Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, syyskuuta 20, 2009

Saltkråkan

Lämpimät kiitokset mieltäpiristävistä sukkakommenteista! :) Jatketaan edelleen sukkalinjalla:


 Saltkråkan-sukat
Tehty ajalla: 1.-20.9.2009
Malli: Saltkråkan-sukat Ullasta 03/08
Suunnittelija: Elina Norros
Lanka: Novita 7 veljestä unikonpunainen (526)
Langankulutus: 143 g
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot
Koko: Oma jalka (38-39)



Ostin tässä kesällä 7 kerää 7 veljestä (yhteensä siis 49 veljestä :D :D :D ) aikomuksenani tehdä niistä neulepuseron/-takin sekä sille kaveriksi sukat. Palmikkovillatakin tein jo elokuussa, minkä jälkeen lankaa jäi jäljelle hivenen vajaa kerä eli 143 grammaa. Sen jälkeen alkoi sopivan sukkamallin metsästys, ja Saltkråkanit valikoituivat seuraavilla perusteilla:
  1. Saltkråkan on kirjoitettu 7 veljestä vahvuiselle langalle.
  2. Langanmenekiksi on ilmoitettu hivenen vaille 150 grammaa, ja kun lankaa oli 143 grammaa, niin arvelin langan riittävän sopivasti eikä jäisi ylimääräisiä nöttösiä pyörimään nurkkiin.
  3. Saltkråkan-sukissa on yhtenä mallineuleena kaksoishelmineuletta, mitä on myös samasta langasta tehdyssä palmikkovillatakissani, joten senkin puolesta sukat vaikuttivat täydellisiltä villatakkini kaveriksi. :)
Täydellisempää mallia en olisi voinut löytää! :) Ja lankakin riitti - jäljelle jäi vielä jopa 46 cm pätkä, eli ei olisi voinut osua langankulutus paremmin nappiin! :) Tosin en uskaltanut ensimmäisen sukan jälkeen katkaista vielä lankaa, vaan pujotin sukan kärjestä viimeiset 8 silmukkaa hakaneulalle odottamaan ja neuloin toisen sukan kerän toisesta päästä. Ja tosiaan, melko tarkasti se lanka tuli käytettyä. :)



Kuvista ylin on otettu salaman kanssa, muut ilman salamaa ulkosalla. Jospa noista saisi vähän selvää, miten ihanat sukat ovat kyseessä. :) Olen ihastellut muidenkin blogeissa näitä sukkia, mutta pakko myöntää, etteivät kuvat anna sukille oikeutta - livenä nämä ovat moninkertaisesti kauniimmat! :) Mallineulekin oli mielenkiintoinen neulottava, sillä yleensä opin vaikeatkin mallineuleet ulkoa ensimmäisen mallikerran tehtyäni, mutta näiden kanssa en uskaltanut missään vaiheessa laittaa kaaviota kovin kauas ulottuviltani. Toisen sukan jalkaterässä alkoi vähän kyllä jo tuntua siltä, että saattaisin pärjätä ilman kaaviotakin, mutta turvana se oli minulla koko ajan. :) Ihanat sukat, näitä voisin tehdä joskus toisetkin! :)



Täytyyhän sitä mansikanviljelijän tyttären ainakin yksi mansikkahillopurkki säilöä Hillokellariin - tämä on nyt toinen parini Sukkasatoon, nämäkin aloitin heti kuukauden vaihtuessa keskellä yötä. :)

Suloisen sukkaisaa sunnuntaita! :)

24 kommenttia:

  1. Voi, sinä jaksoit tehdä oikein kunnon varret! Mulla on vain nilkkaan asti. Mutta ovat kyllä todella ihanat!!

    Minäkään en muuten oppinut sitä mallineuletta kuin sen verran, että symboleja ei tarvinnut enää katsoa - kurkkasin kaaviosta, montako palmikonkiertoa tällä rivillä tulee, ja kyllä ne sitten menivät luontevasti.

    VastaaPoista
  2. Kauniit:) Oletpa ollut muutoinkin ahkera sadonkorjaaja.

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka ihanat sukat ja vielä polvarimalliset. Yksivärisellä langalla kuvio tulee hyvin esiin.
    Itse tein samalla ohjeella liukuvärjätystä langasta eivätkä olleet noin kauniit.

    VastaaPoista
  4. Upeat sukat! Nuo täytyy joskus yrittää tehdä.

    VastaaPoista
  5. Ihanat! :) Ja kerrassaan taidokasta langankäyttöä! :)

    VastaaPoista
  6. Oi, miten kauniit!
    Minä olen katsellut tuota mallia, mutta vielä ainakaan en ole totettanut.

    VastaaPoista
  7. Todella kauniit sukat! Ja koska on toinenkin Eila, niin minun numimerkki on sitten: Eilan käsityöt :)

    VastaaPoista
  8. Ihanat sukat! Täydellinen pari villatakillesi!

    VastaaPoista
  9. Oi kun ne on kauniit :) Minunkin täytyy tehdä ehdottomasti tuollaiset, ihanat :)

    VastaaPoista
  10. On ne vaan nätit. Minullakin oli tuollaiset kerran puikoilla. Ensin tein kaavion mukaan, sitten kokeilin tehdä ne palmikot kierretyin silmukoin... lopuksi kuitenkin purin koko kokeilun ja se jäi siihen. Ehkä vielä joskus.

    VastaaPoista
  11. Upeat sukat. Minäkin olen tehnyt samanmoiset, kiva malli ja siitäkin kiva, että voi käyttää vähän paksumpaa lankaa. Nuo polvekeraitasukat on myös kauniit.

    VastaaPoista
  12. Kauniit sukat oot neulonut. Miekin haluaisin, mutta jätetäänpä väliin. Mallikuvio vaikuttaa liian vaativalta miulle.

    VastaaPoista
  13. Kaunista mansikkahilloa ja ihailtavan tarkkaa langankäyttöä:-)

    VastaaPoista
  14. Ihanan väriset sukat olet tikutellut!

    VastaaPoista
  15. Onpa kauniit sukat, ja väri on ihana!

    VastaaPoista
  16. Minä yhdyn edeltäjiini ja kehun näitä sukkia. ;) Ovat siis minustakin tosi kauniit sukat. Minulla oli aikomuksena panna seuraaviksi sukiksi puikoille Saltkråkanit ja näillä sukilla sinä saat aikeeni vain vahvistumaan. Saapa nähdä, meneekö minulla lanka yhtä tarkoin kuin sinulla! ;D

    VastaaPoista
  17. Ihanat tuli! Saltkråkan on minullakin jonossa...joskus vielä teen nuo sukat.

    VastaaPoista
  18. Aivan ihanat sukat! Väri kaunis ja raikas punainen, sopii hyvin näihin pimeneviin syksyisiin päiviin vähän piristystä antamaan :)
    Mulla on itsellänikin ollut jo pitkään haave/aikomus neuloa pitkävartiset sukat, mutta ei niitä vaan synny, aina muka kyllästyn siihen varren neulomiseen ja se jää sitten lyhyeksi..pitäis kai taas yrittää :)

    VastaaPoista
  19. oi, tosi kauniit! ja ihanan punaiset. :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)