Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 21, 2010

Novita Kevät 2010

Se on täällä taas! :) Uusi Novita siis, kolahti postiluukusta torstaiaamupäivänä - ja vielä omasta postiluukusta, ettei mennyt naapuriin... ;) (siitä olisikin kyllä sota syttynyt! :D )Nuo värit! Ihanat, ihanat, ihanat värit! :) Koko lehti on pullollaan maailman kauneimpia ja herkullisimpia värejä, voisin niiden vuoksi vaikka syödä koko lehden suihini, tai ainakin sukeltaa kieriskelemään niiden sekaan! :) Pelkästään noiden uskomattoman upeiden ja pirteiden värien vuoksi olen tästä lehdestä ihan haltioissani! :)

No, minähän olen tosi tarkka värien oikeasta sävystä, ja niistähän pääsee perille vain tutkimalla värejä ihan livenä. Joitakin kevään uutuuslankoja ja -värejä oli tullut tällä viikolla meidän lähikauppaamme, jossa kävin niitä hiplailemassa ja vertailemassa omaan värikarttaani, jota siis kuljetan aina käsilaukussani. :) Värisävyt ovat minulle niin tärkeä juttu, etten voisi siitä syystä koskaan ajatella ostavani lankaa esim. netistä, koska kuvissa värit näyttävät niin erilaiselta kuin livenä. Myöskään pikkuputiikissa ei ole kauhean kiva kulkea värikartta kourassa, mutta onneksi noita Novitan lankoja saa ruokakaupasta, missä saa ihan rauhassa pyöriä värikarttansa kanssa vaikka tunnin tai kaksi ihan vain värejä tutkimassa. :) Kerran erehdyin Anttilassa pyörimään värikarttani kanssa, ja siellä tuli jo myyjä kysymään, että voisiko hän auttaa, jolloin otin äkkiä jalat alleni ja karkasin kaupasta... ;) Olenko jotenkin epäilyttävä, jos haluan verrata lankojen värejä käsilaukusta kaivamaani väriliuskavihkoon? :)Olen niin monet kerrat kirjoitellut täällä noista "minun väreistäni", joten tässäpä kuva siitä, miltä minun värikarttani näyttää. :) Tuo on siis ihan pikkuinen "kansio", jossa on pienenpieniä kangaspaloja, kaikki ihan niitä minun värejäni. Sain sen neljä vuotta sitten käydessäni värianalyysissa, ja siitä saakka en ole tullut ilman liuskaa toimeen lanka- ja vaateostoksilla. Vaikka neljässä vuodessa olen aika hyvin oppinut jo tietämään, mitkä ovat niitä omia värisävyjäni ja mitkä eivät, niin tästä on hyvä aina tarkistaa. :) Ja niin tein nytkin niiden uutuuslankojen ja -värien kohdalla, mitä satuin omasta kaupasta löytämään. :)

Mutta aika lailla näyttäisi tämän kevään Novita-värit osuvan minun värimaailmani kanssa yksiin! :) Siispä taidankin tehdä tämän lehtikatsauksen nyt noiden uutuuslankojen ja -värien pohjalta, katsotaan mitä tästä tulee... ;)

