Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 13, 2010

Iso ja lämmin :)

Kelta-harmaaseen settiini valmistui vielä eilen illalla kauluri. Koska se on yleensä takin alla eikä näkyvillä samalla tavalla kuin pipo ja lapaset, niin en asettanut sille sen kummempia esteettisiä vaatimuksia, kunhan nyt vain väriensä puolesta tunnistaa kuuluvaksi yhteen perhospipon ja -lapasten kanssa. Sen sijaan kaulurille asetetut vaatimukset olivat: a) lämmin b) iso, jotta avonaisempien puseroiden kanssa ei jää ihoa paljaaksi c) siihen saa uppoamaan kaiken jäljellä olevan langan, mitä tähän settiin oli varattu. :)

Niinpä päädyin neulomaan kaksinkertaisella langalla niin kauan kuin lankaa riittää. Lopputulos:

 
Kauluri
Tehty ajalla: 10.-12.2.2010
Malli: Ihan oma, jos tällaiseen nyt yleensä mitään mallia tarvitsee
Lanka: Novita Bambino keltainen (271) ja Regia 4 fädig harmaa (1991) 2-kertaisena
Langankulutus: 137 g
Puikot: 4 mm pyöröt
Koko: Omaan kaulaan ja harteille :)
Muuta: No se on iso ja lämmin ja langatkin kulutettiin viimeistä senttiä myöten. :) 

 

Kuten muistanette, tästä setistä piti tulla yhteensopiva keltaisen talvitakkini kanssa. Voisin väittää melkein jopa onnistuneeni siinä asiassa. :)

 

Ja siinä koko setti vielä ilman virnistävää naamaa. :) Kuvat on näpsäisty pikaisesti meidän parvekkeella tänään - sielläkin on näin paljon lunta. ;) Ulos tekisi mieli testaamaan uusia asusteita, mutta en taida parveketta pidemmälle nyt uskaltautua, kun pikkiriikkinen nuha iski. Jos ottaisi tämän viikonlopun lepäilyn kannalta, niin voisi olla jotain mahdollisuuksia siihen, että ääni kulkee maanantaina töissä. :) Esikoinenkin köhii tosi pahasti, niin ei ole sitten lastenkaan puolesta syytä tänä viikonloppuna ulos mennä, vaikka ilma olisi mitä mainioin. Ehtiihän sitä mäkeä laskea toivottavasti vielä myöhemminkin! :)

Olympiavirkkauksen aloittelin tänään myös aamupäivän aikana. Etenee vain hitaanlaisesti toistaiseksi, koska yritän ottaa työvaihekuvia samalla, niin saan siitä sitä ohjettakin joskus julkistettua. Mutta kunhan tuosta alusta malttaa kuvia napsia, niin ei sitä sitten sen jälkeen joka kerroksella tarvi olla ikuistamassa. :) Kisoja en taida isommin seurata, ainoastaan hiihto, mäkihyppy ja yhdistetty kiinnostaa; en minä muita lajeja ole tavannut seuratakaan, ja niistäkin vain arvokisoja, eli en katso mitään maailmancup- tai SM-kisoja ikinä. Ja minä sentään olen meidän perheessä se eniten penkkiurheilija, isäntä ei seuraa minkäänlaista urheilua. ;) Muutama päivä sitten hän sentään kysyi, että onko nyt jotkut olympialaiset menossa, johon minä valistin että alkavat viikonloppuna. Sitten on suunnilleen joka päivä tullut kysymys, että niin milloin ne olympialaiset oikein alkaa. :) Netin kautta minäkin noita seuraan sen minkä viitsin, sieltähän näkee ne sitten vaikka jälkikäteenkin.

Auringonpaistetta teille kaikille! :)

25 kommenttia:

  1. Tosi nätti setti ja kuluri on hurjan toimivan oloinen.
    Mäkikisoja minäkin vaan seurailen...

    VastaaPoista
  2. Setti on tosi kaunis.
    En minäkään aio kisoja paljoa seurata. En siis ole olympialaisiinkaan lähtenyt, siis neulomallakaan.

    VastaaPoista
  3. Kaunis setti ja ihana virnistävä naama! =)

    VastaaPoista
  4. Kauluri on mainion oloinen, lämmittää hartiatkin samalla.

