Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Riittoisa lanka

Neulomisen ja virkkaamisen kanssa saa aina välillä mietiskellä noita langan riittävyyteen liittyviä asioita. Milloin jää kaksi kerää yli siitä mitä ohjeessa sanotaan langanmenekiksi, kuten kävi taannoisen vihreän Samos-pitsineulepuseroni kanssa. Tai sitten lanka loppuu kesken, niin kuin siinä keltaisessa virkatussa Tennessee-puserossa. Nyt olen virkkaamassa Bambusta jotain, josta tulee joko toppi, tunika tai mekko riippuen vähän siitä, miten se lanka riittää ja miten rouvan fiilis elää työn edetessä. ;)

En ole vielä onnistunut Novitan Bambuun tutustumaan lähemmin, vaikka se on ollut jo useamman vuoden markkinoilla. Yhdet rannekkeet olen siitä tehnyt ja nekin menivät lahjaksi. Ja sitten esimerkiksi tämän nyt työn alla olevan mikä-lie-siitä-sitten-tuleekaan langat ovat olleet ostettuina jo reilun vuoden ajan, mutta en vain ole ehtinyt aloittaa tekemään mitään. Siksi sitten ajattelin, että tehdäänpäs kerrankin niin, että dokumentoidaan tämä Bambun langanmenekki, että osaan jatkossakin vähän arvioida, mihin se riittää. Ja ehkä tämä dokumentointi voisi jo antaa vähän viitettä siitä, mitä saan omistamistani keltaisista Bambu-keristä tehtyä:


Tässä näette siis yhden 50 gramman kerän keltaista Bambua. :) Yllättävän riittoisaa lankaa on, eli jos minulla on Bambua muistaakseni 400 grammaa, niin kyllä tästä saa vaikka sen mekon. ;) Tosin tarkoituksenani on jättää tätä muutama metri erästä toista projektia varten, että ihan en kaikkea tähän käytä. Katsotaan... :)

Näin muuten ensituntumalta voisi sanoa, että Bambu on varsin mukavaa virkata. En silloin aikanaan tykännyt neuloa siitä niitä rannekkeita, minusta se on vähän löperöä neulomiseen. Virkatessa taasen tulee yleensä minulla aika jämäkkää jälkeä, ehkä siksikin siitä keltaisesta palapuserosta tuli sellainen tiukka haarniska. ;) Mutta tällaisesta pehmeästä langasta tulee virkatessa ihan sopivan oloista. Luulisin siis, että tästä on tulossa ihan hyvä, mikä ikinä siitä sitten muotoutuukin. :)

Kiitos taas kommenteista ja myötäelämisestä! Minun pitäisi varmaan opetella ns. "hankalaksi ihmiseksi", että saisin vähän asioita liikkeelle... jotain olen tässä nyt eilisen ja tämän päivän aikana saanut vireillekin, joten toivossa elellään, että jotain alkaa jossain vaiheessa tapahtuakin. Mutta jämäkkänä pitäisi pystyä olemaan, ja se ominaisuus minulta puuttuu kokonaan silloin, kun joudun asioimaan ihmisten kanssa kasvotusten tai puhelimessa, ylipäätään suullisesti. Sitten kun pääsen asioimaan kirjallisesti, niin pystyn sanomaan muutakin kuin vaan hiljaa mutisemaan, että "joo, ok, selvä, kiitos..." Ihan sama, kun sanoisi suoraan vaan "Bää", sellainen lammas minä olen, jos puhua pitää... ;) Ei sitten tarvi ihmetellä, kun kotona alkaa itkettää, kun ei taaskaan saanut hoidettua asiaansa niin kuin olisi pitänyt. Kun ei se suu vain aukea oikeassa paikassa. :( Mutta kiitos siis kaikista kommenteista, on ollut lohdullista huomata, että ei ne asiat muuallakaan pyöri niin sutjakasti, että ehkä vika ei suorastaan ole ihan pelkästään minun saamattomuudessani. ;)

