Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 16, 2009

Novita tuli jälleen! :)

Novitan uusin numero (Talvi 2009) on saapunut, ja sitä on täällä pitkin päivää selailtu, tuoksuteltu, hypistelty, selailtu, ja sitten ihan perusteellisesti luettu melkein joka sana. :) En tiedä taaskaan, mistä aloittaisin, paljon olisi kaikenlaista sanottavaa, mutta mennään jonkinlaisessa sekavassa järjestyksessä. ;)No, aloitetaan sukista! :) Kannattaa lukea juttu Palokärki- ja Naakka-sukkien ja -pipon (malli 5) suunnittelijasta lehden sivuilta 10-13. Minä ainakin luin, koska tykkään lueskella käsityölehtien artikkeleja, ja tässäkin oli mielestäni hienoja ajatuksia sukkasuunnittelijalla. :) Vaikka itse sukat ja pipo nyt ovatkin ihan vain perussukat ja peruspipo, joissa on lanka loppunut kesken ja neulottu sukan kärjet eri värillä. ;) Näitähän me jämälankojen tuhoajat olemme neuloneet jo kautta aikojen, mutta nyt ne ovat ihan aitoa designia! :D


Kuvat: Novita

Kainuun maakuntasukkakilpailu on tuottanut paljon ihastuttavaa sukkasatoa Novita-lehtiin. En osaa päättää, mitkä näistä sukista olisivat kaikkein ihanimmat! :) Malli 7 lammassukat ja malli 54 kuusisukat ovat molemmat omalla tavallaan viehättäviä ja suloisia. Omille puikoilleni kuitenkin todennäköisimmin päätyvät aivan ihastuttavat pitsisukat malli 6, koska noihin nyt aina löytyy lankaa, kun ne voi tehdä mistä väristä vaan. Lampaita ja kuusia saatetaan tehdä joskus tulevaisuudessa... :)

Palatossujen mallista (malli 52) Novitalle kiitos! :) Vaikka löytyyhän se ohje toki muualtakin. Itse tein joskus toistakymmentä vuotta sitten ihan urakalla palatossuja, katsoin vain mallia yhdestä valmiista tossusta, joka lapsuudenkodissani oli ajelehtinut vuosikymmeniä. Mutta enhän minä osannut niitä oikeaoppisesti ja fiksusti tehdä. ;) Tein kyllä ne kuusi palaa siihen pötköksi, mutten hoksinut, että ne kaksi muuta poimitaan pötkön sivusta, vaan tein ne irrallaan ja ompelin lopuksi paikalleen. Että siinä mielessä hyvä, kun on ohje nyt olemassa ihan kotona Novitassa, niin ei tarvitse itse enää säheltää, jos sattuisi uusi palatossuinspiraatio iskemään. :)

Sukista puheenollen... :) Novitassa oli maininta SukkaSummit 2010 -tapahtumasta, joka järjestetään 22.-24.1.2010 Vuokatin Katinkullassa. Neulojien kokoontumisajoina ne sitä mainostavat, eli nähtävästi kyseessä on Novitan ja monen muun tahon järjestämä viikonlopun mittainen neuletapaaminen. :) Juttua siitä on Novitan sivulla 19. Hmm... Ei olisi kaukanakaan meiltä tämä neuleviikonloppu, jotta osallistuminen siihen voisi olla sikäli mahdollista, mutta mitähän kuopus mahtaisi sanoa, jos äiti poistuisi koko viikonlopuksi pois kotoa...? Ei taida vielä ihan onnistua, kun ollaan totuttu nukkumaan kylki kyljessä. :) Pistin kuitenkin mailia Novitalle ja liityin lankarinkiin, jossa saan tietoa tuosta tapahtumasta ja sukkarekkakiertueen pysähdyspaikoista. Se sukkarekka lähtee siis tuon viikonlopun jälkeen kiertämään Suomea, ja mikä se rekka sitten on, jäänee nähtäväksi. ;)