7 veljestä, oma lempparilankani. :) Ah, siitä on tullut nyt ihan uusi turkoosin sävy (329), sitä on kyllä pakko ostaa, ja tiedänkin jo mitä siitä teen; en teekään tästä uudesta lehdestä vaan viimesyksyisestä tai -talvisesta lehdestä. 7 veljeksen Jättiraidasta on tullut peräti kaksi ihan "mun väriä", eli ne molemmat uutuus-Jättiraidat vihreä-luonnonvalkoinen (880) ja turkoosi-pinkki-vihreä-violetti (840). :) 7 veljestä Raita -langan uusi sini-turkoosi (879) on myös ihan mua, samoin 7 veljestä Polkka rosa-ruskea-luonnonvalkoinen (802). Taitaa tulla uusia 7 veljessukkia näistä langoista! :) Pääseeköhän puikoille uusimman lehden ihanat palmikkosukat (malli 1)? Vai tekisinkö ihan kokonaisen sukka-pipo-kaulaliina-sormikkaat -setin (malli 22)? Suostuisiko mieheni pitämään ihanaa palmikkopuseroa (malli 15), jos sellaisen hänelle neuloisin, vai pitäisikö tuo tehdä itselle? En kuitenkaan tekisi tuota lyhythihaisena (malli 16), vaikka sellaista on naisen neuleeksi lehdessä tarjolla. Teenkö Jättiraidasta itselle ihan vain sukat, vaiko kokonaisen hupparin (malli 23)? Ainakin tuo huppari näyttää niin herkullisen houkuttelevalta, väreineen ja malleineen kaikkineen... :)


Kuva: Novita

Entäpä sitten toinen lempparilankani Nalle! :) Oih ja voih noita Kukkaketo-värejä! :) Kaupassa näin jo Ruusun (817), Kielon (825) ja Sinikellon (831), mutta Syreeniin (812) ja Orvokkiin (820) en ole vielä päässyt tutustumaan. Noista näkemistäni kyllä Kielo sykähdytti eniten, ja oli ihan "minun väriseni". :) Lehden uusista Nalle-neuleista minut hurmasi ainakin kauniit harmaat sukat (malli 13) - miten perussukka voikaan olla kaikessa yksinkertaisuudessaan aina vaan niin upean näköinen! :) Sydänlapaset, -pipon ja -sukatkin (malli 14) voisin tehdä. Vaikka vielä upeampaa kirjoneuletta on kaarrokeneuleessa, baskerissa ja kassissa (malli 20) ja samaan sarjaan kuuluvissa sukissa (malli 21). Noista eritoten tuo kassi ja sukat houkuttelevat... :) Houkutteleva on kyllä myös virkattu naisen jakku (malli 47), jossa väri on sitä "minun väristäni" Kukkaketo-Kieloa. :)


Kuva: Novita

Niin ihanan naisellinen, ja tuossa pehmeässä vaaleudessaan myös minun sävyäni, on myös pitsikietaisujakku (malli 63). Suloinen eritoten tuo kiinnistyssysteemin ruusu! :)


Kuva: Novita

Ja iik-iik-iik! Mikä mieletön väripläjäys on lehden sivuilla 36-37! :) Kukkaketo-Nallesta on tehty niin ihania sisustustekstiilejä (malli 29), että ihan sydän heittää kuperkeikkaa noita katsellessa! :)


Kuva: Novita

Melkoista väripläjäystä on myös uutuuslanka Flip Flopissa. Sitäkin ehdin hiplata vähän kaupassa, ja se tuntui ihan kivalta ollakseen kokonaan keinokuitua. Mutta se onkin valmistettu kierrätetyistä muovipulloista! :) Jo pelkästään tuon vuoksi voisi Flip Flopia vaikka kokeillakin, ja siinä ainakin bongasin omaa väriäni turkoosin (342), mutta kuvien perusteella myös pinkki (575), lila (789) ja vihreä (336) näyttävät herkullisilta; en vain hoksinut niitä kaupassa alkaa tutkimaan sen tarkemmin, kun en silloin vielä tiennyt tästä kierrätysmuovijutusta. :) Lehdestä löytyi houkutteleva virkattu poncho (malli 72) ja kassi (malli 73).


