Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, syyskuuta 15, 2009

Keskeneräiset vähenevät...

Niin se keskeneräisten pino vain pienenee, vaikka niitä onkin ollut minulle ennätyksellisen paljon kerralla työn alla. Sunnuntai-iltana tuumailin postaukseni päätteeksi, että josko seuraavaksi tarttuisin Samos-toppiin, ja sitähän minä olin ajatellut tämän viikon aikana noin kerän verran tikutella. No, se yksi 50 gramman kerähän hupeni illalla suunnilleen yhdellä istumalla (taisin käydä välillä kyllä laittamassa kuopuksen unille), ja kun huomasin, miten vähän oli enää jäljellä ennen topin valmistumista, niin sama se oli antaa mennä vaan. :D Maanantai-iltapäivänä töihin lähtiessäni kotiin jäi topintekele, joka oli ihan hitusta vaille valmis, ja kun palasin illalla töistä, tarvitsi enää sovittaa olkaimet oikean mittaiseksi, tehdä vielä muutama kerros olkaimia ja sitten viimeistely. Ja tässähän ei ollut viimeistelyä muuta kuin olkaimien kiinnittäminen takaosaan ja langanpäiden päättely. Plus höyryttäminen, sen meinasin nimittäin unohtaa kokonaan. Olin jo pukenut topin päälleni kuvaamista varten, ja katselin peilistä, että eipä oikein istu hyvin päälleni, kunnes muistin että ai-niin-joo neuleet ja varsinkin pitsisellaiset on tapana yleensä kastella ja pingottaa, minkä minä hätäisenä ihmisenä korvaan aina höyryttämällä. Ja niin muuttui koko neuleen ilme ihan toiseksi, ja sehän istui päälleni ihan kuin olisi minulle tehty. Tai siis minulle se on kyllä tehtykin. :D

Toppi
Tehty ajalla: 31.8.-14.9.2009
Malli: Novita Kesä 2008 nro 25
Suunnittelija: Arja Viitala
Lanka: Novita Samos turkoosi (340)
Langankulutus: 169 g
Puikot: 3 mm pyöröt
Koko: M
Muuta: Ihana! Tykkään, sopii minulle. Saattaa mennä käyttöön. :)


Tähän aikaan vuodesta toppi ei välttämättä ole kaikkein ajankohtaisin vaatekappale, mutta eiköhän tätä tule joskus pidettyä. :) Ja kun noita Samos-kerien jämiä on aika tavalla kaapissa, niin tätä tehdessä tuli mieleeni idea, että niitä jämiä voisi hyödyntää johonkin vastaavanlaiseen toppiin, raidallisena versiona vaan. Täytyy kehitellä...

Nopea tämä ainakin oli tehdä, sillä en tätä juurikaan ole näiden parin viikon aikana työstänyt. Jos ei olisi ollut muita neuleita kesken samaan aikaan, niin tämä olisi valmistunut ehkä parissa-kolmessa päivässä. :)


Isäntä napsi topista kuvia, jotka eivät tuota kaikkein ylimmäistä lukuunottamatta olleet oikein mieleisiäni, mutta ajattelin sitten kuitenkin laittaa nämä kaikki tänne. Mitä siitä, jos vähän rintsikat vilahtaa alta jossain kuvassa. ;) Taustakaan ei ole paras mahdollinen, mutta kelvannee, kun on rajattu liiat pois. Pitihän näistä päätkin rajata pois, ei oikein ollut edustuskunnossa työillan jälkeen. ;)


Siniselle kaudelle Spectrumiin...! :)

Sain muuten vielä maanantai-iltana jotain muutakin valmiiksi! :) Mutta siitä myöhemmin, tai laitan ehkä tulemaan ajastuksella johonkin väliin, ettei kaikki päivitykset ryöpsähdä tänne ihan yhtenä pompsina. :) Välillä on hiljaisempaa, ettei keksi mitään päivitettävää, ja välillä sitten asiaa liiankin kanssa...

Oikein ihastuttavaa alkanutta viikkoa kaikille - minulla tämä viikko ainakin on alkanut oikein mukavasti! :)

16 kommenttia:

  1. Tosi kauniin mallinen toppi!

    Minunkin tekisi vähän mieleni alkaa neuloa pitkästä aikaa jotain isompaa työtä, eikä aina vain lapasia ja muita. En vain saa aikaiseksi, kun pelottaa, että se jää kuitenkin taas sitten kesken ja valmistuu vasta joskus vuosien päästä. Neulominen on minulla niin kamalan kausittaista.

    VastaaPoista
  2. Kaunis toppi! Varmaan aika napakka, katselin, että neuloit kolmosen puikoilla. Ehkä mulla ollut liian isot puikot (4-5) Samokseen, kun tuppaavat olemaan vähän "löperöitä".
    Jään jännityksellä odottamaan seuraavaa valmista...
    Hyvää viikonalkua!

    VastaaPoista
  3. Toppisi on kaunis, ihana väri!
    Totta on että kyllä se pingotus tekee neuleille useimmiten ihmeitä, vaikka tuntuiskin ylimääräiseltä työltä ;)

    VastaaPoista
  4. Ihana toppi! :) Todella kaunis malli ja pukee sinua hyvin.

    VastaaPoista
  5. Kaunis toppi! Pitäisi minunkin oppia neulomaan Samosta tarpeeksi pienillä puikoilla, yritän pitää se mielessä kun seuraavan kerran tartun Samos -kerään.

    VastaaPoista
  6. wautsi miten hieno toppi! mulla on(ainoa itse(lle)tehty, kun en mukamas itelle kerkiä mitään tekemään) toppi päällä talvellakin, tosin silloin alla on pitkähihainen paita =)

    VastaaPoista
  7. Tosiaan, toppi on ihan kuin siulle tehty :) Käy hyvin siulle.

    VastaaPoista
  8. Todella onnistunut toppi! Näyttää hyvälle.

    VastaaPoista
  9. Oi kun nätti toppi! Ja ihan niinkuin tehty sinulle :-)

    VastaaPoista
  10. Nätti toppi ja kivan värinen. Istuu tosi hyvin :)

    VastaaPoista
  11. Voi kun se on kaunis ja istuu päällesi todella hyvin :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)