Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, elokuuta 05, 2009

Urakka takana :)

Taas tulee kuvaton postaus, mutta nyt ei ole kamerassa sellaisia kuvia, joita täällä voisin vielä näyttää. Tänään kyllä otin kovastikin kuvia. Esikoista hoidosta hakiessani pysähdyttiin läheiseen pikkupuistoon syömään jäätelöt, ja sillä aikaa kun tenavat pistelivät jätskejä poskeensa, minä nostin rattaiden alaosassa matkustaneen Eraston nurmikolle ja räpsin vähän kuvia. :) Niitä kuvia luvassa sitten toivottavasti pian... Liittyy siis siihen johonkin salaiseen neuleeseen, ja tuo Erasto on kyllä jo aika hyvä vihje siihen, mistä voisi olla kyse. ;) Jännittävät päivät siis meneillään, koko ajan pitää tarkistella puhelinta, oisiko siihen tullut uusia viestejä. :)

Salainen neule tuli siis tosiaan tänään valmiiksi, joten voin käsitöiden saralla suunnata tarmoni uusiin haasteisiin. Ja kun eilen sain päähäni lahjoa tasaluvun bonganneet, niin sitä lupaamaani palkintoa on tällä hetkellä puikoilla. Kuvat siitäkin vilauttelen vasta sitten, kun ovat valmiina ja perillä. :)

Mutta sain myös vielä yhden pitkällisen projektini valmiiksi. Jos muistatte, niin puoli vuotta sitten eli joskus helmikuussa esittelin kirjastosta lainaamani neulomiskaverin, nimittäin Täällä Pohjantähden alla -trilogian äänikirjana. Ensimmäisen osan taisin kuunnella kokonaisuudessaan helmikuussa Lankahamstereiden aikaan, olisikohan mennyt vähän maaliskuunkin puolelle, yhdessä osassa kun on 24 cd-levyä. Toista osaa aloittelin kevättalvella, mutta mikä lie äänikirjablääh minulle sitten iski, vai mitä ihmettä tein samalla kun neuloin, mutta sen sain kuunneltua loppuun vasta tuossa kesäkuussa juuri ennen mummolareissuun lähtöä. Kolmannen osan kanssa meinasikin tulla sitten kiire, sillä pöljyyksissäni lainasin silloin talvella kaikki kolme osaa kerralla, ja olen niitä sitten aina uusinut. Lainoja saa kuitenkin uusia vain maksimissaan viisi kertaa, joten nyt siinä viimeisessä osassa oli jo maksimimäärä uusintoja täynnä, ja eräpäivä lähestyi... Itse asiassa olin jostain saanut päähäni, että eräpäivä olisi tänään, ja viime viikolla kuuntelin kaikki yöt sitä äänikirjaa, että ehtisin ennen erääntymistä, mutta sitten viikonloppuna tarkistinkin, että eihän se eräännykään vasta kuin parin viikon päästä. No, tässä kuitenkin kun oli intoa saada keskeneräinen neule nopsasti valmiiksi, niin tuli kuunneltua tänään sitten viimeinenkin osa loppuun. :) Ja niin olen ihastunut nyt äänikirjoihin käsityökaverina, että tuossa odottaa jo kaksi uutta äänikirjaa vuoroaan. Toinen niistä on vaatimattomasti Sinuhe egyptiläinen, että taas alkaa toisen suurteoksen kuuntelu-urakointi. ;) Siitä kuitenkin fiksusti lainasin vasta ensimmäisen boksin, tai ei siellä kirjastossa toista osaa ollutkaan, mutta senhän ehtii saada myöhemminkin. On käynyt myös mielessä, että jos kuuntelisin Taru Sormusten Herrasta myös joskus äänikirjana, kun sitä joskus yritin kirjana lukea, mutta uuvahdin jo esipuheeseen. ;) Se kyllä on äänikirjanakin melkoinen eepos, muistelisin, että siinä jokainen osa on ainakin kolmena boksina, eli yhdeksän boksia yhteensä, ja montakohan levyä aina yhdessä. Mutta kohtahan tietty kirjastotkin siirtyvät äänikirjoissa mp3-aikaan, vaikka ei se niitä kirjoja siitä lyhennä, mutta loppuu se levyjen kanssa läträäminen. :) Kyllä minulla tässä rinnalla on luvun alla aina joku ihan oikea painettukin kirja, mutta käsitöitä tehdessä äänikirja on hiukan helpompi kuitenkin. :) Kaikkein mukavinta on kolme kärpästä yhdellä iskulla, eli äänikirja, käsityöt ja kuntopyöräily yhtä aikaa. ;) Yrittääkö joku kenties olla vähän tehokas? :D

Tulipas taas lätinätä eikä vieläkään yhtään kuvaa. Mutta kaikki aikanaan... :)

5 kommenttia:

 1. Äänikirjat on tosi kivoja :) Taru Sormusten Herrasta sisältää muuten 60 CD:tä, jokainen osa kahdessa boksissa ja joka kotelossa 10 levyä. Olen kerran kuunnellut ne läpi ja toinen kerta on nyt menossa. Heikki Määttänen lukee ihanasti!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen kuunnellut ja lukenut Taru sormusten herrasta pariin kertaan:) Ihan paras, yksi lempikirjoista, sitten kun tosiaan pääsee sen tylsän alun yli.

  VastaaPoista
 3. Voi, oliskohan meidänkin kirjastossa tuo Täällä pohjan tähden alla -äänikirja. Nyt kipin kapin tänään kirjastoon. Tykkään tosi paljon tuosta kirjasta ja elokuvasta. Kiva kun vinkkasit!
  Minä tuossa keväällä lainasin just tuon Sinuhen äänikirjana(en ole aiemmin kuunnellu äänikirjoja)mutta jotenkin se olisi vaatinut keskittymistä aika täysillä joten palautin, en päässyt alkua paljon pitemmälle.

  VastaaPoista
 4. Tulin vinkkaamaan siulle, että Täällä pohjantähden alla tulee kuunnelmana Radio ylen ykköseltä. Alkaa ensi sunnuntaina (siis tän viikon). Nyt kun oot sopivasti saanut äänikirjan kuunneltua, ni eikun vertaamaan millanen kuunnelma on kirjaan verrattuna :)
  Mie oon kuunnellu Tarun sormusten herrasta, lukea kun en jaksanut. Äänikirjoja on kiva kuunnella, aiemmin kun ajelin paljon autolla, kuuntelin siinä samalla.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)