Kuva: Novita

Uutuuslangoista törmäsin kaupassa vielä Tico Ticoonkin. Luulen, että minulla jää tämä lanka kyllä kokeilematta, koska en tykkää neuloa noin ohuita lankoja; tässä suosituspuikkokoko on 2,5 mm ja minulle kyllä 3 mm on se ohuin puikkokoko, millä neulominen vielä on miellyttävää. Joitakin sukkia olen neulonut ohuesta sukkalangasta, mutta en oikein ole tykännyt niitä neuloa enkä myöskään pitää jalassa - minulle se "ainoa oikea" sukkalangan vahvuus on 7 veljeksen vahvuus. :) Enkä kyllä tykkää ohuista neulepuseroistakaan, paksua se olla pitää. ;) Mutta ohuita lankoja on kyllä kiva virkata, joten jos jotain virkkausideaa tästä Tico Ticosta saisi, niin mikä ettei sitten... No, siinä ei kyllä väritkään ole "mua", sillä pääsääntöisesti nuo Tico Ticon värit ovat minulle liian tummia tai kylmiä, se tuli jo kaupassa värikartan kanssa todettua. Mutta huolimatta siitä, että Tico Tico lankana ei minua houkuttele, lehden asustesetti (malli 18) on minusta kaunis, samoin kuin pitsinen pashmina (malli 61). :) Tuossa pashminassa on näemmä vähän sitä virkkaustakin. ;)

Huopasen uutuusvärejä näin myös meidän kaupassa, mutten niitä alkanut sen kummemmin tällä kertaa tutkimaan, koska juuri nyt minulla ei ole mitään isompaa huovutusideaa. Ellei sitten uusi pirteä keltainen (281) ole juuri sitä minun väriäni - sitä en ainakaan huomannut vielä kaupassa, mutta siitä voisin kyllä tehdä sitten vaikka lapaset... :) Ja on tuossa värikartassa muitakin ihania värejä: turkoosi (349), pinkki (512), vihreä (365) ja unikko (571), mutta tosiaan livenä ne pitäisi päästä tutkimaan, ennen kuin voisin mitään sanoa niistä. Hauskoja ja ihanan värikkäitä huovutusideoita oli kyllä lehdessä: huovutettu kaulaliina (malli 25) ja kassi (malli 26) - ah tuota ihanan keltaista, pitääkö minun tehdä siitä muutakin kuin lapaset? ;) Ihana vihreä matto (malli 32), siis ei välttämättä meidän kotiin, mutta ihana silti. :) Ja pupuja! :) (malli 35) Pääsiäismunia! :) (malli 38) Huovutettua verhoa (malli 39) en kyllä kotiini laittaisi pölyallergian vuoksi, mutta jos saisi vain nuo värit... ;)

Muihin uutuuslankoihin tai -väreihin en olekaan vielä sitten tutustunut livenä. Ainakin uutta Puro Batikia olisi kiva käydä hiplaamassa, vaikka se onkin 100% akryylia, mutta jos lanka on hyvän tuntuista ja ennen kaikkea jos ne värit osuvat kohdilleen, niin ei se muovisuuskaan sitten niin haittaa. :) Ainakin vaalea lila (883) tai sini-turkoosi (835) voisi olla "mua", mutta kyllä muutkin värit näyttävät ihan kivoilta lehdessä, livenä voi sitten olla eri juttu. Puro Batik -neuleista minusta kaunis on ihana pitsipusero (malli 49), ja erittäin kivan näköinen on myös jakku (malli 60), jossa on hauskannäköinen tuo pääntie. :)Kuvat: Novita

Woolin uusia värejä olisi kyllä kiva päästä katsomaan livenä, mutta meidän kaupassa ei koskaan ole Woolia myytykään, joten pitänee varmaan sitten suunnata vaikka sinne Anttilaan. Noita uusia pinkkiä (580) ja vihreää (378) pitäisi päästä vertaamaan siihen minun omaan väriliuskaani. :) Tykkäsin lehden Wool-neuleista sekä ribbipuserosta (malli 40) että ribbitopista (malli 41), samoin pienestä pitsineulebolerosta (malli 45). Jos olisin pikkutyttö, niin haluaisin ihanan pinkin jakun (malli 87) tai kirjoneulesetin (malli 88); tosin jälkimmäistä en haluaisi mustana, mutta nuo pinkit raidat olisivat kivat, ja etenkin nuo sukat - ehkä teenkin sukat tuollaisenaan itselleni mutta vain omassa koossani. :) Vauvaneuleista voisin toteuttaa mallin 86, jos olisi joku, kelle tehdä.

