Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, joulukuuta 22, 2009

Jalalla koreastiIsovarvas...... ja kantapää...... ne aina yhdessä tanssii! :)

Hmm... onkohan mulla jo töihin ikävä takaisin, kun näissä postauksissa tulee laulaa luriteltuja samoja lauluja, mitä töissä olen laulanut? :) Joka tapauksessa tässä lomalla ollessa on tullut taas aikaa tapettua virkkuutyön parissa:


Palatossut isoäidinneliöistä
Tehty ajalla: 21.-22.12.2009
Malli: Yhdistetty isoäidinneliöt palatossuiksi
Lanka: Novita Tennessee lohenpunainen (552) ja vihreä (381), Circulo Classic violetti (6394) ja vihreä (ei vyötettä)
Langankulutus: 94 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Ihanat tossut! :) 

Olipas hauskaa yhdistää kaksi erilaista perinteistä mallia, siis palatossut ja isoäidinneliöt! :) Varmasti joku muukin on hoksannut joskus tehdä saman, ja itseasiassa kirjakaupassa jotain virkkauskirjaa selatessani näin yhdet vähän samantyyliset tossut, mutta niissä palaset oli jotenkin eri tavalla kuitenkin yhdistetty tossuiksi. Joka tapauksessa siitä sain itsekin idean kokeilla tällaisia tossuja, ja ihan ilman mitään ohjetta minä nuo tossuiksi hahmottelin, sainpa samalla harjoitusta avaruudellisessa hahmotuksessa. ;) No, tunnustan että minulla oli koko ajan vieressä yhdet ikivanhat neulotut palatossut, josta mallia katsomalla noita neliöitä sommittelin, että tiesin mihin kohtaan minkäkin palasen yhdistän.

Näiden virkkaaminen oli tosi hauskaa, muttei likimainkaan niin joutuisaa, mitä olin kuvitellut. Siis itse virkkaaminenhan ei vie paljoa aikaa, mutta langanpäiden päättely kesti vähintään yhtä kauan kuin palasen virkkaaminen. Minä tein ja teen yleensäkin niin, että kun saan yhden palan valmiiksi, päättelen siitä heti langanpäät, niin ei jää lopuksi isoa urakkaa. Ja aina isoäidinneliö- ja muissa palavirkkuutöissä yhdistän neliöt toisiinsa aina kunkin palan viimeistä kerrosta virkatessani, niin työ valmistuu siinä samalla eikä jää lopuksi mitään ompeluhommaa. Suunnitteluahan se kyllä vaatii, että osaa yhdistää oikeanlaisen palasen oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Tässäkin on neljää erilaista palasta eli yhdessä tossussa kun on 8 palasta, niin niistä kaksi on aina keskenään "parit". Värit/langat ovat joka palassa samat, mutta niiden järjestys vain vaihtuu. Isoäidinneliöissä on kyllä hauska leikitellä noilla väreillä ja niiden järjestyksillä! :)

Ajattelin seuraavaksi pistää vielä isoäidinneliöitä koukulle, kun niiden tekeminen on niin kivaa, vaikka niissä onkin aina se langanpääriesa. Kassin meinasin tehdä seuraavaksi, että sen kimppuun sitten! :)Virkkausringin Talvitempaukseen ajattelin nämäkin käydä viemässä. En ole näemmä vielä muistanut noita edellisiäkään virkkuita sinne laittaa, mutta pistetään sitten useampi kerralla. :)

Kiitos taasen kerran kaikista ihanaisista kommenteista! :) Mukava, kun ehditte täällä käydessänne jättää jotain puumerkkiä - itsekin koitan useimmiten jotain kommentoida blogeissa, vaikka aina ei ehdi eikä jaksa tai viitsi ja joskus on kuopus sylissä, niin silloin on kommentoiminen vähän hankalampaa. Mutta kommentteja on kyllä kiva kirjoitella ja lueskella! :)

