Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, lokakuuta 14, 2009

Taikatemppuja

Ai pitäisikö tänne kirjoittaa joskus käsitöistäkin? :) Nyt on tekeillä vähän isompi projekti, enkä ole oikein keksinyt, mitä siitä esittelisin. Minähän tykkään kaikkein eniten neuloa isoja juttuja, ja tässä viime aikoina kun olen tehnyt sukkia ja muita pienempiä neuleita, ja oli vaihe jolloin ei ollut mitään isompaa neuletta työn alla, niin alkoi melkein ahdistaa. ;) Nyt olen sitten keskittynytkin taikajakun neulomiseen. Aloitin sen viikko sitten, ja siinä loppuviikosta oli vielä jotain pienempää projektia rinnalla (kämmekkäät ja isännän rannekkeet), mutta perjantaista eteenpäin olen tehnyt sitten vain tätä. On niin kiva neule, että tämä on ollut mukava kuljettaa reissuneuleenakin, vaikka onhan tämä tällainen aivoton työstettävä. Ehkä kohta alan kaivata lisää haastetta kotona neulottavaksi. ;)



Kuvassa takakappale ja hihat. Näitä yritin eilen illalla vähän höyrytellä, kun ovat niin herkästi rullautuvia, sileää neuletta kun ovat. Edelleen ovat vähän reunoista käpristyneinä, mutta eivät läheskään niin rullalla mitä olivat ennen höyryttämistä. ;) Tuo takakappale on tuommoinen lipare vaan, se on aloitettu noin sentti kädenteiden alapuolelta, mutta on se silti jonkinsortin takakappale tai yläselän suojus. ;)



Tässä sitten taikajakun helmaa, vai miksi sitä oikein kutsuisi... helmaksi sitä on nimitetty ohjeessa, mutta kun tästä tulee yhtä aikaa kaulus, etukappaleet ja takakappaleen alaosa, niin mikä se sitten onkaan virallisesti? Tätä neulotaan lyhennetyin kerroksin niin, että tästä pitäisi kaiketi lopulta tulla jonkinsortin ympyrä, jossa on reikä keskellä. Tämän syksyn Novitassahan tuo ohje on, ja minulle ihan uusi tapa tehdä neulejakkua, joten pakkohan tätä oli kokeilla. Oikeastaan ihastuin tässä mallissa tuohon pintaneuleeseen, joka näemmä näkyy kuvassa tosi huonosti. Ja värikin on kuvassa kauhean hailakka, tämähän on sitä muutaman vuoden takaista herneenvihreää 7 veljestä. Toivottavasti saan valmiista jakusta sitten paremmat kuvat. :)

Kuvaan on näemmä eksynyt yksi keltainen hamahelmikin... Mistä helmetistä niitä aina ilmestyy joka paikkaan? ;)

Sunnuntain messuostoksista jäi näyttämättä yksi, ja kerroinkin aiemmin, että lähetin sen eräälle ystävälle. Toripolliisin kuvalla varustettu pipityyny matkasi Heimolaan, ja oikeastaan voittekin käydä kurkkimassa pipityynyn kuvan ja lukemassa vähän taustatarinaa sieltä, kun SeijaP on sinne niin hyvät kuvat laittanut ja tekstiä kirjoittanut. :)

Kuopus kiipesi just syliin ja tahtoo itselleen nähtävästi huomiota, joten tarinointi näistä taikatempuista päättyy nyt tähän. :) Kivaa viikonjatkoa itse kullekin! :)

6 kommenttia:

  1. Valmis työ sitten vaan esittelyyn :)

    VastaaPoista
  2. Sattuipa somasti! Minulla on tuo sama jakku työn alla juuri nyt muutamin omin modauksin. Mukavaa neulottavaa:) Innolla odotan jakkuni valmistuvan, nyt ollaan loppusuoralla neulonassa. Aikaa vaan neulonalle on niin vähän:(

    VastaaPoista
  3. Mielenkiinnolla odotan valmista neuletta näytille :)
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
  4. Kivalta näyttää alku tai enemmänhän tuo jo on kuin pelkkä alku. Olet saanut paljon aikaiseksi. Mulla meni yhden tunikan tekemiseen noin kaksi kuukautta :-).

    VastaaPoista
  5. Niin hienon näköinen neule on tulossa. Kiva odotella sitä hetkeä kun näkee sen täällä valmiina! Juu,hamahelmiä meilläkin löytyy jokapaikasta. Mun lapsenlapset tykkää kovasti niillä tehdä kaikennäköistä. Mukavaa loppuviikkoa sulle itsellesikin!

    VastaaPoista
  6. Minä olen tuota samaa jakkua miettinyt.

    Eilen ja tänään onkin taas sellaiset päivät, että pystyn neulomaan. Toissa päivänä olivat kädet niin kipeinä tukkoon menneistä tipoista, että ei onnistunut ollenkaan.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)