Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, kesäkuuta 18, 2009

Veden pinnan alla merimakkaralla sekä simpukalla oma koti on

Simpukoita olisi tässä alla olevassa keskeneräisessä neuleessa. Ja kun tämä joskus valmistuu, niin tällä sitten koitetaan peitellä niitä (meri)makkaroita. ;)


Takakappale valmistui. Sen verran olen Samosta neulonut, että enää en edes yritä tehdä suositelluilla puikoilla vaan valitsen reilusti pienemmät. Mikä kyllä aiheuttaa sen, että tehdessä se tiheys on ihan jotain muuta mitä ohjeessa käsketään. Mutta en alakaan enää mittaamaan neuleen päältä mittoja, vaan jos esimerkiksi ohjeessa sanotaan, että 25 krs = 10 cm, ja pitää neuloa 25 cm ennen kädenteiden alkua, niin en totisesti mittaa, vaan lasken, että 25 cm tarkoittaa tuolla tiheydellä 62-63 kerrosta. Ja sitten teen sen kerrosmäärän, vaikka mittanauha väittäisikin tuossa vaiheessa, että olen neulonut vasta 20 cm. Koska sitten kun neuleen kastelen ja höyrytän, kuten nyt olen kuvassa olevalle takakappaleelle tehnyt, ja mittaan sen jälkeen, niin TADAA! Nyt se 20 cm onkin kasvanut 25 cm:ksi. :) Että kaikkea sitä oppii, kun riittävän kauan yrittää. Tästä saattaa siis tulla jo toinen Samos-neuleeni, joka ei roiku polvissa eikä ole leveydeltään kolme kertaa minun kokoiseni. Nuo puuvillaneuleet kun tahtovat vähän kasvaa ylisuuriksi siinä vaiheessa, kun ne kastelee. Puuvillavirkkaukset on kyllä sitten eri juttu, niiden kanssa joutuu viime metreille jännittämään, että mahtuvatko päälle, ja kaikki eivät ihan suosiolla mahdukaan. ;)

Maanantaina ja tiistaina hehkutin, miten ihana on pitkästä aikaa neuloa! Tai siis en tainnut hehkuttaa täällä, mutta mielessäni hehkutin, ja jotain sen suuntaista mainitsin neuletapaamisessakin. Viime aikoina kun olen niin paljon vaan virkannut (mekon ja sen hivenen ahtaan puoleisen keltaisen puseron), ja KIPissä aloittamani onteloneulepatalappukin oli äärimmäistä keskittymistä vaativa neuletyö, niin tällainen helpohkon pitsineuleen tekeminen tuntui jo ihan aivottomalta, kun ei tarvitse koko ajan käsiä tuijotella. Ja sileää neulettahan tuossa on tosi paljon ainakin takakappaleessa.

Mutta sitten eilen alkoikin yhtäkkiä TAAS virkatuttamaan. Joten...


... tunnistanette kenties, mitä tässä on tulossa. :)

Nyt en tästä jouda enempää tarinoimaankaan, sillä minua revitään koko ajan kädestä. Täytyy siis lähteä syömään (sitä eilen ostettua helkatin kallista kalaa) ja sitten valmistautumaan illan maratonia varten. :)

Touhuistaa torstai-iltaa vaan kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. Kaunis mallineule tuossa puserossa ja jotain aivan ihanaa koukulla:)

  Hyvää ja rauhallista juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää tuo pintaneule Samoksesta. Oon ihan sivuuttanut tuon mallin ko. lehdestä.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo otsikko, on nääs mun pianoläksy, jonka annoin itelleni kesäloman ajaksi. Oikea käsi menee jo, mutta vasenta tarvis ruveta treenaamaan.
  Olet ollut taasen niin ahkera käsityösaralla. Pistäppäs pirtsakka kesämekkosi laukkuun/päälle kun tännepäin suuntaatte. Me lähdetään huomenna pikkulomaselle, mutta palaamme pian.
  T.Purumuori

  VastaaPoista
 4. Kaunis pusero jälleen kerran tulossa!
  Mukavaa Jussia koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Kaunis on malli ja lanka! Oikein hyvää juhannusta teille!

  VastaaPoista
 6. Tulin käväsemään vastavierailulla... Ihana neule muotoutumassa Samoksesta. Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Ihana kuvio ja hempeä langanväri. Neuleesta tulee kyllä tosi ihana. Ja vielä virkkaustakin... ihan käy kateeksi : )

  VastaaPoista
 8. Samos on ihanaa lankaa neuloa, pitää ja purkaa ;)
  Hyvää juhannusta sinulle.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)