Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, elokuuta 22, 2009

Sukkamallin tunnistustehtävä

Editoitu klo 14.30 ja toinen editointi klo 15.40. (lopussa)

Lupasin kälyni puolesta kysyä, tunnistaako kukaan tätä sukkamallia? Nämä sukat on tehnyt hänen mummunsa (joka on myös mieheni mummu), ja nyt hän haluaisi tietää, mistä malli voisi olla peräisin? Ja jos näihin ohje jostain löytyy, niin kyllä se voisi minua itseänikin kiinnostaa. :)Itse arvelisin, että malli on joko joku ikivanha perinteinen sukkamalli, jonka "kaikki mummut" osaa tehdä, tai sitten mummun itse kehittelemä malli, tai sitten jostain lehdestä. Erittäin epätodennäköistä on, että mummu olisi mallin löytänyt netistä, mutta onhan mahdollista, että jos tämä on joku perinnemalli, niin se olisi netissä joskus julkaistukin. Tunnistaako siis kukaan ja osaako johdattaa tämän sukkamallin alkulähteille?

Tiedän, että mummulta itseltään kysymällä asia selviäisi, mutta se ei taida tässä tapauksessa onnistua...

Minä ja kälyni kiitämme jo etukäteen avusta! :)

Edit: KIITOS! :) Pikaisesti löytyi tieto, eli kyseessä on horseshoe-pitsikuvio, johon suomenkieliset ohjeet löytyvät Tikrun Omppu-huivista. Googletin myös sanaa 'horseshoe lace', ja sitä kautta löytyy myös sama pitsiohje enkuksi, ja löytyipä yhdet sukatkin tällä samalla pitsillä tehtynä. :) Kiitos paljon avusta - ja saattaapi olla, että minäkin kokeilen tätä mallia sukkasadonkorjuun aikana... :)

Edit 2: Seija P. tiesi, että kyseisten sukkien ohje on ollut Novitassa 1/2003 (jota muuten mulla ei ole, koska ostin tuohon aikaan harvakseltaan irtonumeroita), ja siitä lehdestä se mummukin lienee sukkaohjeensa löytänyt. :) Kiitos tästäkin tiedosta! :)

7 kommenttia:

 1. Kaunis on sukka mutta mallia en tunne.

  VastaaPoista
 2. Olisiko horseshue - pitsimalli, jota mm. Tikru on käyttänyt Omppuhuivissaan
  http://madebymyself.blogspot.com/2006/01/ohje-omppuun.html
  Sieltä linkki myös lähikuvaan horseshue -pitsineuleeseen.

  VastaaPoista
 3. Noita vanhoja "mummun" -malleja tuntuu aina vähän väliä putkahtelevan esiin. Mutta niin minustakin tuo näyttää siltä Tikrun omppuhuivin mallilta. On tosi kiva malli. Kolme omppuhuivia olen tainnut tehdä ja taidan tehdä vielä lisää. Jos keksis miten tehdään kolmiohuivi sillä systeemillä...

  VastaaPoista
 4. Käly kiittää Inkeriä ja tietysti Maria itseään :D ! Kyllähän se selkeästi on tuo malli :) Suuret kiitokset avusta, nyt pääsee neulomaan kauniita sukkia!

  VastaaPoista
 5. Kiva, että malli löytyi: tulee varmasti kyllä kauniit sukat!

  VastaaPoista
 6. Vaikka malleista en mitään tiedäkään, niin pakko sanoa, että onpa hienot sukat.

  VastaaPoista
 7. Mulla on tuolla kuviolla tehdyt sukat.
  http://seijap.vuodatus.net/blog/644523/ufoista-fufoiksi/
  Ohje on ollut Novita 1/2003.

  lauantaiterveisin Mehun keiton lomasta .

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)