Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, kesäkuuta 13, 2009

Mielettömän ihana käsityöpäivä! :)

Voi mikä päivä tänään olikaan! :) Oli peräti kaksi käsityötapaamista, ja minä onneton jouduin valitsemaan, kumpaan menen, ja päätin valita molemmat. ;) Ei muuta kuin eväspiirakka kassin pohjalle, siihen päälle kaksi käsityöpussia (kummallekin lajille omansa) ja vielä vesipullo, niin sillä selvisi yhdestä päivästä. ;)

Aamulla ensin klo 10 aloittelimme Rotuaarilla KIP-päivää.


Yritimme istua ensin penkeillä, sitten esiintymislavalla, mutta lopulta päädyimme pallon juurelle.


Meitä oli kyllä paikalla enemmänkin, mitä kuvassa näkyy, mutta juuri kameran kanssa heiluessani yksi (tai oikeastaan kaksi ;) ) oli hakemassa kahvia/teetä, ja paikalle tuli myöhemmin vielä ainakin kaksi tai kolme ihmistä. Ja minusta näkyy tässä kuvassa vain neule, huivi ja muut tavarat. :D Että paljonko noista sitten tulee yhteensä? :)


Kuvat ovat sensuroituja naaman osalta, mutta eivätköhän asianosaiset ainakin itsensä tunnista. ;) Potnapekkaa (kuvassa taustalla) en sensuroinut, ja teidän onneksenne kuvassa ei ole mukana ääni, meillä nimittäin oli siellä vähän "viihdykettä" esiintymislavalla (ja sen vuoksi sitten siirryimme lavan reunalta toisaalle neulomaan).

Minä olin siis paikalla kahteentoista ja muut nähtävästi jatkoivat kahteen saakka. Tämän verran sain itse parissa tunnissa aikaan:


Aloittelin tekemään patalappua...


... jonka "nurja" puolikin on oikeaa. :) Tunnistatteko tekniikan? :)

Puolen päivän aikoihin hurauttelin pyörällä Oupsin tapaamiseen Marja-Liisan luo, ja siellä unohdin tyystin, että minulla on kamerakin, eli en tullut räpsineeksi kuvia. Pistelin siellä yllättäen salaista lahjatyötä, joka edistyikin varsin mukavasti, mutta en siitä nyt laita tähän kuvia. Kierrätin muuten oupsilaisten käsissä sen toissa yönä valmistuneen hys-hys-sähläykseni, ja ihan hyväksyvän tuomion se sai, eli kyllä kai minä nyt kehtaan sen sitten antaa lahjaksi... ;)

Eikä sellaista Oupsin tapaamista ole, etteikö kotiin kantautuisi ostoksia Violariumista:


Mun budjetissani ei olisi nyt kyllä yhtään rakoa millekään ylimääräiselle, mutta kun Isa Vautierin mallit olivat vastikään tarjouksessa uutiskirjeen tilaajille, niin pitihän mun tämä saada pois toivelistaltani kaappiin odottamaan sopivaa pistelyaikaa. Vaikka tämä on kyllä aiheeltaan sellainen, että olisi kiva tehdä tämä aika pian kun lapset ovat vielä sadunlukuiässä... Aika monta muutakin kivaa mallia mulla olisi, jotka olisi kiva tehdä lapsille. Ja sitä pistelyrauhaa kun ei tahdo olla silloin, kun lapset on pieniä. Mahdoton yhtälö. ;)

Ja huokaus ja huokaus ja vielä kerran iso HUOKAUS! :) Tämä ei ole missään nimessä maksettu mainos, mutta kun sain taas vähän ihastella Violariumin uutuuksia, niin mun toivelistalleni hyppäsi (tai ehti hypätä jo heti, kun näin sen netissä, mutta nyt livenä tämän nähtyäni olen ihan myyty...) aivan ihana enkeliaakkosmalli Couleur d'Etoilelta. Voi että, kun piti mennäkin jo tuhlaamaan se taannoin kirjekuorikisasta saamani lahjakortti... ;) Milloin järjestetään uusi kisa? :) Ja tämä ja tämäkin on ihania, molemmat ovat Kirsin suunnittelemia. Toivelista kasvaa, pankkitilin saldo ei... ;)

