Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

Hoosianna! :)

Tänään on taas ensimmäinen adventtisunnuntai, ja pojat saavat aukaista adventtikalentereistaan ensimmäisen luukun. :) Minun suunnitelmani tälle päivälle on neuletapaaminen Café Saarassa iltapäivällä kolmelta, ja siitä kun on vain pari askelta tuomiokirkkoon, niin menen neuletapaamisen jälkeen kuudeksi adventtivesperiin.



Kuva on otettu muutama vuosi sitten ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Tänä vuonna meillä ei polteta adventtikynttilöitä, ei aitoja eikä sähköisiäkään, joten siksi kaivoin tähän vanhan kuvan.

Adventti on joulun odotuksen ja jouluun valmistautumisen aikaa. Itse en odota joulua laisinkaan, enkä sitä myöskään aio mitenkään valmistella - meillä ei siis tule olemaan leivonta-ruuanlaitto-siivous-lahjojen anto-korttien lähettely-joulukoristelu-jne. -rumbaa laisinkaan, vaan nämä tulevat viikot kuin myös itse joulunpyhätkin kulunevat ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin vuoden päivät. :) Minulle joulussa ainoat merkitykselliset asiat ovat jouluevankeliumi ja hengellisten joululaulujen laulaminen ja itse soittaminen, enkä halua siihen sekoittaa mitään maallisia tapoja. Puolisoni puolestaan ei vakaumuksensa takia vietä lainkaan joulua, joten en halua loukata häntä laittamalla kotiin joulukoristeita tai jouluruokia, ja kyllä monet suomalaiset jouluperinteet ovat ristiriidassa myös oman arvomaailmani kanssa. Meille sopii hyvin tällainen, että minä käyn kirkossa hiljentymässä yksin tai lasten kanssa, ja koti saa sitten olla "jouluvapaata" aluetta. :) En ole muutenkaan mikään juhlien ystävä, voisin hyvin elää ilman juhlapyhiäkin, enkä yleensä niitä vietäkään. Nautin kaikkein eniten ihan tavallisesta arjesta - arjen rutiinit ovat minulle elämän suurinta juhlaa, ja juhlahetket puolestaan saavat olla jopa arkeakin askeettisempia. :) Oma sydämeni sanoo sen olevan oikein ja parasta meidän perheellemme, ja se on tietysti kaikkein tärkeintä. :)

Hoosiannan laulamista odotan joka vuosi enemmän kuin varsinaista joulua. Joulukirkossa käymisen voin vaikka jättää väliinkin, mutta ensimmäisenä adventtina en jätä mistään hinnasta. :) Siispä raikukoon Hoosianna tänäänkin! :)

Siunattua adventinaikaa teille, ketkä sitä vietätte - ja kaikille muille ihan muuten vaan hyvää sunnuntaita ja tulevia viikkoja! :)

5 kommenttia:

  1. Kiva tietää, että tapaamiseen on muitakin tulossa. :) Itse kävin viime kerralla Valveella 15 minuuttia istuskelemassa, mutta ketään muuta ei ilmestynyt paikalle.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa adventin ohjelma kivalta!
    Meidän paikalliskirkosta oli kuulemma adventtijp UNOHDETTU! :D
    Siispä laulamme Hoosiannan täällä ihan keskenämme vaan, mutta menee se niinkin.
    Nyt on kai paras ihan oikeesti alkaa joulunodotus, vaikka ulkona sataakin kaatamalla vettä, ja tiet ovat savessa. Onneksi jouluntuntu tulee lasten myötä ihan mukavasti vielä.

    VastaaPoista
  3. Hyvää adventtia! Minä kuuntelin Hoosiannan eilen illalla Lauantain toivottujen ensimmäisenä kappaleena (jo lapsuudesta juontava perinne :) ja tänään radiojumalanpalveluksesta, kun nyt en omin jaloin kirkkoon pääse, niin vastapäätä kuin se onkin. Ja Tuumooksiinkin laitoin Youtubesta Hoosiannan. Koukussa, minäkö?? :D

    Eilen laitoimme jouluvalot paikalleen ja ne vähän lohduttavat tässä surkeassa elämäntilanteessa. Valo voittaa, kuitenkin, aina.

    VastaaPoista
  4. Hoosianna oli minulle ensimmäinen joululaulu. Ja todella hieno: valoa luonnon pimeyteen, vaikka kirkosta tullessa aurinko näyttäytyikin ja ei sada vettä.

    VastaaPoista
  5. Adventtikynttilät täälläkin sytytetty ja radiosta hoosianna kuunneltu (kipsi jalassa kun rajoittaa liikkumista). Siunattua adventiaikaa sinullekin!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)