No kun noista tapahtumista tuli puhe, niin lehdessä oli myös kovasti mainostusta Tampereen Kädentaitomessuista (jotka ovat siellä niin kaukana, ettei täältä asti sinne lähdetä ;) ). Mutta noihin messuihin liittyen lehden sivuilla 16-17 on kuvia neuloen ja virkaten päällystetyistä nojatuoleista. Tuollaiset nojatuolit kun saisi itsellekin! :) Tai siis mikäpä siinä muuta kuin hakee roskakatoksesta sopivan tuolin ja päällystää. ;) Ohjeet tuoleihin pitäisi löytyä netistä, mutta en ainakaan vielä löytänyt, ehkä ovat sinne tulossa... Oma suosikkini on isoäidinneliötuoli, ehdottomasti! :)

Mistä siirrytäänkin sujuvasti sisustusneuleisiin. :) Mallin 61 pitsiliina on varmaan ihana, mutta se on tällätty aukeaman keskelle niin, että liinan kuvasta ei saa lehdessä selvää... ;) Nettikuvassa taas on jätetty liinan reuna pois. Mutta kun nämä kaksi kuvaa osaa yhdistää päässään, niin nättihän se liina on. :) En ole muuten vieläkään neulonut yhtään liinaa, vaikka monta kertaa on ollut aikomus... Mullahan olisi tuota Novitan Virkkauslankaa jonkin verran jemmassa, pitäisikö sillä kokeilla...?

Temposta neulotut palmikkoiset peitto (malli 48) ja tyyny (malli 49) ovat tosi suloiset. Meille nuo voisivat sopia keltaisesta Temposta neulottuina. :) Purosta dominotekniikalla neulotut peitto ja tyyny (malli 53) ovat myös vähän toisella tavalla viehättäviä; ehkä Puron Revontuli-sävy saattaisi meidän sisustukseenkin... Vaikka en tiedä sitten, miten pölyäviä ovat; meillä ei nytkään voi pitää mitään torkkupeittoa käytössä juurikin tästä pölynkeräämisestä johtuen. :( Mutta söpöjä ovat nuo silti! :) Sama juttu, että allergiakotiin ei valitettavasti voi ajatella upeaa mattoa ja seinävaatetta (malli 62), vaikka muuten kyllä tykkään tuosta geometrisestä kuvioinnista. :) Ja ihana idea kaikin puolin! Voisihan sitä kaikenlaisilla neuleilla ja huovutuksilla sisustaa kotiansa, jos ei olisi tuota pölyämisongelmaa... :)

Noissa huovutuksissa ja muissa Hahtuvaiselle tehdyissä malleissa olikin kaikkea näppärää. Vaikkapa vapaahuovutettu joulutähtiliina (malli 60) on tosi kaunis! Ei ole niin myrkyllinenkään kuin aito joulutähti. ;) Tontuista minä en yleensä tykkää yhtään, eikä meillä niitä näy edes jouluna (lukuunottamatta noita kahta itsesynnytettyä pikkutonttua, joille sallittakoon tonttulakin pitäminen vaikka halutessaan ympäri vuoden ;) ), mutta malli 58 tonttu voisi olla hauska askarrella vaikka lasten kanssa, kun tonttuset tehdään vessapaperirullan päälle. :) Ihania lintusia (malli 47) voisi tehdä vaikka työkäyttöön, kun kevättalvelle olen ajatellut ottaa töissä talitinttiteemaa... :) Tykkäsin myös neulahuovutusideoista puseroon, erityisesti kukkahuovutuksesta mallissa 11. Ja jos perheessä olisi kalamies, mikä ettei voisi tuon mallin 12 kalapuseronkin tehdä. :) Ideanhan voi kuitenkin napata talteen, vaikkei puseroa tekisikään, sillä noitahan nyt voi huovutella mihin vaan, vaikka tauluksi!