Moni on ihmetellyt tätä vauhtiani, mikä minulla on nyt käsitöissä päällä. Vähän kyllä ihmettelen sitä itsekin, että mikä lie virtapiikki minuun on taas iskenyt - laittoivatkohan ne siellä sikarokotuksessa vahingossa jotain dopingia minuun? ;) Juu, mutta totta puhuen ei minulla tässä ole oikeastaan nyt ollut paljon muutakaan tekemistä kuin vääntää noita käsitöitä. Tietty samat normaalit kuviot pyörii mitä yleensäkin, kotityöt, lastenhoidot jne., mutta kun oon ollut nyt noista palkkatöistäni tässä jo parisen viikkoa lomalla ja kaikki muutkin menot ja systeemit ovat jääneet tauolle, niin pakkohan sitä on jotain tekemistä olla aikaa tappaakseni. ;) Kotitöihinkään ei kovin paljon aikaa hupene päivässä, kun vain osaa organisoida, vaikkapa laittamalla ruokaa niin, että se riittää useammalle syöntikerralle. Viime viikolla paistoin pellillisen jauhemaksapihvejä, joita syötiin viidellä aterialla eli 2,5 päivää, sunnuntain lounaaksi tekemäni kasvissosekeitto syötiin eilen päivällisellä loppuun eli riitti neljälle aterialle, ja tänään kokkasin risottoa sen verran, että minun tarvitsee seuraavan kerran vilkaista keittiöön päin aikaisintaan torstaina. ;) Jäähän sitä aikaa sitten käsitöille kovastikin! :) Mutta en minä tuota käsitöiden näpräämistä pidä mitenkään ahkerointina - minulle käsityöt ovat mitä paras tapa laiskotella, nauttia suloisesta joutilaisuudesta! :) Pitäähän sitä toki laiskotellessakin vähän sormiaan pyöritellä, ettei vallan pääse veltostumaan. ;) Käsitöiden tekeminen on minun tapani levätä, ja sellaisina päivinä, jolloin takapuoli ei ehdi tuolia hipaistakaan, on ihana päivän päätteeksi viimein hetkeksi istahtaa ja napata käsityö käteen. Meillä jos kuuluu lause: "Nyt ei saa häiritä äitiä, äiti levähtää", se tarkoittaa suomeksi, että "Äiti tekee nyt vähän aikaa rauhassa käsitöitä." :) Niin ja kun nämä näpertelyt menevät usein yötöiksi, niin se ei suinkaan ole sitä, etteikö muulloin ehtisi käsitöitä tekemään, että olisi pakko yötä myöten tehdä, vaan siinä käy vain usein niin, että kun illalla lasten nukahdettua ihan hetkeksi istahdan käsityön ja äänikirjan ääreen, eikä minulla yleensä ole kelloa lähimaillakaan, niin hups heijakkaa, siinä saattaa hyvinkin vierähtää 4-5 tuntia yhdessä hujauksessa, ja sitten huomaan, että kello onkin jo kaksi tai kolme aamuyöllä... ;) Kuopus herää aamulla aikaisintaan yhdeksältä, tai viime sunnuntaiaamuna herättiin koko perhe vasta puoli yhdeltätoista, niin ehdin ihan hyvin saada kunnon yöunetkin, vaikka joskus en malttaisikaan illalla laskea käsityötä käsistäni. No, nämä ovat varmaan tuttuja juttuja kaikille käsityöharrastajille... ;)

Ahkerako? Hmm... en ole koskaan ajatellut niin. Teen vain sitä mitä kulloinkin huvittaa, ja kun sattuu huvittamaan tehdä käsitöitä, niin tuleehan sitä valmistakin jälkeä. :)

En usko horoskooppeihin, mutta joskus luen ihan vain viihteeksi niitä, samaan tapaan kuin vaikkapa luen lehden sarjakuvasivut. Tänään oli Kärkkäisen mainoslehdessä minun horoskoopissani ihan mukava elämänohje, joka sopii mielestäni paitsi itselleni tähän päivään, myös kaikille muillekin ihan kaikkiin elämän päiviin:

"Olet tänään onnettaren suosiossa monellakin tapaa ja siksi tämä päivä kannattaa viettää mahdollisimman iloisissa merkeissä. Anna itsellesi lupa nauttia mieleisistä hetkistä, äläkä pode huonoa omatuntoa oman hyvinvointisi takia. Ota vastaan kaikki hyvä, mitä elämällä on sinulle tarjota."

Siinäpä elämänohjetta meille kaikille! :) Hyvää vointia siis sinulle tänään ja tästä eteenkin päin! :) Nautitaan mieleisistä hetkistä vaikkapa näiden käsitöiden parissa! :)

PS. Sain tänään varsin mukavaa postia, mutta se ansaitsee ihan oman postauksensa - palaan siihen siis pian! :)

5 kommenttia:

 1. Kyllä ovatkin koreat tossut. Ihana idea tehdä palat isoäidinneliöistä :) .

  VastaaPoista
 2. Mukavannäköisiä tossuja olet saanut aikaiseksi! Mielenkiinnolla odottelen minkälainen kassi käsistäsi seuraavaksi valmistuu.

  VastaaPoista
 3. Ihanat tossut!!

  Minä olen niin "tyhmä", että joka päivälle pitää olla eri ruoka. Jostain kumman syystä en vaan ole osannut opetella tekemään valtavia annoksia ja niitä meidän perhe tarvii - 2 teini-ikäistä ja fyysistä työtä tekevä mies kun ovat talossa. Ja niinpä minä en muuta paljon ennätäkään tekemään... :-)

  VastaaPoista
 4. Harvinaisen kivat tossut! Taidanpa ottaa näistä mallia, kun seuraavan kerran mietin tossujen tekemistä. Kiitos kun muistutit tuosta Ullasta.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)