KIITOS kaikille KIPpailijoille aamupäivästä ja Oupsilaisille iltapäivästä! :) Oli mukavaa viettää lauantaita kanssanne! :)

Olen monesti kaupungille pyöräillessäni harmitellut, kun ei ole ollut kameraa mukana, sillä minusta Oulussa on ihanat maisemat, ainakin sillä reitillä, missä useimmiten pyöräilen. No, enhän minä muistanut vasta kuin tulomatkalla, että mulla on nyt se kamera matkassa. Tai siis muistin minä menomatkallakin, mutta silloin oli niin kiire päästä Rotuaarille neulomaan, etten joutanut mitään kuvia ottamaan. ;) Tulomatkalla sitten menin tietysti just sitä eri reittiä mitä yleensä, tai siis on tuokin nätti reitti, mutta se toinen on paljon kuvauksellisempi. Päätin nyt kuitenkin vielä napaista pari maisemakuvaa:




Nämä kaksi otin Pikisaaren ja Hietasaaren väliseltä sillalta, siitä kohti, missä on sellainen "maisemienkatselupaikka". ;)


Minä poljen, kuka ohjaa...? Tämän otin pyörän selässä polkemisen aikana.




Tässä näkyy se äsken mainittu silta, vaikka ehkä toiselta suunnalta olisi tullut vieläkin edustavampi kuva. No, toisella kertaa sitten. :)

Vielä yksi luontokuva:


Tietääkö joku tälle kukalle nimeä? :) Tykkäsin lapsena tästä kukasta ihan hirveän paljon, koska tätä ei kasvanut ollenkaan siellä, missä minä lapsuuteni vietin, ja aina mökillä käydessä olin haltioissani, kun näitä kasvoi mökkitien varressa. Näitä sitten olikin aika tavalla aina maljakossa mökillä, kun minä näitä poimin. :) Niin ja sellaisia vähän samannäköisiä vaalean- ja tummemman violetteja poimin myös, mitkähän niittenkin nimet mahtaa olla? Nämä on minusta vieläkin kauniita, mutten uskalla poimia maljakkoon sisälle, kun en tiedä, miten meidän allergiat näihin reagoi.

Edit: Kiitos tiedosta, tämä on siis puna-ailakki. Ensi kertaa senkin nimen kuulin. :) Ja sen violetin kukan löysin googlettamalla, se on metsäkurjenpolvi, sitäkään ei synnyinseudullani kasvanut, eikä siksi noita nimiä minulle koskaan kukaan kertonut, ei muuten edes koulun biologian tunnilla. Nättejä kukkia ne ovat luonnossa. :)

Kuten noista maisemakuvista huomaa, Oulussa oli tänään aika pilvinen sää, mutta ihan lämmin kuitenkin, eli aamulla +19 ja illalla +17. Aivan ihana tuulenvire kävi, niin ei ollut liian kuuma. Rotuaarilla tarkeni oikein mukavasti istua neulomassa. :) Sen sijaan ristipistotapaamisessa sisätiloissa alkoi varpaita palella, ja totesin sen vain johtuvan siitä, että olin tänään ensimmäistä päivää tänä vuonna ilman sukkahousuja ja villasukkia. ;) Oli minulla kyllä farkut ja trikoosukat, mutta ehkä kuitenkin olisi saanut olla sukkikset alla. Hassu juttu, että en voi sietää ollenkaan lämpimiä ilmoja ja auringonpaistetta, tai siis pouta on ihan ok, jos tuulee, tai sellainen pilvipouta on minulle oikein sopiva ulkoilusää. Mutta jos menee +20 astetta ja sen yli, niin minulla on aivan liian kuuma! Kuitenkin sitten en pysty olemaan esimerkiksi ilman sukkahousuja tai (villa)sukkia, vaan minua alkaa viluttaa, oli mittarissa asteita kuinka paljon tahansa. Paras sää minulle olisikin sellainen viileä sää, ja sitten vain paljon lämmintä vaatetta päälle. :) Onkohan tämä sama juttu kuin se, että en voi ajatellakaan saunaan menoa, koska tunnen tukehtuvani siellä, vaikka lämpöä olisi vain joku 40 astetta, mutta suihkussa otan aina tosi kuuman kylvyn, jonka jälkeen kylppäri muistuttaa turkkilaista saunaa. ;) Ja tänäänkin minulla oli ulkona oikein mukava olla, mutta sisällä paleli. ;) Ota näistäkin sitten selvää...

