Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, kesäkuuta 25, 2009

Kun tiellä vaikealla maan helle uuvuttaa

*@#&%$#&¤ helle!!!!!!! Ollaan täällä koko perhe itkettu tuskissamme, ei tätä kestä...!!! Vaikka tänäänkään en ole ulkona käynyt kuin pikaisesti aamulla lasten kanssa, silloinkin varjossa istuen lakki päässä, ja sitten äsken nukuttamassa kuopuksen parvekkeelle, varjossa sekin. On käyty useampaan kertaan suihkussa viilentymässä, ja vesipullo on paras ystäväni, jota ilman en liiku metriäkään minnekään. Vesihörpystä vaan saa taistella kilpaa kuopuksen kanssa, joka tuntuu sietävän lämpöä vielä vähemmän kuin minä. En jaksa enää!!! :( Äsken jo kuopusta nukuttaessa tuntui, että taju lähtee, ei voi kuin itkeä tätä kuumuuden aiheuttamaa pahaa oloa! Olen rukoillut helteiden päättymistä ja samaan aikaan kironnut helteet helvettiin! Menkööt sinne perässä ne, ketkä lämpimästä tykkää! Mietin jo, että jos hyppäisi tuosta viidennen kerroksen parvekkeelta alas, niin ei tarvitsisi jäädä kitumaan tänne kuumuuteen, mutta siinä voi olla sellainen vaara, että tällainen joka rukoilee ja kiroaa samalla hengenvedolla, voi joutua sinne vieläkin kuumempaan paikkaan. Ei kannata ottaa riskiä. ;)

Näin kun ollaan tässä uskonnollisessa tematiikassa, niin mainittakoon, että otsikko tulee virrestä 574. Saman virren sanoissa oli kyllä muitakin osuvia lauseita ehdolla otsikoksi, mm. "Helteessä nääntyvinä huokaamme toivossa" tai "Nyt kansasi on tuhkaa päiväsi polttamaa". :) Tuossa virressä on muuten todella kaunis Toivo Kuulan sävel, vaikkakaan en ole itse koskaan tykännyt tuota soittaa, johtuen ihan vain siitä, että jalkani menevät solmuun sitä soittaessa. ;)

Vaikka on niin paha olla, että meinaa oksennus tulla, niin laitetaan nyt kummiskin kuvia käsitöistä:


Etukappaleet valmistuivat muistaakseni jo toissailtana siinä vaiheessa, kun punaiset lähtivät evakkoon Pentinkulmalta. Juu, se sama äänikirja-trilogia, minkä aloitin jo helmikuussa, on edelleen minulla kuuntelussa, vasta toisessa osassa menossa, kun ei tahdo olla rauhallista kuunteluaikaa kuin iltamyöhään, eikä silloin jaksa kuin korkeintaan yhden levyn kuunnella, eikä sitäkään joka ilta. Niitä levyjä kun on 24 per osa, eli yhteensä 72, niin onhan tuossa kuuntelemista. Vaikka olen kyllä tykännyt, ei sen puoleen! Ja jos nyt ihmetyttää, että mikä äänikirja, eikä Pentinkulma ja punaiset sano vielä mitään, niin sanoisiko Linna jotain? :) Saman niminen laulukin on olemassa, itse asiassa useampikin (tiedän ainakin neljä samannimistä laulua: vanha kansanlaulu, Petri Laaksosen, Lasse Heikkilän ja Ilmari Hannikaisen; voi niitä olla vielä useampikin). No niin, mutta joka tapauksessa se äänikirja minulla on iltaisin neulomisseurana, ja hyvää seuraa onkin, kun valmista tulee!

Olikohan mulla vielä jotain muuta... Plääh, ei enää ajatuskaan kulje, kun niin heikottaa. Palailen taas jossain vaiheessa. Torstai on tietysti toivoa täynnä, joten toivon sadetta ja viilenevää! Ja jos vaikka saisi toivottua päänsäryn pois, niin sekin jo vähän helpottaisi...

14 kommenttia:

 1. Juu, helteet jatkuvat kuulemma kuun loppuun!

  Nyt siitä minun inhoamasta ilmalämpöpumpusta on apua talon viilennyksessä! Eli täytyy kai aloittaa siitä tykkääminen! :-)

  VastaaPoista
 2. Koita pärjätä, ei varmasti ole kiva kun on koko ajan paha olla.

  Hillittömän hyvä kirja sinulla kuuntelussa.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti siellä olo hieman helpottaa :)

  Tulit tuossa toivottaneeksi minutkin helvettiin, vaikka tuskin minun helteenhimoni sinun oloasi entisestään vaikeuttaa :( Pistetään kuitenkin helletuskan piikkiin...

  VastaaPoista
 4. Tuo otsikkoon siteeraamasi virsi on yksi lempparivirsistäni!

  VastaaPoista
 5. Heh, tänään jopa minulla oli kuuma! Tehtiin maakunnassa mainoskierros alueemme kesätapahtumien merkeissä töissä. Autossa oli kuin saunassa, toppi ihossa liimautuneena. Illasta kun palasimme toimistolle ja olin omalla autolla kotiin lähdössä niin en enää meinannut saada järkeä juoksemaan. Hiki valuu nytkin vaan sitkeästi koitan jaksaa odottaa saunaa illemmalla... Sataisi edes yöllä ettei pölisisi niin paljon. Täällä nyt ulkona 24.7 astetta varjon puolella. Illalla ajattelin neuloa loppuun vaaleanpunaiset junasukat ja sitten aloittaa uutta.

