Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, kesäkuuta 23, 2009

Oli pipo oli mopo, oli mopo pipo pipo, pipo...

Otsikko on tietysti Sleepy Sleepersin Kesämopo-biisistä (YouTube-linkki). :)

Isäntä on tässä muutaman päivän ruinannut itselleen kesäpipoa. Kuulemma tarttisi olla samanlainen kuin meidän kuopuksella (ks. kuva täältä). Yhtenä iltanakin hän näki suihkusta tullessaan minut virkkaamassa ja kysyi, teenkö nyt hänelle sitä pipoa. En tehnyt, vaan virkkasin patalappua, ja isäntä vaan tuumasi, että ei mitään kiirettä, kun hänellä on vielä tukka märkänä suihkun jäljiltä. ;) Okei, ymmärsin vihjeen... Joten kun sain eilen ne patalaput valmiiksi, piti seuraavaksi alkaa tehdä sitä pipoa. No, niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että kun omasta päästä virkkailin, niin omaan päähäni sen pipon sain. ;) Ensinnäkin jossain vaiheessa pipon edetessä tuumasin, että siitä tulee ihan minun näköiseni, joten päätin pitää pipon itse. Isäntä kyllä saa vielä oman piponsa (on jo koukulla), mutta vähän eri värityksellä ja eri kokoisen, koska hän on niin tiukkapipoinen, ettei halua näin löysää pipoa kuin minulla. ;) Kuulemma se meidän kuopuksen pipokin olisi hänelle sopiva... Mutta hyvä juttu, että olen nyt tehnyt tällaisen "sovituskappaleen" ja voin tämän perusteella muokata miehen toiveiden mukaisen pipon. :) Ja samalla sain itselleni kesäpipon!

Kesäpipo
Tehty ajalla: 22.-23.6.2009
Malli: Hiukan katsottu osviittaa Novita Kesä 2006 lapsen piposta, muuten sovellettu itse
Suunnittelija: Oma pään lopputulos
Lanka: Novita Kotiväki keltainen (213), vihreä (381) ja turkoosi (376)
Langankulutus: 41 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: Oma pää, ympärysmitta n. 55 cm
Muuta: Piti tulla miehen pipo, mutta pidinkin itse :)


Kyllä nyt onkin pipo totisesti tarpeen! Tai enhän minä näillä keleillä missään nimessä mene ulos kuin pakon edessä eli vain silloin, jos on asiointia jonnekin päin, ja silloinkin ehdottomasti suojaan ihoni pitkillä housuilla ja pitkähihaisella - ja päähinehän pitää olla päässä aina ulkoillessa niin kesällä kuin talvellakin! Sillä jos joku ei ymmärrä pitää päähinettä ulkona tai kypärää pyöräillessä, niin hänellä ei kyllä ole pääkoppansa sisällä mitään suojattavaakaan... Lakki tai huivi päähän siis ihmiset! :) Ja ehdottomasti myös aurinkolasit päähän, ettei tarvitse siristellä silmiään niin kuin minä teen tuossa kuvassa, ja ettei silmät vahingoitu UV-säteilystä - minä pyörähdin parvekkeella sen minuutin ajan, mitä noiden kuvien ottaminen kesti, niin en viitsinyt niin vähäksi aikaa aurinkolaseja vaihtaa, mutta normaalisti ilman muuta arskat päässä. Ja nyt kun on uusi kesäpipo, niin ei tarvitse aina olla huiveja sitomassa. :)


Ja Spectrumiin mennään...

Toivottavasti nuo ilmat pian taas viilenevät, niin ei tarvitse pidempään kärsiä kuumuutta. Turvallista tiistai-iltaa, vai pitäisikö näillä helteillä toivotella "tuskaisaa tiistai-iltaa..."! ;)

12 kommenttia:

 1. Näppärän näköinen kesäpipo ja kivat keltaruusut teidän ruusupensaikossa:)

  VastaaPoista
 2. Hitsi, kun minä en ole pipoa oppinut pitämään, vaikka olen sellaisen jopa itselleni virkannutkin, mutta aurinkolasit on aina päässä jo senkin takia, ettei tule ryppyjä (17 v. tytär valistaa tässä asiassa :-))

  VastaaPoista
 3. Tuohon viimeiseen toiveeseesi minäkin yhdyn mielelläni ;).
  Meilläkin täällä etelässä on ollut tänään ainakin -25 ja lisää vain lämmintä luvataan koko loppuviikoksi.Onneksi aurinkokaan ei paista meille kuin kolme tuntia aamulla.
  Toivottavasti ei tarvitse tästä minnekään lähteä ennen illan viilettyä. Onneksi kauppareissut voi tehdä heti aamusta ennen päivän lämmettyä, mutta kaupassa viihdyn mieluiten helteillä pakastealtaiden lähettyvillä.
  Mutta onneksi voi tehdä käsitöitä ilmastointilaitteen viilentäessä sisällä.

  VastaaPoista
 4. Aurinkolasit ehdottomasti, mutta pipoille (kesällä tai talvella) ei. Ne kun eivät vaan pysy päässä. Talvella suosin huiveja, mutta kesäisin ehdottamasti paljaspäin. Jo lapsena ärsytin kuulemma kaikki mummoja kiskomalla lakit päästä, mutta kun tulee paha olo, jos päällä on kuuma. Tuulen pitää saada kulkea hiuksissa jotta pysyy viileä ja siedettävä olo. Joo, ei tartte enää yhtään kuumempaa tännekään, en tykkää helteestä minäkään.