Kamerassa oli vielä kuvia eilisillalta, joita olisi kiva vilautella, mutta vilauttelen niitä myöhemmin. Nyt lapset huutavat iltapalaa. Muistavatkohan enää, kuka se tämännäköinen nainen oikein on, kun olin koko päivän poissa? ;)

Kivaa viikonlopun jatkoa! :)

PS. Ai niin, kävin minä noiden tapaamisten välissä ostamassa vielä Löytöpalasta yhden ompelulangan, kun kesätakistani irtosi aamulla nappi, eikä minulla ollut just oikeanväristä lankaa napin ompeluun... ;) Siitä en ota kuvaa - ja saapa nähdä, saanko koskaan aikaiseksi ommella sitä nappia. Nimimerkillä "talvitakin napit ovat olleet ainakin 10 vuotta taskun pohjalla odottamassa ompelua..."

11 kommenttia:

  1. Kukka on puna-ailakki. Yleinen kesäkukka.

    VastaaPoista
  2. Olipas sulla päivä! Ja aivan ihana se enkeliaakkosmalli jota kehuit, mutta voi kauhistus jos ne kaikki pitäisi ostaa ja pistellä ;)

    VastaaPoista
  3. Onteloneulosta on pannulapussasi. Minäkin suunnittelen sellaisen tekemistä.

    VastaaPoista
  4. Mietin myös, olisko jotenkin ehtinyt saman päivän aikana KIPailemaan sekä Oulussa että Haukiputaalla. Päädyin sit kuitenkin tuohon oman kunnan tilaisuuteen ihan siitä ilosta, että sellainen järjestettiin.

    Jospa kesällä vielä jonain päivänä ehtis mukaan OuNen tapaamiseenkin.

    VastaaPoista
  5. Kivaa oli KIPpailla porukassa! ;) Lopulta siirryttiin vielä sisätiloihin, kun alkoi tuli vilu joillekin. Minä lähdin pois pian yhden jälkeen, mutta muut jäivät vielä.

    Olitkin jo saanut vastauksen kukkakyselyysi, mutta jatkan siihen vielä omia muistojani. Minun lapsuudessani noita puna-ailakkeja sanottiin taivaan avaimiksi (tai taivaanauvaimiksi, kun Oulussa oltiin). Ja minä aina luuklin, että niitä kasvaa taivaassa paljon, kun ne kerta on tuon nimisiä. Puna-ailakeista ja metsäkurjenpolvista tuleekin oikein nätti kesäinen kukkakimppu! :)

    VastaaPoista
  6. Mukavaa oli, vaikka onnistuinkin olemaan poissa just kuvausaikaan. Suotta vaan kiirehdin kotiin, kun täällä vedettiin onnellisena hirsiä aina kipin loppuun saakka...

    VastaaPoista
  7. Kivoja KIP-kuvia! Onteloneulosta tekisi mieli itsekin joskus kokeilla, esim. kaulaliinaan.

    VastaaPoista
  8. Kiva päivä ollut ja onneksi myös sää suosi. Onteloneulosta en ole itse koskaan kokeillut (tai sitten nuorena, ei muisti pelaa niin kauas, paljon kaikkea tuli silloin tehtyä). Irronneiden nappien ompelu on sitten vihon viimeinen homma, olen jopa yrittänyt saada tytöt ompelemaan irronneet nappinsa itse...
    Hyvää sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Monesta blogista olen tuosta mukavasta Oulun kippailusta lukenut:) Ja tuosta viihdykkestäkin;) Meillä eilen sää suosi kippailua Helsingissä.

    Kaunis patalappu tuloillaan:) Minä en ikinä ole tuota onteloneuletta kokeillut. Täytyy ehdottomasti joskus kokeilla.

    Hauskaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  10. Kaunis patalappu tulossa, mutta tekotapa, ööööööö. :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)