Päästäisiinkö sitten vaikka puseroihin ja neuletakkeihin ja muihin ylävartalon lämmittimiin! :) Ja oih ja voih, niitähän oli taas kerran vaikka millä mitalla ihania tässä lehdessä! :) Ensinnäkin palmikkoneuleita:


Kuvat: Novita
Malli 80 pikkujakku on ihana ja vanhanaikaisen tai pikemminkin klassisen näköinen. Mielettömän paljon ihania palmikoita, tätä olisi ihana tehdä! :) Noista palmikoista kyllä taitaa selvitä ihan vain ristiinneulotuilla silmukoilla, jos oikein tuota kuvaa pikavilkaisulla tulkitsen. Että ei niin haasteellinen välttämättä ole kuitenkaan. :) Malli 31 unisex-palmikkotakki on myös ihana ja tosi lämpimän näköinen - noita muhkeita palmikoita olisi mahtavaa vääntää! :)

Palmikoita voisi vääntää myös malli 21 tunikamekkoon. Tuo on ihan mielenkiintoinen ja omalla tavallaan nätti, mutta tuossa on jotenkin jännänoloinen tuo muoto, helma näyttää ehkä omituisen leveältä yläosaan nähden tai sitten se vaan alkaa omituisesta kohdasta. Tuo mekko ei taida olla just mua, mutta jännän näköinen se on, erityisesti ihan helman alaosassa oleva poikittain neulottu palmikko.

Mainittakoon palmikkoneuleista tässä yhteydessä pari kivaa miesten vaatteita. Ei siksi, että minun mieheni suostuisi villapuseroa päälleen pukemaan, mutta ihan muuten vaan, kun ovat minusta tyylikkäitä malleja. :) Malli 28 palmikkopuserosta tykkään, samoin malli 39 kennoneuleinen pusero. Jännästi menee tuossa puserossa nuo Puron värit, on eläväisen näköistä tässä mallineuleessa, samoin kuin toki mallin 40 pipossa ja kaulahuivissa. Voihan noilla malleilla tietysti naisellekin neuleet tehdä! :)


Kuvat: Novita


Temposta saa näemmä neulottua paljon ihania palmikoita! :) Malli 19 palmikkojakku on mielettömän ihana! Tykkään tuossa tuosta leveästä napituskaitaleesta. :) Malli 30 palmikkojakku taasen on syötävän suloinen! Tuossa viehättää pintaneuleiden ja palmikoiden yhdistely - ihan sopusoinnussahan nuo näyttävät samaan neuleeseen istuvan. Ja malliltaan tuo on niin perusjuttu, voisin kuvitella kääriytyväni tuollaiseen lämmittelemään. :)

Niin ikään Temposta neulottu palmikkoslipoveri malli 18 on kertakaikkisen viehättävä, mutta en ole itse oikein liivi-ihminen. Enemmän kaipaan lämmikettä harteilleni ja käsivarsilleni kuin tuohon keskivartaloon. Kaunis malli on joka tapauksessa! Voisihan tuon pitkähihaisenakin tehdä...  Mallin 41 lyhyt raglanhihainen jakku ja malli 42 isokauluksinen pusero ovat aika kiehtovia, mutteivät sen mallisia, että sopisivat minulle, saati että jaksaisin sileää neuletta noin paljon tikutella. ;) Kivasti kyllä tuolle Tempolle on nättejä ohjeita! :) Harmi vaan, ettei siitä langasta oikein löydy mulle sopivaa väriä, on niin kovin synkkä se Tempon (ja ylipäätään syksy-talvi -lankojen) värikartta; punainen ja keltainenkin ovat murrettuja. Luonnonvalkoisena nuo kuvien palmikkotakit tietysti voisivat olla ihan kivoja. Katellaan... :)

