Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, syyskuuta 15, 2009

Tilaustyö pikatoimituksena :)

Minulta pyydettiin eilen tilaustyö. :)

Olin juuri pesemässä hampaita noin klo 22, kun esikoinen koputti vessan oveen, että hänellä on asiaa: "Äiti, voisitko sää tehdä mulle kirjanmerkin langasta?" Kysyin väritoivetta, vaikka jo arvasinkin vastauksen: punainen. :) Esikoisen lempivärihän oli tosi pitkään vaaleanpunainen, mutta loppukesästä hän sai jostain kummasta päähänsä, että se on tyttöjen lempiväri (eikä ole!!!), ja pari viikkoa poikaraukka oli kokonaan ilman lempiväriä. :( Mutta sitten hän ilmoitti lempivärinsä olevan punainen, ja tässä joku päivä sitten hän kertoi, että punainen ja musta yhdessä ovat hänen nopeusvärejään. :D Ja vihreä taasen tarkoittaa sitä, että silloin hän on kiltti kaikille. :)

Kun kerran pyydettiin kirjanmerkkiä, niin äitihän pani toimeksi. Nukutin ensin kuopuksen, jonka sain unten maille noin klo 23.05. Sen jälkeen piirsin pari hahmotelmaa kirjanmerkistä paperille, kaivoin lankaa ja virkkuukoukun esille, ja ennen puoltayötä oli kirjanmerkki jo valmis. Aika hyvin, jos tilaustyö valmistuu kahdessa tunnissa tilauksen vastaanottamisesta. :)

Kirjanmerkki
Tehty: 14.9.2009 n. klo 23.15-23.55
Malli: Ihan omasta päästä :D
Suunnittelija: Minä minä minä
Lanka: Novita Virkkauslanka punainen (542)
Langankulutus: 4 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm
Koko: n. 18x4 cm + hapsut
Muuta: Esikoiselle :)

Tämä olikin ihan mielenkiintoinen projekti, sillä en ole koskaan ennen kirjoittanut verkkovirkkauksella mitään. Tulipa nyt sekin kokeiltua. :) Mietin ensin, että olisin virkannut tuohon jonkun kuvan, sitten ajattelin pelkkää J-kirjainta, mutta koko nimi tuntui kivoimmalta. :) Kyllä pojan silmiin tuli eloa, kun hän aamulla löysi valmiin kirjanmerkin pöydältä. Taisi siis tykätä. :)

Tähän upposi loput punaisesta virkkauslangasta, mikä pikkuinen 4 gramman nyssäkkä minulla oli kätköissäni. Lanka taitaa olla yksi kauimmin marinoituneista langoista lankavarastossani - olen tästä samaisesta langasta virkannut v. 2001 joululiinat, joten lanka on mahdollisesti silloin ostettua. Muistikuvani kuitenkin on, että olen ostanut punaisen virkkauslankakerän Oulun Anttilasta, joten on tietysti mahdollista, että se on hankittu jo silloin, kun asuin ensimmäistä kertaa Oulussa, josta muutin pois v. 1999. Mutta kävin kyllä v. 2001 Oulun keskustassa usein hammashoidossa, joten olen saattanut silläkin reissulla tuon kerän ostaa. Riittoisa kerä on kyllä ollut, sillä siitä on tehty tosiaan kaksi joululiinaa, virkattu reunuksia ristipistoliinaan, joulukuusen koristeita on virkattu, käytetty osittain ainakin yhteen liinaan toisen langan kanssa... ja nyt sitten viimeiset metrit upposivat kirjanmerkkiin. Olikohan se kerä aikoinaan 100 vai 200 gramman painoinen kun siitä noin paljon on saatu aikaan? :)


Virkkausringissä on menossa Halloween-tempaus, ja ajattelin pistää tämän kirjanmerkin sinne. :) Ihan äkkipäätään ei välttämättä hoksaa yhteyttä kirjanmerkin ja Halloweenin välillä, mutta minä olen hyvä keksimään selityksiä. :D Itsehän en perusta koko Halloweenista, se on minusta täyttä "amerikkalaista hapatusta", eikä Halloweenin tematiikka pahoine olentoineen ja kurpitsoineen ole ollenkaan minun tyyliäni. Mutta Halloweenhän ajoittuu kristillisen pyhäinpäivän aattoon, mikä on enemmän minun mieleiseni juhlapäivä, ja sen liturginen väri kirkkotekstiileissä on punainen. Ja koska kirjanmerkki on punainen, niin sehän on silloin ihan sopiva tähän tempaukseen! :D Toisekseen kaikki Halloween-hahmothan ovat satuolentoja, ja satuja luetaan kirjoista, ja kirjat tarvitsevat tietysti kirjanmerkin, eli tämä kirjanmerkkihän on täyttä Halloweenia. Vai voiko joku muuta väittää? ;)

