Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Erittäin hyvä ellei täydellinen :)

Oma kehu haisee ja niin pois päin, mutta nyt olen kyllä tyytyväinen aikaansaannokseeni. :) Ja myös mieheni sanoi tänään, että "sää teet niin paljon käsitöitä, että kyllä niistä on pakko aina jonkun onnistua". :) Nähtävästi nyt olen sitten onnistunut. Jee! :)

Mekko
Tehty ajalla: 1.-15.6.2009
Malli: Novita Kesä 2007 nro 72 muokattuna
Suunnittelija: Arja Viitala, muutokset malliin omasta päästä
Lanka: Novita Bambu keltainen (217)
Langankulutus 372 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: Leveyden puolesta M-koon silmukkamäärän mukaan, yläosan korkeus/kerrosmäärä L-XXL -koon mukaan, helmaa pidennetty huomattavasti ap. mallista, jotta saatiin aikaan topin/tunikan sijaan mekko
Muuta: Olkaimet muokattu oman pään mukaan (ap. mallissa ohuet nyörit olkaimina). Ihana, istuu päälleni tosi hyvin! :)


Siitä tuli sitten mekko. :) Noissa teknisissä tiedoissa lukeekin, että muokkasin mallia aika paljon, suurin muutos malliin lienee nuo olkaimet ja sitten helman pidentäminen mekoksi. Alkuperäinen malli jos kiinnostaa, niin sen voi käydä kurkkaamassa täällä. En tykännyt noista alkuperäisen mallin olkaimista, siksi siis päädyin tekemään leveämmät, ja mekoksi tämä tuli siksi, että lankaa sattui olemaan niin paljon ja tätä oli niin kiva tehdä. ;)

Jos huomaatte kuvissa mitään eroa, niin se on se, että ylemmässä kuvassa mekon alla on toppi ja alushame, alemmassa kuvassa pelkästään alusvaatteet. Mietin kovasti, pitäisikö tämän kanssa olla jotain alla, kun siis voihan tätä toki käyttää ihan sellaisenaan rintsikoiden ja pikkuhousujen päällä, mutta jotenkin siitä tulee vähän alaston olo, kun mekko on kuitenkin noinkin reikäinen. ;) Mutta taas jos hellemekoksi ajattelee, niin ei sinne parane alle kauheasti vaatetta tunkea kuumalla säällä. Olo on kuitenkin kotoisampi, jos mekon alla on vähän jotain muutakin vaatetta. Niin ja sukkahousut jalassa, minä en osaa paljassäärisenä kulkea, vaikka kuvausta varten en aamulla joutanut sukkiksia vetämäänkään jalkaan. ;) Tätähän voisi pitää sitten myös legginssien kanssa, kun kävin ihan vasta sellaiset iloisen keltaiset legginssit ostamassa, mutta ne ovat nyt pyykissä, niin en voinut käyttää niitä kuvausrekvisiittana. :)

Mutta tää on siis ihana! :) Vaikka vain vaatekaapissa hypisteltäväksi, jos en uskalla tämä päällä ihmisten ilmoille mennä... ;)


Menen kuitenkin Project Spectrumiin mekko päälläni. Moikka! :)

52 kommenttia:

  1. Wau!!! Upea mekko:) Tuota saa kehua ihan syystäkin kuinka ja paljon. Ei voi muuta kuin henkeä pidätellen ihailla. " syvää huokailua"

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka on kaunis! Jaa-a, ja sait kotoakin kannustusta :D! - Kyllähän tuo ilman sen kummempia alusmekkojakin käy vaikka rantavaatteena, ja näyttävät nuo mannekiinit niitä pitävän ihan tuommoisenaan (tiedä sitten, onko niillä alusvaatteitakaan aina :D.) Näillä "kurveilla", mitä meikäläisellä on, varustaisin sen kyllä läpinäkymättömällä alushameella :D. (Jaa-a, ehkä vuosikymmen tai pari sitten olisi ollut toisin...)
    - Siitä palapelien kokoamisesta vielä muuten: Tiedätkös, minä en tykkää yhtään siitä hommasta, mutta tuleehan sitä välistä myönnyttyä noihin lasten odotuksiin. Minusta se tuntuu aina vain siltä, että taas meni hyvää käsityöaikaa hukkaan! Tätini sanoikin joskus, että hän ainakin kehystää kaikki valmiiksi saamansa palapelit. - Ehkä siinä silloin olisi ideaa. Ei tarvitsisi särkeä sitä, minkä on saanut kokoon. Paitsi, ettei meidän seinälle mahdu enää juuri mitään...
    Meidän autistiesikoinen kyllä purkaa palapelin aina välittömästi, kun saa sen valmiiksi. Hänelle se lopputulos ei ole ihailun väärti, hänelle on pääasia, että joku tulee TEHTYÄ.
    Koulussa hän on kyllä kuulemma ollut innokas palapelien tekijä, mutta kotona ei halua tehdä ollenkaan!
    Minä olen kertakaikkiaan haluton kaikenlaiseen "pelaamiseen" (jos palapelit niihin lasketaan). Eilen justiin kieltäydyin pikkuneidin ehdottamasta shakista, mutta onneksi hänen 15-v. isoveljensä suostui hommaan! (Hän "opiskeli" yläasteella valinnaisena shakkikurssin, joten kuulostelin, että oli varsin innokas neuvoja 8-v. neidille :).)

