Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, helmikuuta 12, 2010

Ristipisto peräseinään ;)

No niin, nyt pitäisi sitten vetaista se muutama päivä sitten lupaamani ristipisto peräseinään. ;) Nimittäin onnistuin kuin onnistuinkin saamaan hollantilaisesta nettikaupasta sen mitä yritinkin tilata. ;) Kovasti kyllä epäilin, mahtaako sieltä tulla mitään, mutta tulihan sieltä ja vielä varsin äkkiä! Sillä kun vielä maanantai-iltana iltapala-aikaan mietin, tilaisinko vaiko enkö tilaisi, ja myöhään illalla sitten päädyin tilaamaan, tiistaina tuli sähköposti-ilmoitus, että tilaus on laitettu postiin, niin tänä aamuna jo postineiti ähersi ulkomaankirjettä luukusta sisään. :) Jee! :D

 

Tästä Vervacon "Beethoven's concerto" -ristipistokitistä olen haaveillut jo varmasti useamman vuoden ajan. Muistaakseni näin sen ensimmäisen kerran jossain valmiina pistelynä, olisiko ollut Ristipistoilijat-yhteisössä silloin, kun se vielä toimi MSN:n puolella. Siitä lähtien olen sitä metsästänyt nettikaupoista. Suomessa tuo ei tietääkseni ole ollut myynnissä, mutta muualla Euroopassa kyllä. Onhan se ollut aina välillä noiden nettikauppojen listoilla, mutta en käsitä, miksen ole tätä aiemmin tilannut. Hintako on ollut esteenä vai joku muu syy? Sitten viime syksynä kauhukseni huomasin, ettei tätä enää saa mistään! Google löysi tämän satunnaisesti vain Ebaysta, jossa joku yksityishenkilö sitä myi, mutta kun en ole Ebayta koskaan käyttänyt, ja ymmärsin että myyjä oli valmis postittamaan myymänsä ristipistokitin vain omaan kotimaahansa, niin jäi silloinkin tilaamatta. Vervacollekin pistin jossain vaiheessa sähköpostia tästä kitistä ja sain vastauksen, että sen valmistus on lopetettu. Höh. :( No sitten vissiin vain aikani kuluksi nyt maanantai-iltana googletin pitkästä aikaa tuota kittiä, ja päädyin hollantilaiselle Spinnerij-nettikaupan sivustolle. (Spinnerij tarkoittaa muuten suomeksi rukkia. :) ) Enhän minä tajunnut koko hollannin kielestä mitään, mutta koska osaan saksaa ja englantia, niin koitin niiden pohjalta päätellä, mitä siellä sivustolla sanotaan, ja jokunen lause sieltä löytyi englantiakin. Sen vuoksi minulle jäi hyvin epävarma olo, että meniköhän se tilaus nyt oikeaan paikkaan, tilasinko sen mitä aioinkin, ja ennen kaikkea jos koko pakkauksen valmistus on lopetettu, niin onko sitä enää tuonkaan kaupan varastossa. No, nähtävästi siellä oli ainakin tuo yksi kappale, joka on nyt minun. :)

Olihan tuolla kyllä hintaa, ja se siinä tilaamisessa vähän hirvittikin. Tai siis eihän tuo nyt ristipistokitiksi mikään törkeän kallis ollut, postikuluineen 56 e ja hilut päälle. Kun onhan tuo nyt kuitenkin aika iso työ (38 x 52 cm valmiina), ja eräs toinen Vervacon valmistama ristipistokitti, joka on vielä vähän isompi, ja joka minulla on ollut jo reilut kuusi vuotta tekeillä (öhöm...), maksoi aikanaan yli satasen. Että hintaviahan nuo on yleensäkin. Mutta olin juuri ennen tuon tilauksen tekemistä päättänyt, että kun tässä on ihan kohta paastonaika alkamassa, niin pidän koko seitsenviikkoisen paastonajan sekä lanka- että karkkipaastoa. Eli lankaa saan ostaa aikaisintaan lankalauantaina (3.4.), ja karkkilakko kestää niin pitkään, että vasta palmusunnuntaina voin sallia itselleni yhden Mignon-munan. :) Niin päättelin sitten, että tässähän säästää paastonaikana sen verran rahaa, että saan tuon Beethoven-kitin visalaskun maksettua maaliskuun lopulla, sillä tuo 56 e on suunnilleen noin puolentoista kuukauden lanka- ja karkkibudjetin verran. Sitäpaitsi en ole ostanut (muistaakseni) ristipistotarvikkeita kuin viimeksi lokakuussa käsityömessuilta, että kait sitä joskus saa itseään näilläkin hemmotella! :)

