta lapasiin.

    VastaaPoista
  2. Nuo ovat tosi upeat lapaset! Olen myös kuolannut tuota mallia, mutta ehkä pääsen siihen asti joskus kesällä 2012.

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Olen jonkin aikaa seurannut taustalta blogiasi. Nyt ajattelin jättää puumerkkini, koska tuo tekemäsi kuviointi lapasiin on aivan ihana! :) Vaikka en kirjoneuleiden ystävä (toistaiseksi vielä) olekaan, niin tuo on sellainen malli, mitä pitäisi kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Kauniit lapaset, ja hienosti jatkuu kuvio kämmenpuolellakin!

    VastaaPoista
  5. Voih, onpa nätit tumput, niin mallin kuin värienkin puolesta!

    VastaaPoista
  6. Ihqut! Mulla on kans tuo opus, mutta milloinkahan ehtisin toteuttaa siellä olevia malleja???
    Toivottavasti ainakin eläkkeelle jäädessäni hamassa tulevaisuudessa.

    VastaaPoista
  7. Oi ihanuus kuinka kauniit lapaset!!!

    VastaaPoista
  8. Kauniit lapaset!

    Ovat tosiaan Haaviston aikoina vissiinkin käyttäneet ihan hurjan ohutta lankaa, sen verran reilut silmukkamäärät useissa Haavistoissa on.

    VastaaPoista
  9. Voi miten kauniit lapaset!
    Aivan unelmaihana kuviointi-oot kyllä taitava.Mä en oo ikinä oppinut kunnolla kutomaan ja siksi ihailen aivan ihmeissäni miten paljon käytännöllistä kaunista voikaan langasta tehdä.
    Vaan eihän kaikkien tarvitsekaan tehdä samoja asioita!?
    Oon liitynyt blogisi fani-klubiin jo kauan sitten;)
    Kiitos Casa Cenina vastauksestasi!Kaverini teki meille
    yhteistilauksen rohkeasti ilman mitään ennakkotietoja ko.kaupasta.
    Tilauksessa saattaa siis kestää kun on monen tädin ostokset..

    VastaaPoista
  10. Kiitos kun otit haasteen vastaan. Punainen onkin aina hyvä väri :). Noita perhoslapasia olen pariin otteeseen ihaillut, mutta ei ole olllut mallia. Kirjastosta saattaa kirja löytyä.

    Asiasta toiseen, sinä kun virkkaat, niin osaat varmaan neuvoa. Isoäidin neliöt ovat ainoa, jota voisin joskus kuvitella kokeilevani ja siihenhän voisi sitten kätevästi käytellä jämälankoja. Mutta miten se päätteleminen??? Jos tekee vaikka kolmella värillä neliön ja esim. ponchoon menee aika hirveä määrä neliöitä ja sitten ne vielä ommellaan yhteen niin eikö siitä tule aivan järkyttävästi pääteltävää ja yhteenommeltavaa? nimim. vihaan päättelemistä

    VastaaPoista
  11. Onpas kyllä kauniit perhoslapaset. Itelläki pitäisi joskus maailmassa kirjoneuletta kokeilla.

    VastaaPoista
  12. Todella kauniit lapaset! Etsin joskus mallia...

    VastaaPoista
  13. Tulipa kauniit kun on noin hillityt värit! Mulla on just sen takia jääny Haavistot neulomatta että ne silmukkamäärät on hurjan suuria ja en vaan jaksais lähtee kokeilemaan että mikä ois oikee silmukkamäärä mun nalleille ja vaikka seiskaveikoillekin..ei oo mitään semmosta selkärangasta tulevaa tietoa ku en oo kirjoneuleita pahemmin tehny. Noh, ehkä mä joskus saan aikaan..

    VastaaPoista
  14. Täällä vielä yksi, joka on sunnitellut perhoslapasia. Ja nyt sain sinulta hyviä vinkkejä, jos ne joskus puikoille lentelevät...

    VastaaPoista
  15. Kauniit lapaset! :) Tulipa mieleeni, että kaksinkertaisina saisi sekä hopeasiipi- että kultasiipilapaset noilla väreillä! ;D

    VastaaPoista
  16. Miekin käytän aina firefoxia, ja pohja näkyy oikein... Missäköhän se vika nyt sitten on? :/ Nämä lapaset on kyllä ihanat, miulla on tuo Haaviston kirja, en vain osaa päättää että minkä mallin aloittaisin ensin :D

    VastaaPoista
  17. Eksyin tänne toisen blogin kommenttiosion kautta jossa kerroit dyykkayksesta, oli pakko tulla kertomaan että meillä myös kuunvaihteessa löytyy vaikka mitä roskiksesta. Yleensä harmi kyllä rikkinäisiä, suurempia löytöjä en ole tehnyt kuin tuoli jolla istun. Käsittämätöntä mitä ihmiset heittääkään pois.
    Mutta tekstisi kuulosti niin omalta.

    VastaaPoista
  18. Perhoslapasesi ovat kauniit. Tämä malli on ehdottomasti se, jonka ensimmäiseksi neulon sitten joskus kun tämän kirjan neuleisiin päätän innostua. Hassua, että kirjan painattamista kustantajalta hoputtelin ja sitten en itse siitä edes ehdi neulomaan.
    HaavistoKAL blogin aloittaja TuulaL sairastui viime keväänä ja neuloo nyt pilven päällä enkeleiden villasukkia. Kun ei tuota KAL blogia ole missään pidetty esillä niin se on painunut unholaan. Jospa se nyt sun perhosten mukana taas vähän heräisi.

    VastaaPoista
  19. Upeat lapaset! Minä tein ensimmäiset kirjoneulelapaseni viime viikolla ja siitä innostuneena nyt kiertelen katsomassa muiden aikaansaannoksia. Ja tuo Haaviston kirja on nyt toivelistalla, jos sen joskus jostain löytäisi...

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)