    VastaaPoista
  3. Ihana mekko! Olen haaveillut tuosta tunikasta jo lehden ilmestymisestä saakka, mutta kun tuo virkkaaminen ei ole oikein hanskassa niin on jäänyt alottamatta. Varastossa olisi kyllä ruskeaa Bambua :)

    VastaaPoista
  4. Ihana! Tosi kivan värinenkin, ja malli onpi vallan mainio! Pitäisi itsekin Novitan uudesta lehdestä virkata se kolmiohiuvi (malli 58), mutta kun ei aikaa oikein riitä... :) Hyvää kesää kuitenkin!

    VastaaPoista
  5. Kylläpä tuo onki ihana. Ja tonne allehan passaa vaikka legginsit ja toppi, vaikka ihan mustat. Näkyy kuvioki aivan erilailla, ku musta tausta tai passaa aivan itteksensä tai alusmekon kans. Kaikki näkyy käyvän, ota tästäki ny sit selvää. Mutt tarkotus oli vaan kehua mekkoa, se on oikeesti kaunis.

    VastaaPoista
  6. Tottakai menet tuossa ihmisten ilmoille, tosi nätin mekon olet tekaissut! ;o))

    VastaaPoista
  7. WAU! Upea mekko. Ei kun baanalle!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana mekko ja kyllä kehtaat mennä ihmisten ilmoille, missään nimessä ei saa jäädä pelkäksi koti mekoksi, hienosti olet osannut mallia muokata.

    tahtoiiiiisin kans=)

    VastaaPoista
  9. Tykkään! (Jotain ehkä vähän saman tyylistä näkyvissä mun blogissa kunhan saan sen kuvattua...) Meinasinkin sulle kommentoida kun ihmettelit legginssien käyttöä, että sun pitää tehdä sopiva mekko. :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis! Istuu todella hyvin yllesi:)

    VastaaPoista
  11. Tosi pirtsakan näköinen mekko, toimii tosi hyvin muokattuna versionakin. Toivottavasti nyt vain tulee sitten mekkokelejä! :)

    VastaaPoista
  12. Tykkään! Tekisi mieli virkata... Minä puolestani vältän sukkahousuja viimeiseen asti, talvellakin mieluummin villasukat vaan, tai jos sitten on niin kylmä ettei tarkene, niin sitten paksut puuvilla/villasukkikset.

    VastaaPoista
  13. Voi itku miten ihana mekko,wwau!
    Nyt tulis sitten vaan ne sopivat, muttei liian helteiset kelit esitellä tuota mekkoa;).
    Jos et tykkää liian paljastavasta( kuten minä), niin laita tuohon mekkoon sopivan värinen keltainen vuori.

    VastaaPoista
  14. On kyllä tosi hyvän näköinen mekko! Jos tykkäisin/jaksaisin virkata, tämä houkuttelis ehdottomasti. Ja tosiaan monenlaisten alusvaate-vaihtoehtojen kanssa sopii aivan varmasti, että käyttöön ehdottomasti!

    VastaaPoista
  15. Hieno! Tuon mekon kanssa ilman muuta ihmisten ilmoille.

    VastaaPoista
  16. Wautsi, upea mekko! Juu, et varmasti jätä kotimekoksi!!!

    VastaaPoista
  17. Kyllä sinun pitää lähteä kanssakulkijoita mekossa ilahduttamaan. Ihana väri, kaunis vaate!

    VastaaPoista
  18. Aivan ihana mekko! Ihan syystä olet tyytyväinen :)

    VastaaPoista
  19. Onnistunut virkkaus, tosi kaunis ja sopii sun hoikkaan vartaloosi!

    Mie laittaisin tuon alle mustaa tai ruskea on ehkä paremmin sun värisi, korostuu tuo kuvio kauniisti.