    Meilläkin on sairasteluviikonloppu menossa, sekä isoa että pienempää väkeä kipeinä. Mutta vaan juuri sillä tavoin vähäsen, että ulkoilemaan ei oikein ole asiaa, mutta kitistä jaksetaan.

    VastaaPoista
  5. Voi kuinka ihanan pirteä ja kaunis setistä tulikaan!!!!

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis tuo keltainen setti. Jollekin se keltainen vain sopii niin kovin hyvin. Minulle ei sovi, mutta tytär rakastaa keltaista. Onnistuneita olympialaisia toivoitellen.

    VastaaPoista
  7. No nyt on nätti neulesetti valmiina, saa siinä tyytyväisenä virnistelläkin! ;o))

    VastaaPoista
  8. Meillä ei urheilua onneksi seuraa kumpikaan. Itse en olisi myöskään tiennyt minkään olympialaisten alkamisesta yhtään mitään, jollei neuleblogeissa olisi ruvettu pohtimaan, mitä keksisi olympianeuleeksi. Mä itse seuraan uutisiakin niin vähän (ja urheilu-uutisia en ollenkaan), että ohihan tämmöiset pääsevät. Jos jotain oikein merkittävää tapahtuu, kyllä siitä kuulee muutenkin kuin joka päivä uutisia lukemalla/kuuntelemalla/katselemalla. :)

    Hieno kauluri ja asustesetti muutenkin. Minäkin nitkutin samantapaisia kaulureita ihan vasta äskettäin :)

    VastaaPoista
  9. No nyt kelpaa ulkoilla, kun on lämmintä yllä ;)

    VastaaPoista
  10. Niin- ja hyvää ystävänpäivää vielä, kun äsken unohtui naputtaa ;)

    VastaaPoista
  11. Onpa ihana setti <3 -kyllä sinä kerkiät!

    VastaaPoista
  12. Ihana setti!
    Hyvää Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  13. Tykkään kovasti tästä setistä. :)

    VastaaPoista
  14. Todella kaunis setti ja sopii hienosti takkisi kanssa!

    VastaaPoista
  15. Oi, olen kade! Aivan ihana setti! Hyvää Ystävänpäivää SINULLE RAKAS BLOGIYSTÄVÄNI!

    VastaaPoista
  16. Hyvää ystävänpäivää ja liukasta laskiaista!

    VastaaPoista
  17. Tosi kauniita neuleita. Hyvää ystävänpäivää.

    VastaaPoista
  18. Miten toi kauluri on tehty? Montako silmukkaa ja millä puikoilla ja onko kavennettu jossain vai kudottu suoraan? Kivannäköinen asukokonaisuus. terveisin Katri

    VastaaPoista
  19. Anonyymi-Katri: 4 mm pyöröpuikot, joilla pituus 40 cm. Alussa 75 s, jolla neuloin 3 o 2 n -joustinta ehkä 15-20 cm (en mitannut). Sitten aloin leventää niin että lisäsin nurjaan raitaan aina yhden silmukan, eli sitten tein 3 o 3 n -joustinta. Levensin aina 12 krs:n välein, eli seuraavaksi tuli 4 n, sitten 5 n, sitten 6 n, sitten 7 n, ja olikohan lopuksi vielä 8 n, mutta oikeat silmukkaraidat olivat aina sen 3 o. Neuloin niin kauan kuin lankaa riitti. En sovittanut kertaakaan, vaan täysin näppituntumalla ja arvaamalla tein nuo.

    VastaaPoista
  20. Kiitos ohjeesta, täytyy testata kun ehtii.Mukavaa sunnuntai päivää!T. Katri

    VastaaPoista
  21. Setistä tuli tosi upea, toivottavasti ei siis kevät tule ihan vielä että saat sitä käyttää :)

    VastaaPoista
  22. Ihana setti! Mulla on oma pipo aina vaan vähän kesken... Kauluria kanssa suunnittelin, se on NIIN ihana laittaa ulos mennessä takin alle :)
    PS. pitäsikö mun vaihtaa välillä sukkamallia ? Olen vaan niin kouksusa tuohon, mitä aina teen :)

    VastaaPoista
  23. Ihana setti. Olet kyllä onnistunut täydellisesti!

    VastaaPoista
  24. hieno setti, on tosiaankin kuin tehty takkisi seuraksi! :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)