Taas olisi tänään minun vuoroni lähteä uimahallin kahvioon virkkaamaan, kun eilen isukki kuljetti tuota uimakoululaista (mutta iskä ei vissiin virkannut sillä reissulla ;) ). Vielä on jännityksen alla, lähdemmekö pyörällä, vai iskeekö niin kova vesisade, että turvaudumme Koskilinjojen palveluun. Pikkuinen sade nyt ei mitään haittaa, kun kastuu tuo poika siellä uima-altaassa kuitenkin. :D

Hyvää tämän päivän jatkoa! :)

5 kommenttia:

 1. Kaunista jälkeä tulee. Minäkään en aikoinaan tykännyt neuloa bambua, ehkäpä sillä onnistuu virkkaus paremmin...
  Täällä sataa ja lämpötila laski parillakymmenellä asteella maanantaista, on se vaihtelevaa tuo sää.
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Mulla on samaa vikaa, jotenkin ei aina tule oikeat sanat mieleen kasvotusten. Jälkikäteen monesti juolahtaa mieleen, että ois pitänyt sanoa tai vaatia sitä tai tätä.

  Minä en saanut mitään aikaan yksinkertaisesta Bambusta, vaikka monta kertaa koetin neuloa eri juttuja, mutta tiskiräteissä (kaksinkertaisena) se on hinta- ja laatusuhteessa melkeinpä vertaansa vailla. Virkkausta kyllä voisi myös kokeilla.

  Se on tosi ikävää, jos asioita vähätellään ja mitätöidään niiden taholta, joiden pitäisi tietää ja osata. Ja joiden arvioihin ennen kaikkea pitäisi voida luottaa. Ainakin pitäisi asiallisesti perustella, että miksi ei ole välittävillä vanhemmilla syytä huoleen. Koeta vaan jaksaa vaatia, vaikka se onkin tosi harmillista että asiallisia tutkimuksia pitää vaatimalla vaatia.

  Aika kiva varmaan semmonen pupattaja pyörän tarakalla. :) Ehkä sun pitää yksinäisiä päiviä varten äänittää jotain muminaa, jota sitten kuuntelet korvalapuista.

  VastaaPoista
 3. Mun piti jo eilen kirjoitella sulle, kun se on aina niin hirvittävän kova paikka kun joku "arvostelee" omaa lasta ja vaikka pikkuasiasta olisikin kysymys, niin kärpäsestä tulee usein härkänen. Etenkin meille äideille. Vaikka kuinka hokisin, että kyllä tämä tästä järjestyy niin itku sittenkin tulee. Eihän sitä omalle lapselleen tahtoisi mitään pahaa tapahtuvan.

  Mun tyttäreni on siellä Oulussa nyt pelaamassa lentopalloa jossain Raksilan ja Ouluhallin tienoilla, siellähän on se Sunnu Power Cup loppuviikon. Toivottavasti ei siellä kovin kylmä ole tai kovia vesisateita. Jos sattuu olemaan "tekemisen puutetta" niin pyöräile katsomaan, on luultavasti huikeaa katsella kun sadat tytöt ja pojat pelaa kymmenillä palloilla toinen toistensa vieressä :)

  VastaaPoista
 4. Parin postauksen takainen keltainen virkattu pusero on tosi kiva! Toivotaan, että se venahtaa pesussa sopivasti :)

  VastaaPoista
 5. Hei Mari!
  Kaunis pusero, eikä kuvassa huomaa että olisi hieman liian tiukka.
  Samanlaiset ajatukset/kokemukset kuin edellisessä laatikossa Sannalla:päivähoidon elto töihin ja sitä kautta lausuntoa eteenpäin neuvolaan. Jokin muukin taho voisi antaa lausuntoa: psykologi tai esim puheterapeutti, vilkkaus voisi ehkä tulla esiin tehtäviä tehdessä. Voimia ja tsemppiä!
  Sirpa

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)