Sama juttu Tennesseen ja Bambun kanssa, että niitä kumpaakaan ei omasta ruokakaupastani löydy. Tennesseen väreistä kiinnostaa yllättäen taas pinkki (580) ja persikka (259) ja uusi vihreäkin (378); Bambun väreistä se sama pinkki (580) ja lila (746) ja vihreä (378). Ihan niin kuin Novita olisi jotenkin tuonut kaikissa langoissaan just mua kiinnostavia värejä taas näin keväällä markkinoille... ;) Tennessee-neuleista minusta kivannäköinen on pitsitunika (malli 42), tosin en tiedä, miten A-linjainen pukisi minua. Mutta väri on kiva. ;) Virkattu pyöryläjakku Bambusta (malli 62) on aika jännän näköinen, mutta ei sekään ehkä ihan mua. Mallivirkkuu on kaunis tuossa jakussa, mutta jotenkin en osaa kuvitella itselleni noin leveää kaulusta tai leveneviä hihoja. ;) Mutta vaikkei tässä lehdessä ollutkaan mitään must-neuletta Tennesseelle tai Bambulle, niin luultavasti seuraavassa lehdessä on sitäkin enemmän - ja Kesä-Novita on yleensä ollut se, mistä minä löydän itselleni kaikkein eniten tekemistä. :)

Samoksen uusia värejä pitäisi myös päästä hiplaamaan, koska haluan tietää, miltä persikka (244) ja sireeni (739) näyttävät sen jo kohta maankuulun värikarttani rinnalla. ;) Haluaisin tehdä itselleni Samos-liivin (malli 43) - siis mitä, liivi minulleko? :) Minä kun olen ihan antiliivi-ihminen... ;) Mutta tuossa on niin ihana väri ja kaunis mallineule! :) Samosta kyllä löytyy meidän kaupasta, mutta en ainakaan vielä sen uutuusvärejä bongannut, en kyllä kovin tarkasti ehtinyt katsoakaan.

Luxus Cottonia löytyy myös meidän kaupasta, mutten vielä ainakaan nähnyt siellä uutuusväri-pinkkiä (578). Tosin vanhastakin värikartasta on vielä niin monta väriä minulla testaamatta - ja niitä omia värejäni nimenomaan - että ehkä niistäkin minulle jotain löytyy. Virkattu pitkä jakku (malli 66) olisi kyllä tosi ihana! :) Tosin tuossa allaolevassa kuvassa on nyt sama malli liivinä, mutta lehdessä on myös jakkuversio hihoilla, eli sen nimenomaan haluaisin. :)


Kuva: Novita

Ihania lankoja ja värejä on taas tullut markkinoille, ja hyvä niin! :) Luulen kuitenkin, että vaikka moni uusi väri tai lanka näyttää nyt kivalta, niin varmastikaan en kaikkea ehdi kokeilla. Tarkoitukseni kuitenkin on edelleen pienentää lankavarastoani eikä paisuttaa sitä, eli ensisijaisesti neulon nykyisiä lankojani pois, ja uusia ostan tosi maltillisesti vain ehdottomaan tarpeeseen ja tiettyä mallia varten. Ja budjettipuolikin pitää muistaa, eli koitan pitää senkin puolesta lankaostokset ihan minimissä. Jotain uutta on kuitenkin kiva välillä saada, ja tykkään itse mieluiten pitäytyä vanhoissa tutuissa, turvallisissa ja hyviksi havaituissa 7 veljeksessä, Nallessa, Woolissa, Samoksessa, Tennesseessä ja Bambussa, ja ostaa mieluiten niistä uusia värejä kuin kokeilla uutuuksia. Ja moni Novitan lanka minulla on vielä kokeilematta, esimerkiksi Cannes, josta kyllä haluaisin tehdä jotain viimevuotisesta Novita-lehdestä; Rose Mohair, jota en aio kokeillakaan, koska en tykkää mohairista, vaikka kuinka ovat tuoneet ihanan turkoosin värin markkinoille; Luxus Wave ei houkuttele minua yhtään, eikä myöskään Luxus Alpaca kiinnosta, vaikka siitä oli kyllä tässä lehdessä tehty ihan kivannäköinen hihatin (malli 82), mutta sen nyt voit tehdä vaikka Nallestakin. :) Pretty Baby -uutuuslankaa tuskin myöskään tulen kokeilemaan, kun ei ole vauvaneuleiden tarvetta tietääkseni lähipiirissä. Niin ja viime syksyn Puro on myös tyystin testaamatta, kun siinä ei ne värit osuneet minun kartalleni. Kotiväki ja Virkkauslanka kuuluvat niihin vanhoihin tuttuihin ja hyviksi todettuihin, ja nyt huomasinkin vielä värikartasta uuden Kotiväen pellavavärin (639), jota olisi kyllä ihana päästä näkemään ja kokeilemaan! :) Ehkä sille löytyy seuraavasta lehdestä kivoja mallejakin. :) Eli sitä seuraavaa lehteä odotellessa... ;)