Tuossa kun mainitsin etten ole liivi-ihminen, niin löysin sitten toisenkin kivan liivimallin tästä lehdestä. Nimittäin malli 20 liivissä (ja sama pinkkinä) on ihan mielettömän kaunis tuo kuviointi! :) Mutta kun se on Rose Mohairille, enkä ole mikään mohairin ystävä - enkä siksi aio edes tuota Rose Mohairia kokeillakaan - niin en ainakaan siitä langasta sitä tekisi. Jostain muusta ehkä voisin tehdäkin, mutta tähänkin laittaisin hihat, kun en ole edelleenkään liivi-ihminen. :) Voisiko liiviksi lukea sitten malli 77 pitsihuiviliivin? Mielenkiintoinen malli kyllä, en oikein tajua systeemiä, miten tuo on muka yhtä aikaa liivi ja huivi, mutta kuvio on kaunis. :) Malli 78 solmittava huivi on kyllä tosi upean näköinen, vaikka onkin mohairia. :) Harmi ettei nettikuvassa näy kuin edestäpäin tuo huivi; lehden takaapäin otetussa kuvassa näkyy minusta huivin pitsimalli tosi kauniisti. Rose Mohair -neuleista viehättivät myös malli 66 ihana pitsimekko sekä malli 69 pitsijakku, joissa näkyy olevan sama kuvio - nuo näyttäisivät varmasti kivalta yhdessä. Mohairista voisin sen verran perua puheeni, että jos sitä kokeilisin, niin ehkä sitten yhdessä toisen langan kanssa, kuten on tehty mallissa 46 tunikaliivissä, missä on neulottu Rose Mohairia ja Nalle Marjaretkeä yhtä aikaa. Miltähän näyttäisi luonnonvalkoinen Rose Mohair ja Lakkaretki yhdessä? Tuo neule on hyvä esimerkki siitä, ettei Marjaretki-neuleiden tarvitse olla vain sukkia, vaan niistä tulee hienoja isompinakin pintoina. Kurkatkaapa vaikka Pappi puikoissa tekemä hieno lapsen Mustikkaretki-pusero! :) Siinä on vähän samanlaista ilmettä, mitä tuosta Novita-lehden puserossa.

Vielä sarjassamme mohairia mainittakoon kaunis lankakukkanen malli 51. Samalla lankakukkamenetelmällä on tehty myös ihastuttava pitsikukkapashmina malli 71. Mitä eroa muuten on pashminalla ja huivilla? Mulle ne ovat vain huiveja... ;) Lehden huiveista on pakko mainita myös malli 27 kaunis haarukkavirkattu pitsihuivi.

Pom Pomiin en ole edelleenkään syttynyt, vaikka siihen tarjotaan nyt paljon ideoita, etenkin niitä huiveja. Malli 17 kolmiohuivi on sellainen "ehkä", mutta ei todennäköinen. Äitini sanoi käsityömessuilla viime viikonloppuna, kun näki noita pallerolankoja (jotain muuta kuin Novitan Pom Pomia) ja niistä tehtyjä juttuja, että hänkään ei ole vielä riittävän vanha pitämään tuollaisesta langasta tehtyjä huiveja. ;) Toisaalta taas moni näkyy tekevän noita palleroasusteita pikkutytöille. Että tiedä sitten, tulisiko tällaisen 30+ naisen pidettyä pallerohuivia. Mutta jos sellaisen tekisin, niin kolmiohuivin mieluiten, tai sitten ehkä ponchon malli 23.

Entäs sitten pitsineuleet? :)


 Kuvat: Novita

Malli 56 palmikkotakki on kaunis, mutta tekisin lyhyemmällä resorilla, tuo ei hivele välttämättä synnyttäneen naisen vartaloa... ;) Tuo menee todennäköisesti ehdolle tehtävälistalle. Ehdoton lempparini tästä lehdestä on lyhyt pitsijakku malli 57! :) Tähän mulla olisi sopivaa lankaakin just oikea määrä kaapissa! Puikoille! :) Ai, miten ihanasti tuon neuleen vieressä lukee: "Onni on klassista ajattomuutta." :) Sama malli löytyy muuten pitempänä versiona mallissa 76, ja nyt en osaa päättää, kumpana versiona omani tekisin... Ainakin tuo lyhyempi näyttää kuvassa kivemmalta, mutta se ei välttämättä tarkoita, että se sopisi minulle paremmin. ;) Onneksi sitä lankaa olisi niin paljon, että saisi tuon pidemmänkin. Mietitään. :)

Malli 24 pitsineulepusero on ihana ja lehden kuvassa ihanan kirkas sininen lanka, mutta mietin vain, missä langassa on tuollainen sininen saatavilla? Taitaa kuva vääristää, sillä eikös Nallessakin ole tarjolla tummempaa sinistä (175), ja sitä tässä lienee käytetty? No, joka tapauksessa mallineule on kaunis, kyllä siihen aina lanka ja väri löydetään. ;)