    VastaaPoista
  20. Aivan upea kesäinen mekko.Syystäkin voi olla tyytyväinen:)

    VastaaPoista
  21. No se on kyllä nätti, mies on ihan oikeassa.. joskus ;)
    Nyt vaan helteisiä päiviä ja poikien kanssa hiekkalaatikolle ;)

    VastaaPoista
  22. Kyllä tuo niin hieno on että ehdottomasti voi mennä ihmisten ilmoille tuo päällä! Tosi kivan näköinen!!!

    VastaaPoista
  23. Onpa makee mekko, tosi kaunis. :)

    VastaaPoista
  24. Voi mikä ihanuus! Nyt alan ymmärtää sen yhden puvun neulomisen 3,5 kuukaudessa... :D

    VastaaPoista
  25. Voi että kun on hieno! Ja miten ihmeessä sä virkkasit tuon niin nopeasti? Tykkään kyllä itsekin virkata, mutta kun se on mielestäni niin hidasta! Nyt kun näin tuon niin alkaa minunkin tehdä mieleni samanlaista, käyttäisin varmaan sitä trikoopaidan ja legginssien kanssa.

    VastaaPoista
  26. vauu! tosi hieno. mä en ikinä jaksa virkata mitään noin isoa, kutoa ehkä:)

    VastaaPoista
  27. Ihana kesämekko, toivottavasti tälle kesälle vielä riittää lämpimiä kelejä.

    VastaaPoista
  28. Todella upea mekko. Olet tehnyt omasta mallistasi kauniimman kuin alkuperäinen.

    VastaaPoista
  29. Kaunis mekko!
    Joo,legginsit ja toppi vois olla hyvät alla.

    VastaaPoista
  30. oot kyllä mahottoman nopea! upea mekko!! =)

    VastaaPoista
  31. Kaunis, ihana! Tosi onnistunut!

    VastaaPoista
  32. Voi kun siitä tuli kaunis! Ja totta kai tuollaisessa mekossa passaa mennä melkein minne vain. Jos tuntuu alastomalta, niin toppi ja legginsit alle. Mitenkähän olisi T-paita kylmemmällä kelillä? ;)

    VastaaPoista
  33. Upea mekko! Sinulla todellakin on taito hyppysissä.

    VastaaPoista
  34. katselin itsekin tuota mallia jo kun lehti ilmestyi, mutta enpä ole vieläkään aloittanut. Tämän nähtyä alkoi malli taas poltella, katsotaan josko se pääsisi pian koukulle :D Aivan upea!

    VastaaPoista
  35. Ihana mekko! Syksymmällä tai kesällä viileällä ilmalla alle voi laittaa t-paidan tai pitkähihaisen ja legginssit!

    VastaaPoista
  36. Todellakin upea mekko. Multa jäisi tekemättä ihan jo siksi, että virkaamisesta on niin vähän kokemusta. Hyvällä syyllä kyllä kehhuit tuotostasi. Tosi hieno mekko!

    VastaaPoista
  37. Johan out villaattanna tehä kommeen mekon ja nuin lyhyessä ajassa. Johan passoo lähtee Juhannus juhloo viettämmään!

    VastaaPoista
  38. Wau, upea mekko! Onneksi olkoon onnistumisesta!

    VastaaPoista
  39. WAU! On todella komea mekko ja niin ihanan auringonkeltainen. Kai se kesä on vielä tulossa...

    VastaaPoista
  40. Ihana! Voi että haluaisin samanlaisen mutta ei taida olla noin vanhoja Novitoja.

    VastaaPoista
  41. Voi miten ihana mekko!

    Minäkin olen katsellut tuota mallia, mutten vaan ole saanut aikaiseksi...

    VastaaPoista
  42. Voi että siitä tulikin kaunis!
    Itsekin vähän aloittelin tätä mallia, ja mikäli sen joskus valmiiksi saan, niin olin ajatellut tehdä juuri samanlaisia muokkauksia kuin sinäkin, eli leveämmät olkaimet ja pitemmän helman :)

    VastaaPoista
  43. wautiswautsi mikä mekko, upeesti muokattu alkuperäisestä, ihan ko eri mekko kokonansa. :)

    VastaaPoista
  44. Hei, tämähän on tosi hyvännäköinen versio tästä! Olkaimet ovat myös tosi tyylikkäät, näyttävät paljon paremmilta kuin se alkuperäinen ehdotelma. Pitääkin varmaan harkita, että miten sitä nyt tosiaan ne omat toteuttaisi :)

    Tosiaan itsekin pohdin tuota, että mitä sen alle pitäisi pukea, tosin omanihan menee varmaankin pääosin farkkujen tai shortsien kanssa.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)