Suosikkineuletta pitäisi tietysti vielä äänestää Novitan sivuilla, ja luulen että se on tuo malli 47 virkattu jakku. Toteutustodennäköisyys taitaa olla suurimmillaan joko tuossa jakussa tai sitten malli 1 sukissa.

Näin siis ensisilmäys uuteen värikkääseen lehteen, ja tätähän varmasti selaillaan vielä monet kerrat! :) Oikein värikylläistä loppuviikkoa myös sinulle! :)

13 kommenttia:

 1. Kiitos lehtikatsauksesta. Itse en vielä olekaan ehtinyt tutustumaan tuohon lehteen. Se kyllä tuli tänään.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Voi noita värejä. Mulla melkein itku pääsi kun Tampereen messuilla näin Kukkaketoa ja totesin, että siinäkin on aloeveraa. Olisi minun värejäni, mutta kun en voi käyttää lankaa jossa on aloeveraa...

  Puro batik tuntuu käteen hyvältä ja sitä mielin tohtisiko ihan akryylilankaa kokeilla, siinäkin olisi minun värejäni.

  Kahdella nopealla selailulla olen uuden Novitan käynyt läpi. Nyt pitää kuitenkin saada ensin vanhoja neuleita valmiiksi.

  VastaaPoista
 3. Minulle on monta kertaa käynyt niin, että uudesta Novitan lehdestä en ole löytänyt mitään kivaa, mutta vuoden kahden perästä teen niitä vanhoja ohjeita. Nyt kuitenkin tässä uudessa lehdessä oli tosi monta mallia, jotka haluaisin tehdä heti. Ja niitä uusia lankojakin kävin hakemassa Tokmannilta. Vihreät eivät ole minun värejäni, mutta Lapsukaiseni ovat, joten niitä ostin ihan häntä varten. Puro batik tuntuu ihan kivalta sormissa, ei ollenkaan akryylinen, vaan pikemminkin puuvillan tuntuinen. Sitäkin ostin pari kerää, voisin tehdä itselleni niistä pitkän huivin.... Tai sitten teen Mussukalle jotain kivaa kevääksi.

  Mielenkiinnolla jään odottamaan mikä malli päätyy ensimmäisenä puikoillesi, sinähän olet tunnetusti nopea saamaan valmista aikaan =)Oikein mukavaa neuleviikonloppua, se taitaa olla niin kylmä (ainakin meillä), ettei ulkoilut paljon houkuta.

  VastaaPoista
 4. Onko meillä melkein sama maku? Samoja malleja katsoin vesi kielellä... ;)

  VastaaPoista
 5. Hei,
  Lisäsin sinut omaan blogiini. Sinun tekstejäsi on kiva lukea ja kuvia katsella ja ihastella.