Sitten kirjoneuleisiin! :) Malli 29 naisen kirjoneulepusero on ihan nätti, mutta paljon enemmän tykkään mallin 82 lapsen kaarrokeneuleista ja piposta! :) Saisko tämän aikuisen kokoa? :) Vähän muuten tuon tyyppistä mulla on suunnitteillakin neuloa tässä lähiaikoina... :) Tai siis ei kaarrokeneuletta, mutta tuollaista eläväistä kirjoneuletta olen vähän haaveillut, missä olisi värillisenä lankana pätkävärjätty. On siihen jo langatkin ostettu aikoja sitten... ;)

Lasten neuleista malli 84 lapsen neuletakki olisi kiva minullekin, tästäkin haluaisin aikuisten koon. :) Hauskan näköinen tuo hihasta hihaan neulottu lapsen jättiraitajakku malli 86. Ihana on myös malli 88 vauvanneulejakku, mutta eikös vauvaneuleet yleensä olekin aika ihania. ;) Pistetään jemmaan, jos sattuisi vielä jollekin vauva joskus syntymään. Mulla on muuten tommoisia kissanappeja jossain, mitä tuossa kuvan jakussa. :)

Ja olihan tuossa lehdessä pari leluideaakin. Hauskoja ovat minusta nuken ja nallen vaatteet malli 90 ja malli 92. :D Neulenuket malli 89 ja malli 91 ovat... hmm... En ihan vielä syttynyt, mutta hauska jämälankaidea! :)

Ja kun en vielä ole ehtinyt edes syksyn hittilanka Puroa kokeilla, niin mainittakoon, että tästä lehdestä löytyi taas uusi pyöryläjakku Puro-langalle malli 38, tämän voisi tehdäkin. Malli 9 Lucian Puro-jakku oli jo edellisessä Syksy-lehdessä esiteltynä artikkelin yhteydessä, ja ohje on ollut Novitan nettisivuilla saatavilla; nyt se löytyy tästä lehdestä paperiversiona, ja tykkään kyllä tuosta. Yksivärisenäkin se voisi olla kiva, tai siis itse asiassa kivempi. :) Tästä on muuten lehden sivulla 122 hieno Novitan lukijan neuloma versio, jossa on saatu Puron raidat täsmäämään tosi hyvin eri kappaleiden välillä! Varmasti paljon on nähty vaivaa raitojen kohdistamiseksi, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen, ei likimainkaan niin levoton, mitä alkuperäisessä mallissa. :)


Kuva: Novita

Puron syksyvärithän eivät ole ollenkaan minun värimaailmaan, joten ilahduinkin lehden viimeisellä sivulla olevasta kevään numeron "teaserista": Purosta on tulossa uusia, keväisempiä sävyjä! :) Ennakkokuvassa on ainakin ihana pastellinen Puro-neule - maltan tuskin odottaa pastelli-Purojen ilmestymistä! :) Jospa sen jälkeen minäkin pääsisin tuota lankaa kokeilemaan! :) Anttilassa kampanjalankana oleva Bianca on kyllä periaatteessa samaa lankaa kuin Puro, mutta kun kävin sitä tutkailemassa, en ihan vielä syttynyt, koska sävyt eivät täysin osuneet kohdilleen omaan lankakarttaani. Se turkoosi-ruskea ja persikka-beige olivat hyvin lähellä värimaailmaani, mutta uskon ja toivon ja luotan siihen, että ensi kevään uusista Puro-väreistä joku kolahtaa täydellisesti kohdalleni. :)

Niin, olette varmaan jo huomanneetkin, että mulle kaikista tärkein langan ominaisuus on väri ja nimenomaan tismalleen oikea värisävy. :) Vaikka löytyisi maailman ihanin malli ja maailman ihanin lanka, mutta jos ei siitä löydy sopivaa värisävyä, niin sitten antaa olla koko juttu. :) Eikä tosiaan riitä että on sininen tai punainen tai vihreä, kun se pitää olla just oikea sävy; joskus jopa eri värjäyserissä on niin paljon eroja, että toisen värjäyserän lanka jää hyllyyn, vaikka toisen värjäyserän langan kelpuuttaisinkin. Itselle tulevissa neuleissa olen erityisen tarkka noiden sävyjen kanssa, ja minä kun teen 95% käsitöistäni itselleni tai omaan kotiini, niin sillä silmällä minä noita malleja ja lankojakin katselen, että mikä olisi sopiva juuri minun tarpeisiini. Vaikka aina noista Novitoista löytyy vielä myöhemmin malleja, jotka päätyvät lahjaksi. :)