Ei muuta kuin hauskaa illanjatkoa! :) Mitähän täällä seuraavaksi valmistuu...? :)

14 kommenttia:

  1. Tosi kiva tuli! Mäkin tarvisin sellaisen mustan (jos se kerran on nopeusväri) kirjanmerkin tnettikirjojen väliin! :D Eilen löysin sohvan takaa kolme pahvi kirjanmerkkiä. Sohvannurkassa on siis luettu ahkerasti.

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva kirjanmerkki! Olen itse suunnitellut antavani joululahjaksi pari kirjaa, ja niiden väliin olisi kiva tehdä jonkinlaiset merkit, jotta tulisi mukaan edes jotain itsetehtyä. Millaiset merkit, se on sitten vielä harkinnassa.

    Niin ja virkkaustakin pitäisi harjoitella lisää.. Mutta edelleen täällä vain lapasia neulon. :D

    VastaaPoista
  3. Hihii, loistava selitys Virkkausringistä. :) Ja upea kirjanmerkki!

    Ei minuunkaan Halloween kolahda. Meillähän Pohjanmaalla on pääsiäistrullit, niin etten oikein kaipaa keppostelua kahdesti vuodessa. Miksei voitaisi rauhassa viettää pyhäinpäivää, joka istuu paremmin suomalaiseen kulttuuriin? Tai no, pyhäinpäivänä ei tietysti ehkä ole aivan sopivaa riekkua ympäri naamiaispuvussa... :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihanaa saada tilaustyö omalta lapselta :) Joku toinen olisi saattanut pyytää ostamaan itselleen kirjanmerkin, mutta teillä osataan selvästi arvostaa itsetehtyä jo pienestä pitäen!

    VastaaPoista
  5. Iihana kirjanmerkki! Hauska idea, mullakin on ollu kirjanmerkit mielessä, tosin virkattu ei tullu mieleen ollenkaan, huutonetistä katselin ristipistopaketteja. Tälläsen voisi valmistaa :)

    VastaaPoista
  6. Sinähän teet noita töitä ihan liukuhihnalta ;).
    Jälleen on upeita ilmestyksiä näytillä..... mitähän saamme nähdä seuraavaksi.
    Osaisinkohan minäkin virkata muutakin kuin kiinteitä ja pylväitä???
    Kiitokset kissakehuista, jota oli ilo lukea ;)

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva oi kirjanmerkki, ihan matkimisen arvoinen idea ;D ;D

    Ja tuo halloweenselitys oli kyllä yliveto, minäkään en halloweenista perusta mutta tuohon sun versioon pyhäinpäivän tempauksesta olisin voinut vaikka osallistuakin, mutta annoin itseni tipahtaa pois virkkausringistä kun en sinne juuri koskaan mitään tehnyt...

    VastaaPoista
  8. Kiva idea virkattu kirjanmerkki! :) Minä olen tehnyt vain kirjomalla kirjanmerkkejä. Meidän pojan lempiväri oli punainen pitkään. Koululaisena, kun oma maku vaatteiden suhteen nousi pinnalle, uskalsin ostaa hänelle vain punaisia vaatteita, jos hän ei ollut mukana valitsemassa. Niiden tiesi aina kelpaavan, muista ei ollut varmaa. ;D

    VastaaPoista
  9. Ihana merkki.
    Ja kiitos kommentistasi lemäkortti potaukseen:)

    VastaaPoista
  10. Wautsi wau! Aivan upea kirjanmerkki. Tekstiä lukiessa tuli mieleen punainen lanka, jossa on solmu - näin mielikuvitukseton minä olen... tämä blogi on aivan mahtava :)

    VastaaPoista
  11. Voi kuinka ihana yllätys pojalle kun sai noin nopsaa omalla nimellä varustetun kirjanmerkin:)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)