  Katri

  VastaaPoista
 6. Hei kiitos muistutuksesta. Minulle tehtiin värianalyysi joskus kun olin ihan lapsi vielä (tuttu teki). Päteeköhän se vielä näin 15 vuoden jälkeen? Ainakin olen huomannut viihtyväni yhä enemmän värianalyysissä suositeltujen värien parissa ja unohtanut vaatetuksesta ne muut, muuten niin ihanat värit, mutta jotka ei vaan sovi omaan väriini.

  VastaaPoista
 7. Ehkä se Anttilan myyjä ihan vilpittömästi vaan tarjosi apuaan, ei suinkaan pitänyt sua epäilyttävänä?

  Mä vietän usein ainakin tunnin lankakaupassa tutkimassa lankoja, ihan noissa pienissäkin. Yleensä niissä ymmärretään sitä, että joku rakastaa lankoja eikä saa niistä tarpeekseen :) Olenkohan kinä selvinnyt lankakaupasta alle puolen tunnin ulos :)

  VastaaPoista
 8. Mä en ole tavannut näistä Novitan uutuus langoista kuin tuon Puro batikin ja oli aivan ihanan pehmeää ja puuvillamaista lankaa vaikka onkin akryyliä, meinaan tyttärelle siitä kyllä jotain mukavaa tehdä :)

  VastaaPoista
 9. Olipa kiva lukea lehtikatsaustasi. :) Mie kävin kattelemassa noita uusia lankoja Anttilassa, ja voi että se pinkki Luxus Cotton on ihanan värinen ja pehmeä. Jee. Sitten seuraavaksi yllätyin, että akryylinen Puro Batik sisälsi kauniita värejä, puoleensavetäväviä..hmm. Mutta joo, on ihania uusia värejä, se on hyvä.

  VastaaPoista
 10. Uusia lankoja en ole vielä ehtinyt kokeilla kaupassa. Novitan lehden kyllä selailin eilen ja tykkäsin myös.

  VastaaPoista
 11. Se Anttilan myyjä teki juuri niinkuin kuuluuki eli tuli kysymään tarvitko apua. Meillä ainaki kysytään aina asiakkaalta, että tarviiko hän apua ja jos asiakas sanoo, että ei niin hänen annetaan katsella rauhassa. Nykyisin asiakkaat odottavat, että myyjä tarjoaa heille apua eikä kaikki tule itse sitä kysymään. Nykyisin kaupoissa kiertää myös asiakaspalvelun laadun tarkkailijoita ja ei ole kiva jos seuraavassa pomolle menevässä raportissa on ettei myyjä huomioinu asiakasta. Yleensä tarkastusta tekevät ovat juuri niitä jotka katselevat ostamatta välttämättä mitään. Asiakaspalvelu on nykyään tosi vaativaa työtä. Koulussa opettaja näki aina
  punaista, kun joku puhui keinokuitulangasta. Hän painotti, että ei ole keinohampaitakaan vaan tekohampaat, joten lankaki on tekokuitua eikä keinokuitua. Sen takia särähtää korvaan, kun puhutaan keinokuidusta.Tosi ihania
  värejä oli uusissa Novitan langoissa, olis vaan aikaa neuloa. Mukavaa viikonloppua toivottaa ex-kaupan täti Marianne

  VastaaPoista
 12. Edellisen kommentoijan kanssa tuosta keinokuitulangasta tuli mieleeni myös opettaja, joka oli tekstiili-insinööri ja kielsi koskaan käyttämästä sanaa keinokuitu.
  Kiva katsaus Novitan malleista, näin kun ei tule omaa lehteä.
  Meillä taitaa olla aika paljon samoja mielivärejä. Minullekin tehty värianalyysi, tosin joskus 10 vuotta takaperin ja jo ennen käytin ja tiesin, mitkä värit sopivat.

  VastaaPoista
 13. Olenkin siihen kiinnittänyt huomiota, että olet raikkaiden, keväisten värien ystävä :).

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)