Se on sitten eri juttu, milloin tämän ehtii tekemään... ;) Laskin tässä just, että jos yrittäisin tehdä edes 10% noista jo odottamassa olevista ristipistopakkauksista ja -malleista ennen kun käyn tämän kimppuun, niin voisin ehkä ehtiä aloittamaan tämän joulukuussa 2020, jolloin Beethovenin syntymästä tulee kuluneeksi 250 vuotta. ;) Ja jos oikein ahkerasti pistelen, niin se saattaisi valmistua maaliskuuhun 2027 mennessä just sopivasti Beethovenin kuoleman 200-vuotispäiväksi, ja sitten kun vitkastelen muutaman kuukauden vielä kehystämisen kanssa, niin saan tämän seinälle lokakuussa 2027 50-vuotissynttäreitteni kunniaksi. :) Siis jos ollaan ihan realisteja tai vähän optimistejakin. ;)

Pitäisi varmaan lopettaa neulominen ja muut käsityöt ja palkkatyötkin kokonaan, keskittyä vain täysipäiväisesti ristipistoiluun, jos meinaisi saada elinikänsä aikana valmiiksi kaikki aikomansa ja jo hankkimansa ristipistot... Mutta tämä mun oli kuitenkin ihan pakko saada! :)

Nyt ajattelin neuloa kaulurin tämän päivän aikana valmiiksi, jotta huomenna pääsen olympiatyön pariin! :) Oikein aurinkoista viikonloppua kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. No niin, siinä on sitten vähäksi aikaa tekemistä, sitten kun päätät aloittaa :D Hieno se on ja ihan sinun näköinen pakkaus! Kiva kun onnistui tilaaminenkin :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kaunis! Iso työ on tiedossa..

  VastaaPoista
 3. Kyllä itseään saa (välillä) hemmotella. Minä sorrui tänään yhteen mukavaan puseroon, jota olin jo liki kuukauden haaveillut.
  hah hah..hauskan aikajanan olit ristipistotyön valmistumiselle kaavaillut ;)
  T. Katja

  VastaaPoista
 4. Rupesi ihan naurattamaan nuo sun laskelmat siitä, milloin työ voisi valmistua. Sulla sentään on suht positiivinen asenne siihen, vaikka tiedät sen vievän aikaa :) Mua monesti alkaa jollain tasolla ahdistamaan, jos alan laskemaan, kuinka kauan kestäisi kaikkien tähän asti hankkimieni mallien ja pakkauksien pisteleminen... Ja jo kymmenen vuotta tuntuu älyttömän pitkältä ajalta, vaikka se taitaa minun hankintojen suhteen olla oikein realistinen aika :) Kun sitä tekee mielellään muitakin käsitöitä, kuin vain ristipistoja.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva työ ja olen myös miettinyt, että jos lopettaisi kotihommat, puutarhahommat, ansiotyöhommat, harrastushommat, ystävähommat, ja kaikki hommat, jäisi hirmusen enemmän aikaa käsitöille! :) Mutta silloin ehkä se ei enää olisikaan niin ihanaa ja mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 6. Joo, ehdottomasti pitää hemmotella itseään! :D Tuosta palkkatyön lopettamisesta tuli mieleen, kun olimme yhtenä syksynä Seinäjoen käsityömessujen aikaan Intsun kanssa Kauhavan Kangas-Aitassa "työnäytöksiä" antamassa. Kävimme välillä messumarkkinoiden puolella, jossa on iso halli lankaa ha-la-val-la ja masennuimme. Totesimme, että vaikka jäisimme siihen paikkaan neulomaan ja neuloisimme lopun elämäämme, emme ehtisi kuluttaa kaikkea sitä lankaa... :D

  VastaaPoista
 7. Kaunis tuo on joka tapauksessa! Kyllä kannatti tilata, olisi muuten jäänyt harmittamaan. Eikä mielestäni ollenkaan paha hinta, jos ajattelit sitä itsellesi 50-vuotislahjaksi ;-)

  VastaaPoista
 8. Ihana tilaus ja kiva, että kaikki meni hyvin ja paketti tuli kotiin asti:) On jotenkin niin sun oloinen malli, että ei muuta kuin pistelemään.

  VastaaPoista
 9. Voi Mari sä oot ihana, mun piti ihan ääneen nauraa noille sun laskelmille :)
  Kyllä kaikki valmistuu aikanaan, mitä suotta stressaamaan :)
  Malli on todella kaunis!

  VastaaPoista
 10. No on tuo kyllä hieno työkin, ja varmasti on nyt sitä pistelymotivaatiotakin, tuon prosessin jälkeen :D.
  Paasto alkaa meikäläiselläkin, ihan samoin hyvin aikomuksin... (Joskin liha on valitettavan heikko, niin altis kuin henki onkin...)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)