  VastaaPoista
 6. Kerrostaloasunnot ovat joskus aikamoisia pätsejä kesähelteillä, kun niissä ei ole yleensä ilmastointia jolla voisi säädellä lämpötilaa. Jos teillä todellakin on noin tuskaista elämä näillä keleillä niin eikä kannattas satsata kunnon tulettimeen...luulisi niistä saavan helpotusta.

  Hienosti olet jaksanut Linnan teosta äänikirjana kuunnella. Mutta kyllähän se onkin slleinen kirja. että kun alkuun joka "vetää" ja samalla oppii Suomenhistorasta muutakin kuin vuosilukja. Minäkin luin Täällä PohjanTähden vast josku kolmi-nelikymppisenä.

  Suosittelen sinulle Wilhelm Mobergin Maastamuutajat sarjaa, joe et oele lukenut. Uskon että voisit tykätä. Se on mahtavan kiehtova teos siirtolaisuudeta Ruotsista Amerikkaan 1800 luvun puolessa. Ruotsalaista Wilhen Mobergia voi verrata Väinö Linnaan.Sarjasta tehtiin 70-luvlla tv-sarjakin, jossa oli pääosassa Kristinan ihana Liv Ullmann. Olen lukenut sarjab kahdesti , lukioaikoina ja muutama vuosi sitten uudestaan ja tulen luultavasti sen vielä josku kolmmannekin kerran lukemaan. Sitä en tiedö sako sitä äänikirjana.

  Jaksamisia!

  VastaaPoista
 7. Olen jo maininnutkin mutta en mäkään tykkää näistä helteistä tykkää:( ei mulle onneksi huonoa oloa tule mutta toivon koko ajan, että alkas ukostaa ja silloin yleensä myös satamaan:) Sadetta vaan:) Kiitos tosi paljon neuvosta...pitäisi heti vaan laittaa blogiin kyselyä kun ei itse osaa ettei tule noita ufoja sit niin paljoa ainakaan tuon syyn takia!

  VastaaPoista
 8. Luin itse tuon kirjan reilut kymmenen vuotta sitten, viikossa kaikki kolme osaa. Luin sen loppuun yötä myöden, ei voinut jättää kesken.

  Jaksamista helteiden keskelle!

  VastaaPoista
 9. Joo, ei oo tainnut ihan olla siun maun mukaan ilmoja. Meillä alkaa taas sisälläkin tareta, ei palele juu :)

  VastaaPoista
 10. Joo mulla vain putkahti tuo tuuletin juttu mieleen kun oli tänään Satun luona siivoomassa. Se asunto on oikesasti kuin pätsi ..yhteen suuntaan ja vielä etelään ikkunat ja aurinko paistoi koko ajan. Salekaihtimet hänellä kyllä on , mutta ei niistä ole hyötyä. Sitten siihen vielä siivottiin niin olin oikeasti ihan sairas kun tulin kotiin. Mutta helpotti, kun pääsi kotiin ja suihkuun.:)

  VastaaPoista
 11. Kullekin omansa, mä vihaan kylmää... mutta Puoliso ei kestä sisällä kuumaa joten sille on ostettu ilmastointikone, semmoinen siirrettävä. Maksoihan se aikanaan, mutta on ehdottomasti ollut sen arvoinen.

  VastaaPoista
 12. Minä ja poika tullaan myös kumpikin tosi huonovointisiksi helteillä ja siksi en niistä perusta. Olen lomatkin pitänyt elo-syyskuussa, ettei loma menisi ainakaan kovien helteiden takia piloille :D Mekään ei nyt oikein tykätä ulkoilla. Tänään olen ainoastaan käynyt keräämässä pyykit pois narulta. Kyllä nää joskus loppuu!

  VastaaPoista
 13. Heippa!
  Oletkin saanu vinkkejä tuulettimista, niitä minäkin kehun: ollaan ostettu pari pöytätuuletinta n.10eur/kpl jo muutama vuosi sitte ihan tavallisesta K-marketista. Eivät viilennä ilmaa mut liikkuvaa ilmaa kestää paremmin. Ehdottoman hyviä pienten lasten kans, pienissä huoneissa ja asunnoissa. Ja saa vielä nopsaan pyykitki kuivaksi jos joskus on hoppu;)Halpa investointi suhteessa helpotukseen!
  Jaksamista!
  Sirpa

  VastaaPoista
 14. Oon vastannut tuuletinasiaan jo niiden blogeissa, ketkä ovat asian ottaneet esille, mutta kun Sirpa on blogiton, niin vastaan tässäkin, että meillähän on asunnossa koneellinen ilmastointi, ja tämä on ehdottomasti viilein asunto, jossa olemme asuneet. Talvellahan nukun lapaset kädessä, kun ilmastointi pelaa niin hyvin. ;) Täällä meillä ei ole edes kaihtimia, ja silti on viileämpää mitä aiemmissa asunnoissa, joissa oli kaihtimetkin. Tuuletin meillä oli silloin ennen, mutta on mennyt rikki. Yksi iso ongelma kuumina päivinä on kuivuus ja pöly, niitä ei oikein tuuletinkaan poista, pikemminkin pistää pölyt pahemmin lentämään, mikä taas ei ole minulle hyvä asia.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)