Siihen nähden, että yleensä Novitan Talvi-numero on se, mistä löydän kaikkein vähiten mieluista neulottavaa - verrattuna siis Kevät, Kesä ja Syksy -numeroihin - niin aika paljon tästä löytyi silmääni miellyttäviä juttuja; yhteensä 52 kpl! :) Näistä sellaisia "kiva katsella" -osastoa on ehkä 24 mallia, "saattaisin vaikka tehdäkin" -osastoa 17 kpl ja "mulle toi!" -osastoa 11 mallia, ja näistä siis kivoimmat neuleet olen linkittänyt tähänkin tekstiin kuviksi, muut ovat pelkkinä linkkeinä Novitan sivuille. Jäihän tuohon lehteen vielä paljon sellaisiakin, mistä en niin välittänyt, kun malleja kuitenkin on lehdessä yhteensä 92 kpl, eli vielä sinne jäi 40 mallia, jotka saavat valloittaa minut myöhemmin. ;) No, kuitenkin reippaasti yli puolet olivat ihan mieluisia, noin kolmasosa saattaisi tulla neulotuksi, ja noin kymmenen prosenttia ehkä tulee oikeasti neulotuksi ennemmin tai myöhemmin. Että talvinumeroksi ihan kiva lehti, ehkä näistä joku päätyy puikoille, ja luulen jo tietäväni mitkä saatan neuloa vielä tämän vuoden puolellakin. :)

Seuraavaa Novita-lehteä odotellessa... ;) Voi, se onkin sitten jo kevätnumero! :) Mukavaa viikonloppua kaikille! :)


11 kommenttia:

 1. Minäkin tykkäsin parilla eka vilauksella monesta mallista. Olen vasta ennättänyt ne vilkuilla (esim. ensimmäisen kerran pojan kitaramatinean alkua odotellessa, onneksi otin lehden mukaan!) ja kotonakin selasin. En ole vielä ennättänyt lukemaan-lukemaan :-) Ehkä tämän päivän aikana (kun aikaisin aloittaa, paljon ennättää...)

  Lehti vaan haisee edelleenkin turkasen pahalle!!!

  VastaaPoista
 2. Hehkutitpa niin tuota uutta lehteä, että pitääköhän minun tässä päivän mittaan ihan sen takia käväistä kaupassa, että saan omani! ;DD Minäkään en muuten ole koskaan kutonut pitsiliinaa, vaikka olen aikonut. Pitäisiköhän nyt! ;)

  Hyvät viikonloput sinnekin! Meillä maa taas valkoisena, taitaa olla teilläkin.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset jälleen kerran Novitan kattavasta analysoinnista. Olen lehden kyllä läpi muutamaan kertaan tutkaillut, mutta esittelysi myötä käyn sen aina vielä kertaalleen läpi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea tekstisi. itse olen vasta ehtinyt vilkaista lehteä ja ehkä ensi viikolla. Yksi pieni lapsenlapsi tulee hoitoon ja siinä se ukin ja mummin aika hurahtaa. Kivaa sekin on!

  Nuo mielivärit on jänniä. mulle kaikki syksyn värit on ihania. Toinen tytöistäni on talvi-ihminen ja hänen värisävyjensä löytäminen on hankalaa ilman apua. Joskus 80-luvulla tein pistsineulepuseron ystävälleni, joka muutaman vuoden ulkomaan työkeikan jälkeen palasi Suomeen. Olin ostamassa lankaa ja katselin lankoja ja sanoin; "tuo on niin rumaa, että voin ostaa" Myyjälle kyllä sitten selitin, että ystäväni lempivärit ovat minulle täysin vieraita. Tein puseron ja ystäväni piti sen ihan loppuun ja väri oli hänestä aivan ihana!