  VastaaPoista
 5. Eli jäikö se mies nyt sitte ilman pipoa?
  Ja Sleeppareista puheenollen, On vain kaksi tapaa keittää kahvia!
  Niillä on mainioita jotkut niistä vanhoista biiseistä.

  VastaaPoista
 6. Talvella käytän pipoa, mutta pyöräillessä en kypärää:) Enkä pipoa kesällä. Ja minä taas nautin tästä kuumasta ilmasta!!! Ihana kun voi olla capreilla ja topilla ulkona.. Aurinkolaseja käyttäisin muuten mutta kun on silmälasit niin harvemmin tulee käytettyä..

  VastaaPoista
 7. Hei kuule kyl sun sen verran kannattais pistäytyä auringossa, että saisit D-vitamiinivarastoita täydennettyä ;) Mutjoo, ehkä se on sama juttu kuin se, etten ite halua mennä ulos millään jos on syksy tai kevät tai talvi. :D

  VastaaPoista
 8. D-vitamiinitarve tulee tyydytettyä, kun 2-3 kertaa viikossa kädet ja kasvot saavat aurinkoa 15 minuuttia kerrallaan. Eli viikossa 30-45 minuuttia yhteensä. Sen enempää aurinkoa ihminen ei D-vitamiinin vuoksi tarvitse. Itse harrastan liikuntaa ja ulkoilen lasteni kanssa, joten ihan varmasti jo pelkästään arkisten asiointireissujen aikana saan taatusti D-vitamiinia tarpeeksi, ja lisäksi toki huolehdin siitä, että ruokavalioni sisältää D-vitamiinia riittävästi. UV-säteilyn vuoksi ulkona ei saisi missään nimessä olla kesällä klo 11-15 välisenä aikana, tai ehdottomasti varjossa ja peittävissä vaatteissa.

  Itse haluaisin ulkoilla enemmän, mutta kun en voi, niin en voi. Terveys estää ulkoilun tällaisilla keleillä, joten siksi soisin mieluusti ilmojen viilenevän. Sitten onkin mahtava viilettää taas menemään ulkona vaikka useampi tuntin päivässä, kun on vilpoisammat kelit, ja etenkin sateen aikana tai sen jälkeen.

  Intsulle erityiskiitoksia, olet tähän asti ainoa, joka on kommenteissa kehunut tekemääni pipoa! :)

  VastaaPoista
 9. Sitäpä juuri tarkoitinkin pistäytymisellä :) Ettei vaaleaihoinen tarvitse kuin sen 15 minuuttia. Minulla on ollu tää D-vitamiini nyt paljon mielessä, kun olen siis melkein valmis lääkäri ja koko ajan tulee uusia mielenkiintoisia tutkimustuloksia aiheesta - viimeisimpänä sellainen, että talvi jotenkin "syö" D-vitamiinia, että ruokavaliosta saatu D ei millään riitä pitämään D-vitamiinista elimistössä tehtävän hormonin tasoa samana kuin se kesällä on. (Kyseenalaistaakohan tämä koko pohjoisessa asumisen terveeellisyyden?) Minust nää on jänniä..ja se, miten koko ajan nostetaan D-vitamiinisuosituksia, kun ymmärretään paremmin sen vaikutuksia.

  Ja on se pipokin sievä :) Tuo turkoosi on niin ihana väri.

  VastaaPoista
 10. Minä ainakin menen ulos just silloin kuin huvittaa. Ne on niin harvassa nuo Suomen helteet ja aurinko päivät, kun tällä kaamoksessa elätään. Rasvaus on tärkeää ja se suojaa myös uv-säteiltä. Melanoomasta puhutaan ja pelotellaan ja onhan se varmaan yleistynyt. Itse en vaan ikinä tuntenut ketään ,jolla olis melanooma.

  VastaaPoista
 11. Mun mieski on semmonen että tykkää olla mielummin oleskella varjossa kuin aurungossa ja kyllä minäkin varjoon hakuedun kun alkaa mittari näyttää yli 25 celsiusta.Mutta pimeät pitkän talven jälkeen nämä harvinaiset kelit nykyisin Suomessa ovat varmaan aika monelle suomalaiselle tervetulleita. Onneksi itsellä ei mitään sairautta joka estää kesäpäiväna ulkoilua.

  Mukavaa viikonjatkoa helteistä huolimatta!

  Seijasisko

  VastaaPoista
 12. Voi olla, etten ole alaani vielä maininnutkaan blogissani, kun blogi on niin nuori vielä, ja lähinnä keskittynyt ei-työ/opiskeluelämään. :) Nimenomaan olen ehdottoman samaa mieltä, että asioita pitää tarkastella kriittisesti aina, lukea paljon eri lähteistä ja monista tutkimuksista, eikä tiede koskaan ole sataprosenttisen varmaa, ja siksi osittain myös niin mielenkiintoista, kun koko ajan löytyy uusia juttuja, joista ei ennen tiedetty yhtään mitään. Mut ainakin se on vissiin aika varmaa, että kolmevuotiaaksi asti pitää vähintään antaa Deetä lapsille. Niin ja tosiaan, saa minua "valistaa", minusta on vaan kiva keskustella asioista. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)