Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, tammikuuta 19, 2010

Kukkuuta vaan! :)

Lupasin edellisessä postauksessa kirjoittaa seuraavaksi jostain muusta kuin kehräämisestä, mutta jos sitä alkaa odottaa, niin voi tulla pitkä päivitysväli... ;) En ole kyllä nyt kehrännyt sitten viikonlopun, mutta koska kommentteihin tuli jotain kysymyksiä, niin vastaanpa niihin. Niin, kiitos tosiaan kommenteista! :)

Heh, en aio mitään lankatehdasta perustaa, eli sen mitä kehrään, aion myös itse neuloa. :) Ja muutenkaan minulla ei ole ainakaan nyt mitään suuria suunnitelmia kehräämisen suhteen, kunhan vain kokeilen, millaista se on. Joitain haaveita minulla kyllä on, millaista lankaa olisi kiva kokeilla itse tehdä, mutta ensin pitää tuo taito kunnolla opetella. Tai sitten tyydyn aina vaan kehräilemään hahtuvalangasta, kun se näkyy sujuvan. :)

En ole edes kokonaan lukenut Sari Varilon Kehrääjän kirjaa, mutta sen mitä olen kehräämisestä nyt oppinut ja oppia tarvinnut, niin tuohon kirjaan olen turvautunut. Siinä kirjassa on alussa pitkät pätkät kaikista maailman kuiduista ja värttinällä kehruusta, mutta minä hyppäsin suoraan kohtaan rukilla kehrääminen ja kertaaminen ja valmiin langan viimeistely. :D Mutta kiinnostuin myös aiheesta erikoislangat ja efektilangat, ja kun niistä oli kommenteissa kysymys, niin koitanpa tähän poimia jotain, mitä tuossa Kehrääjän kirjassa aiheesta sanotaan. Eli melkein mitä vaan voi kehrätä, ja jos omistaa karstat, niin niillä voi karstata ensin kaikenlaisia kuituja yhteen, vaikkapa eri materiaaleja, eri värejä jne. Tai sitten voi vaikka jotain langanpätkiä tai valmiita neuleitakin pistää uudestaan karstojen päälle ja karstata niistä uudestaan kehrättäviä kuituja. No, minulla ei ole niitä karstoja, joten voi olla etten tuota koskaan tule kokeilemaan, mutta siis mahdollisuuksia on niille, keitä aihe kiinnostaa. :) Mutta sitten kertaamalla voi myös tehdä vaikka mitä, eli jos kaapissa on vaikka jotain aivan liian ohutta lankaa, mistä ei halua sellaisenaan mitään neuloa, niin sitä voi kerrata rukilla yhteen jonkun toisen langan kanssa. Voi kerrata paksua ja ohutta lankaa yhteen, ja kerrata voi useampiakin kuin kahta säiettä - minäkin luulin, että voi tehdä ainoastaan kaksisäikeistä lankaa, mutta niitä säikeitä voi olla vaikka kuinka monta ja vielä kertaamisen jälkeenkin voi taas kerrata uudestaan toisen langan kanssa, ainakin niin tuossa kirjassa sanotaan. Ja sitten siinä neuvotaan ihan erikseen, miten saa tehtyä lankaan möykyn, jos haluaa efektilankaa. ;) Heh, minäpäs osaan tehdä möykkyjä vaikken haluaisikaan! :D Ja ihan kuin olisin lukenut samaisesta kirjasta, että lankaan voi sekoittaa hiuksia ja heinääkin - ainakin hiuksia taitaa olla minun Lampaankakassani seassa, koska noita minun hiuksiani nyt muutenkin on aina joka paikassa, neulon niitä yleensä neuleen sekaankin noin niin kuin vahingossa. :) Niin, ja tuossa kirjassa sanotaan vielä, että "luova langanteko sopii sellaisellekin, jonka kärsivällisyys ei riitä kehräämisen opettelemiseen", eli ihan jo pelkästään lankoja kertaamalla voi tehdä uudenlaista lankaa. Se kertaaminen on tosi helppoa, kun siinä vain rukin avulla kierretään kaksi tai useampi lankaa yhteen. Että silleen. :)

Niin, ja mulle tuli mieleeni yksi vuosia sitten ostettu lankakerä, joka mulla edelleen odottaa kaapissa, että älyäisin tehdä siitä jotain; siinä on toinen säie villaa ja toinen pellavaa, eli se on hyvä esimerkki langasta, jossa on yhdistetty kertaamalla kahta materiaalia. Se taitaa vaan olla liian ihanaa, enkä ole siksi raaskinut siitä mitään tehdä... ;)

Okei, ei mulla ollut sitten kehräämisestä tällä erää muuta. Mutta ei oikeastaan ole muistakaan käsitöistä. Huivia ja pikkujakun hihoja olen vuorotellen neulonut aina kun vain on ollut mahdollisuus. Että etenee molemmat, mutta niissä ei ole nyt mitään uutta, että kannattaisi alkaa kuvaamaan. Joten kuvitelkaa tähän ne aiemmat kuvat kyseisistä neuleista, mutta vain pikkuisen edistyneenä. ;) Lupaan tehdä ne valmiiksi tammikuun aikana, niin tulee vielä sitten tässä kuussa kuviakin. :)

Ihana pakkanen taas tänään! :) Kova viima kävi kyllä, oli aika raskasta polkea vastatuuleen kahdesti tänään, mutta ajattelin kuntoilun kannalta. :) Niin, ja sainhan toki kahdesti polkea sitten myötätuuleenkin paluumatkoilla. ;) Luntakin tuli taas lisää. :)

Ai niin, Lampaankakka ei enää tuoksu koko talossa, ainoastaan silloin jos työntää nenänsä vyyhtiin. :) Ja sitähän pitää aina välillä hiplata ja tuoksutella, että onhan se varmasti nimensä veroista. ;) Vieläkään ei ole syntynyt mitään Suurta Ideaa, mitä tuosta tekisin, paitsi ajatus on, muttei käsitystäkään toteutuksesta. Mutta ehkäpä se jonain päivänä hahmottuu. :)

No niin, nyt lopetan tämän turinointini tähän. Hauskaa viikon jatkoa! :)

3 kommenttia:

 1. Minulla on karstat jos tahdot kokeilla joskus karstaamista. Jonkinlainen isompi karstausprojekti on minulla kohta tulossa, mutta jossain vaiheessa kyllä onnistuisi vaikka lainata karstoja :)

  VastaaPoista
 2. Kivasti selitetty!
  Tee huopalapaset!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista! Kehrääminen on kyllä mukanaan vievää touhua! (ja rukin odottaminen tuskaa =)
  Taitaa olla kiven alla tuo kirja, vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta..

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)