Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, toukokuuta 25, 2009

Uus lemppari :)

Eilenhän esittelin ostamaani Flobaa, joka on siis (minulle) uutta ristipistokangasta. Kun suunnitelmissani oli aloittaa uusi ristipistotyö, niin päätin saman tien testata, millaista Floballe on pistellä. Eilisilta meni kokonaan ristipistotyön suunnittelussa, ja tänään viimein sain aloitettua. Ja voi kun onkin mahtava kangas pistellä tuo Floba! :) Pistelen yhden langan yli, ja kun kokemukseni pellavalle yhden yli pistelystä on suorastaan onnetonta, niin Floballepa onkin tosi helppoa pistellä yhden ylikin! :) Taitaa tulla tästä kankaasta uusi lempparini. :) Aiemmin olen tykännyt kaikista eniten pistellä aidalle, koska sille pisteleminen on niin paljon helpompaa mitä pellavalle tai evenweavelle, ja muutenkin minusta ristipistot näyttävät aidalla kivemmalta. Mutta Floba tuntuu melkein kuin pieniruutuiselta aidalta, eli tykkään. :) Saa nähdä, mitä silmät tykkäävät, kun aika pientä joudun tihrustamaan, loisteputkivalo on täytynyt olla päivälläkin päällä, vaikka arska paistaa täydeltä terältä. Mutta onneksi tuo Floba on vaaleaa, niin sekin helpottaa pistelyä. Jos nyt jotain huonoa tällaisen lyhykäisen kokemuksen perusteella Flobasta sanoisin, niin se on se, ettei tuosta ole saatavilla eri värejä, mutta ehkäpä kokeilen joskus värjäämistä... :)


Ei saisi esitellä näitä hys-hys-juttuja, mutta ihan vähän vaan vilautan. :) Päädyin nimittäin tänään valitsemaan tällaisen värimaailman tuohon rasiankanteen. Huvittaa vaan, kun värimaailma valikoitui ihan viimeistelyn perusteella: kävin ostamassa Nappi-Kikasta tuollaisen ruusun sitä varten, että voin peittää sillä sen kohdan, mihin kantta ympäröivä nyöri tulee asettumaan rumasti - en ole koskaan tehnyt rasiankantta, mutta voin jo ennustaa, että siihen tulee se yksi ruma kohta, johon tarvitaan ruusu. :D Kiitos muuten oupsilaisille tästä vinkistä! :) Ja siitä se ajatus sitten lähti... ;) Ensin ruusu ja sen perusteella sitten kaikki muu. :) Lopputulos nähtävillä sitten joskus heinäkuussa. :)

Nappi-Kikassa
oli muuten nappeja. :) Enpä olisi ikinä uskonut... ;) Siis onhan siellä aina ollut niitä sellaisia tavallisia nappeja, joilla laitetaan puserot kiinni, mutta nyt sinne oli ilmestynyt (tai en minä ainakaan ole aiemmin niitä huomannut) sellaisia eri aiheisia koristenappeja, joita voi käyttää vaikkapa askarteluun tai ristipistotöiden viimeistelyyn. Ensimmäisenä bongasin Nooan arkki -aiheiset napit, ja sitten tutkin niitä muitakin, ja siellähän oli vaikka mitä. :) Olivat valmiiksi sellaisissa pusseissa, hintaa 4,5 e pussi, ja aika monta nappia siinä yhdessä pussissa aina oli. En ostanut mitään, mutta hyvä tietää, että jos joskus johonkin tarvitsee tuollaisia nappeja, niin nyt niitä löytyy ihan Oulustakin. :) Kukapa olisi uskonut tätä Nappi-Kikasta - kyllä on se putiikki muuttunut sen jälkeen, kun omistaja vaihtui. :)

Tuo Floballe pisteleminen on niin hauskaa, että nyt ei huvita mitään muuta tehdäkään. Ei näemmä tarvita pistelyinnon palauttamiseksi paljoa... :)

Kivaa tätä viikkoa! :)

6 kommenttia:

 1. Minä en ymmärrä ristipistoista mitään, mutta nuo lankojen värit on kyllä niin ihanat, juuri mun lempivärejä! Jään innolla odottamaan minkälainen rasian kannesta tulee :) Nappi-Kikasta olen samaa mieltä, että hurjasti parantui omistajavaihdoksen jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Sen verran minunkin piti Flobaa kokeilla että i-h-a-n-a-l-t-a tuntui - yli yhden pistely onnistui hienosti!

  VastaaPoista
 3. Minäkin tulin sanomaan, että olen samaa mieltä tuosta Nappi-Kikasta. Siellä on nykyään ilo käydä, saa hyvää palvelua.

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea kankaasta kommentteja, itsellä kun ei ole vielä aikaa kokeilla=)

  Kivat värit ja onnea rasian päälystämiseen=)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista blogipostilaatikossani!!!
  Joo, en yhtään ihmettele vaikka tuo selitys värjäystekniikasta oli hieman ei-ymmärrettävä. Minullakin meni aikaa ennenkuin edes tajusin miten nuo eri värjäyskerrat olisi mahdollista toteuttaa järkevästi. Voin sen joskus havainnollistaa sulle ounen tapaamisessa (jos joskus vielä pääsen sinne....ku kaikkea muuta menoa ja kiirettä on aina sattunut viime aikoina)

  Itse kuvaan melkein aina tekeleitäni keittiönpöydällä ja olen joskus ajatellut sitä samaa, että naapurit varmaan näkee mitä olen tekemässä - en ole nähnyt sua (vielä) alusvaatteisillasi parvekkeella....kovastihan nuo koivut jo peittää tuon talon näkymän, joten voit ihan rauhassa valokuvata siellä koko kesän :D

  Ihania nuo Nappi-Kikan ruusut. Olen itsekin todennut tuon saman; Nappi-Kikka on muuttunut paremmaksi (ja myyjät ystävällisemmäksi) omistajan vaihdoksen jälkeen!

  Terkkui:

  VastaaPoista
 6. En ole ennen kuullut Flobasta, mutta kuulostaa kivalta! Täytyykin kokeilla. Yhden langas yli pistelystä saa varmaan sievää pientä jälkeä?

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)