  VastaaPoista
 5. Kiitos lehtikatsauksesta. Plarasin lehden pikapikaa läpi silloin kun se tuli, jotta en alkaisi haikailla uusista käsitöistä (mulla on nimittäin näyttötutkinnon loppusuora meneillään ja pari viikkoa pitäs vielä pinnistellä, niin sitten helpottaa). Huomasin myös nuo unisex -neuletakit, mutta aluksi ne isot palmikot tökkivät, mutta muutaman tuijotuskerran jälkeen ne alkoivat ikävästi houkutella. Lisäksi olen koko syksyn haikaillut tuota tummanruskeaa Luxus -lankaa ja nyt yhdistyivät tarve, malli ja lanka. Apua!! Onko nyt pakko lähteä Prismaan ostamaan kiloa Luxusta ja maksaa itsensä kipeäksi?
  Mutta niin, kiitos katsauksesta, kurkin kuvat lehdestä sitä mukaa, kun olit kirjoittanut niitä ja nyt voinkin laittaa lehden hetkeksi pois, että saan näyttökansion kuntoon ;)

  VastaaPoista
 6. Minuun iskivät mallit 56 ja 57 - eivät tosin värin puolesta, mutta muuten. Minua taas ärsytti Naakkasukkajuttu - miksi hehkutetaan niin älyttömästi ikivanhaa (vaikkakin hyvää) ideaa?
  Sukkatapaaminen kuulosti kivalta mutta on niin älyttömän kaukana, ettei mitään mahdollisuutta mennä (ja Tampere on taas mulle hyvän matkan päässä - hyvä, että kaikille löytyy jotain). Ja hitusen meni pieleen, ei se ole "ensimmäinen käsityönharrastajien yhteistapaaminen". Ei edes ensimmäinen koko viikonlopun kestävä.

  VastaaPoista
 7. Samoja mielimalleja Novitasta. Minä alotin siitä Vilmalle neuletakkia, langaksi löytyi kotoa tummanpunainen Wool.

  Rose Mohairinhan voi korvata Seiska veikalla. Sopisi varmaan liiviin josta tekisitkin takin.

  VastaaPoista
 8. Mukava kun teit esittelyn lehdestä, voisi tuon vaikka ostaakin, niin monta kaunista mallia esittelit.

  VastaaPoista
 9. Minun alkoi ihan kauheasti mieli tehdä ne lammas-sukat kun lampaat ovat se "mun juttu". :) Ja murrettujen sävyjen ystävänä mallit 35 tai 36 Puron Kanervikko-väristä näyttävät tosi kivoilta ja helpoilta neuloakin. Lankaa löytyykin jo kaapista tarpeeksi, mutta nyt pitäisi osata päättää neuloisiko jomman kumman noista vai aiemmin löytämäni lontoonkielisellä ohjeella tehtävän vähän erikoisen paidan. No pitänee antaa langan hetki marinoitua jos vaikka päätös syntyisi ihan itsestään. :)

  VastaaPoista
 10. Alkoi väkisinkin hymyilyttämään toi sinun intosi :D Tää oli kyllä perusteellinen lehtiesittely! Miäkin katoin omani vaan pikapikaa, enkä löytäny "paljon mitään". Mielenkiintosta miten sama lehti voi antaa toiselle noin paljon. Lyön kyllä vetoa, että et ehi noita kaikkia tehä :D
  Tota meneillään olevaa taikajakkua olen kyllä sillä silmällä katellu minäkin ja Puron väreistä olen vähä samaa mieltä.
  Soittajalla täytyy olla hyvä itsetunto, kun ensimmäinen ajatus on lähteä keikalle :D Samaa miäkin mietin aina kun opettelen jotain pianokappaletta, että jos tän joskus esittäis jossain jne. En oo kyl pianon kanssa semmoseen tilanteeseen hakeutunu. Olen edelleen sitä mieltä, että piano on maailman vaikein soitin! Ainakin huilunsoittajalle.

  VastaaPoista
 11. Mulla on ihan sama juttu värien kanssa eli jos neule ei ole oikeaa värisävyä, niin vaikka olisi muuten kuinka ihana, niin ei sitä tule käytettyä. Itse olen talvi. Onneksi äiti on kevät ja ystäväni syksy, joten aina sitten jollekin käy. Kaupoissa on monesti vielä sellaiset valot, että vääristävät langan sävyn, joten kotona monasti vasta sitten huomaa, ettei sävy käykään itselle. Monesti on todella pienestä sävyerosta kiinni.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)